Uudet supervoiteet ja seerumit lupaavat tehdä lähes ihmeitä. Pitävätkö väitteet paikkansa?

Ryppyvoide ole enää vain ryppyvoide. Nyt pitäisi valita – ja tietää – tarvitseeko oma iho lisää kiinteyttä, kosteutta, vahvistusta, juonteiden silotusta vai ihon sävyn parannusta. Ryppyjen lisäksi ihon velttous, kuivuus, oheneminen ja sameus ovat kaikki ikääntymisen merkkejä. Kosmetiikkavalmistajat ovatkin alkaneet tuoda tuotteita kohdennetummin näihin ongelmiin. Myös tehoaineita pullollaan olevien seerumien suosio on huipussaan. Niitä ei säästellä enää kuuriluontoiseen käyttöön, vaan levitellään kasvoille päivittäin voiteiden kanssa.

– Tänä päivänä on taas suosittua aktivoida ihossa olevaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Kollageeni auttaa ihoa pysymään napakkana ja elastiinin johdosta iho pysyy joustavana, Bernerin PR-päällikkö Anne Sario kertoo.

Raaka-aineista esimerkiksi aminohapot edistävät ihon luonnollista kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Erityisen kova sana ovat kantasolut, jotka paikkaavat ihon vaurioita ja ylläpitävät sen tärkeitä toimintoja. Pinnalla ovat edelleen myös botox-tyyppisesti vaikuttavat aineet, kuten ihon toimintoja tukevat peptidit sekä kosteutta ihoon sitova hyaluronihappo.
Myös luonnonkosmetiikka rynnii anti-age-markkinoille. Se hyödyntää muun muassa kasvien kantasoluteknologiaa; etenkin omenan kantasoluista ollaan innoissaan.

– Kasviperäiset aineet kiinnostavat ihmisiä kovasti, mutta pelkkä luonnollisuus ei enää riitä. Tuotteen toimivuuden tueksi kaivataan myös tieteellistä faktaa ja perusteluja, Sario toteaa.

Kosmetiikassa hyödynnetään yleensä kasveja, jotka elävät haastavissa olosuhteissa, mutta selviävät silti ja voivat hyvin.

Mutta mitä on vielä tulossa? Ihonhoitogurut uskovat, että seuraavaksi popsitaan ihopillereitä ja muita ihonhoitoa tukevia valmisteita. Myös nanoteknologia kehittyy vauhdilla, ja sillä pystytään kohdentamaan kosmetiikkatuotteiden vaikutuksia tarkemmin juuri sinne, minne halutaan.

Tehovoidetestin parhaat


Yves Rocher Elixir 7.9 -seerumi, 21,90 €.

Mitä lupaa: ”Tuplaa anti-age-hoitotuotteiden vaikutukset ja vaikuttaa ikääntymisen merkkejä vastaan. Parabeeniton.”

Miltä tuntui: ”Kerrankin helposti toimiva pipettipullo! Näppärästä purkista saa iholle pehmoisen ja siloisen tunnun sekä kivan ”vihreän” tuoksun. Ei hullumpi.”

Nainen, 43 ****

Helena Rubinsteinin Prodigy Powercell -päivävoide, 136 €.

Mitä lupaa: ”Auttaa ihoa korjaamaan itseään nopeammin. Vahvistaa, kosteuttaa ja kiinteyttää.”

Miltä tuntui: ”Nyt sai skeptikko kyytiä! Parin viikon käytön jälkeen iho hehkui ja näytti terveemmältä! Voide imeytyy hyvin, ja meikkivoide on mukava levittää päälle.”

Nainen, 44  *****


Guerlain Abeille Royale Youth -seerumi, 125,35 €.

Mitä lupaa: ”Auttaa korjaamaan juonteita ja kiinteyttää ihoa.”

Miltä tuntui: ”Tässä oli kaikki kohdallaan: ylellinen tuoksu, pehmeä koostumus ja samettisen mattapintainen lopputulos.  Ja iho suorastaan säteili! Vain pipetin kanssa meinasi mennä hermot. Tätä tuli ikävä.”

