Kuva: Juha Salminen
Kuva: Juha Salminen

Vaahtoavaa vai öljyistä? No ainakin hyväntuoksuista sen olla pitää. Kauneustestissä kuorinnat, joilla kesäihon saa sileäksi.

Suklaata


The Body Shopin Chocomania Body scrub, 18,90 €.

Lupaus Suola- ja sokeripohjainen kuorinta tuoksuu lämpimältä suklaalta ja pehmittää ihoa kaakaovoin sekä soija- ja ­parapähkinäöljyn avulla.

Kokemus Ooh, näyttää ihan muta­kakulta – ja tuoksuu samaten! Tahnamaisen paksussa kuorintavoiteessa on reippaasti kitkaa, mikä tuntuu ihanalta ja saa veren kiertämään. Koostumus on jännä: voide murenee hipuiksi ja putoilee jalkojen juureen kuorinnan edetessä. Puuha on hivenen sotkuista, mutta kun hituset on huuhdottu viemäriin, iho on kosteutettu, sileä ja öljypintainen. Ei muuten tunnu yhtään hullummalta tuoksua jälkiruualta!

Tähdet 4½/5

Karhunvatukkaa


Yves Rocherin Karhunvatukka exfoliating shower gel, 5,90 €.

Lupaus Kesäisen suihkugeelin sataprosenttisesti luonnolliset, villin karhunvatukan ja kiivin siementen sekä aprikoosinkiven rakeet kuorivat ihon pehmeästi.

Kokemus Geeli on lähes juoksevan nestemäistä, ja rakeita on vain harvakseltaan. Siksi se toimii ennemminkin suihkugeelinä kuin varsinaisena kuorintana. Olen tottunut sitrustuoksuihin, joten tuhti marjantuoksu on alkusokin jälkeen kivaa vaihtelua. Kuorinnan jälkeen iho tuntuu pehmeältä, eikä rasvausta tarvitse kuin kropan kuivimpiin kohtiin. Näppärä kesätuote kuorii hellä­varaisesti eikä ärsytä auringon paahtamaa ihoa.

Tähdet 3/5

Ruusua


Garnierin Body Oil beauty Oil-infused nourishing scrub, 7 €.

Lupaus Manteli-, ruusu-, makadamia- ja arganöljy ravitsevat kuivaa ja elotonta ihoa. Kuorii ihoa luonnollisten, tropiikissa kasvavan kaakaopuu­n jauhetuilla siemenillä.

Kokemus Öljypohjainen kuorinta-aine tuntuu mukavalta käsissä ja tuoksuu pehmeän hunajaiselta. Harmi, että rakeita on melko vähän, joten kunnon jynssääminen jää haaveeksi. Kuorinta kyllä kosteuttaa ihoa, mutta ei niin paljon kuin olin odottanut. Tuotteen hätkähdyttävin ominaisuus on sen väri: samaan kellertävänruskeaan on törmännyt jokainen vaippoja vaihtanut.

Tähdet 3/5

Omenaa


L’ Oréal Parisin Body expertise Exfotonic, 12,40 €.

Lupaus Sisältää kuorivia mikrorakeita sekä AHA-hedelmähappojohdannaisia, jotka edistävät ihon uudistumista. Vaahtoava koostumus on miellyttävä käyttää.

Kokemus Jos kroppasi kaipaa kunnon tehokuurausta, tässä on ­sopiva tuote. Jämäkän geelin kuorintarakeet ovat isoja ja karhean tuntuisia, joten herkillä ihoalueilla joutuu jo vähän hölläämään otettaan. Nahka on kyllä käsittelyn jälkeen hämmästyttävän siloinen, mutta kämmeniä kihelmöi vielä pitkään. Sporttisen raikas, hieman miehekäskin tuoksu on sen verran voimakas, että se jää iholle koko päiväksi.

Tähdet 3½/5

Vadelmaa


Lieracin Hydra-body scrub, 25 €. 

TESTIN PARAS!

Lupaus Mikrorakeita sisältävän kuorintavoiteen vadelma-, ruusumaito- ja litsiuute kosteuttavat ihoa. Tuoksussa yhdistyvät mantelimaito ja vaniljainen kookos.

Kokemus Yhtään liioittelematta: tässä on koukuttavin kuorinta-aine ikinä! Jo hellivän kermainen koostumus ja sulavasti liukuvat rakeet riittäisivät, mutta ihanuuden kruunaa vielä suloinen tuoksu – kuin mansikoita ja kerma­vaahtoa. Nuuhkin ja ­silittelen sametinpehmeää käsivarren ihoa ­vähän väliä päivän mittaan. Täydellinen tuote myös ­ennen itseruskettajan käyttöä, koska iho jää kosteutetun tuntuiseksi mutta ei ­öljyiseksi. Tuubikin on söpö kuin mikä!

Tähdet 5/5

Lakkaa


Lumenen Berry refresh 2in1 -suihkugeeli & kuorinta, 4,90 €.

Lupaus Päivittäiseen käyttöön sopiva tuote sisältää suomalaisen lakan nektaria, joka suojaa ihoa ja vauhdittaa kuona-aineiden poistumista.

