Me Naiset
|
Rosanna Serkamo
Silmien aluetta kannattaa alkaa kosteuttaa suurin piirtein parikymppisenä.  Kuva: Colourbox
Silmien aluetta kannattaa alkaa kosteuttaa suurin piirtein parikymppisenä. Kuva: Colourbox

Silmänympärysihoa hoidetaan tehotöhnillä ja terveellisillä elintavoilla. Tummat silmänaluset, rypyt ja silmäpussit voi meikata nätimmiksi.

Vain muutama onnellinen on voittanut geenien lottoarvonnassa virheettömän silmänympärysihon. Tummat silmänaluset ja silmäpussit periytyvät, mutta tilannetta pahentavat myös heikko kuona-aineiden poistuminen ja kehon nestehukka. Ryppyjen ykkösruokkijoita puolestaan ovat aurinko ja tupakka.

Ohuen silmänympärysihon tarpeisiin löytyy kuitenkin apuja. Kaupan hyllyt pursuvat erilaisiin ongelmiin vaikuttavia täsmätuotteita.

Silmien aluetta kannattaa alkaa kosteuttaa meikkaamisen aloittamisen yhteydessä, tai suurin piirtein parikymppisenä. Nuorelle käyvät ohuet ja geelimäiset voiteet, vanhemmalle iholle kiinteyttävät tuotteet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Silmänympärysvoidetta ei kannata lotrata kerralla liikaa, sillä se ruokkii silmäpusseja. Nuppineulanpään kokoinen nokare on sopiva määrä. Taputtele voide hellästi silmän ja kulmaluun alle sekä ulkonurkasta ohimoita kohti. Toista sekä aamulla että illalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kasvovoidetta silmien alle ei kannata levittää, sillä se on ohuelle iholle liian paksua ja rasvaista.

– Ykköskikkani on laittaa silmänympärysvoide hetkeksi jääkaappiin viilentymään, koska kylmä laskee turvotusta, meikkaaja Heidi Reponen vinkkaa.

Ihoa rauhoittavat myös vanhat hyvät keinot, kuten kurkut, teepussit tai kylmät lusikat silmillä.

Poista silmämeikki aina nukkumaan mennessä, niin vaikeutat ryppyjen syntymistä. Älä kuitenkaan raasta ripsiväriä irti hankaamalla, vaan hellästi taputtelemalla. Kasta pumpuli puhdistusaineeseen ja aseta silmälle. Pidä sitä hetki paikallaan ja pyyhkäise, niin ripsiväri irtoaa helpommin. Toista useamman kerran, jotta vältyt turhalta ihon venyttämiseltä.

– Saippualla meikkejä ei pidä poistaa, koska se kuivattaa ja rypistää ihoa, Cidesco-diplomikosmetologi Erja Lätti-Vehkaluoto huomauttaa.

Ammattilaisen meikkivinkit

Tummat silmänaluset

- Levitä silmän alle aluksi ohuelti meikkivoidetta. Vältä paksua kerrosta, sillä se paakkuuntuu päivän aikana ryppyihin ja korostaa niitä.

- Sipaise meikkivoiteen päälle valokynää, mutta vain silmän sisä-nurkkaan.

- Jos tummuutta näkyy vielä valokynän jälkeen, kokeile peitevoidetta.

- Valitse voiteissa lämmin persikkaan taittuva sävy, koska se neutraloi sinisyyttä.

- ”Korosta yläluomea selkeällä rajauksella, se vetää huomion pois tummista alaluomista”, neuvoo meikkaaja Raili Hulkkonen.

Silmäpussit

- Käytä valokynää ja peitevoidetta hillitysti, sillä paksu meikkikerros korostaa pussimaisuutta.

- Jos silmäpussit kiiltävät, puuteroi ne mattaiseksi hyvin ohuella irtopuuterikerroksella käyttäen sivellintä apuna. Tällöin tuloksesta tulee mahdollisimman luonnollinen.

- Käden lämpö sulauttaa meikkiä ihoon, joten tasoita alue lopuksi painelemalla silmänaluset läpi hellästi sormilla.

- Meikkaa silmät muutenkin, sillä se vie huomiota pois pusseista.

- Silmäpussit saa viime kädessä piiloon silmälaseilla. Valitse kasvoihisi sopivat sangat yhdessä optikon kanssa.

Rypyt

- Levitä silmän alla olevien juonteiden pohjalle hennosti valo-
kynää. Juonteen pohja ikään kuin nousee, eivätkä rypyt näytä niin syviltä.

- Jos oma sormi on liian tönkkö, ota pieneen nyperrykseen avuksi synteettinen nailonsivellin.

- Kohtaa totuus tutkimalla silmiäsi suurentavalla peilillä luonnonvalossa. Kun tiedät missä mennään, osaat meikata silmänaluset paremmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla