Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Niitä on Jenkeissä, Lontoossa ja Tallinnassa – milloin meillä? Kulmakarvabaarit ovat maailmalla kauneushitti numero yksi.

Kyllä, luit oikein: kulmakarva­baarit. Tarvitaanko naisen jokaiselle karvalle todellakin oma baarinsa ja ammattiryhmänsä?

– Kulmakarvabuumi käy nyt niin kuumana, että etenkin monet julkkikset halua­vat asialle omistautuneen spesialistin, perustelee Maybellinen Global Eyebrow Expert Maribeth Madron New Yorkista.

Kulmakarvabuumi synnytti alalle markkinaraon jo 2000-luvun alussa, ja viitisen vuotta sitten parhaat spesialistit alkoivat saada USA:ssa nimeä.

Kulmakarvastylistit ovat erikoistuneet kulmien muotoiluun, trendeihin ja väreihin. Kuten moni kollegansa, Maribethkin päätyi alalle oltuaan meikkitaiteilija.

– Erikoisalaani on asiakkaan persoonaan ja lookiin sopivan kulmakarvatyylin jäljittäminen. Luon uusia kulmakarvatrendejä, joihin saan inspiraation catwalkeilta, Maribeth kuvailee työtään.

Baareissa värjätään ja muotoillaan kunkin kasvonpiirteisiin sopivat, malliltaan ja mittasuhteiltaan oikeanpaksuiset kaaret. Kulmakarvoilla voi tasapainottaa tai kohottaa kasvojen ilmettä, jos esimerkiksi silmät ovat lähellä toisiaan tai yleisilme on väsähtänyt. Värjäyksellä ja nyppimisellä fiksaillaan myös epäsymmetrisiä kulmia.

– Kenelläkään ei ole täydellisen symmetrisiä kulmakarvoja, mutta sitä paremmalta näyttää, mitä yhteneväisemmät kulmat ovat, Maribeth sanoo.

Baarissa kulmakarvat muotoillaan nyppimällä, vahaamalla tai lankaamalla. Karvat irtoavat juurineen, ja kulmat pysyvät mallissa vähintään pari viikkoa.

Parhaillaan muodissa ovat luonnollisen tummat ja tuuheat puskat. Suosittua on myös värjäyttää kulmat hiusten värisiksi. Pienimpien fiksausten hinnat lähtevät rapakon takana 15 eurosta, ja suuritöisemmistä toimenpiteistä saa pulittaa lähes kolmekymppiä.

Ensimmäisiä kulmakarvabaareja voi  jäädä odottelemaan Suomeenkin, sillä ­huhujen mukaan täällä on jo alettu kouluttaa alan spesialisteja.

Kauneustohtori neuvoo:

Luonnolliset kulmakarvat ovat in – näin nypit ne

Millainen kulmaväri valita: neste, vaha vai nappi?

Hemmottele rohtuneita huulia kotitekoisella naamiolla.

Talvi tuo melkein väistämättä mukanaan kuivaakin kuivemmat huulet. Aina rasvaaminenkaan ei tunnu auttavan.

Ykkösvinkki rohtuneiden huulten hoitoon ja ehkäisyyn on kuitenkin huulten suojaaminen. WebMD-sivustolla selitetään, että huulissa ei ole talirauhasia, jotka tuottaisivat hoitavaa öljyä omasta takaa. Lisäksi huulet ovat lähes aina paljaat ja luonnonvoimien armoilla.

Syksyllä Helsingin Sanomien haastattelema asiantuntija neuvoi, että kannattaa valita huulirasva, jonka ainesosaluettelo on mahdollisimman lyhyt. Silloin tuote ei todennäköisesti sisällä mitään allergisoivaa tai ärsyttävää ainetta. Huulet voi suojata ja kosteuttaa vaseliinilla tai perusvoiteella. Jutussa ihotautilääkäri huomautti myös, että huulten kuivumisen syy saattaa olla ihotulehdus, jonka voi hoitaa viikon hydrokortisonikuurilla.

Kun perusasiat ovat kunnossa, huuliaan voi vielä helliä kotihoitolla, MyDomaine-sivusto suosittelee. Muun muassa näitä aineita voi kokeilla:

1. Kurkkunaamio

Kylmät kurkkuviipaleet tuntuvat mukavilta silmillä, mutta rauhoittavat ja kosteuttava kurkku on hyväksi myös huulille, koostuuhan se enimmäkseen vedestä. Lisäksi kurkku sisältää c-vitamiinia. MyDomaine suosittelee muussaamaan muutaman siivun ja levittämään mössön huulille naamioksi. 

