Ja sitten vielä painetaan vähän tästä... Kuva: Shutterstock
Ja sitten vielä painetaan vähän tästä... Kuva: Shutterstock

Kasvopilates nuorentaa ihoa, luvataan. Heti testiin!

Netin kasvojoogavideoilla jumppaaja painelee kulmakarvojaan ja ihoaan eri puolilta kasvoja – tavoitteena useimmiten ehkäistä ryppyjä.

Mutta mikä ihme on 3D-kasvoklinikka? Testaan pilatesguru Marja Putkiston lanseeraaman Method Putkiston kasvojumppamenetelmää Töölön MP-studiolla Helsingissä.

Kasvoklinikkajumppa lupaa esimerkiksi parantaa kasvojen lihastasapainoa, kohottaa lihaksistoa, vähentää ja ennaltaehkäistä ryppyjä, vahvistaa ihon kollageenia, parantaa ihon kosteustasapainoa ja poistaa silmäpusseja. Kyllä kiitos!

Meininki on lähellä samaa kuin nettivideoissa: painelemme kulmakarvojen seutua, nostelemme poskilihaksia ja etsimme leukaluiden rentoutuskohtia.

Mikä sitten tekee tästä kasvojumpasta 3D:n? Se panee meidät ajattelemaan omaa päätä kolmiulotteisena möykkynä, jonka sisällä kulkee linjoja. En ole ikinä ennen keskittänyt ajatuksiani tällä tavoin pääni sisään. Trippi on yllättävän tehokas.

Tunnen, kuinka kasvovoimistelun aikana niskan verenkierto paranee, ryhti kohoaa, stressi häipyy ja monet naaman huomaamattomat pingotukset rentoutuvat. Olen rento ja tasapainoinen.

Session jälkeen peili kertoo, että ihonsävyni on hehkeämpi. Ihme hommaa!

Lue lisää:

Pilatesta kotona: Kokeile näitä

Nämä pienet tavat nakertavat kauneuttasi

Tämä ihonhoitomyytti on nyt kumottu