Jotta nassu pysyy hyvinvoivana, putsaamisen kanssa kannattaa olla tarkkana.

Puhdistusainetta, huuhtelu, kuivaus, kasvovoide perään ja voilà, naama on putsattu!

Kuulostaako tutulta? Vai kuulutko sittenkin toiseen ääripäähän, joka aloittaa putsausoperaation meikinpoistoliinalla, syväpuhdistaa ja kuorii ihoa useammalla tökötillä ja viimeistelee homman vielä muutamalla seerumilla ja rasvalla?

Molemmissa tapauksissa voi mennä aika pahasti mönkään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kasvojen puhdistuksen voisi kuvitella olevan aika simppeliä hommaa. Todellisuudessa ihon ongelmat, joita hyvää tarkoittavan putsauksen olisi tarkoitus helpottaa, saattavat itse asiassa aiheutua vääränlaisesta kasvojen pesusta. Kasvojen iho on herkkä, ja esimerkiksi meikin, meikkisiveltimien bakteerien ja hikoilun takia oikeanlainen kasvojen peseminen on tärkeää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kokosimme kuusi virhettä, joihin moni sortuu naaman putsauksessa, sekä neuvot mokien korjaamiseen.

1. Käytät putsaukseen meikinpoistoliinoja.

Valmiiksi puhdistusaineella kostutetut meikinpoistoliinat ovat toki hirveän näppäriä, mutta kasvojen ihon saattaa kärsiä niistä pahasti. Koska putsaus perustuu hankaamiseen ja puhdistuspyyhkeissä on usein ylimääräisiä, puhdistusta tehostavia kemikaaleja, tuloksena saattaa olla punoittava ja kuivalta tuntuva iho.

Varsinkin herkkäihoisten kannattaa luottaa hellävaraisiin puhdistusvoiteisiin ja -öljyihin, jotka eivät pyri irrottamaan ihosi pintakerrosta naamastasi, vaan irrottavat lian sekä hoitavat samalla ihoa.

2. Valitset rasvoittuvalle iholle mahdollisimman tujun puhdistusaineen.

Kuulostaa toki loogiselta, että kun iho on herkästi rasvaisen ja likaisen näköinen, se vaatii myös kunnon puhdistusaineen. Totuus on kuitenkin toinen: jos rasvoittuvaa ihoa pesee aggressiivisesti rajuilla aineilla, ongelma saattaa vain pahentua. Ihon omat, luonnolliset öljyt pyyhkiytyvät pesuaineiden mukana pois, jolloin iho tuottaa rasvaa vain entistä enemmän.

Myös rasvoittuva nassu kannattaa pestä maltilla. Hoitavat tuotteet ylläpitävät ja tukevat ihon omaa, luonnollista toimintaa.

3. Käytät paljon kuorintavoiteita.

Ei ole parempaa tunnetta kuin se, että iho on kuorinnan jäljiltä sileä kuin vauvan pylly. Valitettavasti liiallista kuorintaa kannattaa välttää viimeiseen asti: päivittäinen kuorinta tekee hyvinvoivallekin iholle nopeasti hallaa. Kuorintojen käyttö maltilla on hyvä opetella, eikä kaikkien tarvitse kuoria ihoa koskaan.


4. Peset kasvot huolimattomasti.

Seerumeita, voiteita, meikkiä, likaa – kasvojen iholle kerääntyy herkästi kaikenlaista ylimääräistä, jota pelkkä meikinpoistoaineen näyttäminen kasvoille ei puhdista kunnolla. Kuorintoihin tai muihin rajuihin putsareihin ei silti tarvitse turvautua, vaan hellävaraisen puhdistuksen tekeminen uudelleen meikin poistamisen jälkeen varmistaa, että nukkumaan mennessä iho on putipuhdas.

5. Vaihtelet veden lämpötilaa pesun aikana.

Oletko joskus kuullut neuvon siitä, että ensin kannattaa käyttää kuumaa vettä, jotta ihohuokoset avautuvat, ja lopuksi vaihtaa kylmään, jotta huokoset sulkeutuvat? Todellisuudessa neuvo ei pidä paikkaansa, vaan lämpötilan vaihtelu ääripäästä toiseen ärsyttää ihoa.

Kuuma vesi myös huuhtoo pois ihon luonnollisia öljyjä, joten turvallisinta on pysytellä haalean veden käytössä läpi puhdistuksen.

6. Et pidä puhdistustuotteidesi ainesosalistoja silmällä.

Noloa myöntää, mutta useimmille samalla arkipäivää: puhdistustuotteet tulee valittua etiketin ja purkissa lukevien lupausten perusteella sen sijaan, että ainesosalistan kävisi huolella läpi. Silloin saattaa jäädä huomaamatta, kuinka paljon kemikaaleja ja muita haitallisia aineita tuote sisältää, ja parempi vaihtoehto jää valitsematta.

Käy siis uusien tuotteiden tuoteselosteet ajatuksella läpi, jotta varmasti tiedät, mitä olet levittämässä kasvojesi iholle.

Lähteet: Cosmopolitan, Glamour

Sisältö jatkuu mainoksen alla