Me Naiset
|
Ia Luhtanen

Uudet supervoiteet ja seerumit lupaavat tehdä lähes ihmeitä. Pitävätkö väitteet paikkansa?

Ryppyvoide ole enää vain ryppyvoide. Nyt pitäisi valita – ja tietää – tarvitseeko oma iho lisää kiinteyttä, kosteutta, vahvistusta, juonteiden silotusta vai ihon sävyn parannusta. Ryppyjen lisäksi ihon velttous, kuivuus, oheneminen ja sameus ovat kaikki ikääntymisen merkkejä. Kosmetiikkavalmistajat ovatkin alkaneet tuoda tuotteita kohdennetummin näihin ongelmiin. Myös tehoaineita pullollaan olevien seerumien suosio on huipussaan. Niitä ei säästellä enää kuuriluontoiseen käyttöön, vaan levitellään kasvoille päivittäin voiteiden kanssa.

– Tänä päivänä on taas suosittua aktivoida ihossa olevaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Kollageeni auttaa ihoa pysymään napakkana ja elastiinin johdosta iho pysyy joustavana, Bernerin PR-päällikkö Anne Sario kertoo.

Raaka-aineista esimerkiksi aminohapot edistävät ihon luonnollista kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Erityisen kova sana ovat kantasolut, jotka paikkaavat ihon vaurioita ja ylläpitävät sen tärkeitä toimintoja. Pinnalla ovat edelleen myös botox-tyyppisesti vaikuttavat aineet, kuten ihon toimintoja tukevat peptidit sekä kosteutta ihoon sitova hyaluronihappo.
Myös luonnonkosmetiikka rynnii anti-age-markkinoille. Se hyödyntää muun muassa kasvien kantasoluteknologiaa; etenkin omenan kantasoluista ollaan innoissaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kasviperäiset aineet kiinnostavat ihmisiä kovasti, mutta pelkkä luonnollisuus ei enää riitä. Tuotteen toimivuuden tueksi kaivataan myös tieteellistä faktaa ja perusteluja, Sario toteaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kosmetiikassa hyödynnetään yleensä kasveja, jotka elävät haastavissa olosuhteissa, mutta selviävät silti ja voivat hyvin.

Mutta mitä on vielä tulossa? Ihonhoitogurut uskovat, että seuraavaksi popsitaan ihopillereitä ja muita ihonhoitoa tukevia valmisteita. Myös nanoteknologia kehittyy vauhdilla, ja sillä pystytään kohdentamaan kosmetiikkatuotteiden vaikutuksia tarkemmin juuri sinne, minne halutaan.

Tehovoidetestin parhaat


Yves Rocher Elixir 7.9 -seerumi, 21,90 €.

Mitä lupaa: ”Tuplaa anti-age-hoitotuotteiden vaikutukset ja vaikuttaa ikääntymisen merkkejä vastaan. Parabeeniton.”

Miltä tuntui: ”Kerrankin helposti toimiva pipettipullo! Näppärästä purkista saa iholle pehmoisen ja siloisen tunnun sekä kivan ”vihreän” tuoksun. Ei hullumpi.”

Nainen, 43 ****

Helena Rubinsteinin Prodigy Powercell -päivävoide, 136 €.

Mitä lupaa: ”Auttaa ihoa korjaamaan itseään nopeammin. Vahvistaa, kosteuttaa ja kiinteyttää.”

Miltä tuntui: ”Nyt sai skeptikko kyytiä! Parin viikon käytön jälkeen iho hehkui ja näytti terveemmältä! Voide imeytyy hyvin, ja meikkivoide on mukava levittää päälle.”

Nainen, 44  *****


Guerlain Abeille Royale Youth -seerumi, 125,35 €.

Mitä lupaa: ”Auttaa korjaamaan juonteita ja kiinteyttää ihoa.”

Miltä tuntui: ”Tässä oli kaikki kohdallaan: ylellinen tuoksu, pehmeä koostumus ja samettisen mattapintainen lopputulos.  Ja iho suorastaan säteili! Vain pipetin kanssa meinasi mennä hermot. Tätä tuli ikävä.”

Nainen, 41 *****

Sensai Cellular Performance Lifting radiance -hoitotiiviste, 220 €.

Mitä lupaa: ”Kohottaa kasvonpiirteitä sekä kirkastaa ihoa tehostamalla mikroverenkiertoa.”

Miltä tuntui: ”Tämän voiteen kanssa syntyi luksusfiilis. Pipettiannostimesta en ollut kovin innostunut, mutta voide oli kymppi. Levittelin sitä iltaisin. Aamuisin iho oli napakampi ja tasaisemman värinen. Voisi jäädä vakiokäyttöön.”

Nainen, 41 ****½

Sisältö jatkuu mainoksen alla