Peittäminen alkaa oikean sävyn valinnasta. Kuva: Shutterstock
Peittäminen alkaa oikean sävyn valinnasta. Kuva: Shutterstock

Tuliko finni vai veikö stressi yöunet? Näillä vinkeillä taiot molemmat piiloon!

Peitevoiteen kuuluu nimensä mukaisesti peittää. Jos niin ei tapahdu, syy saattaa olla jokin näistä:

1. Liian vaalea voide

Kannattaa muistaa, että vaalealla on tapana korostaa niin hyviä kuin huonojakin puolia. Siksi tummien silmänalusten peittäminen vaaleimmalla mahdollisella voiteella on huono idea, ellei ihosi todella ole erittäin vaalea.

Pyri mieluummin löytämään noin puolisen sävyä ihoasi vaaleampi voide. Paras koostumus on kevyt ja nestemäinen – sellainen on esimerkiksi monissa valokynissä. Lisää vinkkejä tummien silmänalusten kadottamiseen löydät tästä jutusta.

2. Kiinnitys unohtuu

Peitevoide pysyy parhaiten, kun sen päälle sipaisee kevyesti irtopuuteria. Paras väline puuterointiin on ilmava puuteri- tai luomivärisivellin.

3. Väärä koostumus

Peitevoide-sanan alle mahtuu jos jonkinlaisia voiteita ja nesteitä. Kiinteät ja purkeissa olevat tuotteet sopivat parhaiten finnien ja ihon punaisuuden peittämiseen, kun taas kynät ja nestemäiset peiteaineet toimivat hyvin silmien alla. Pyydä myyjältä apua itsellesi parhaiten sopivan tuotteen löytämiseen.

4. Varjojen unohtaminen

Pelkän finnin lisäksi peitevoidetta kannattaa levittää näppylän ympärille – vaalea voide hävittää kohouman iholle heijastamat, ikävät varjot.

5. Väärä järjestys

Ensin meikkivoide, sitten peiteaine. Miksi? Jos levität peitevoiteen ensin, se vain suttaantuu ja liukuu pois paikoiltaan, kun päälle tulee toinen kerros meikkiä.

6. Pelkän sormen käyttö

Sormet ovat näppärät meikkivälineet, mutta monesti siveltimellä saa aikaan tarkempaa jälkeä. Sirosta huulipuna- tai peitevoidesiveltimestä on hyötyä etenkin aknearpien peittämisessä.

Muista myös: Peittämisen lisäksi voiteet heijastavat valoa ja pysyvät hyvin iholla, joten niitä kannattaa hyödyntää muussakin meikkaamisessa! Käytä esimerkiksi silmäluomien pohjustamiseen tai poskiluiden korostamiseen ja muotoiluun.

Lähde: Byrdie

Lue myös:

Testasimme: näin erilaiset kulmakarvat muuttavat ulkonäköä

Älä tee näitä virheitä hiustenpesussa

Sorrutko tähän kauneusmokaan? Varo, ettet pilaa ihoasi

Kuva: IMAXTree

Mikään ei ole ikuista, mutta meikin voi saada kestämään siistinä koko illan ajan – ilman, että sitä pitää olla jatkuvasti korjailemassa.

On niitä ihmisiä, jotka jaksavat käydä tunnin välein vessassa lisäämässä huulipunaa ja puuteroimassa nenän – ja sitten niitä, jotka haluavat laittaa meikit naamaan ja unohtaa niiden olemassaolon.

Jos kuulut jälkimmäiseen porukkaan, meikistä kannattaa yrittää tehdä mahdollisimman kestävä. Silloin riittää, että korkeintaan painelee ylimääräisen rasvan pois iholta kerran tai pari illan aikana.

Näillä vinkeillä saat meikin kestämään kovemmatkin kekkerit.

1. Suosi ohuita kerroksia

Jos meikin on tarkoitus kestää, tuotteet pitää tietenkin valita sieltä järeimmästä päästä. Suosi puteleita, joissa mainitaan pitkäkestoinen, vedenkestävä ja tahraamaton.

Myös levitystavalla on väliä. Ohuet, huolella ihoon työstetyt kerrokset kestävät pidempään kuin paksu pakkeli, joka saattaa levitä kesken hauskanpidon. Kostea meikkisieni on hyvä väline meikkivoiteen levittämiseen, sillä se imee itseensä ylimääräisen tuotteen ja jättää iholle vain tarvittavan määrän. Tarvittaessa sen avulla voi levittää vielä toisen kerroksen sinne, missä lisäpeitolle on tarvetta.

