Kuva: Juha Salminen
Kuva: Juha Salminen

Vaahtoavaa vai öljyistä? No ainakin hyväntuoksuista sen olla pitää. Kauneustestissä kuorinnat, joilla kesäihon saa sileäksi.

Suklaata


The Body Shopin Chocomania Body scrub, 18,90 €.

Lupaus Suola- ja sokeripohjainen kuorinta tuoksuu lämpimältä suklaalta ja pehmittää ihoa kaakaovoin sekä soija- ja ­parapähkinäöljyn avulla.

Kokemus Ooh, näyttää ihan muta­kakulta – ja tuoksuu samaten! Tahnamaisen paksussa kuorintavoiteessa on reippaasti kitkaa, mikä tuntuu ihanalta ja saa veren kiertämään. Koostumus on jännä: voide murenee hipuiksi ja putoilee jalkojen juureen kuorinnan edetessä. Puuha on hivenen sotkuista, mutta kun hituset on huuhdottu viemäriin, iho on kosteutettu, sileä ja öljypintainen. Ei muuten tunnu yhtään hullummalta tuoksua jälkiruualta!

Tähdet 4½/5

Karhunvatukkaa


Yves Rocherin Karhunvatukka exfoliating shower gel, 5,90 €.

Lupaus Kesäisen suihkugeelin sataprosenttisesti luonnolliset, villin karhunvatukan ja kiivin siementen sekä aprikoosinkiven rakeet kuorivat ihon pehmeästi.

Kokemus Geeli on lähes juoksevan nestemäistä, ja rakeita on vain harvakseltaan. Siksi se toimii ennemminkin suihkugeelinä kuin varsinaisena kuorintana. Olen tottunut sitrustuoksuihin, joten tuhti marjantuoksu on alkusokin jälkeen kivaa vaihtelua. Kuorinnan jälkeen iho tuntuu pehmeältä, eikä rasvausta tarvitse kuin kropan kuivimpiin kohtiin. Näppärä kesätuote kuorii hellä­varaisesti eikä ärsytä auringon paahtamaa ihoa.

Tähdet 3/5

Ruusua


Garnierin Body Oil beauty Oil-infused nourishing scrub, 7 €.

Lupaus Manteli-, ruusu-, makadamia- ja arganöljy ravitsevat kuivaa ja elotonta ihoa. Kuorii ihoa luonnollisten, tropiikissa kasvavan kaakaopuu­n jauhetuilla siemenillä.

Kokemus Öljypohjainen kuorinta-aine tuntuu mukavalta käsissä ja tuoksuu pehmeän hunajaiselta. Harmi, että rakeita on melko vähän, joten kunnon jynssääminen jää haaveeksi. Kuorinta kyllä kosteuttaa ihoa, mutta ei niin paljon kuin olin odottanut. Tuotteen hätkähdyttävin ominaisuus on sen väri: samaan kellertävänruskeaan on törmännyt jokainen vaippoja vaihtanut.

Tähdet 3/5

Omenaa


L’ Oréal Parisin Body expertise Exfotonic, 12,40 €.

Lupaus Sisältää kuorivia mikrorakeita sekä AHA-hedelmähappojohdannaisia, jotka edistävät ihon uudistumista. Vaahtoava koostumus on miellyttävä käyttää.

Kokemus Jos kroppasi kaipaa kunnon tehokuurausta, tässä on ­sopiva tuote. Jämäkän geelin kuorintarakeet ovat isoja ja karhean tuntuisia, joten herkillä ihoalueilla joutuu jo vähän hölläämään otettaan. Nahka on kyllä käsittelyn jälkeen hämmästyttävän siloinen, mutta kämmeniä kihelmöi vielä pitkään. Sporttisen raikas, hieman miehekäskin tuoksu on sen verran voimakas, että se jää iholle koko päiväksi.

Tähdet 3½/5

Vadelmaa


Lieracin Hydra-body scrub, 25 €. 

TESTIN PARAS!

Lupaus Mikrorakeita sisältävän kuorintavoiteen vadelma-, ruusumaito- ja litsiuute kosteuttavat ihoa. Tuoksussa yhdistyvät mantelimaito ja vaniljainen kookos.

Kokemus Yhtään liioittelematta: tässä on koukuttavin kuorinta-aine ikinä! Jo hellivän kermainen koostumus ja sulavasti liukuvat rakeet riittäisivät, mutta ihanuuden kruunaa vielä suloinen tuoksu – kuin mansikoita ja kerma­vaahtoa. Nuuhkin ja ­silittelen sametinpehmeää käsivarren ihoa ­vähän väliä päivän mittaan. Täydellinen tuote myös ­ennen itseruskettajan käyttöä, koska iho jää kosteutetun tuntuiseksi mutta ei ­öljyiseksi. Tuubikin on söpö kuin mikä!

Tähdet 5/5

Lakkaa


Lumenen Berry refresh 2in1 -suihkugeeli & kuorinta, 4,90 €.

Lupaus Päivittäiseen käyttöön sopiva tuote sisältää suomalaisen lakan nektaria, joka suojaa ihoa ja vauhdittaa kuona-aineiden poistumista.

Kokemus Jaffaa! Pirtsakka tuoksu ja väri takaavat, että aamusuihkun jälkeen olo on virkeä. ­Lumene on onnistunut luomaan tuotteisiinsa raikkaita ja persoonallisia tuoksuja, ja tämä on yksi parhaista. Tuotteen kuoriva vaikutus on kevyt, mutta on kätevää, että geeli puhdistaa ihon samalla kertaa. Pidän myös siitä, että kuorinta vaahtoutuu kunnolla ja huuhtoutuu helposti pois, jolloin iho jää puhtaan tuntuiseksi.

