Rinnoille tarkoitettu suihku lupaa kiinteyttää rintoja. Kuva: Shutterstock.
Rinnoille tarkoitettu suihku lupaa kiinteyttää rintoja. Kuva: Shutterstock.

Ja miksikö? Koska hieromalaitteen tarkoitus on terhakoittaa rintojasi. Tosin: – Jos rinnat ovat kuin kaksi kansallispuvun taskua, ei tämä niitä nuoriksi saa, arvelee valmistajan edustaja.

Tekisikö sinun mieli hieroa rintojasi laitteen avulla joka aamu kylmällä vedellä? Ai ei? Ei todellakaan?

Nyt se on kuitenkin mahdollista. Clarins myy hierovaa rintasuihkua nimeltä Model'Bust. Se on suutin, joka liitetään omaan suihkuun ja sitten suihkutellaan kylmällä vedellä rintoja, 40 sekuntia kumpaakin tissiä joka päivä.

Rintojen kiinteyttämiseen tarkoitettu keksintö ei ole mikään uusi (toisin kuin merkki sivuillaan mainostaa), vaan ainakin Clarins on myynyt sellaista jo vuosikymmeniä sitten.

– Tällaisia oli myynnissä jo 1980-luvun alussa Suomessa, mutta se ei ollut silloin mikään top 10 -tuote, kertoo Anne Sario, joka vastaa Clarinsin viestinnästä Suomessa.

– Suomalaisnaiset eivät olleet silloin mitään intohimoisia rintojenhoitajia toisin kuin vaikka ranskalaiset. Ongelma silloin oli myös, että suomalaiskylpyhuoneiden vipuhanoihin oli vaikea kiinnittää rintasuihkun päätä.

Sario kokeili itsekin laitetta 1980-luvulla.

– Se oli miellyttävä! Vesi ei ryöppyä liian voimakkaasti, vaan hieroo rintaa sopivasti. Tosin jos rinnat ovat megalomaaniset, ne eivät välttämättä mahdu laitteen sisään, Sario huomauttaa, mutta jatkaa:

– Ja jos rinnat ovat kuin kaksi kansallispuvun taskua, ei tämä niitä nuoriksi saa, mutta kiinteytyä ne voivat. Imettäville laite ei myöskään sovi, mutta muuten tässä ei ole esimerkiksi rintatulehduksen riskiä.

Mutta miksi? Miksi nainen haluaisi aamulla ensimmäiseksi suihkuttaa rintojaan jääkylmällä vedellä?

– Kylmä kiinteyttää. Tällaista voi haluta kokeilla sellainen, joka on kiinnostunut rintojensa hoitamisesta. 

Monia varmasti naurattaa tällainen laite?

– Sitten se ei ole heitä varten. Muistan, kun 1980-luvullakin sanottiin, että mitä tuo muka auttaa, aivan naurettava vehje. Mutta kyllä tällä saa tuloksia, jos jaksaa hoitaa säännöllisesti!

– Mutta täytyy olla realistinen: jos ei koskaan ole hoitanut rintoja ja ne ovat pelkät kuivat rusinat, ei laite palauta niihin nuoruuden täyteläisyyttä.

Kiinnittäisitkö tämän rintaasi? Kuva: Clarins.

 

Rintasuihkua ihmetteli aiemmin myös Ostolakossa-blogin Virve täällä.

Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia
Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia

Silmänrajaus on helppo keino muuttaa koko kasvojen ilmettä, ainakin jos on kärsivällinen ja tarkkakätinen.

Kulmakarvojen kehutaan usein muuttavan koko kasvojen ilmettä, ja niinhän ne tekevätkin – katso vaikka tämä video. Mutta on sitä muitakin meikin osa-alueita, joilla voi vaikuttaa koko olemukseensa. Esimerkiksi silmänrajaus. 

Kokeilimme kuutta erilaista klassista rajausta ja kuvasimme todistusaineiston siitä, miten merkittävästi rajauksella voi vaikuttaa siihen, miltä silmät näyttävät ja miltä koko meikki vaikuttaa.

Katso ja päätä itse, millainen rajaus on imartelevin! Rajausten ulkonäkö toki riippuu erittäin paljon silmien muodosta. Tarkista tästä listasta, millainen rajaus sopii parhaiten silmiesi muotoon.

Vertailukuva

Jotta suuri rajausvertailu olisi uskottava, täytyy tietysti julkaista myös vertailukuva ilman rajauksia. Ripsiväri tosin tuo tummuutta ripsien tyveen.

