Peittäminen alkaa oikean sävyn valinnasta. Kuva: Shutterstock
Peittäminen alkaa oikean sävyn valinnasta. Kuva: Shutterstock

Tuliko finni vai veikö stressi yöunet? Näillä vinkeillä taiot molemmat piiloon!

Peitevoiteen kuuluu nimensä mukaisesti peittää. Jos niin ei tapahdu, syy saattaa olla jokin näistä:

1. Liian vaalea voide

Kannattaa muistaa, että vaalealla on tapana korostaa niin hyviä kuin huonojakin puolia. Siksi tummien silmänalusten peittäminen vaaleimmalla mahdollisella voiteella on huono idea, ellei ihosi todella ole erittäin vaalea.

Pyri mieluummin löytämään noin puolisen sävyä ihoasi vaaleampi voide. Paras koostumus on kevyt ja nestemäinen – sellainen on esimerkiksi monissa valokynissä. Lisää vinkkejä tummien silmänalusten kadottamiseen löydät tästä jutusta.

2. Kiinnitys unohtuu

Peitevoide pysyy parhaiten, kun sen päälle sipaisee kevyesti irtopuuteria. Paras väline puuterointiin on ilmava puuteri- tai luomivärisivellin.

3. Väärä koostumus

Peitevoide-sanan alle mahtuu jos jonkinlaisia voiteita ja nesteitä. Kiinteät ja purkeissa olevat tuotteet sopivat parhaiten finnien ja ihon punaisuuden peittämiseen, kun taas kynät ja nestemäiset peiteaineet toimivat hyvin silmien alla. Pyydä myyjältä apua itsellesi parhaiten sopivan tuotteen löytämiseen.

4. Varjojen unohtaminen

Pelkän finnin lisäksi peitevoidetta kannattaa levittää näppylän ympärille – vaalea voide hävittää kohouman iholle heijastamat, ikävät varjot.

5. Väärä järjestys

Ensin meikkivoide, sitten peiteaine. Miksi? Jos levität peitevoiteen ensin, se vain suttaantuu ja liukuu pois paikoiltaan, kun päälle tulee toinen kerros meikkiä.

6. Pelkän sormen käyttö

Sormet ovat näppärät meikkivälineet, mutta monesti siveltimellä saa aikaan tarkempaa jälkeä. Sirosta huulipuna- tai peitevoidesiveltimestä on hyötyä etenkin aknearpien peittämisessä.

Muista myös: Peittämisen lisäksi voiteet heijastavat valoa ja pysyvät hyvin iholla, joten niitä kannattaa hyödyntää muussakin meikkaamisessa! Käytä esimerkiksi silmäluomien pohjustamiseen tai poskiluiden korostamiseen ja muotoiluun.

Lähde: Byrdie

Lue myös:

Testasimme: näin erilaiset kulmakarvat muuttavat ulkonäköä

Älä tee näitä virheitä hiustenpesussa

Sorrutko tähän kauneusmokaan? Varo, ettet pilaa ihoasi