Nainen, 41 *****

Sensai Cellular Performance Lifting radiance -hoitotiiviste, 220 €.

Mitä lupaa: ”Kohottaa kasvonpiirteitä sekä kirkastaa ihoa tehostamalla mikroverenkiertoa.”

Miltä tuntui: ”Tämän voiteen kanssa syntyi luksusfiilis. Pipettiannostimesta en ollut kovin innostunut, mutta voide oli kymppi. Levittelin sitä iltaisin. Aamuisin iho oli napakampi ja tasaisemman värinen. Voisi jäädä vakiokäyttöön.”

Nainen, 41 ****½

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.
 

Upeiden huulien salaisuus on sekä ihonhoidossa että silmää hämäävässä meikissä.

Ohuetkin huulet ovat ihan hyvät huulet, mutta jostakin kumman syystä tällä hetkellä vallalla tuntuu olevan ajatus, että isompi on parempi.

Muhkeammat huulet saadakseen ei kuitenkaan tarvitse mennä pistoshoitoihin, sillä hyvällä hoidolla ja huolellisesti tehdyllä huulimeikillä saa halutessaan roppakaupalla pulleutta.

1. Paras kosteuttaja = silmänympärysvoide

Jos huultensa haluaa näyttävän pulleammilta, kosteutus on olennaista. Mieti vaikka rusinaa; se on viinirypäle, josta kosteus on poistettu.

Vielä huulirasvaakin parempi kosteuttaja saattaa olla silmänympärysvoide. Se on tarkoitettu ohuelle iholle, ja sen koostumus imeytyy tehokkaasti. Hyvän yönaamion saa, kun levittää huulille ja niiden ympärille ensin silmänympärysvoidetta, ja voitelee huulet vielä huulirasvalla, Popsugar-sivuston artikkelissa vinkataan. Jos huulet ovat kuivat ja rohtuneet, kuorinta auttaa voiteita imeytymään ja tekee huulten pinnasta tasaisemman.

Silmänympärysvoide sopii hyvin myös huulimeikin alle, jos huulirasva tekee huulista liian tahmaisen ja liukkaan tuntuiset.

2. Rajaa vaalealla

Tehokas tapa lisätä huuliin muotoja on rajata ne reunojensa ulkopuolelta valkoisella kynällä tai hieman ihon sävyä vaaleammalla peitevoiteella ja häivyttää huolellisesti. Vaalea korostaa ja saa huulet näyttämään pulleammilta – katso vaikka The Beauty Department -sivuston ennen ja jälkeen -kuvat.

Jos haluaa viedä huulicontouringin vielä pidemmälle, alahuulen alle voi lisätä kevyesti tummaa varjostusta. Korostusten ja varjostusten ideana on, että vaalea tuo esiin ja tumma pienentää – niitä yhdistämällä kasvoille voi luoda vaikka minkälaisia muotoja.

3. Meikkaa pulleammiksi

Jos huulet ovat jo valmiiksi suuret, ne näyttävät suurilta myös kirkkailla ja tummilla väreillä maalattuina. Parhaiten huulia pullistaa kuitenkin vaaleus ja kiilto, joten nudesävyt ja huulikiilto ovat aina varmoja valintoja.

Kirkkaanpunaisetkin huulet voi saada suuremmiksi rajaamalla niitä aavistuksen isommiksi ja lisäämällä huulten keskiosaan vaaleutta, joka luo illuusion muodoista. Siihen voi käyttää vaaleampaa huulipunaa, valoa heijastavaa korostustuotetta tai valkoista rajauskynää. 

Marie Claire -sivusto neuvoo punaamaan ensin huulet ja piirtämään sen jälkeen valkoisella meikkikynällä huulten keskiosaan pystysuuntaisen viivan. Kun viivan häivyttää huolelliseti huulipunan sekaan, se vaalentaa punaa huulten keskeltä hieman eli saa aikaan pullistavan efektin.