Missä kulkee meikkiöverien ja -vajarien raja? Kerro mielipiteesi.

On puhtaasti makukysymys, mikä määrä meikkiä on sopiva ja näyttää hyvältä. Makuasia näyttää olevan myös se, mitä kukakin tarkoittaa meikittömyydellä.

Viikonloppuna tosi-tv-tähti Suvi Pitkänen herätti hämmennystä Instagram-kuvallaan, jossa hän omien sanojensa mukaan esiintyy täysin ilman meikkiä. Kuvan keräämien kommenttien perusteella Suvilla on erilainen käsitys meikittömyydestä kuin monella muulla.

Mieltäni jäi kaihertamaan, onko mahdollista määritellä, mikä määrä meikkiä on se kaunein mahdollinen. Päätin testata asian. Kuvasin videon ja pyysin siskoni ja miespuolisen ystäväni kommentoimaan sitä.

Kuvasimme testiä varten 14 kuvan sarja, jossa meikkiä lisättiin asteittain. Ensimmäisessä kuvassa on vastapestyt kasvot ja viimeisessä – no, mahdollisimman paljon kaikkea. Kuvat otettiin luonnonvalossa, eikä niitä ole käsitelty.

Tärkein havaintoni oli, että lopputulos näyttää kuvassa aina erilaiselta kuin luonnossa. Kamera on armoton meikittömälle iholle: se piirtää punaisuuden ja ihon virheet esiin aivan eri tavalla kuin paljas silmä. Vastaavasti linssi tuntuu vähentävän pakkelin määrää: luonnossa tunkkaiselta ja paksulta näyttävä meikkivoidepohja näyttää kuvassa melko luonnolliselta.

Eli jos olet menossa kuvattavaksi, voit huoletta meikata hieman tavallista enemmän. Silloin lopputulos näyttää todennäköisesti siltä, miltä toivoitkin sen näyttävän.

Suosituimmat kuvat

Oma suosikkini päivämeikiksi on kuva numero 5. Siinä kasvot näyttävät huolitelluilta mutta raikkailta. Eli vähän siltä, miltä haluaisin näyttää meikittäkin.

Kipurajani menee kuvassa 11. Voisin juuri ja juuri kelpuuttaa sen iltameikiksi, kunhan kuvassa olevan huulipunan jättäisi pois. Kirkas puna yhdistettynä tummaan silmämeikkiin on liikaa.

Siskoni mielestä numero 11 on kuitenkin överi. Hänen mielestään iltamenoihin sopisi kuvan 9 meikki. Päiväehostukseksi hänkin kannattaa kuvaa numero 5.

Hieman yllättäen mies suhtautuu meikkiin myönteisemmin. Hänen silmäänsä miellyttää eniten kuva 7, jossa meikki näyttää hänen mielestään luonnolliselta ja huolitellulta. Kuvissa 1–4 kasvonpiirteet jäävät hänen makuunsa liian valjuiksi.

Kuvan 11 tyyli sopisi kuulemma juhliin, mutta kuvassa 12 irtoripset pilaavat kaiken.

– Irtoripset sopivat lavaesiintyjille, ei muille. Jos irtoripsiä ei olisi, tämä voisi olla hyvä iltameikki. Kuvissa 13 ja 14 kaikki on pielessä.

Näin meikki lisääntyy kuvissa

1. Puhtaat, meikittömät kasvot.

2. Kevyesti ripsiväriä.

3. Meikkivoidetta ja puuteria.

4. Aurinkopuuteria, poskipunaa ja huulikiiltoa.

5. Kulmakynällä huolitellut kulmat.

6. Ylärajaus silmiin.

7. Vaaleaa luomiväriä ja kevyt alarajaus.

8. Varjostus tummemmalla luomivärillä ja valkoinen rajaus sisäluomelle.

9. Punainen huulipuna ja vahvempi poskipuna.

10. Tummempi silmämeikki ja musta eyeliner-rajaus.

11. Tummemmat kulmakarvat ja musta sisärajaus silmiin.

12. Paksumpi ja tummempi meikkipohja, tummempi huulipuna ja irtoripset.

13. Vihreää luomiväriä ja kimalletta poskiluulla.

14. Sininen luomiväri ylös kulmakarvoihin asti, mustat kulmakarvat ja huulilakkaa.

Lue myös:

Näin tavallisesta naisesta tehdään Temptation Island -viettelijä

Kuinka paljon meikkiä on liikaa? Kauneusguru vastaa

Mitkä meikkivärit sopivat sinulle? Näin selvität sen sekunnissa

Hainhammas hiuksiin ja menoksi!

Hiusdonitsit, -pannat  ja rusetit tekivät jo paluun, mutta yksi menneiden vuosikymmenten klassikoista on pysytellyt toistaiseksi taka-alalla: hainhammas.

Tämä hiusklipsi näin:

Kuva: Colourbox
Kuva: Colourbox

Kaikenlaiset hiusasusteet ovat jälleen haluttua tavaraa, erityisesti retrotyyliset muovikapistukset 90- ja 2000-luvuilta. On siis enää vain ajan kysymys, milloin hainhammas putkahtaa näyttävästi katukuvaan.

Hiljaisia signaaleja on jo havaittavissa, ja hainhampaan ovat maininneet jutuissaan muun muassa tyylisivustot Marie Claire ja suomalainen Flounce.

Hainhammas ehkä menetti paikkansa kaikkein tyylikkäimpänä hiustenlaittovälineenä, mutta sen paluulle ei pitäisi olla mitään esteitä.

Hainhammas on nimittäin yksi kätevimmistä ja nopeimmista hiusasusteista: kokoa hiukset kasaan ja kiinnitä – valmista! Jopa sotkunutturan kasaaminen kestää ainakin kolme kertaa kauemmin.

Kysely

Käytätkö hainhammasta hiuksissasi?

Punaviiniglögi on kauden hitti niin mukissa kuin hiuksissakin.

Kun platinablondit ja pastellit on nähty, on jälleen syvän tummanpunaisen kuontalon vuoro.

Alkoholiteemaiset hiusvärit näyttävät jatkavan voittokulkuaan. Vielä kesällä trendihiusväri poimittiin olutsävyistä, mutta kauteen sopivasti paras värimalli löytyy tällä hetkellä punaviiniglögien maailmasta, Popsugar-sivusto kirjoittaa.

Instagramin perusteellakin vaikuttaa siltä, että hehkuviinin tai punaviiniglögin syvänpunainen sävymaailma inspiroi nyt monia.

 

LOVE this color😍😍😍🍷☀️ #socolor #matrix #hairartist #desiree_styles #prettyhair

Henkilön Desiree Henderson (@desiree_styles) jakama julkaisu

Tumma glögitukka sopiikin täydellisesti talveen, sillä yleensä kylmään aikaan suositaan syvempiä ja mausteisempia sävyjä – kesällä voi taas keventää ja iloitella kirkkailla väreillä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos hiuksensa värjää kovin tummiksi, vaalentaminen on sen jälkeen taas oma operaationsa.

 

 

I'm in love with this color!! ➡️ swipe to see what she looked like before we started today. Crazy. #showponyhair

Henkilön Shelby Tymchuk (@shelbytymchuk) jakama julkaisu

Punaisen hiusvärin etuna on onneksi se, että väri haalistuu melko nopeasti. Jos hiuksia ei halua vaalentaa, takaisin klassiseen tummanruskeaan värjääminen onnistuu yleensä helposti, mutta sävyvalinnassa kannattaa käyttää apuna kampaajaa, jotta punainen häivyttyy hiuksista varmasti.