Se ei lähdekään enää pois! Kuva: Shutterstock
Se ei lähdekään enää pois! Kuva: Shutterstock

Sattuuko se? Mitä muut sanovat? Ensimmäisen tatuoinnin ottaminen on aina yllätys, mutta millainen? Tatuoidut naiset kertovat.

1. Tatuoinnin ottaminen ei sattunutkaan hulluna

”Ei sattunut yhtä paljon kuin aluksi pelkäsin, olin valmiiksi valinnut mahdollisimman ns. 'helpon' paikan, eli lanneluun päälle. Ensimmäinen tatuointi oli pienen pieni, simppeli, puolikkaan peukalon kokoinen. Koko homma oli ohi alle kymmenessä minuutissa.” Nainen, 23

”Olin yllättynyt, kuinka vähän se sattui. En kutsuisi sitä kivuksi, vaan se oli vähän epämukavan tuntuista.” Nainen, 28

2. Tatuoinnin parantuminen kesti pitkään

”Tatuoinnin hidas parantuminen ehkä vähän yllätti. Rasvaa sai olla laittamassa koko ajan. Tähän vaikuttaa kyllä varmaan se, että ihoni on muutenkin herkkä.” Nainen, 28

”Ensimmäisestä tatuoinnista tuli samalla tavalla vapauttava olo kuin siitä, kun ajoin aikoinaan pääni kaljuksi.”

3. Pienenkin tatuoinnin ottaminen tuntui yllättävän coolilta

”En aluksi kertonut kenellekään, että olin ottanut tatuoinnin – se oli enemmänkin sellainen 18-vuotiaan henkilökohtainen rebel-uu-oon-niin-cool-tyylinen juttu. Nyt viisi vuotta myöhemmin olen tuon ekan tatskan jo peittänyt isommalla ja hienommalla, mutta kuitenkin jätin sen himmeästi pilkistämään alta, muistutukseksi 18-vuotiaasta rebel-itsestäni.” Nainen, 23

”Otin ensimmäisen tatuointini 22 vuotta sitten Arizonassa, jossa olin viettämässä välivuotta. Vielä silloin se ei ollut mikään muotivillitys. Se tuntui tosi rebeliltä, enkä kertonut siitä kenellekään – varsinkaan vanhemmilleni. Ensimmäisestä tatuoinnista tuli samalla tavalla vapauttava olo kuin siitä, kun ajoin aikoinaan pääni kaljuksi. Tatuointi on sellainen pieni kuvio, enkä aluksi tajunnut, että vuosien vieriessä se alkaa näyttää suttuiselta läiskältä, jos sitä ei korjaile.” Nainen, 41

4. Tatuointi ei alkanutkaan kaduttaa

”Otin tatskan vuonna 1994 ollessani au pairina Los Angelesissa. Piti tehdä jotain repäisevää ja villiä. Otin olkavarteen pienenpienen kukan, joka sittemmin on naurattanut pienuudellaan. Mutta onneksi näin. En ole katunut.” Nainen, 40

”Olen myös aika yllättynyt siitä, etten ole ikinä katunut jo monta vuotta sitten ottamaani tatuointiani yhtään, vaikka se on näkyvällä paikalla käsivarressa eikä ole ihan pieni. Moni on sanonut, että ensimmäistä tatuointia ei kannata ottaa näkyvälle paikalle. Minä taas ajattelin niin, että jos otan vain yhden, haluan sen olevan sellaisella paikalla, josta näen sen helposti ja usein. Otin tatuoinnin itseäni varten, joten olisi aika outoa, jos se olisi vaikka niskassani, jota en näe.” Nainen, 28

5. Kukaan ei kommentoinut negatiivisesti

”Tosi paljon tutut ja tuntemattomat kommentoivat sitä, mutta en ole ikinä kuullut mitään negatiivista. Kun olin just ottanut tatuoinnin, oli pikkuveljeni synttärit. Mummoni reaktio oli aika hauska: 'Ai tollainen, onpa hauska! Kauan se kestää?'” Nainen, 28

”Pahoin pelkään, että luulevat sitä joksikin astrologiseksi hömpäksi.”

6. Mutta monella on tietty kuva tatuoidusta naisesta

”Joskun muinoin sain yllättäviä kommentteja, että sullako muka tatska, eli tatskaa kantava nainen on selvästi jonkin sortin stereotyyppinen hahmo.” Nainen, 40

7. Muut eivät välttämättä ymmärrä tatuoinnin merkitystä

”Kesäisin uimaloissa varhaiskeski-ikäiset rouvat tulevat kertomaan kuinka pitävät erityisesti käden tatuoinnista. Siinä on korkeimmalla taivaalla olleet tähtikuviot lasten syntymähetkiltä. Täysin tieteelliset, eivät ollenkaan astrologiset siis. Pahoin pelkään, että luulevat sitä joksikin astrologiseksi hömpäksi. Jostain syystä kukaan eläköitynyt kemianopettaja ei vielä ole tullut keskustelemaan selkäni tatuoinnista. Siinä on fullereeni eli pallohiilimolekyyli. Luulevat sitä ehkä jalkapalloksi.” Nainen, 38

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

  1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
  2. Kosteuttava suihke
  3. Öljy tai seerumi
  4. Kosteuttava suihke
  5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.