1. Yläsisärajaus

Testaajan kommentti: Luulin, etteivät silmäni ole herkät, mutta auts! Yläluomen rajaaminen ripsien alapuolelta oli työn ja tuskan takana. Lopputulos kuitenkin palkitsee. Yläsisärajaus on siitä ihana rajaus, että se on helppo saada symmetriseksi.

2. Ohuen ohut rajaus

Testaajan kommentti: Mahdollisimman ohut tussirajaus tuo katseeseen terävyyttä ilman, että silmän muoto muuttuu miksikään. Tämän voisin ottaa arkikäyttöön.

3. Hieman paksumpi rajaus

Testaajan kommentti: Juuri sopivan paksuisen rajauksen luominen vaatii tarkkaa kättä, ja silmän ulkonurkan lähestyessä meinaa mennä sormi suuhun; miten tämän rajauksen saisi päätettyä tyylikkäästi? Lopputulos on kuitenkin nätti. 

4. Kissarajaus

Testaajan kommentti: Klassinen, näyttävä kissarajaus on yksi ikisuosikeistani, mitä meikkiin tulee. Harmi vain, että se ei sovi silmieni muotoon kovin saumattomasti. Rajaus näyttää kuvassa kivalta, mutta kun suljen silmäni, rajauksen yhtenäinen linja on mennyttä. 

Vaikka olen perehtynyt koottuihin kissarajausvinkkeihin, menee tämän rajauksen tuhraamiseen testin pisin aika. 

5. Alasisärajaus

Testaajan kommentti: Sisärajaus alaluomelle on lastenleikkiä yläluomen sisäpinnan rajaamiseen verrattuna. Koska silmämeikkikynästä ei lähde tarpeeksi väriä, taputtelen päälle geelimäistä rajausväriä. Tulos on intensiivinen – vähän liiankin.

6. Smoky eye -rajaus ylä- ja alaluomella

Testaajan kommentti: Nämä rajauskynällä ja luomivärillä luodut sumusilmät ovat niin voimakkaat, että iiriksetkin näyttävät tavallista kalpeammilta. Smoky eye -rajaus voisi toimia vahvan juhlameikin parina. Ainakin kulmakarvat pitäisi piirtää tummemmiksi.

Ruskealla rajauskynällä ja luomivärillä toteutettuna tämä meikki  näyttäisi paljon luontevammalta. Jos taas haluaisin seurata trendejä, lisäisin tähän lookiin vielä vähän kiiltoa.

Hikitreenin ja hyvältä näyttävien hiusten yhdistäminen ei ole mikään ihan helppo nakki.

Aivan kuin ajan raivaaminen liikunnalle ei olisi tarpeeksi vaikeaa – sen lisäksi pitäisi vielä ehtiä käydä suihkussa ja pestä ja laittaa hiukset. Etenkin pitkätukkaisella jälkimmäiseen vierähtää helposti tovi jos toinenkin.

Jos on hikoillut rankasti, hiusten pesemättä jättäminen on harvoin vaihtoehto. Hätätapauksessa saattaa riittää, että föönaa hikisen kuontalon kuivaksi, mutta kovin kannattava ratkaisu se ei pidemmän päälle ole.

– Hiki saattaa tukkia päänahan huokosia ja aiheuttaa päänahan kuivumista sekä heikentää hiusten kasvua, hiusstylisti Giovanni Vaccaro kertoo StyleCaster-sivuston haastattelussa.

Katso jutustamme vinkit, joiden avulla föönaat hiukset nopeammin kuiviksi. Paljon treenaaville ja hikoileville Vaccaro suosittelee myös säännöllistä päänahan kuorintaa.

Hoida hiuksia samalla kun treenaat

Kun hiukset on pakko pestä jumpan jälkeen, Vaccarolla on ovela ajansäästövinkki kiireisille – hiusnaamion tai -öljyn levittäminen kuontaloon jo ennen treeniä! Nappaat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun levität aavistuksen kostutettuihin hiuksiin hoitoaineen, laitat ne nutturalle ja lähdet kolisuttelemaan painoja. Muista vain pitää hoitotuotteen määrän kohtuullisena ja varoa sotkemasta välineitä hiuksillasi.

Kevyesti treenaava pääsee vähemmällä. Jos pää ei ole kovin hikinen, Vaccaro antaa luvan jatkaa päivää pesemättä hiuksia. Hiusstylisti Dana Tizzo suosittelee samaisessa StyleCasterin jutussa levittämään hiusten tyveen kuivasampoota jo ennen treeniä, jotta kosteus ei siirry päänahasta hiuksiin.

Hyvä kampaus treeneihin on poninhäntä tai nuttura korkealla päälaella. Hiusrajassa olevien haituvien kostumista ja pörröttymistä voi yrittää estää hikitreeniin tarkoitetun hiuspannan avulla.