Jenkkilaulaja ja -näyttelijä Marie Osmondin tyylinäyte vuodelta 1986. Kuva: Getty Images
Jenkkilaulaja ja -näyttelijä Marie Osmondin tyylinäyte vuodelta 1986. Kuva: Getty Images

Älä nyt säikähdä, mutta 80-luvulta tutut muhkea tukka, sähäkkä silmämeikki ja räiskyvät huulet palaavat muotiin – ja rytisten.

Pidä aurinkolipastasi kiinni, sillä 80-luku on jälleen täällä! Vaikka pelkkä permanenttiaineen tuoksu saisi edelleen kylmät väreet kulkemaan selkääsi pitkin, älä tyrmää kevään suurinta kauneustrendiä suoralta kädeltä.

Uudella vuosituhannella ei ole enää pakko polttaa tukkaansa tujakoilla permisaineilla, leikata mullettia tai pukeutua pelkkiin neonvärisiin jumppakuteisiin. Kasarin kanssa voi flirttailla myös tyylillä.


Olikohan Jon Bon Jovilla ja Meg Ryanilla (kuva vas. ylhäällä) sama hiusstylisti vuonna 1989? 1. Babylissin Retra-Cord Expert -hiustenkuivaaja sisältää diffuusorin eli volyymisuuttimen, jolla saat luotua luonnonkiharaa mukailevan hiustyylin, 40 €. 2. Sassoon Professional Definitive Groom -muotoiluvoide viimeistelee diffuusorilla föönatun kiharan jättämällä hiukset kiiltäviksi ja erotelluiksi, 36 €. 3. Moroccanoil Curl Control Mousse on täydellinen diffuusorin kanssa käytettäväksi. Tuote lukitsee hiuksiin kosteutta, jolloin kiharat pysyvät pehmeinä ja joustavina, 27 €. Kuvat: Imaxtree, all over press, mv photos ja Gettyimages

 

1. Hemaiseva seksipörrö

80-luvulla jokaisen oli saatava permanentti, olipa hiusten pituus mikä tahansa. Säkkärätukkaisia tyylimuusia oli tarjolla aina Cheristä Whitney Houstoniin. Innokkaimmat tahtoivat permisrullat otsatukkaansakin. Prinsessa Diana edusti hienostuneempaa idolia kuohkeassa pehmennyksessään.

Kiharapehkojen suosiota kasvattivat entisestään edulliset ja helppokäyttöiset kotipermanenttiaineet. Vielä 80-luvulla kiharakäsittelyt eivät kuitenkaan olleet kovin hellävaraisia kokemuksia etenkään suomalaiselle hennolle hiukselle. Moni muistaakin permiskokeiluistaan lähinnä kärähtäneet latvat.

Viime vuosikymmenet permanentti on nukkunut Ruususen unta, ja valmistajat ovat kehitelleet kaikessa hiljaisuudessa hiuksille hellävaraisempia tuotteita. Aineiden tuoksukaan ei ole enää yhtä tyrmäävä kuin ennen.

Puikkokihartimella saa piikkisuoraankin tukkaan kunnon kiehkuraa.

Permanenttiin on alettu yhdistää myös hoitokäsittelyjä, joilla voi kampittaa permiksen kuivattavaa vaikutusta. Näiden hoitokäsittelyjen ja permisten yhdistelmään ovatkin ihastuneet myös monet Hollywood-julkkikset, joiden hiuksissa näkee nykyään niin tiukkaa spiraalikiharaa kuin loivia surffilaineita.

Jos pysyvä lopputulos kauhistuttaa edelleen, kokeile kasaripörröä lämpölaitteilla. Puikkokihartimella saa piikkisuoraankin tukkaan kunnon kiehkuraa. Jos hiuksesi ovat jo ennestään hieman taipuisat, voit kokeilla toista kasarille unohtunutta asiaa – hiustenkuivaajaan liitettävää diffuusoria.

Näin sen teet:

Puristele hiuksiin kiharavaahtoa, joka tukee kihartumista ja tekee lopputuloksesta joustavan.

Liitä hiustenkuivaajaasi diffuusori. Pitele fööniä niin, että voit laskea hiustesi latvat diffuusorin päälle lepäämään. Puristele hiuksia varovasti samalla kun annat niiden kuivua. Halutessasi voit tuoda tyveen tuuheutta viemällä diffuusorin piikit päänahkaasi vasten ja liikuttelemalla fööniä pyörivin liikkein pitkin päänahkaasi.

