Syksyn trendikkäimmässä meikissä on ainakin viileän kylmiä sävyjä. Kuva: Shutterstock
Syksyn trendikkäimmässä meikissä on ainakin viileän kylmiä sävyjä. Kuva: Shutterstock

Syksyn meikissä esiinmarssin tekevät muun muassa kylmät sävyt ja graafiset linjat.

Valoisat päivät lyhenevät uhkaavasti, ja syksy lähestyy pikkuhiljaa. Siitä ei kuitenkaan kannata murehtia, vaan ympäristön ja sään muutoksista pääsee ottamaan inspiraatiota meikkiin.

Mitäs sitä turhaan odottelemaan, pieni varaslähtö ei haittaa ketään! Refinery29-sivusto kertoo, että syksyn meikkimuoti saa tunnelmansa viilenevistä ja hämärtyvistä illoista.

Keväällä muodissa oli esimerkiksi meikki ilman silmämeikkiä, ja nyt mennään aivan päinvastaiseen suuntaan. Nämä viisi näyttävää meikkityyliä sopivat takuuvarmasti hämyisiin loppukesän iltoihin ja sumuisiin päiviin:

1. Iltahämärän värit luomilla

Keväällä muodissa olivat lämpimät sävyt silmämeikissä ja luomiin levitettiin auringonlaskun kanssa yhteensopivia keltaisen, punaisen, oranssin ja pinkin sävyjä. Syksyllä trendi on vähän päinvastainen: silmiin haetaan enemmän viileitä värejä iltahämärästä inspiroituneena. Viininpunaista, liilaa, sinertävää… niin nättiä!

2. Korostusta metallilla

Glitter- ja metallimeikit ovat ihastuttaneet jo hyvän aikaa, ja syksyllä ne saavat vain lisää vauhtia. Metallisilla sävyillä tehdään esimerkiksi huomiota herättäviä rajauksia ja kimaltavia luomivärimeikkejä. Kylmiä sävyjä parhaimmillaan!

3. Minimalistiset ja graafiset rajaukset

Jos olet jo kyllästynyt siihen samaan vanhaan kissansilmärajaukseen, hyviä uutisia: syksyllä muodissa ovat vähän erikoisemmat rajaukset. Nestemäisellä rajausvärillä voi luoda erilaisia kulmikkaita viivoja tai silmiä suurentavia muotoja. Näyttävän rajauksen kaveriksi ei tarvitse välttämättä lainkaan luomiväriä.

Lue myös: Levitätkö rajauskynää edelleen samalla tavalla kuin nuorena ? Saatat toistaa vanhoja virheitä

 

4. Suttuiset huulet

Syksyllä huulienrajauskynän voi jättää meikkipussin pohjalle: huulet saavat olla kevyen suttuiset vastapainoksi kulmikkaille silmämeikeille. Varsinkin niille, joille huulipunan käyttö on tuottanut ongelmia, trendi voi olla positiivinen uutinen. Ei tarvitse olla niin kovin tarkka – riittää, että vähän häivyttää ihon ja huulien rajaa!

Lue myös: Haaveissa pusunkestävät punahuulet? Ammattilaisten tekniikalla onnistut

5. Monta eri väriä luomilla

Jos hiukan synkkä iltahämärä-look ei innosta, sille on onneksi vastapainona toinen luomiväritrendi. 1980-luvulta inspiraatiota saanut kirkkaiden värien yhdisteleminen on varmasti värien ystävien mieleen. Kahdella toisistaan poikkeavalla värillä tai sateenkaaren värejä yhdistelemällä saa taatusti aikaan pysäyttävän meikin.

 

This tropical duo toned look is giving us life. See how Candace created this look in our NEW video! Click the link in our bio.

Henkilön Courtney and Candace (@courtneyandcandace) jakama julkaisu

 

Meikkivoiteen skippaaminenko säästää aikaa? Ei säästä, jos meikittömänä hehkuva iho tarkoittaa monivaiheista ihonhoitorutiinia.

Raikkaan, kuulaan ja jopa hieman kiiltävän näköinen meikki on nyt kaikkein trendikkäin. Ihon halutaan hehkuvan sisäistä ja heijastavan ulkoista valoa. 

Kiiltävän kuulaan ihon trendi tuntuu olevan kuin raikas tuulahdus pakkelintäyteisten contouring-vuosien jälkeen. Mieleen saattaa jopa juolahtaa, josko meikkirutiinista voisi säästää minuutteja jättämällä meikkipohjan kokonaan väliin.

Näyttää kuitenkin siltä, että meikkivoiteeton, raikkaana hehkuva meikki ei ihan onnistu noudattamaan vähemmän on enemmän -ajatusmaailmaa. Byrdie-kauneussivustolla intoillaan, että meikkivoiteen skippaaminen on nyt mahdollista – ja se vaatii vain kuusi (!) yksinkertaista askelta.

Toisin sanoen yhden meikkivaiheen voi jättää väliin, kunhan ottaa tilalle kuusi muuta. Mikä tässä ei kuulosta helpolta?

Kuulaan ihon trendi taitaa olla samaa sarjaa kuin muutkin niin kutsutut meikittömät meikit: paljolla vaivalla vaivattoman näköinen lopputulos. 

