Syksyn trendikkäimmässä meikissä on ainakin viileän kylmiä sävyjä. Kuva: Shutterstock
Syksyn trendikkäimmässä meikissä on ainakin viileän kylmiä sävyjä. Kuva: Shutterstock

Syksyn meikissä esiinmarssin tekevät muun muassa kylmät sävyt ja graafiset linjat.

Valoisat päivät lyhenevät uhkaavasti, ja syksy lähestyy pikkuhiljaa. Siitä ei kuitenkaan kannata murehtia, vaan ympäristön ja sään muutoksista pääsee ottamaan inspiraatiota meikkiin.

Mitäs sitä turhaan odottelemaan, pieni varaslähtö ei haittaa ketään! Refinery29-sivusto kertoo, että syksyn meikkimuoti saa tunnelmansa viilenevistä ja hämärtyvistä illoista.

Keväällä muodissa oli esimerkiksi meikki ilman silmämeikkiä, ja nyt mennään aivan päinvastaiseen suuntaan. Nämä viisi näyttävää meikkityyliä sopivat takuuvarmasti hämyisiin loppukesän iltoihin ja sumuisiin päiviin:

1. Iltahämärän värit luomilla

Keväällä muodissa olivat lämpimät sävyt silmämeikissä ja luomiin levitettiin auringonlaskun kanssa yhteensopivia keltaisen, punaisen, oranssin ja pinkin sävyjä. Syksyllä trendi on vähän päinvastainen: silmiin haetaan enemmän viileitä värejä iltahämärästä inspiroituneena. Viininpunaista, liilaa, sinertävää… niin nättiä!

2. Korostusta metallilla

Glitter- ja metallimeikit ovat ihastuttaneet jo hyvän aikaa, ja syksyllä ne saavat vain lisää vauhtia. Metallisilla sävyillä tehdään esimerkiksi huomiota herättäviä rajauksia ja kimaltavia luomivärimeikkejä. Kylmiä sävyjä parhaimmillaan!

3. Minimalistiset ja graafiset rajaukset

Jos olet jo kyllästynyt siihen samaan vanhaan kissansilmärajaukseen, hyviä uutisia: syksyllä muodissa ovat vähän erikoisemmat rajaukset. Nestemäisellä rajausvärillä voi luoda erilaisia kulmikkaita viivoja tai silmiä suurentavia muotoja. Näyttävän rajauksen kaveriksi ei tarvitse välttämättä lainkaan luomiväriä.

Lue myös: Levitätkö rajauskynää edelleen samalla tavalla kuin nuorena ? Saatat toistaa vanhoja virheitä

 

4. Suttuiset huulet

Syksyllä huulienrajauskynän voi jättää meikkipussin pohjalle: huulet saavat olla kevyen suttuiset vastapainoksi kulmikkaille silmämeikeille. Varsinkin niille, joille huulipunan käyttö on tuottanut ongelmia, trendi voi olla positiivinen uutinen. Ei tarvitse olla niin kovin tarkka – riittää, että vähän häivyttää ihon ja huulien rajaa!

Lue myös: Haaveissa pusunkestävät punahuulet? Ammattilaisten tekniikalla onnistut

5. Monta eri väriä luomilla

Jos hiukan synkkä iltahämärä-look ei innosta, sille on onneksi vastapainona toinen luomiväritrendi. 1980-luvulta inspiraatiota saanut kirkkaiden värien yhdisteleminen on varmasti värien ystävien mieleen. Kahdella toisistaan poikkeavalla värillä tai sateenkaaren värejä yhdistelemällä saa taatusti aikaan pysäyttävän meikin.

 

This tropical duo toned look is giving us life. See how Candace created this look in our NEW video! Click the link in our bio.

Henkilön Courtney and Candace (@courtneyandcandace) jakama julkaisu

 

Littanat, oudon muotoiset ja sähköiset “pipohiukset” ovat monien pahin painajainen. Päähineestä ei kuitenkaan ole pakko luopua, kun hallitsee oikeat kikat.

Viilenevä sää vaatii yhä useammin pipon vetämistä päähän aamutuimaan. Harmi vain, että töihin tai kouluun päästyä päähine pitää ottaa pois, ja hiuksiin tuntuu syntyneen ihan uutta elämää – tosin ei kovin haluttua sellaista.

Toisilla hiukset räjähtävät hallitsemattomalle pörrölle, toisilla tukka menee lyttyyn ja sähköiset kiekurat sojottavat sinne tänne.

Ei kuitenkaan syytä huoleen – hiukset ja kampaus ovat pelastettavissa muutamien niksien avulla. Bustle-sivustolla kerrotaan 7 vinkkiä, miten käyttää pipoa ja silti välttyä hiuskatastrofeilta:

1. Kuivaa hiukset aina ennen pipon käyttämistä

Pahin virhe, minkä piponkäyttäjä voi tehdä, on vetää myssy päähän kun hiukset ovat vielä märät. Kun hiukset ehtivät kuivua pipon sisällä, niitä on entistäkin vaikeampi muotoilla halutun näköisiksi. Pahimmillaan hiuksiin muodostuu epämääräisiä laineita ja möykkyjä, joiden taltuttamiseen tarvittaisiin kampaajatason taitoja.