Kuivaamisen jälkeen haro hiukset auki sormin ja levitä niihin kiharan pintaa silottavaa kiharavoidetta.

 


Ehta kasaribeibe huolehtii, että silmämeikki ja jumpperi ovat sävy sävyyn! 1. Cien Eyeshadow Blue Sapphire on edullinen tapa kokeilla, olisiko aika jo kypsä siniselle luomivärille, 4 €. 2. Lisää luomivärin pysyvyyttä Essencen I love colour intensifying -pohjustusvoiteella, 3 €. 3. Jos haluat tuoda katseeseesi sähköä, kokeile Zuii Organic Vegan Flora Mascaraa sinisen sävyisenä, 24 €. 4. Elizabeth Ardenin Beautiful Color Bold Defining 24h -linerilla luot intensiivisen siniset rajaukset, jos koko luomen sutiminen värillä tuntuu liian rajulta, 25 €.

 

2. Sähäkät silmät

Kultaisella 80-luvulla meikkaajien motto tuntui olevan "enemmän on enemmän". Värikkäisiin luomiin yhdistettiin kirkasta huulipunaa ja pari purkkia poskipunaa.

Vältyt kasariövereiltä, kun keskityt korostamaan meikissä vain yhtä asiaa. Esimerkiksi sähäkkä silmämeikki saa parikseen nudet huulet ja sipauksen vain hieman omasta ihonsävystä erottuvaa poskipunaa. Lopputulos on raikas, kiinnostava ja trendikäs – eikä ulos lähtiessäkään tarvitse pelätä, että joku luulisi sinun olevan matkalla 80-luvun teemabileisiin!

näin sen teet

Pohjusta luomet luomivärinpohjustajalla, sillä etenkin kirkkaiden värien kanssa pohjustukseen kannattaa panostaa.

Voit valita kasarivaikutteiden intensiteetin luomivärin levitystavan mukaan: villeimmät levittävät värin tarkkarajaisena palkkina luomille, maltillisemmille taas riittää sipaisu kirkasta väriä silmien ulkonurkkaan huolellisten häivytysten kera.

Levitä ripsiin muutama kerros mustaa ripsiväriä, tee meikkipohjasta mahdollisimman kevyt ja sipaise poskille vain aavistus poskipunaa.

 


Kirkkaat huulet ja kauneuspilkku olivat Madonnan tavaramerkit kasarilla. 1. M.A.C Cosmeticsin Colour Rocker -huulipunan sävy Forbidden Sunrise on äärimmäisen sähäkkä oranssi, joka myös pysyy, 21 €. 2. Isadoran Perfect Lipliner Transparent Lip Fix on vettähylkivä, väritön huultenrajauskynä, joka sopii kaikille huulipunasävyille, 11 €.      3. Isadoran Ultra Matt Liquid Lipstick -mattahuulipunassa yhdistyvät huulikiillon keveys ja huulipunan runsaspigmenttisyys, 14 €.

 

3. Huomiohuulet

Kirkkaat huulipunat eivät ole varsinaisesti koskaan poistuneet muodista, vaikka tummanviolettiin ja ruskeaan taittavat sävyt ovatkin hallinneet huulipunamuotia viimeisen vuoden ajan – kiitos muun muassa Kardashianien someperheen naisten.

Kasarityyli palauttaa huulitrendien kärkeen aavistuksen neonsävyihin taittavat värivaihtoehdot. Klassinen omenanpunainen korvautuu astetta vaaleammalla ja kirkkaammalla sävyllä, koralli taas kallistuu oranssiin, ja pinkki sokeeraa kirkkaudellaan.

Unohda liian tiukat rajaukset.

Kokeilevampaa ilmettä kaipaavat yhdistävät huuliinsa kahta eri sävyä ja maalaavat esimerkiksi ylähuulen pinkkiin taittavalla ja alahuulen oranssinpunaisella.

Kirkkaiden punien kanssa hyvä pohjustus on tärkeää, mutta unohda liian tiukat rajaukset. Huulet saavat nyt näyttää siltä, kuin olisit sipaissut väriä jumppatunnin jälkeen suoraan hylsystä katsomatta sen tarkemmin peiliin.

näin sen teet

Taputtele huultenpohjustustuote tasaisesti paikalleen ohuena kerroksena ja rajaa huulet läpinäkyvällä rajauskynällä.

Levitä huulipuna suoraan hylsystä huulillesi. Rajaa rennolla kädellä: käytä rajaukseen huulipunan kärkeä, mutta älä turhaan sudi punaa yli huulten rajojen.

Poista ylimääräinen puna painamalla huulet paperiin, taputtele paperilla huuliin hieman irtopuuteria ja lisää vielä väriä toinen kerros. Voit vielä lopuksi painaa huulet uudestaan paperiin ja taputella niille ohuen kerroksen irtopuuteria pysyvyyden varmistamiseksi.

 


Jaclyn Smith (kuva vas. yläkulma) muistetaan Charlien enkeleistä ja huimista poskipäistään. 1. Kevyempää pigmenttiä kaipaaville sopii Korresin heleä Zea Mays -poskipuna, jonka samettista koostumusta on helppo tarpeen tullen lisätä, 31 €. 2. Joe Blascon Dry Blush -poskipuna sopii kasari-lookin modernisointiin. Sävy Sweet Mocha tuo ilmeeseen syvyyttä ja sävy Puff taas lisää raikkautta, 34 €. 3. Lumenen Nordic Seduction -kiiltopuna kruunaa kokonaisuuden hoitavalla ja läpikuultavasti sävyttävällä jäljellä, 20 €.

 

4. Poskipunaöverit

Tänä vuonna unohdetaan jo contouring, eli piirteiden voimakas varjostus, sekä strobing, kasvojen korkeimpien kohtien korostus. Vuoden 2017 kauneustermi on draping: kasvojen muotoilu poskipunalla.

Vähäeleisen punotuksen voi nyt suosiolla unohtaa, sillä tässä tyylissä poskipuna varastaa huomion luvan kanssa. Draping nautti suurta suosiota koko 80-luvun ajan.

Mallia punan sutimiseen voi ottaa kasaritähdiltä Farrah Fawcettilta ja Jaclyn Smithiltä: hieman poskiluiden alle levitetään astetta tummempaa sävyä ja yläpuolelle sipaistaan kerros vaaleampaa ja kirkkaampaa punaa. Näin luodaan myös illuusio kapoisemmista kasvoista.

Kikan loi legendaarinen meikkaaja Way Bandy, joka oli muuan muassa Elizabeth Taylorin, Cherin ja monen muun tuon ajan kaunottaren luottomeikkaaja.

näin sen teet

Levitä meikkivoide kasvoille siveltimellä tai sormin ja kiinnitä lopuksi puuterilla.

Sudi poskipäiden alapuolelle tummempaa ja murretumpaa poskipunasävyä. Sipaise sen yläpuolelle vaaleampaa ja kirkkaampaa poskipunaa. Rohkeimmat antavat sävyn nousta jopa hieman ohimoita ja kulmakarvoja kohti.

Viimeistele tyyli kerroksella ripsiväriä ja poskien sävyyn sointuvilla huulilla.

Vierailija

Täydellinen opas! Ässät ohjeet kasarityylin hiuksiin, poskiin, huuliin ja silmämeikkiin

"Huulet saavat nyt näyttää siltä, kuin olisit sipaissut väriä jumppatunnin jälkeen suoraan hylsystä katsomatta sen tarkemmin peiliin." Live as you preach. Haluaisin nähdä, kun arvon toimittaja "sipaisee huuliinsa punaa katsomatta peiliin" ja lähtee sitten ihmisten ilmoille. Miksi tällaisia neuvoja pitää kirjoittaa, kun kukaan ei kuitenkaan niin tee?
Lue kommentti

Hikitreenin ja hyvältä näyttävien hiusten yhdistäminen ei ole mikään ihan helppo nakki.

Aivan kuin ajan raivaaminen liikunnalle ei olisi tarpeeksi vaikeaa – sen lisäksi pitäisi vielä ehtiä käydä suihkussa ja pestä ja laittaa hiukset. Etenkin pitkätukkaisella jälkimmäiseen vierähtää helposti tovi jos toinenkin.

Jos on hikoillut rankasti, hiusten pesemättä jättäminen on harvoin vaihtoehto. Hätätapauksessa saattaa riittää, että föönaa hikisen kuontalon kuivaksi, mutta kovin kannattava ratkaisu se ei pidemmän päälle ole.

– Hiki saattaa tukkia päänahan huokosia ja aiheuttaa päänahan kuivumista sekä heikentää hiusten kasvua, hiusstylisti Giovanni Vaccaro kertoo StyleCaster-sivuston haastattelussa.

Katso jutustamme vinkit, joiden avulla föönaat hiukset nopeammin kuiviksi. Paljon treenaaville ja hikoileville Vaccaro suosittelee myös säännöllistä päänahan kuorintaa.

Hoida hiuksia samalla kun treenaat

Kun hiukset on pakko pestä jumpan jälkeen, Vaccarolla on ovela ajansäästövinkki kiireisille – hiusnaamion tai -öljyn levittäminen kuontaloon jo ennen treeniä! Nappaat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun levität aavistuksen kostutettuihin hiuksiin hoitoaineen, laitat ne nutturalle ja lähdet kolisuttelemaan painoja. Muista vain pitää hoitotuotteen määrän kohtuullisena ja varoa sotkemasta välineitä hiuksillasi.

Kevyesti treenaava pääsee vähemmällä. Jos pää ei ole kovin hikinen, Vaccaro antaa luvan jatkaa päivää pesemättä hiuksia. Hiusstylisti Dana Tizzo suosittelee samaisessa StyleCasterin jutussa levittämään hiusten tyveen kuivasampoota jo ennen treeniä, jotta kosteus ei siirry päänahasta hiuksiin.

Hyvä kampaus treeneihin on poninhäntä tai nuttura korkealla päälaella. Hiusrajassa olevien haituvien kostumista ja pörröttymistä voi yrittää estää hikitreeniin tarkoitetun hiuspannan avulla.

Iso-Britannian prinssi joutuu maksamaan varsin pitkän punnan pitääkseen tukkansa lyhyenä.

Iso-Britannian kruununprinssi William, 36, on tehnyt sen, minkä moni kaljuuntuva mies tekee jossain vaiheessa taivaltaan: hän on vetänyt hiuksensa ihan lyhyiksi. Uutinen ei ole sinänsä millään tavalla merkittävä, mutta se, kuinka paljon William on saanut rahaa uppoamaan parturikäyntiin, saa kyllä pohtimaan.

Brittilehti The Sunin mukaan Williamin siilitukan leikkaaminen maksoi nimittäin 180 puntaa eli siis yli 200 euroa. Monet brittiläiset Twitter-käyttäjät ovat olleet tiedosta varsin hämmentyneitä.

– En ole koskaan maksanut enempää kuin kympin hiustenleikkuusta. Tämä mies on ryöstetty, Patrick Smith kommentoi muiden muassa Twitterissä.

Mutta, lähteiden mukaan kalliille hinnalle on kuitenkin selitys!

Ensinnäkin, William käytti hiustenleikkauksessaan puolisonsa herttuatar Catherinen suosimaa kampaajaa. Ja kuten monet tietävät, Katen hiukset ovat monien ihailemat, joten niihin ei taatusti pääse käsiksi ihan kuka tahansa kampaussaksien heiluttelija.

Toiseksi, hiustenleikkuu on mitä todennäköisimmin suoritettu Williamin kotona Kensington Palacessa. Kampaaja on siis joutunut raahaamaan kaikki kampaamotarvikkeensa (eli siis ainakin sakset) ja itsensä studion ulkopuolelle. Ei siis ihan tavanomainen leikkuukeikka kuitenkaan!

Kolmanneksi, kuninkaallisten varat eivät hevillä lopu. Ehkäpä William haluaa tukea kansakuntansa parturiyrittäjiä maksamalla vähän ylimääräistä?

Vitsiä pakenevasta hiusrajasta

Prinssi Williamin kaljuuntuminen on vuosien varrella noussut eräänlaiseksi kuninkaalliseksi vitsiksi. Williamin pikkuveli Harry, 33, on tasaisin väliajoin kiusoitellut Williamia vetäytyvän hiusrajan takia.

– Hän on taatusti fiksumpi kuin minä, me varmistuimme siitä jo koulussa – samaan aikaan, kun hän alkoi kaljuuntua, Harry on todennut.

William itsekin on vaikuttanut suhtautuvan kevyesti hiustensa hupenemiseen. Kun Williamin esikoinen George syntyi vuonna 2013, prinssi vitsaili:

– Hänellä on paljon enemmän tukkaa kuin minulla, kiitos luoja!

Tässä vielä havainnollistava kuva siitä, kuinka suuri muutos prinssin hiuksissa on tapahtunut: 


William hiustenleikkuun jälkeen.
William ennen hiustenleikkuuta.