On meikkivoiteettomassa meikissä toki hyviäkin puolia. Iho saa hengittää, ja kesällä aurinkovoiteen ja hien jäljiltä kiiltävä naama on trendikäs. Ainaisen juuri sopivan meikkivoidesävyn metsästyksen voi laittaa tauolle. 

Ilman meikkivoidetta on myös vaikeaa syyllistyä yhteen kaikkien aikojen klassisimmista meikkimokista eli vääränväriseen meikkivoiteeseen. 

Jos meikkivoiteettoman meikin kuusi askelta Byrdien mukaan vielä kiinnostavat, tässä ne tulevat:

  1. Käytä happoja. Hoida ja kuori kasvoja aineilla, jotka sisältävät esimerkiksi AHA- tai PHA-happoja. Happojen tarkoitus on poistaa kuollutta ihosolukkoa ja heleyttää siten ihoa.
  2. Hiero kasvojasi. Kasvohieronta sekä rentouttaa että virkistää. Lue vinkit omatoimiseen kasvohierontaan.
  3. Pikanaamioi. Koska kenelläkään ei ole enää aikaa mihinkään, kosmetiikkateollisuus on kehittänyt minuutin kasvonaamiot. Erityisen suosittuja ovat nyt C-vitamiinia sisältävät tuotteet, jotka suojaavat ja kirkastavat ihoa.
  4. Kirkasta. Suosi seerumeita, joilla on ihoa kirkastava ja ihonsävyn vaihtelua tasoittava vaikutus. 
  5. Piilota ihohuokoset. Ihohuokosten erottuminen, juonteet ja epätasaisuudet ovat normaalisti iholla esiintyviä ilmiöitä. Katsetta voi kuitenkin harhauttaa pois edellä mainituista käyttämällä tuotteita, jotka sisältävät valoa heijastavia osia. 
  6. Huijaa. Ei ole helppoa näyttää täydellisen huolitellulta ilman meikin häivähdystäkään! Niinpä Byrdiessäkin todetaan, että pieni vilppi on sallittua. Kokeile kevyitä meikkivoiteita niinä päivinä, joina kaipaat pigmenttien apua kasvoillesi. 

Täydellisen ihon tavoitteluun on tällä hetkellä tarjolla enemmän apuja kuin koskaan aiemmin. Pistoshoidot ynnä muut kauneuden kovat konstit valtavirtaistuvat vauhdilla, ja jatkuvasti kehitellään uusia tuotteita, joiden tavoite on saada iho näyttämään nuoremmalta.

Mitä enemmän hiuksia rasittaa käsittelyillä, sitä useammin latvoja kannattaa käydä leikkauttamassa. Silloin hiukset kasvavat pitkiksi ja siisteiksi.

Olisihan se ihanaa, jos kesällä olisi pitkä ja rennot surffilaineet... Mutta tulikin leikattua trendikäs lob, pitkä polkkatukka?

Jos aikoo kasvattaa hiuksensa jälleen pitkiksi, niitä on silti hyvä välillä myös leikata. Mutta kuinka usein, jotta kasvatushyödyn saa maksimoitua? The Zoe Report -sivustolla pureudutaan tähän visaiseen kysymykseen.

Hiusten leikkaaminen ei suinkaan saa hiuksia kasvamaan yhtään sen nopeammin kuin ne kasvaisivat leikkaamatta, mutta säännöllisesti leikkaamalla latvat pysyvät siisteinä. On pienempi paha leikata säännöllisesti vähän huonoa latvaa pois kuin antaa hiusten haaroittua ja vaurioitua, minkä jälkeen saattaa joutua leikkauttamaan kerralla pitkän pätkän huonokuntoiseksi kulunutta luirulatvaa.

– Siitä, että antaa hiusten kasvaa pituutta, on vain pieni matka siihen, että latvat kasvavat liian pitkiksi ja ne pitää leikata pois, julkkisten hiusstylisti Christine Symonds selittää The Zoe Reportille.

Useimmille pituutta kasvattaville sopii 12–16 viikon leikkausväli.

Symondsin mukaan useimmille pituutta kasvattaville sopii 12–16 viikon leikkausväli. Mitä vähemmän hiukset kuluvat, sitä pidemmäksi väliä voi venyttää. Esimerkiksi värjääminen, vaalentaminen ja hiusten muotoilu vaurioittavat hiuksia, ja jos niitä tekee paljon, latvat alkavat hapsottaa nopeammin kuin hellemmässä hoidossa.

Hiusten kasvutahti on yksilöllinen, mutta keskimäärin se on jotain senttimetrin luokkaa kuukaudessa. Hiusakatemian hiustutkija Annikki Hagros-Koski kertoi aiemmin Me Naisille keinoja, joilla hiusten kasvuvauhtia voi yrittää kiihdyttää.

– Tärkein asia hiusten kasvua ajatellen on monipuolinen ravinto. Kohtalainen määrä proteiineja ja hyviä hiilihydraatteja tukevat hiusten kasvua sitomalla proteiinin hiusainekseen, hän neuvoi.

Lisäksi Hagros-Koski suositteli päähierontaa, lisäravinteita, öljyjä ja stressin välttämistä.