Syksyn trendikkäimmässä meikissä on ainakin viileän kylmiä sävyjä. Kuva: Shutterstock
Syksyn trendikkäimmässä meikissä on ainakin viileän kylmiä sävyjä. Kuva: Shutterstock

Syksyn meikissä esiinmarssin tekevät muun muassa kylmät sävyt ja graafiset linjat.

Valoisat päivät lyhenevät uhkaavasti, ja syksy lähestyy pikkuhiljaa. Siitä ei kuitenkaan kannata murehtia, vaan ympäristön ja sään muutoksista pääsee ottamaan inspiraatiota meikkiin.

Mitäs sitä turhaan odottelemaan, pieni varaslähtö ei haittaa ketään! Refinery29-sivusto kertoo, että syksyn meikkimuoti saa tunnelmansa viilenevistä ja hämärtyvistä illoista.

Keväällä muodissa oli esimerkiksi meikki ilman silmämeikkiä, ja nyt mennään aivan päinvastaiseen suuntaan. Nämä viisi näyttävää meikkityyliä sopivat takuuvarmasti hämyisiin loppukesän iltoihin ja sumuisiin päiviin:

1. Iltahämärän värit luomilla

Keväällä muodissa olivat lämpimät sävyt silmämeikissä ja luomiin levitettiin auringonlaskun kanssa yhteensopivia keltaisen, punaisen, oranssin ja pinkin sävyjä. Syksyllä trendi on vähän päinvastainen: silmiin haetaan enemmän viileitä värejä iltahämärästä inspiroituneena. Viininpunaista, liilaa, sinertävää… niin nättiä!

2. Korostusta metallilla

Glitter- ja metallimeikit ovat ihastuttaneet jo hyvän aikaa, ja syksyllä ne saavat vain lisää vauhtia. Metallisilla sävyillä tehdään esimerkiksi huomiota herättäviä rajauksia ja kimaltavia luomivärimeikkejä. Kylmiä sävyjä parhaimmillaan!

3. Minimalistiset ja graafiset rajaukset

Jos olet jo kyllästynyt siihen samaan vanhaan kissansilmärajaukseen, hyviä uutisia: syksyllä muodissa ovat vähän erikoisemmat rajaukset. Nestemäisellä rajausvärillä voi luoda erilaisia kulmikkaita viivoja tai silmiä suurentavia muotoja. Näyttävän rajauksen kaveriksi ei tarvitse välttämättä lainkaan luomiväriä.

Lue myös: Levitätkö rajauskynää edelleen samalla tavalla kuin nuorena ? Saatat toistaa vanhoja virheitä

 

4. Suttuiset huulet

Syksyllä huulienrajauskynän voi jättää meikkipussin pohjalle: huulet saavat olla kevyen suttuiset vastapainoksi kulmikkaille silmämeikeille. Varsinkin niille, joille huulipunan käyttö on tuottanut ongelmia, trendi voi olla positiivinen uutinen. Ei tarvitse olla niin kovin tarkka – riittää, että vähän häivyttää ihon ja huulien rajaa!

Lue myös: Haaveissa pusunkestävät punahuulet? Ammattilaisten tekniikalla onnistut

5. Monta eri väriä luomilla

Jos hiukan synkkä iltahämärä-look ei innosta, sille on onneksi vastapainona toinen luomiväritrendi. 1980-luvulta inspiraatiota saanut kirkkaiden värien yhdisteleminen on varmasti värien ystävien mieleen. Kahdella toisistaan poikkeavalla värillä tai sateenkaaren värejä yhdistelemällä saa taatusti aikaan pysäyttävän meikin.

 

This tropical duo toned look is giving us life. See how Candace created this look in our NEW video! Click the link in our bio.

Henkilön Courtney and Candace (@courtneyandcandace) jakama julkaisu

 

Ripsarin ei todellakaan tarvitse aina olla väriltään se tavallinen musta.

Deep black, mystic black, pitch black – muun muassa näillä nimityksillä kutsutaan erilaisia ripsivärien mustan sävyä, koska mustan toivotaan yleensä olevan ripsiväreissä niin syvä ja tumma kuin mahdollista.

Mutta ripsivärin sävyjä kyllä riittää muitakin. Mustan yleisimpiä sävykavereita ovat ruskea ja sininen, ja hurjempiakin shokkivärejä, kuten oranssia ja vihreää, on saatavilla.

