Rusoposkimeikki on raikas ja keväinen. Kuva: Päivi Ristell
Rusoposkimeikki on raikas ja keväinen. Kuva: Päivi Ristell

Punaista sävyä luomilla on turha pelätä: se on yllättävän imarteleva kaikenvärisille silmille.

Poskipuna elää uutta kultakauttaan. Ota meikkipussin unohdettu sankari uudelleen käyttöön ja anna värin palata kasvoillesi! 

INSPIRAATIO:

Kenzon muotinäytöksessä nähtiin taannoin punattuja luomia ja poskia. Näytöksen meikki sai inspiraationsa 1980-luvulta. Kasarityylisestä meikistä on vaikea sanoa, missä ohimoille levittyvä poskipuna loppuu ja mistä silmämeikki alkaa. Hyviä uutisia huolettomalle meikkaajalle! Punaista sävyä luomilla on turha pelätä: se on yllättävän imarteleva kaikenvärisille silmille ja kirkastaa ihon hetkessä.

TARVITSET:

Kevyt meikkivoide, cc- tai bb-voide

Voidemainen poskipuna, jota voi käyttää myös huulissa

Synteettinen sivellin

TEE NÄIN:

1. Kaunis meikki lähtee aina kauniista ihosta, joten kosteutus on kaiken a ja o. Hyvä meikkipohja vaatii johdonmukaista ihonhoitoa, mutta ensiapuna toimii primer ja kosteusvoide. Kun silmämeikki on raikas ja kevyt, saa myös meikkipohja olla läpikuultava. Parhaiten meikkipohja onnistuu kevyellä meikkivoiteella, cc- tai bb-voiteella.

2. Tuputtele punaisen sävyä silmän ulkonurkkaan ja poskipäille. Aloita pienellä määrällä tuotetta ja lisää oman maun mukaan. Voidemaiset tuotteet kannattaa levittää synteettisellä siveltimellä, sillä rasva imeytyy luonnonkarvoihin ja tuloksesta saattaa tulla epätasainen.

3. Punaa huulet. Siistin rajan huulipunalle saat, kun kastat siveltimen peitevoiteeseen ja käyt huulten reunat vielä läpi huulipunan levityksen jälkeen.

Exuviance OptiLight Essential 6 -seerumi, 79 €. Tweezermanin synteettinen sivellin, 16,90 €. & Other Storiesin Cheek & Lip Tint -puna on voidemaista, ja sitä voi käyttää niin poskilla kuin huulillakin, 15 €. Makias bb-voide, 22,90 €. Kuvat: IMaxTree, valmistajat
Exuviance OptiLight Essential 6 -seerumi, 79 €. Tweezermanin synteettinen sivellin, 16,90 €. & Other Storiesin Cheek & Lip Tint -puna on voidemaista, ja sitä voi käyttää niin poskilla kuin huulillakin, 15 €. Makias bb-voide, 22,90 €. Kuvat: IMaxTree, valmistajat

 

 

Upeiden huulien salaisuus on sekä ihonhoidossa että silmää hämäävässä meikissä.

Ohuetkin huulet ovat ihan hyvät huulet, mutta jostakin kumman syystä tällä hetkellä vallalla tuntuu olevan ajatus, että isompi on parempi.

Muhkeammat huulet saadakseen ei kuitenkaan tarvitse mennä pistoshoitoihin, sillä hyvällä hoidolla ja huolellisesti tehdyllä huulimeikillä saa halutessaan roppakaupalla pulleutta.

1. Paras kosteuttaja = silmänympärysvoide

Jos huultensa haluaa näyttävän pulleammilta, kosteutus on olennaista. Mieti vaikka rusinaa; se on viinirypäle, josta kosteus on poistettu.

Vielä huulirasvaakin parempi kosteuttaja saattaa olla silmänympärysvoide. Se on tarkoitettu ohuelle iholle, ja sen koostumus imeytyy tehokkaasti. Hyvän yönaamion saa, kun levittää huulille ja niiden ympärille ensin silmänympärysvoidetta, ja voitelee huulet vielä huulirasvalla, Popsugar-sivuston artikkelissa vinkataan. Jos huulet ovat kuivat ja rohtuneet, kuorinta auttaa voiteita imeytymään ja tekee huulten pinnasta tasaisemman.