2. Valitse löysempi malli

Mitä tiukempi pipo, sen pahemmat pipohiukset. Koska löysä päähine jättää hiuksille enemmän tilaa eikä litistä niitä, hiukset pitävät myös paremmin muotonsa ja ilmavuutensa.

3. Mieti materiaalia

Istuvuuden lisäksi myös pipon materiaalilla on paljon merkitystä. Karhea päähine tekee hiuksista helposti pörröiset, joten jos mahdollista, kannattaa valita kashmirista, silkistä tai angoravillasta tehty pipo.

4. Muista hiusten kosteutus

Jos ongelmana on erityisesti hiusten sähköisyys, kannattaa muistaa kosteuttaa hiuksia kunnolla. Se onnistuu kosteuttavilla tuotteilla, kuten sampoilla ja hiusnaamioilla, sekä vähentämällä lämpökäsittelyjä, kuten hiusten suoristamista.

Lue myös: Argh, miten kuiva tukka! Näin saat helposti lisää kosteutta

5. Valitse kampaus, joka antaa pahimman pörröisyyden anteeksi

Pientä pörröä ei kannata pelätä, päinvastoin: se voi toimia myös erinomaisena tyylikeinona. Aamulla kuivattuihin hiuksiin voi tehdä esimerkiksi pikaiset letit, ja kun pipon vetäisee työmatkan päätteeksi pois päästä, muutaman siloittavan liikkeen tai liuslakkasuihkauksen jälkeen kampauksessa on juuri sopivaa rentoutta.

Lue myös: Unohda föönaus! Kuumin hiustyyli on nyt luonnollisen pörröinen

6. Käytä muotoilutuotteita

Erityisesti suolasuihke tai muut tekstuuria antavat muotoilutuotteet voivat pelastaa hiukset littanaksi muuttumiselta. Muotoilutuotteiden ansiosta hiukan karheammaksi tulleet hiukset on helpompi pöyhiä takaisin muotoonsa.

7. Pelasta loppupäivä pikakampauksella

Jos muotoilutuotteilla läträämiselle tai lettien teolle ei ole aikaa, on littanat pipohiukset helpointa saada kuntoon pyöräyttämällä ne korkealle nutturalle vähäksi aikaa. Nuttura auttaa tuomaan hiuksiin taas volyymia ja muotoa, kun kampauksen irrottaa pään päältä esimerkiksi tunnin jälkeen.

Peilikaappi on looginen muttei välttämättä kaikkein paras paikka kosmetiikalle.

Kosteusvoide toimii parhaiten, kun sen levittää iholle heti pesun jälkeen. Ihonhoitotuotteet myös imeytyvät tehokkaammin, kun kuolleet ihosolut poistaa ensin kasvoilta kuorimalla.

Näistäkään ihonhoitovinkeistä ei silti ole hyötyä, jos tuotteet eivät ole parhaassa terässä. Ensinnäkin ne tulisi käyttää pakkaukseen merkityssä ajassa. Siitä kertoo pieni purkin kuva, jonka sisällä oleva luku kertoo kuukausimäärän, jonka tuote säilyy avaamisesta.

Se on eräänlainen kosmetiikan parasta ennen -päiväys, jonka moni tuntee. Purkissa ei kuitenkaan välttämättä ole tarkempia säilytysohjeita, ja moni säilyttää ihonhoitotuotteitaan siellä missä suorittaa asiaan kuuluvat toimenpiteet – kylpyhuoneessa.

Peilikaappi ei ole tuotteille paras mahdollinen säilytyspaikka, sillä kylpyhuoneessa on usein lämmintä ja kosteaa. Se saattaa saada bakteerikasvuston villiintymään tuotteissa.

The Zoe Report -sivuston mukaan kosmetiikkaa ei kannata säilyttää myöskään ikkunoiden lähellä, sillä auringonvalo saattaa tuhota tuotteiden aktiiviaineet ja tehdä niistä tehottomia. Jotkut luonnonkosmetiikkatuotteet saattavat hyötyä jääkaappisäilytyksestä, sillä viileys paikkaa säilöntäaineiden puutetta.

The Klog -sivuston mukaan ihonhoitotuotteiden ihanteellinen säilytysympäristö on sellainen, jossa tuotteet ovat suojassa valolta, kosteudelta, ilmalta ja (sormien) bakteereilta. Siis esimerkiksi kuivassa, viileässä ja pimeässä laatikossa, läpinäkymättömässä ja hygieenisessä pumppupullossa.