Tähdet 4/5

Ruskeiden silmien meikkaamisessa rajana on vain mielikuvitus.

Ruskeisiin silmiin sopivat lähestulkoon kaikki luomivärit.

Klassisimmat valinnat ruskeille silmille ovat violettiin taittavat sävyt sekä hohtava pronssi tai kulta.

Ruskeita silmiä korostavat luomivärisävyt:

 • Tumma violetti
 • Kulta
 • Pronssi

Lisäksi ruskeiden silmien kanssa hyvin sopivat luomivärisävyt:

 • Hiilen- ja tummanharmaa
 • Hopea
 • Vaalea samppanja
 • Mintunvihreä tai muu kirkas väripilkku
 • Sammalenvihreä

Vihreä luomiväri saa ruskeat silmät näyttämään kirkkaammilta. Kuva: Shutterstock
Vihreä luomiväri saa ruskeat silmät näyttämään kirkkaammilta. Kuva: Shutterstock

Ruskeasilmäinen saa katseeseensa intensiivisyyttä mustalla rajauksella. Rajausvärinä kannattaa kokeilla myös tummansinistä.

Lähteet: Byrdie, StyleCasterThe Good Glow

Meghan Markle eli herttuatar Meghan osoitti, että rento sotkunuttura sopii kampaukseksi vaikka kuninkaallisiin häihin. Näin teet sellaisen itse.

Veikkaamme, että tämän kesän Pinterest-hauissa korostuu erityisesti yksi hiustyyli: messy bun.

Näyttelijä Meghan Markle on luottanut sotkunutturaan useissa edustustilaisuuksissa, ja hänen hiuksensa oli laitettu samaan rentoon mutta eleganttiin tyyliin myös kuninkaallisissa häissä, joissa hänestä tuli prinssi Harryn aviopuoliso ja Sussexin herttuatar.

Jos se kelpaa kuninkaallisiin häihin, se todellakin kelpaa myös meille muille!

Kirkossa Meghanin nuttura oli melko alhaalla niskassa, koska myös huntu ja tiara piti saada kiinnitettyä hänen päähänsä. Kuva: Reuters
Kirkossa Meghanin nuttura oli melko alhaalla niskassa, koska myös huntu ja tiara piti saada kiinnitettyä hänen päähänsä. Kuva: Reuters

Meghanin hiuksista hääpäivänä vastasi kampaaja Serge Normant. Ja kyllä, vaikka jotkut kritisoivat Meghanin nutturaa huolittelemattomaksi, Normant kertoi häiden jälkeen, että kampauksen oli tarkoituskin olla rento. Hän kuvaili sitä sotkunutturaksi, mutta ”sotkuiseksi kontrolloidulla tavalla”.

Suttunuttura sopii sekä arkeen että juhlaan, sillä siinä on sopivasti sekä rentoutta että romantiikkaa. Mikä parasta, nuttura on helppo tehdä myös itse, sillä siinä ei edes pyritä täydellisyyteen.

Kokosimme muutaman Youtube-videon, joilta voi katsoa mallia, mutta nutturan perusperiaate on aina sama: 

 1. Hiuksissa on hyvä olla pohjana joko föönaus muotoilutuotteineen tai kiharat, jotka tuovat kampaukseen runsautta.
 2. Hiukset jaetaan ensin kahteen tai useampaa osioon. Yhdestä näistä osioista tehdään nuttura, joka kiinnitetään kampauksen pohjaksi.
 3. Muut hiukset kiepautetaan osio kerrallaan pohjanutturan ympärille ja kiinnitetään pinneillä.
 4. Osioiden latvat tai osan niistä voi jättää roikkumaan vapaina. Mitä enemmän irtosuortuvia, sitä rennommalta ja ”sotkuisemmalta” kampaus näyttää.
 5. Osioita voi halutessaan tupeerata joko sormin tai kammalla, jotta niihin saa rakennetta. Myös hiuslakkaa kannattaa käyttää apuna kiinnittämisessä.

Romanttinen sivunuttura

Nutturan voi tehdä myös toiselle puolelle niskaa. Makeupwearables Hairstyles -kanavan videolla ohjeistetaan, että pohjanuttura kannattaa silti tehdä pään keskelle, sillä vaikutelman vinoudesta saa aikaan myös nutturan ympärille kiedottujen osioiden strategisella sijoittelulla.

Klassinen niskanuttura

Rento nuttura aivan alas niskaan ja pari suortuvaa sen päälle – helppoa ja tyylikästä! Maggie's Bridal Hair -kanavan nutturakampaus on helppo tehdä myös itse.

Rullaustekniikka lyhyille hiuksille

Rento nutturakampaus onnistuu yllä kuvatulla tekniikalla, jos hiukset ovat pitkä tai keskipitkät. Polkkahiuksisten kannattaa kokeilla rullaustekniikkaa, jossa hiukset laitetaan ponnarille, joka kiepautetaan itsensä ympäri. Tangerine Beauty -kanavan videolla näytetään mallia. Hiusten latvat kiinnitetään nutturan ympärille pinneillä. Jos kampauksesta tulee liian viimeistelty, sitä kannattaa nykiä ja pöyhiä hieman sekaisemmaksi.