Silmänympärysvoide sopii hyvin myös huulimeikin alle, jos huulirasva tekee huulista liian tahmaisen ja liukkaan tuntuiset.

2. Rajaa vaalealla

Tehokas tapa lisätä huuliin muotoja on rajata ne reunojensa ulkopuolelta valkoisella kynällä tai hieman ihon sävyä vaaleammalla peitevoiteella ja häivyttää huolellisesti. Vaalea korostaa ja saa huulet näyttämään pulleammilta – katso vaikka The Beauty Department -sivuston ennen ja jälkeen -kuvat.

Jos haluaa viedä huulicontouringin vielä pidemmälle, alahuulen alle voi lisätä kevyesti tummaa varjostusta. Korostusten ja varjostusten ideana on, että vaalea tuo esiin ja tumma pienentää – niitä yhdistämällä kasvoille voi luoda vaikka minkälaisia muotoja.

3. Meikkaa pulleammiksi

Jos huulet ovat jo valmiiksi suuret, ne näyttävät suurilta myös kirkkailla ja tummilla väreillä maalattuina. Parhaiten huulia pullistaa kuitenkin vaaleus ja kiilto, joten nudesävyt ja huulikiilto ovat aina varmoja valintoja.

Kirkkaanpunaisetkin huulet voi saada suuremmiksi rajaamalla niitä aavistuksen isommiksi ja lisäämällä huulten keskiosaan vaaleutta, joka luo illuusion muodoista. Siihen voi käyttää vaaleampaa huulipunaa, valoa heijastavaa korostustuotetta tai valkoista rajauskynää. 

Marie Claire -sivusto neuvoo punaamaan ensin huulet ja piirtämään sen jälkeen valkoisella meikkikynällä huulten keskiosaan pystysuuntaisen viivan. Kun viivan häivyttää huolelliseti huulipunan sekaan, se vaalentaa punaa huulten keskeltä hieman eli saa aikaan pullistavan efektin.

Kun kynsilakanpoistoaine ei auta, täytyy tarttua mihinkäs muuhunkaan kuin vanhaan kunnon vetyperoksidipulloon.

Värikkäiksi lakatuilla kynsillä on yksi ikävä varjopuoli. Kun lakka poistetaan, kynsiin saattaa jäädä keltainen sävy, johon ei auta huolellinenkaan kynsilakanpoistoaineella hinkkaaminen.

Marie Claire kertoo jutussaan, mikä auttaa: vetyperoksidi.

Dermatologi Dana Sternin mukaan ensin kannattaa kuitenkin selvittää kellastumisen syy. Jos kynnet ovat jatkuvasti keltaiset, syypää ei välttämättä ole kynsilakka. Niin sanottu keltaisten kynsien syndrooma, jossa kynnet ovat paksuuntuneet ja käyrät, voi olla merkki terveysongelmista.

Jos kynnet tuntuvat normaaleilta, kellastumisen aiheuttaja on mitä todennäköisimmin kynsilakka. Värjäytymistä voi ehkäistä käyttämällä aluslakkaa.

Dana Sternin mukaan pieniä värjäytymiä voi yrittää poistaa harjaamalla kynnen pintaa valkaisevalla hammastahnalla ja kostealla kynsiharjalla. Jos se ei auta, hän suosittelee vetyperoksidiliuosta.

Näin kynnet saa valkaistua:

  1. Laita mukin tai kupin pohjalle sen verran vettä, että saat upotettua sormenpääsi nesteeseen. Sekoita joukkoon 3–4 ruokalusikallista vetyperoksidia. Vetyperoksidia myyvät apteekit, joista kannattaa kysyä sopivaa sekoitussuhdetta kynsien turvalliseen valkaisuun, sillä vetyperoksidia voi olla myynnissä erivahvuisina liuoksina.
  2. Upota kynnet liuokseen kahdeksi minuutiksi.
  3. Harjaa kynsien pintaa puhtaalla ja pehmeällä, liuokseen upottamallasi hammasharjalla.
  4. Huuhtele ja kuivaa kädet ja levitä käsivoidetta. Jos värjäytymät eivät poistu ensimmäisellä käsittelyllä, Stern suosittelee liottamaan kynsiä kaksi tai kolme kertaa viikossa, kunnes keltaisuus on poissa.