2. Aloe vera

Lääkeaaloe eli aloe vera on yksi luonnon ihoa rauhoittavista ihmeaineista, ja sillä voi hoitaa myös huulia. Katso Youtubesta vinkit aaloen lehden leikkaamiseen. Säilytä lehden sisältä paljastuvaa geeliä ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa. Sivele huulille päivittäin.


3. Vihreä tee -pussit

Vihreä tee sisältää antioksidantteja ja tanniineja, jotka kosteuttavat ihoa. Huljuta teepussia kuumassa vedessä, anna sen jäähtyä ja laita huulille muutamaksi minuutiksi. (Valmiin teen voit tietenkin juoda – antioksidantteja myös sisäisesti!) MyDomainen mukaan parhaan hyödyn saa, kun teepussihoidon toistaa päivittäin.

4. Ruusunlehdet ja maito

Sekoitus kuulostaa erikoiselta, mutta ruusunlehdet sisältävät ravitsevaa e-vitamiinia, maidon maitohapot kuorivat ihoa ja maidon sisältämä rasva kosteuttaa. Tiputa muutama ruusunlehti (raaka)maitoon likoamaan kahdeksi tai kolmeksi tunniksi. Kun ruusunlehdet ovat lionneet, muussaa ne tahnaksi ja levitä huulille. Huuhtele naamio kylmällä vedellä 20 minuutin vaikutusajan jälkeen.

Kun takaisin nukkumaan meneminen ei ole mahdollista, ratkaisu on meikkipussissa. 

Jos peilistä katsoo niin sanottu nukkuneen rukous, mutta tavoitteena ovat hehkuvat kasvot, kokeile näitä vinkkejä.

1. Valitse persikkaa 

Lämpimät meikkisävyt tuovat kasvoille hehkua paremmin kuin viileät värit. Jätä sinisen silmämeikin testaus tuonnemmaksi ja kokeile lämpimän persikansävyistä yhden värin meikkiä. Juhlavampaan tilaisuuteen sopii myös oranssin ja punaisen sävyissä hehkuva auringonlaskumeikki.

Faceonomics-kauneusblogia pitävä Lena on lämminsävyisten meikkien mestari. 

2. Käytä punertavaa peitevoidetta

Punaisten ja oranssien sävyjen hierominen silmien läheisyyteen ei ehkä tunnu intuitiivisesti hyvältä meikki-idealta, mutta Popsugarin mukaan lohenpunaiset ja oranssit (vaalealle iholle) sekä mangonväriset ja punaiset (tummalle iholle) peitevoiteet piilottavat parhaiten väsyneiden silmänalusten siniset sekä violetit sävyt. 

3. Sekoita meikkivoiteeseen kasvoöljyä

Öljyllä terästetty meikkivoide hellii talvikuivaa ihoa ja saa kasvot näyttämään heleiltä.

4. Lisää hohdetta luomille

Diskopallon lailla kimaltavat luomet ovat yksi vuoden 2018 kauneustrendeistä, mutta väsähtäneiden silmien herättämiseen riittää vähempikin kimallus. Meikkitaiteilija Neil Scibelli suosittelee Popsugarissa silmämeikkiin hohtavia metallisävyjä.

Hopeinen, reilusti metallinhohtoinen luomiväri kirkastaa väsyneimmänkin katseen.

Hopeaa ja persikkaa luomilla, eli varma piristys ilmeelle.

5.  Valitse kevyttä

Meikkitaiteilija Trish McEvoyn mukaan tönköt pakkelit saavat ihmisen näyttämään entistä väsyneemmältä. Kevyillä koostumuksilla sen sijaan voi saada ihmeitä aikaan. McEvoy suosittelee uupuneen näköisille kasvoille BB-voidetta meikkivoiteen sijaan, huulikiiltoa huulipunan sijaan ja voidemaista poskipunaa puuterisen sijaan.


6. Taivuta ripset

Ripsien taivutus on klassikkoniksi, joka toimii joka kerta: kaarevat ripset saavat silmät näyttämään avoimemmilta. Jos ripsilläsi on tapana suoristua heti taivutuksen jälkeen, lue vinkit kestävämpään kaarevuuteen.

7. Villi kortti: sudi poskipunaa luomille

Neil Scibelli kertoo Popsugarissa, että huippumalli Elle McPherson piristi kerran meikkinsä sipaisemalla pinkinsävyistä poskipunaa keskelle luomivakoa. Koko silmämeikki koheni kuulemma kertaheitolla. Scibelli suosittelee kokeilemaan pienellä määrällä pinkkiä puuterimaista punaa, joka levitetään luomivärisiveltimellä tai nimettömällä.