Onko sillä sitten merkitystä, minkä sävyistä ripsiväriä käyttää?

Me Naiset testasi, muuttuuko kasvojen ilme mustan, ruskean, sinisen ja kirkkaan oranssin ripsivärin myötä:

Musta

Musta ripsari on varma valinta ihan kaikkiin tilanteisiin ja meikkeihin. Jo muutamalla vedolla saa ihmeitä aikaan, ja silmät näyttävät heti normaalia isommilta ja dramaattisimmilta.

Mustasta ripsarista on myös vaikea luopua: se tuntuu ainoalta oikealta vaihtoehdolta.

Ruskea

Jos ripsivärinä haluaa kokeilla jotain muuta sävyä kuin mustaa, on ruskeasta helpoin aloittaa. Ruskea sävy voisi olla nappivalinta esimerkiksi silloin, kun haluaa meikata normaalia kevyemmin: mustaan verrattuna ruskealla ripsarilla saa kevyemmän ja pehmeämmän meikin.

Ero ei kuitenkaan ole supermerkittävä. Kaukaa voi olla vaikea sanoa, onko ripsiväri mustaa vai ruskeaa, mutta yleisilmeeseen se vaikuttaa jonkin verran. Jos ruskean ripsarin ottaisi vaikkapa arkikäyttöön, musta voisi tuntua aiempaakin juhlavammalta esimerkiksi viikonlopun vietossa.

Sininen

Sininen ripsari kuulostaa ehdottomasti hurjemmalta kuin mitä loppujen lopuksi onkaan, mutta kyllä eroa on silti nähtävissä! Ruskeaan verrattuna sininen ripsari on huomattavasti skarpimpi.

Esimerkiksi Bustle kertoo, että sinisen ripsarin pitäisi auttaa harmaiden, ruskeiden ja vihreiden silmien värin korostamisessa. Koska ainakin testissä ollut sininen ripsari oli melko tumma ja erottui siniseksi kunnolla vain tietynlaisessa valossa, oli vaikea sanoa, tekikö ripsari näin.

Kaiken kaikkiaan sininen sävy silti tuntui yllättävän kivalta värivalinnalta se piristää ja avaa kivasti katsetta.


Oranssi

Pakkohan sitä oli testata jotain shokeeraavaakin väriä! Sävyksi valikoitui kirkkaan oranssi, eikä yllättänyt lainkaan, ettei lopputulos ollut ihan se kaikkein mieleisin.

Kirkkaan ja melko vaalean lopputuloksen antava oranssi ripsari teki katseesta lähinnä väsyneen ja silmistä pienemmän näköisesti. Vaikka väri onkin hauska ja luo kivaa kontrastia varsinkin vihreille silmille, sellaisenaan ripsarina se ei oikein toimi.

Värillisellä ripsarilla saa tehtyä helposti erikoisemman lookin.

Hyvä kuitenkin pitää mielessä, että jos teemabileisiin tai festareille kaipaa normaalia kokeilevampaa meikkiä, värillisellä ripsarilla saa tehtyä helposti erikoisemman lookin. Kun ripsarin kaveriksi lisää vielä samaa sävymaailmaa olevan silmämeikin – ja miksei huulipunankin – saa meikistä taatusti huomiota herättävän.

Valtavaa takamusta tavoittelevat potilaat eivät tyydy turvallisiin rasvansiirtoihin – ja kun kysyntää on, ulkomaisilla klinikoilla rasvaa ruiskutetaan huolimattomasti. 

Kardashianin julkkisperheen naiset ovat tehneet brazilian butt liftin tunnetuksi edes mainitsematta koko operaation nimeä. Virallisesti ottaen Kardashian-mimmien muhkeat muodot on saavutettu kuntosalitreenin keinoin, mutta yleisesti arvellaan, että perheen pyöreät takamukset on saatu aikaan niin kutsutulla brazilian butt liftillä eli BBL:llä.

BBL on toimenpide, jossa kehon omaa rasvaa siirretään muualta takapuoleen.

Plastiikkakirurgi Hilkka Peltoniemi kertoo, että tyypillisesti rasva imetään vyötäröltä, selästä, vatsanpeitteistä ja reisistä. Peltoniemi arvelee, että operaatio on saanut nimensä siitä, että Brasiliassa suuret takapuolet ovat arvossaan ja pakaroiden rasvansiirto on yleinen toimenpide.

