Monet sampoot ja hoitoaineet sisältävät keittiöstä tuttuja ainesosia, jotka lisäävät hiusten elinvoimaa.
 

Avokado

Avokadon terveelliset rasvat lisäävät hiuksiin kiiltoa. Sen proteiini vahvistaa hiusta.

Kokeile tätä:  Avocado Shea -hiusnaamion avokadoöljy ja karitevoi pehmentävät kuivia latvoja, 3,95 €.

Kvinoa

Ilmiömäinen kvinoa tuo tuuheutta ja rakennetta ja saa hiukset näyttämään paksummilta. Täysproteiini suojaa hiusväriä.

Kokeile tätä: Sulfaatittoman Paul Mitchell Ultimate Color Repair -kvinoasampoon ja -hoidon aminohapot kiinnittyvät hiukseen väriä suojaavaksi kerrokseksi, 32 € ja 34 €. 

Artisokka

Artisokan lehtiuute sisältää antioksidanttista ferulahappoa, joka suojaa ja korjaa auringon vaurioita.

Kokeile tätä: Sulfaatittomat Green People Quinoa & Artichoke -sampoo ja -hoitoaine sisältävät kvinoaa ja artisokkaa, jotka silottavat, kiillottavat ja vahvistavat hiuksia, 18,90 €/kpl.

Täysjyväviljat

Täysjyväviljat ja kokojyväriisi ovat hyvien hiilihydraattien, kuitujen sekä sinkin lähteitä, jotka myös vahvistavat hiusta.

Kokeile tätä: Tuuheuttava, riisi- ja vehnäproteiineja sisältävä Kiehl’sin Rice and Wheat -sampoo pesee vahingoittamatta hiusten luonnollista lipidikerrosta, 18 €.

Mustikka

Supermarja sisältää vitamiineja, magnesiumia, kalsiumia ja flavonoideja. Ne vahvistavat hiusta ja suojaavat päänahkaa kuivumiselta.

Kokeile tätä: Uv-suojattu Rento mustikkahiushoito ravitsee kuivia ja käsiteltyjä hiuksia sekä helpottaa niiden käsittelyä, 7,95 €.

Goji-marja

Proteiinipommi goji sisältää huomattavan määrän antioksidantteja, mineraaleja ja flavonoideja, jotka vahvistavat hiuksia sekä ehkäisevät ympäristön vahingoittavia vaikutuksia.

Kokeile tätä: IDHair Curl Treatment -tehohoito kosteuttaa kiharoita ja sulkee auenneita hiussuomuja, jolloin hius näyttää terhakammalta ja terveeltä, 15,90 €.

Kookos

Superpähkinällä on mainio rasvahappokoostumus, josta suurin osa on antibakteerista lauriinihappoa. Magnesium ja kalium vahvistavat hiuksia.

Kokeile tätä: Ogx Coconut Milk -sampoo ja -hoitoaine sisältävät kookosmaitoa ja -öljyä, 12 €.

Banaani

Ravitsevassa banaanissa on paljon kaliumia, A- ja C-vitamiinia sekä B6-vitamiinia, joka ehkäisee hiustenlähtöä.

Kokeile tätä: The Body ­Shopin banaanisampoo sisältää runsaasti kosteuttavaa banaani­pyrettä, 13 €.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

 

Hainhammas hiuksiin ja menoksi!

Hiusdonitsit, -pannat  ja rusetit tekivät jo paluun, mutta yksi menneiden vuosikymmenten klassikoista on pysytellyt toistaiseksi taka-alalla: hainhammas.

Tämä hiusklipsi näin:

Kuva: Colourbox
Kuva: Colourbox

Kaikenlaiset hiusasusteet ovat jälleen haluttua tavaraa, erityisesti retrotyyliset muovikapistukset 90- ja 2000-luvuilta. On siis enää vain ajan kysymys, milloin hainhammas putkahtaa näyttävästi katukuvaan.

Hiljaisia signaaleja on jo havaittavissa, ja hainhampaan ovat maininneet jutuissaan muun muassa tyylisivustot Marie Claire ja suomalainen Flounce.

Hainhammas ehkä menetti paikkansa kaikkein tyylikkäimpänä hiustenlaittovälineenä, mutta sen paluulle ei pitäisi olla mitään esteitä.

Hainhammas on nimittäin yksi kätevimmistä ja nopeimmista hiusasusteista: kokoa hiukset kasaan ja kiinnitä – valmista! Jopa sotkunutturan kasaaminen kestää ainakin kolme kertaa kauemmin.

Kysely

Käytätkö hainhammasta hiuksissasi?

Punaviiniglögi on kauden hitti niin mukissa kuin hiuksissakin.

Kun platinablondit ja pastellit on nähty, on jälleen syvän tummanpunaisen kuontalon vuoro.

Alkoholiteemaiset hiusvärit näyttävät jatkavan voittokulkuaan. Vielä kesällä trendihiusväri poimittiin olutsävyistä, mutta kauteen sopivasti paras värimalli löytyy tällä hetkellä punaviiniglögien maailmasta, Popsugar-sivusto kirjoittaa.

Instagramin perusteellakin vaikuttaa siltä, että hehkuviinin tai punaviiniglögin syvänpunainen sävymaailma inspiroi nyt monia.

 

LOVE this color😍😍😍🍷☀️ #socolor #matrix #hairartist #desiree_styles #prettyhair

Henkilön Desiree Henderson (@desiree_styles) jakama julkaisu

Tumma glögitukka sopiikin täydellisesti talveen, sillä yleensä kylmään aikaan suositaan syvempiä ja mausteisempia sävyjä – kesällä voi taas keventää ja iloitella kirkkailla väreillä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos hiuksensa värjää kovin tummiksi, vaalentaminen on sen jälkeen taas oma operaationsa.

 

 

I'm in love with this color!! ➡️ swipe to see what she looked like before we started today. Crazy. #showponyhair

Henkilön Shelby Tymchuk (@shelbytymchuk) jakama julkaisu

Punaisen hiusvärin etuna on onneksi se, että väri haalistuu melko nopeasti. Jos hiuksia ei halua vaalentaa, takaisin klassiseen tummanruskeaan värjääminen onnistuu yleensä helposti, mutta sävyvalinnassa kannattaa käyttää apuna kampaajaa, jotta punainen häivyttyy hiuksista varmasti.