Ihonhoidosta kiinnostuneet himoitsevat nyt etenkin yhtä kirjainta.

C-vitamiini on ihonhoidon hittituote juuri nyt. Vuodenvaihteessa uutisoitiin, että C-vitamiiniseerumien Pinterest-tallennukset lisääntyivät viime vuoden aikana peräti 3379 prosenttia. Kosmetiikkahyllyille myös putkahtelee jatkuvasti uusia ihonhoitotuotteita, joiden tehoaineena on kyseinen vitamiini.

Miksi C-vitamiinista kohkataan?

Hedelmistä ja vihanneksista tuttu vitamiini on antioksidantti eli se estää vapaiden radikaalien aiheuttamaa hapettumista. Vapaat radikaalit ovat kemiallisia yhdisteitä, joiden tiedetään tekevän tuhoja soluissa. Ihonhoidossa ajatellaan, että C-vitamiinilla voidaan estää ja korjata vapaiden radikaalien aiheuttamia tuhoja ihossa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kosmetiikkaan erikoistunut dermatologi Sam Bunting kertoo The Telegraphille, että C-vitamiinilla voidaan saada aikaan ihoa nuorentava vaikutus, sillä se kirkastaa ja silottaa ihoa hellävaraisesti. Siitä on hyötyä myös pigmenttiläiskien hoidossa. Lisäksi se voi suojata ihon kollageenisäikeitä hajoamiselta ja edesauttaa ihon kollageenin tuotantoa. Ikääntyessä kollageenin määrä ihossa vähenee, minkä vuoksi iho alkaa veltostua ja siihen muodostuu juonteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

C-vitamiini auttaa myös suojaamaan ihoa UV-säteiden vanhentavalta vaikutukselta. Sen lisäksi pitää tietenkin käyttää myös perinteistä aurinkosuojaa.

Seerumeissa käytettäviä C-vitamiineja on useita erilaisia, mutta Sam Buntingin mukaan kaikista niistä on jonkinlaista hyötyä. Korkeammat pitoisuudet ovat tietenkin kaikkein tehokkaimpia, mutta ne saattavat myös ärsyttää ihoa. Silloin voi olla hyvä siirtyä tuotteeseen, jossa C-vitamiinia on pienempi määrä.

Kannattaa myös huomioida, että C-vitamiini hajoaa helposti ja silloin hyödyt valuvat hukkaan. Siksi parhaita ovat pienehköt pakkaukset, joissa seerumi on mahdollisimman hyvin suojassa valolta ja ilmalta.

The Beauty Brains -sivuston kattavassa C-vitamiiniartikkelissa huomautetaan myös, että seerumin kannattaa antaa imeytyä kunnolla ihoon ennen muiden tuotteiden levittämistä, sillä muuten aine saattaa menettää tehonsa. The Telegraphin haastattelema Sam Bunting puolestaan neuvoo, että glykoli- ja salisyylihappoa sekä retinolia sisältävien muiden tuotteiden kanssa kannattaa olla varuillaan, sillä jos C-vitamiinituotteen levittää iholle heti niiden jälkeen, iho saattaa ärtyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla