Talvitukka lähtee helposti lentoon, mutta sähköisyys talttuu pikku jipoilla.
Talvitukka lähtee helposti lentoon, mutta sähköisyys talttuu pikku jipoilla.

Pipokausi, rankkaa aikaa. Tässäpä vinkit, joiden avulla estät hiusten sähköistymistä.

1. Unohda muovikampa

Muovista sähkö vain villiintyy, joten muovikampa on talvitukalle huono kaveri. Jos muuta asetta hiusten selvittelyyn ei ole, suihkauta muovikampaan hiukan hiuslakkaa. Paras vaihtoehto on käyttää metallista tai luonnonmateriaalista valmistettua kampaa tai harjaa.

2. Ota avuksi henkari

Tätä ei fysiikan tunnilla kerrottu: metallinen henkari vie sähkön tukasta. Kyllä vain, sillä kun rautalankahenkarilla sipaisee sähköistyneiden hiusten pintaa, ne lakoavat aloilleen siinä silmänräpäyksessä. Ihmeellistä on tiede.

3. Öljyä vähän

Erikoisia kauneusöljyjä ei tarvita, vaan pari tippaa oliivi- tai kookosöljyä käy hyvin. Hiero öljypisarat sormiin ja vie sormenpäillä kaikkialle hiuksiin. Ihan pikkumäärä riittää!

4. Muista ilmankosteus

Kuiva sisäilma nostaa tukan pystyyn ja on koettelemus myös iholle. Ilmankosteuttaja on ihan kelpo peli, kun lämmitys kuivattaa kodin sisäilman rutikuivaksi.

5. Älä ylipese

Kun päänahkaa ei pese liikaa, se ei kuivu, eivätkä hiukset sähköisty niin helposti. Sampoopesu joka toinen päivä –  tai jopa harvemmin –  riittää useimmille. Muista hoitoaine, se ylläpitää hiusten omaa kosteutta ja auttaa ehkäisemään sähköistymistä.

6. Käytä villapipoa

Luonnonmateriaaleista valmistettu myssy on talvikutrien kaveri. Hiuksia hankaava keinokuitupipo saa aikaan staattista sähköä, ja taas nousee tukka pystyyn. Keinokuituhattu on usein myös kylmempi kuin luonnonkuituinen.

Lähde: Good Housekeeping

Lue lisää:

8 parasta vinkkiä: Syö tukka terveeksi

Geelituubit esiin! Tämä on syksyn suosikkikampaus

Onko hiusten harjaus välttämätöntä? Kauneusguru Mariela Sarkima vastaa