Syksyn trendikkäimmässä meikissä on ainakin viileän kylmiä sävyjä. Kuva: Shutterstock
Syksyn trendikkäimmässä meikissä on ainakin viileän kylmiä sävyjä. Kuva: Shutterstock

Syksyn meikissä esiinmarssin tekevät muun muassa kylmät sävyt ja graafiset linjat.

Valoisat päivät lyhenevät uhkaavasti, ja syksy lähestyy pikkuhiljaa. Siitä ei kuitenkaan kannata murehtia, vaan ympäristön ja sään muutoksista pääsee ottamaan inspiraatiota meikkiin.

Mitäs sitä turhaan odottelemaan, pieni varaslähtö ei haittaa ketään! Refinery29-sivusto kertoo, että syksyn meikkimuoti saa tunnelmansa viilenevistä ja hämärtyvistä illoista.

Keväällä muodissa oli esimerkiksi meikki ilman silmämeikkiä, ja nyt mennään aivan päinvastaiseen suuntaan. Nämä viisi näyttävää meikkityyliä sopivat takuuvarmasti hämyisiin loppukesän iltoihin ja sumuisiin päiviin:

1. Iltahämärän värit luomilla

Keväällä muodissa olivat lämpimät sävyt silmämeikissä ja luomiin levitettiin auringonlaskun kanssa yhteensopivia keltaisen, punaisen, oranssin ja pinkin sävyjä. Syksyllä trendi on vähän päinvastainen: silmiin haetaan enemmän viileitä värejä iltahämärästä inspiroituneena. Viininpunaista, liilaa, sinertävää… niin nättiä!

2. Korostusta metallilla

Glitter- ja metallimeikit ovat ihastuttaneet jo hyvän aikaa, ja syksyllä ne saavat vain lisää vauhtia. Metallisilla sävyillä tehdään esimerkiksi huomiota herättäviä rajauksia ja kimaltavia luomivärimeikkejä. Kylmiä sävyjä parhaimmillaan!

3. Minimalistiset ja graafiset rajaukset

Jos olet jo kyllästynyt siihen samaan vanhaan kissansilmärajaukseen, hyviä uutisia: syksyllä muodissa ovat vähän erikoisemmat rajaukset. Nestemäisellä rajausvärillä voi luoda erilaisia kulmikkaita viivoja tai silmiä suurentavia muotoja. Näyttävän rajauksen kaveriksi ei tarvitse välttämättä lainkaan luomiväriä.

Lue myös: Levitätkö rajauskynää edelleen samalla tavalla kuin nuorena ? Saatat toistaa vanhoja virheitä

 

4. Suttuiset huulet

Syksyllä huulienrajauskynän voi jättää meikkipussin pohjalle: huulet saavat olla kevyen suttuiset vastapainoksi kulmikkaille silmämeikeille. Varsinkin niille, joille huulipunan käyttö on tuottanut ongelmia, trendi voi olla positiivinen uutinen. Ei tarvitse olla niin kovin tarkka – riittää, että vähän häivyttää ihon ja huulien rajaa!

Lue myös: Haaveissa pusunkestävät punahuulet? Ammattilaisten tekniikalla onnistut

5. Monta eri väriä luomilla

Jos hiukan synkkä iltahämärä-look ei innosta, sille on onneksi vastapainona toinen luomiväritrendi. 1980-luvulta inspiraatiota saanut kirkkaiden värien yhdisteleminen on varmasti värien ystävien mieleen. Kahdella toisistaan poikkeavalla värillä tai sateenkaaren värejä yhdistelemällä saa taatusti aikaan pysäyttävän meikin.

 

This tropical duo toned look is giving us life. See how Candace created this look in our NEW video! Click the link in our bio.

Henkilön Courtney and Candace (@courtneyandcandace) jakama julkaisu

 

Ratkaisu finnin päältä luisuvaan meikkiin todennäköisesti löytyy jo meikkipussistasi.

Silmämeikin pohjustusvoide on yksi monikäyttöisimmistä meikkituotteista. Sen lisäksi, että se pitää luomivärin paikallaan, sen avulla voi myös estää huulipunan karkailun huulten rajojen ulkopuolelle ja jopa ehkäistä silmälasien valumista nenänvartta pitkin.

Silmämeikinpohjustaja auttaa myös, jos meikki ei meinaa pysyä finnin päällä, neuvotaan meikkaaja Vilja Vuolteen uutuuskirjassa Parhaat piirteesi – meikkaajan käsikirja (Docendo).

Näppyjen päällä iho on yleensä kiiltävä ja pingottunut, joten voidemainen meikki karkaa kohdasta helposti. Kirjassa neuvotaan näin:

”Näppyjen päälle kannattaakin painella pieni määrä peitevoidetta ja häivyttää vain reunat kevyesti sormella tai meikkisienellä. Painele sen jälkeen irtopuuteria näpyn päälle, jotta meikkipohja kiinnittyy kunnolla. Voit myös taputella öljytöntä silmämeikin pohjustustuotetta ison yksittäisen finnin päälle ennen meikkipohjan levittämistä.”