Kaikenlaiset rasvansiirrot ovat Peltoniemen mukaan yleistyneet 2000-luvulla. Kauneusihanteiden muutoksen takia ihmisiä kiinnostaa erityisesti valtavan takapuolen saaminen rasvansiirron keinoin. Kansainvälinen plastiikkakirurgialiitto ISAPS kertoo, että brazilian butt lift oli jo vuonna 2016 yksi maailman kymmenestä suosituimmasta kauneusleikkauksesta, ja arvioi sen suosion kasvavan entisestään. 

Yleensä rasvansiirto on monia muita menetelmiä helpompi, riskittömämpi ja vähemmän arpia jättävä tapa tehdä plastiikkakirurgisia operaatioita. BBL:n kohdalla näin ei kuitenkaan ole. Toimenpide on aiheuttanut lukuisia kuolemantapauksia.

– Pahimmissa paikoissa kuolleisuus on ollut viisi prosenttia, eli joka 20. nainen on kuollut operaatioon. Eihän tuollaiseen kosmeettiseen toimenpiteeseen pitäisi kenenkään kuolla! Peltoniemi puuskahtaa. 

Suomessa pieniä siirtoja

Vaikka osa brazilian butt liftin läpikäyneistä pitää matalaa profiilia, moni on myös kertonut BBL-operaatiostaan Youtubessa tai blogeissa. Suomalaisista esimerkiksi vloggaaja Henry Harjusola on kuvannut Youtube-kanavallaan hänelle tehtyjen rasvansiirto-operaatioiden ylä- ja alamäkiä. 

Suomessa suuria BBL-operaatioita ei Peltoniemen mukaan juurikaan kysytä, mutta pienempiä pakaroiden rasvansiirtoja kyllä tehdään. Ne, jotka haluavat suhteettoman suuren takamuksen nopeasti, tietävät suunnata ulkomaille.

”Tulee kylmäävä olo, että miten ne uskaltavat. Siinä ihmishenki ei ole kauhean paljon arvoinen.”

Kun Peltoniemi tai joku hänen kotimainen kollegansa tekee pakaroiden rasvansiirron, rasvaa siirretään tyypillisesti noin 300–500 grammaa per pakara. Rasva imetään kirurgin ja potilaan yhdessä valitsemilta alueilta ja ruiskutetaan pakaroiden ihonalaiseen rasvakerrokseen sekä korkeintaan lihaksen pintaan hitaasti, pikkuruinen määrä kerrallaan. 

Tällaisella operaatiolla pakaroihin saa himpun verran lisää muotoa ja pehmeyttä. Kunnon Kardashian-pyllystä haaveilevalle se harvemmin riittää.

Maltillisen pakaroiden rasvansiirron ennen- ja jälkeen-kuvat voivat näyttää esimerkiksi tältä. Kuva: Hilkka Peltoniemi
Maltillisen pakaroiden rasvansiirron ennen- ja jälkeen-kuvat voivat näyttää esimerkiksi tältä. Kuva: Hilkka Peltoniemi

Rasvaa räjäyttämällä

Koska kysyntää on, ulkomaisilla pikkuklinikoilla operaatioita tehdään vaarallisen suurilla rasvamäärillä ja vaarallisen nopeasti. Joillakin klinikoilla rasvaa siirretään yli kilo per pakara. 

– Kun rasvaa ruiskutetaan suuri määrä, se ei mahdu turvalliseen läskikerrokseen, jossa ei ole suuria suonia tai hermoja, Peltoniemi kertoo.

Niinpä rasvaa ruiskutetaan joissakin paikoissa myös lihaksiin ja lihasten alle. Sillä tavoin takapuoleen saadaan kerralla suurempi ja pystympi muoto kuin pienellä, turvallisemmalla rasvamäärällä.

”Jos sinulla on aika ok takamus, ehkä vähän litteä, tee ahkerasti kyykkyjä.”

Samalla otetaan suuri riski, että rasvansiirtokanyyli rikkoo iskiashermon, mikä voi aiheuttaa halvausoireita tai kovia kipuja. Kanyyli voi myös osua peräsuoleen. Silloin riskinä on hengenvaarallinen tulehdus. Vielä suurempi riski liittyy verisuoniin.

– Jos rasvaa menee kunnon annos verisuoneen, se leviää ja tukkii keuhkoverenkierron. Potilas kuolee niin sanotun rasvaembolian takia siihen paikkaan.