2. Kiinnitä ennen ja jälkeen

Meikkitaiteilija Andrew Sotomayor ei kiinnityssuihketta säästele. Bustle-sivuston jutussa hän kertoo suihkivansa tuotetta sekä ennen meikkivoidetta että sen jälkeen ja ennen ja jälkeen puuterointia.

– Kylmä ilma saa ihon kuivumaan, mikä saattaa saada ihon imaisemaan kaiken kosteuden voidemaisista meikeistä, Sotomayor perustelee.

Suihke tuo iholle paljon kaivattua lisäkosteutta ja takaa sen, että meikkivoide ei ala heti näyttää kuivan kakkumaiselta.


3. Kestävyyttä kerrostamalla

Korostuspuuteri ja poskipuna katoavat kasvoilta yleensä ensimmäisinä. Hyvä tapa saada ne kestämään pidempään on levittää iholle ensin voidemainen tuote ja päälle vielä puuterimainen. Lopputuloksesta tulee intensiivisempi, ja puuterimainen tuote myös toimii voidemaisen kiinnittäjänä.

4. Käytä tuoretta maskaraa

Bustle-sivusto muistuttaa myös, että kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa. Sillä saattaa saada vielä hetkellisesti nätiltä näyttävät ripset, mutta illan mittaan väri yleensä varisee silmien alle. Tuore ripsiväri sen sijaan toimii kuten sen pitääkin. Meikkaaja Mariela Sarkima on kertonut, että yleensä ripsiväri säilyy hyvänä noin neljä kuukautta. Mitä useammin ripsaria käyttää, sitä enemmän putkiloon päätyy ilmaa ja sitä nopeammin tuote myös kuivahtaa.

5. Silmämeikin pohjustusvoide on ystäväsi

Jos pitäisi valita yksi tuote, joka on mullistanut koko meikkauksen, se on silmämeikin pohjustusvoide. Sen avulla silmämeikki rajauksineen on oikeasti mahdollista saada kestämään pitkään, vaikka yläluomet olisivat vähän raskaampaakin sorttia. Silmämeikin pohjustusvoiteita on erilaisia, ja osa niistä myös tasoittaa ihon sävyä ja saa luomivärit toistumaan intensiivisempinä.

Kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa.

6. Pelkkä huultenrajaus riittää

Klassinen juhlameikkikikka on värittää huulet ensin kauttaaltaan huultenrajauskynällä ja levittää sitten päälle huulipuna. Vaikka huulipuna kuluisi, rajausväri alla takaa sen, että huulet näyttävät edelleen punatuilta. Nykyiset huultenrajauskynät ovat kuitenkin niin hyviä, että ne käyvät meikkiin sellaisenaan. Niiden helposti levittyvä, mutta kestävä ja miellyttävä koostumus toimii kuin kestohuulipuna. Jos sävy on vielä lähellä huulten omaa sävyä, edes huulimeikkiä ei tarvitse korjailla koko iltana.

Sannin hiuksissa on aiemmin nähty myös liilaa sävyä. Kuva: Mikko Hannula ja Instagram

Petrolinväriset latvat toimivat myös tummassa tukassa. 

Laulaja Sannilla on kirjaimellisesti värikäs hiushistoria, mutta sininen tukka on pitkään ollut hänen tunnusmerkkinsä. Sinisen sävyistä Sannin päässä on nähty suurin piirtein kaikki: harmahtava savunsininen, kirkas turkoosi, pastellinen vaaleansininen, mustaan liukuva tummansininen... 

Nyt Sanni näyttää kuitenkin ottaneen varaslähdön uuteen vuoteen hiusvärinvaihdoksella. Hän julkaisi tänään Instagram-tilillään kuvan uudesta vihreästä – tai petrolinvärisestä, miten sen nyt ottaa – kuontalostaan. 

Kuvan perusteella hiusten tyvi on hyvin tummanruskea ja pituudet hohtavat syvänvihreinä. 

 

🥑🥝🥒💚

Henkilön SANNI (@sannivirallinen) jakama julkaisu

Seuraavaksi sitrussävyjä?

Sannin lisäksi moni muukin suomalainen on viihtynyt sinisessä tukassa viime vuosina. Samoin pinkin ja hattaran sävyt ovat olleet suosittuja.

Jos ennustaa pitää, seuraava iso trendi voivat olla vihreät ja keltaiset hiukset. Perusteluja piisaa:

Siinä missä vaaleimmat vihreän ja keltaisen sävyt vaativat alle hiuksia kuluttavan vaalennuksen, petrolinsävyä voi saada suoravärillä aavistuksen tummempiinkin hiuksiin. Helppokäyttöinen trendi siis.