Kokemus Jaffaa! Pirtsakka tuoksu ja väri takaavat, että aamusuihkun jälkeen olo on virkeä. ­Lumene on onnistunut luomaan tuotteisiinsa raikkaita ja persoonallisia tuoksuja, ja tämä on yksi parhaista. Tuotteen kuoriva vaikutus on kevyt, mutta on kätevää, että geeli puhdistaa ihon samalla kertaa. Pidän myös siitä, että kuorinta vaahtoutuu kunnolla ja huuhtoutuu helposti pois, jolloin iho jää puhtaan tuntuiseksi.

Tähdet 4/5

Puuterin sijaan kasvoille kannattaa lisätä kosteutta, jotta meikki näyttää jälleen raikkaalta.

Kun työpäivän jälkeen pitää vielä edustaa freesin näköisenä, meikki yleensä vaatii pientä korjailua. Meikkivoiteen ja puuterin lisääminen kuitenkin tekee ihosta helposti hieman paakkuisen ja saa meikin näyttämään raskaalta.

Jos naamapesuun ja alusta aloittamiseen ei ole aikaa, kannattaa ottaa käyttöön meikkitaiteilija Mary Phillipsin E! Newsille kertomat korjailuvinkit. Phillips meikkaa muun muassa sellaisia nimiä kuin Jennifer Lopez, Chrissy Teigen ja Kardashianit.

Kuvauksissa ja edustustilaisuuksissa julkkisten meikin on pysyttävä jatkuvasti raikkaan näköisenä. Meikkipohjan korjailuun hän suosittelee kahta tuotetta: kosteusvoidetta ja kosteuttavaa kasvosuihketta.

– Yksi vinkki, josta todella pidän, on ottaa hieman Crème de la Mer -voidetta meikkivoidesiveltimeen ja levittää meikin päälle, hän kertoi.

Hän tietenkin suosittelee ökykallista luksusvoidetta, koska työskentelee La Mer -kosmetiikkamerkin kanssa. Uskallamme kuitenkin väittää, että mikä tahansa kevyt kosteusvoide ajaa asian.

Meikkitaiteilija Mary Phillips.

Aloita kosteuttavalla suihkeella – joskus jo se riittää virkistämään ihon ja meikin. Jos iho tuntuu kaipaavan enemmän kosteutta, suihkeen päälle voi lisätä vielä voidetta. Jos pelottaa, että kosteusvoiteen levittäminen pilaa alla olevan meikin, siveltimen sijaan voi myös kokeilla taputella voidetta kasvoille sormilla tai meikkisienen avulla. Kannattaa välttää vetäviä liikkeitä, jotta meikkivoide pysyy paikallaan.

– Lisää sitten hieman meikkivoidetta ja peitevoidetta, ja iho on jälleen raikas, Phillips selittää.

Järjestys on siis tämä: suihke, voide, meikki- ja peitevoide. Puuteriakin voi halutessaan lisätä niihin kasvojen kohtiin, joiden ei toivo kiiltelevän. 

Phillipsin vinkit sopivat etenkin kuivaihoisille. Jos iho on tyypiltään rasvoittuva, meikin korjailu kannattaa aina aloittaa painelemalla ylimääräinen öljy kasvopaperiin. Raikastavat kasvosuihkeet sopivat hyvin myös rasvoittuvalle iholle.

Katoavat hiuspinnit eivät ehkä olekaan vitsailun aihe.

Hukkuvat hiuspinnit (ja ponnarit) ovat niin yleinen riesa, että aiheesta syntyy jo meemejäkin. Hiuspinnejä ei ikinä löydy silloin, kun niitä tarvitsisi, mutta toisaalta esimerkiksi siivotessa niitä putkahtelee esiin mitä kummallisimmista paikoista.

 

But for real. #lostbobbypins #thestruggle 😂

Henkilön Rachel W. (@rachelthefett) jakama julkaisu

Hiuspinneistä olisi kuitenkin syytä pitää parempaa huolta. Byrdie-sivusto kertoo BusinessWaste-yrityksen tekemästä selvityksestä, jonka mukaan hiuspinnit ovat merkittävä rasite ympäristölle.

Ne on tehty metallista, joten jokaisen pienen pinnin valmistaminen kuluttaa luonnonvaroja. Yleensä ihminen ei kuitenkaan pärjää yhdellä pakkauksella pinnejä, vaan niitä tulee ostettua uusia sitä mukaa, kun vanhoja katoaa. Arvioiden mukaan miljoonista Britanniassa ostetuista hiuspinneistä kaatopaikalle päätyy vuosittain jopa 98 prosenttia. (Loput kaksi prosenttia piilottelevat sohvatyynyjen alla ja laatikoiden rakosissa.)

Samaisen tutkimuksen mukaan yhden hiuspinnin käyttöikä on lyhyt, vain kaksi viikkoa. Sen jälkeen se joko rikkoutuu ja päätyy roskiin tai katoaa. BusinessWaste ehdottaakin, että yritykset alkaisivat edes käyttää hiuspinnien valmistukseen kierrätysmateriaaleja.

Kesällä kerroimme myös toisesta kauneustuotteesta, joka on uhka ympäristölle: glitteristä. Muoviglitteriä ei tulisi huuhdella viemäriin, sillä se saattaa päätyä vesistöihin. Ratkaisu on kuitenkin jo olemassa, sillä glitteristä on kehitetty ekologisia, biohajoavia vaihtoehtoja.

Kysely

Hukkaatko hiuspinnejä?