Toimituksen selfiet sen todistavat: yön aikana tapahtuu jotain.
Toimituksen selfiet sen todistavat: yön aikana tapahtuu jotain.

On se niin väärin. Nainen menee illalla kivannäköisenä nukkumaan, mutta aamulla peilistä katsoo peikko. Mitä yön aikana oikein tapahtuu?

Somessa kiertää vitsi, jonka mukaan mies herää aamulla samannäköisenä kuin nukkumaan käydessään, mutta naiselle tapahtuu yön aikana mystinen räjähdys. Tyynyn kuva on poskessa, tukka sojottaa joka ilmansuuntaan ja naama punoittaa. Mies sen sijaan on vielä ihan kuosissaan. 

Syy tähän epäoikeudenmukaiseen ilmiöön on se, että naisen iho on ohuempi kuin miehen. Ihon neste- ja verenkierto heikentyvät yön aikana, joten painaumat ja turvotus näkyvät helposti. Myös silmienaluset saattavat sinertää ja iho punertaa. 

Jos haluat herätä freesinä, kokeile näitä jippoja:

1. Vältä painaumat

Tyynyllä on väliä! Testaa Supermoodin anatomisesti muotoiltua Beauty sleep anti-wrinkle-tyynyä, joka lupaa vähentää ryppyjen syntymistä ja silmänalusten turpoamista, 99 €.

2. Malttia läträykseen

Yövoiteen käyttäminen on suositeltavaa, mutta liiallinan lotraus kostautuu naaman kiiltelynä ja turvotuksena etenkin, jos käytät paksua ja elvyttävää kreemiä.

3. Sojotus seis

Mitä kerrostetumpi hiusmalli, sen varmemmin se sojottaa aamulla. Mene nukkumaan hiukset kuivina ja ota avuksi Redkenin Pillow proof -kuivasampoo, jokna avulla hiuksiin pitäisi syntyä "kahden päivän tyynynkestävä look", 29,50 €.

Lue lisää:

5 askelta – näin kuivaat hiuksesi täydellisen tuuheiksi

Kaupallinen yhteistyö: Sekaisin voideviidakossa? Testaa Voidebaarissa itsellesi sopivin!

Unohda kaikki, mitä sinulle on neuvottu kosteusvoiteen imeytymisestä! Beyoncén meikkitaiteilijan neuvolla meikkipohjasta tulee tasainen ja kosteutetun näköinen.

Julkkiksilla on huippumeikkaajat apunaan huolehtimassa siitä, että iho näyttää mahdollisimman hyvältä. Se on yksi meikin tärkeimmistä osa-alueista, mutta myös yllättävän vaikea saada onnistumaan omin käsin.

Onneksi voi ottaa oppia huipuilta, kuten Beyoncén meikkaajalta sir Johnilta, joka kertoi pienen mutta tärkeän pohjameikkikikan Popsugarin haastattelussa.

Kaikki riippuu meikkivoiteesta – tai oikeastaan siitä, milloin sen levittää.

Beyoncén täydellisen ihon salaisuus on se, että meikkivoide levitetään siinä vaiheessa, kun iho on vielä kasvovoiteen jäljiltä kostea.

Jep, eli juuri päinvastoin kuin neuvottu: kosteusvoiteen ei sittenkään pitäisi antaa kuivua ja imeytyä rauhassa, vaan meikkivoide kannattaa levittää heti rasvan jälkeen.

Tällä tavoin kosteusvoide ja meikkivoide sekoittuvat ja asettuvat kasvoille tiiviissä yhteistyössä. Tuloksena on hehkuva ja tasainen meikki, eikä kuivista kohdista pitäisi olla huolen häivää.

Ja mikä parasta – aikaa säästyy, kun kosteusvoiteen kuivumista ei tarvitse enää odotella!

Puuterimaisella luomivärillä tai poskipunalla saa huulille nopeasti väriä ilman sähläystä.

Kuorinta, kosteutus, rajaaminen ja huulipunan levitys – huulimeikin luominen voi ajatuksella ja huolella tehtynä viedä melko kauan aikaa. Kun aamulla on kiire mutta tekee silti mieli sipaista väriä huuliin, sotkut ja epätasaisuudet ottavat ihan erityisellä tavalla hermoon.

Onneksi apu löytyy läheltä, nimittäin luomiväripaletista tai poskipunasta. Perusteellisen, monivaiheisen huulimeikin voi korvata paljon nopeammalla ja rennommalla versiolla: huulirasvan päälle taputellulla puuterimaisella värillä.

Liian simppeliä toimiakseen? Kokeilimme, millaisen tuloksen meikkikikalla saa aikaan!

Näin se onnistuu:

  1. Kuori huulien iho tai ainakin kosteuta huulet hyvin, koska puuterimainen luomiväri tai poskipuna saattaa kuivattaa huulia.
  2. Valitse luomiväreistä tai poskipunista mieleinen sävy ja pyyhkäise väriä sormenpäähän. Jos et ole varma siitä, mitä aineita meikkisi sisältää, kannattaa kaiken varalta suosia luonnonkosmetiikkaa.
  3. Taputtele väri varovasti huulille. Pikkurillillä homma hoituu helpoiten kapeimmissa kohdissa.

Valmista! Tältä se näyttää:

Testaajan kommentit:

”Lopputulos on yllättävän hyvä: pigmenttiä riittää ja look on sopivan mattainen. Levittämiseen kului varmasti alle 30 sekuntia, joten siitä plussaa.

Luomivärin tai poskipunan käyttö toimii varmasti silloin, kun kasvoille haluaa nopeasti väriä. Näyttävään iltameikkiin se ei kuitenkaan ihan riitä. Päivän aikana luomiväri kului huulilta pois muutamassa tunnissa, joten tavallinen huulipuna vie pitkäkestoisuudessa voiton. Toisaalta väriä on helppo taputella sormella lisää, kun sävy alkaa kulua.

Lisäksi ainakaan ilman huulien rajaamista on turha toivoa kovin tarkkoja reunoja huulimeikilleen: sormella levittäessä lopputulos on vähän suttuinen. Kiva look sekin toki on varsinkin arkeen!

Antaisin arvosanaksi 4/5: erittäin sopiva kikka kiireisiin arkiaamuihin, mutta ei missään nimessä korvaa hyvää nestemäistä mattahuulipunaa.”