Koska valtavan rasvamäärän siirtäminen pakaroihin pikkuruisella kanyylilla on tuskaisen hidasta, rasvansiirtotekniikasta luistetaan.

– Kun on kiire ja pitää tehdä tulosta, rasvaa laitetaan räjäyttämällä. Tulee kylmäävä olo, että miten niin uskalletaan tehdä. Siinä ihmishenki ei ole kauhean paljon arvoinen, Peltoniemi sanoo.

Vaikka karmeimmat terveysriskit eivät kävisi toteen, tulos ei välttämättä silti ole hyvä. Rasvakudos on herkkää, ja jos sitä siirretään suurina palluroina, suuri osa rasvasoluista jää paitsi verenkierrosta ja kuolee. Peltoniemi kuvailee lopputulosta perunapelloksi, joissa on sekaisin elävää solukkoa, kuolleita kovia möykkyjä ja öljykystia.

Lisäksi suuri takapuoli voi iän ja painonnousun myötä alkaa roikkua. Kun ihminen lihoo, hänen rasvasolunsa pulskistuvat – myös ne, jotka on siirretty muualta pakaroihin. 


Kuukausi vatsamakuulla

Suomessa ja pienellä rasvamäärällä tehtyynkin pakaroiden rasvansiirtoon liittyy vaaroja. Kaikissa kirurgisissa toimenpiteissä on tulehdusriski, ja takapuolen alueella se on hieman suurempi kuin muilla alueilla. Nukutuksessa on aina myös vaara saada veritulppa. Riskejä suurentaa se, että pakaratoimenpidettä varten potilas nukutetaan vatsamakuulle. 

BBL-toimenpiteestä ei tule suuria haavoja, mutta toipuminen ei silti ole vaivatonta. 

– Jälkihoidosta on hyvä ymmärtää, että rasva ei kestä minkäänlaista painetta ainakaan kuukauteen. Pitää maata vatsallaan, istua pelkästään haaroihin osuvalla satulatuolilla, jos ylipäätään istuu, ja pitää painetekstiiliä rasvanottokohtien alueella, Peltoniemi kertoo. 

Rasva ei kestä minkäänlaista painetta ainakaan kuukauteen.

Suomessa tehdyn maltillisen rasvansiirron hinta on Peltoniemen mukaan noin 5 000–6 000 euroa, josta maksetaan lisäksi 24 prosenttia arvonlisäveroa. Jos toimenpiteeseen haluaa, tärkeintä on Peltoniemen mukaan valita tekijäksi kokenut plastiikkakirurgi, joka siirtää vain järkevän määrän rasvaa. Se tarkoittaa noin 300–500 grammaa per pakara.

Pyöreistä pakaroista haaveileville plastiikkakirurgi Peltoniemi kuitenkin suosittelee jotakin ihan muuta.

– Jos sinulla on aika ok takamus, ehkä vähän litteä, tee ahkerasti kyykkyjä. Saat samalla jalkoihin kauniit kaaret ja vahvistusta koko kroppaan. Et tarvitse raskaita painoja, kuntosalia tai treenivaatteita. Se on ihan ilmaista, pakarat kiinteytyvät aika äkkiä, ja samalla tulee terveyshyötyjä.

Vierailija

Brasilialainen pyllynkohotus on hittikauneusleikkaus, jossa on hurjat riskit: ”Pahimmillaan kuolleisuus on viisi prosenttia”

Miksi ihmeessä näitä mammuttiahtereita hankitaan? Näin miehenä en voi kuin sääliä ja ihmetellä, ovat nimittäin pelkästään groteskeja ilmestyksiä. Mielenkiintoa nämä herättävät korkeintaan siinä samassa mielessä kuin muidenkin onnettomuuksien seuraaminen. Nätti hymy ja hyvä ryhti ovat se paras ehostus.
Lue kommentti
Vierailija

Brasilialainen pyllynkohotus on hittikauneusleikkaus, jossa on hurjat riskit: ”Pahimmillaan kuolleisuus on viisi prosenttia”

Johtuu mediapropagandasta ja mediatuotteiden sisältämistä masinoiduista uuskauneusihanteista, kuten afrikkalaisesta takamuksesta. Eurooppalainen pylly ei ole jättimäinen ja tuon muotoinen. Eurooppalainen pylly on tosin paras, mutta ilman näitä afrikkalaisia leikkauksia, joten pitäkäähän maailman parhaat pyllynne koskemattomina.
Lue kommentti