Miten emme ole tulleet aiemmin ajatelleeksi! Öljyttömyyden lisäksi kannattaa tietenkin huomioida, että pohjustustuote on joko väritön tai ihon kanssa samaa sävyä, jotta se ei korosta finnin kohtaa entisestään.

Lämmin, viileä vai neutraali – nyt otetaan viimein selko ihon pohjasävystä.

Mikäli paneutuu meikkaamiseen yhtään peruspuuterointia enempää, päätyy aika nopeasti yhden hyvin yleisen kysymyksen äärelle.

Mikä on ihosi pohjasävy?

Joidenkin kohdalla sen selvittäminen on helppoa, ja ne perinteisimmät kikat toimivat: ranteen verisuoniin kurkkaaminen tai sen pohtiminen, sopivatko itselle paremmin kulta- vai hopeakorut. Sinisinä hohtavat verisuonet ja hopeakorut paljastavat viileän pohjasävyn, ja vihertävät suonet ja kultakorut lämpimän.

Jos kumpikaan ei osu aivan kohdalleen, iho on hyvin todennäköisesti pohjasävyltään neutraali eli jotain siltä väliltä.

Näyttelijä Jennifer Anistonia pidetään hyvänä esimerkkinä julkkiksesta, jolla on neutraali ihon pohjasävy. Kuvista pohjasävyä voi kuitenkin olla hieman vaikea arvioida. Kuva: Reuters
Näyttelijä Jennifer Anistonia pidetään hyvänä esimerkkinä julkkiksesta, jolla on neutraali ihon pohjasävy. Kuvista pohjasävyä voi kuitenkin olla hieman vaikea arvioida. Kuva: Reuters

Joskus ihon pohjasävyä voi kuitenkin olla vaikea arvioida. Jossakin valossa näkyy enemmän keltaista ja vihreää, toisessa sinistä ja punaista. Silloin kannattaa kokeilla myös näitä kikkoja:

1. Valkoinen vai luonnonvalkoinen

Usein pohjasävyn selvittämiseksi neuvotaan nostamaan valkoinen paperi lähelle kasvoja ja katsomaan, heijastavatko kasvot enemmän keltaista vai sinistä, punaista tai vaaleanpunaista.

Parempi keino on kuitenkin pukea ylle vuoronperään puhtaanvalkoinen ja luonnonvalkoinen vaate. Byrdie-sivuston mukaan puhdas valkoinen näyttää paremmalta lämminsävyisellä. Jos puhtaanvalkoinen sen sijaan vie kasvoilta värit, ihon pohjasävy on todennäköisemmin viileä ja kasvot näyttävät raikkaammilta luonnonvalkoisen lähellä.

Ennen testiä hiukset kannattaa laittaa tiukalle poninhännälle ja pestä kasvoilta kaikki meikit.

Laulaja Rihannan iho on pohjasävyltään lämmin. Kuva: Reuters
Laulaja Rihannan iho on pohjasävyltään lämmin. Kuva: Reuters

2. Ruskettuminen

Auringonottoa ihon pohjasävyn selvittämistarkoituksessa ei voi tietenkään suositella, mutta jos iho nyt jostakin syystä sattuu kuitenkin saamaan väriä, on hyvä mahdollisuus saada myös pohjasävy selville.

Meikkaaja Beau Nelson kertoo Peoplen artikkelissa, miten eri pohjasävyiset ihot käyttäytyvät ruskettuessaan:

  • Lämmin pohjasävy näkyy yleensä saman tien kullanhohtoisena rusketuksena.
  • Viileä pohjasävy on todennäköisin, jos iho muuttuu auringossa pinkiksi eli palaa helposti ja myös pysyy vaaleanpunasävyisenä.
  • Neutraali iho saattaa muuttua ensin punaiseksi, mutta sitten tavanomaisen ruskettuneeksi.

Jos iho näyttää helposti harmahtavalta, se saattaa olla oliivinsävyinen. Silloin pohjasävy taittaa vihreään, kuten näyttelijä Jessica Alballa. Kuva: Reuters
Jos iho näyttää helposti harmahtavalta, se saattaa olla oliivinsävyinen. Silloin pohjasävy taittaa vihreään, kuten näyttelijä Jessica Alballa. Kuva: Reuters

3. Iiristen värien tarkastelu

Silmät voivat olla perusväriltään siniset, ruskeat tai jotain muuta, mutta kun iiriksiä katsoo oikein läheltä, niissä näkyy pieniä ripauksia muitakin sävyjä. Jos silmät heijastelevat lämpimiä ja kullanhohtoisia hippusia, ihon pohjasävykin on todennäköisesti lämmin. Jos silmissä sen sijaan näkyy enemmän harmaata ja viileitä sävyjä, pohjasävy lienee viileä.