Opettele muutama helppo jippo, joilla saat vaihtelua kiharakampauksiin.

Oletko oppinut yhden tavan tehdä suoristusrautakiharat? Hyvä! Se ei kuitenkaan ole ainoa. Monikäyttöisellä suoristus- eli muotoiluraudalla voi tehdä kiharoita usealla tavalla. Eri tekniikoiden etu on, että lopputulokset poikkeavat toisistaan huomattavasti. Refinery29:n videolla esitellään nämä kolme tapaa.

1. Perinteiset suoristusrautakiharat

Erota hiuksista muutaman sentin levyinen osio kerrallaan suoristettavaksi. Purista hiusosio hieman tyven alapuolelta raudan väliin, kierrä hiusten latvat kerran raudan ympäri ja pyöräytä rauta 180 astetta itsensä ympäri. Latvojen pitäisi osoittaa alaspäin.

Vedä rauta varovasti hiussuortuvan läpi. Voit jättää osan latvasta suoraksi. Tuloksena on luonnollinen, ”heräsin ja hiukseni vain olivat näin” -kiharalook. Jos haluat loivemmat laineet, ota käsittelyyn hieman isompi osio kerrallaan ja vedä rauta sen läpi nopeammin. YouTubesta löytyy paljon vinkkivideoita. Tällä videolla itse kihartaminen alkaa kohdassa 3:30.

2. Elegantit kieputuskiharat

Ota hiusosio ja kieputa se kahden tai kolmen sormen ympäri. Nappaa muodostunut rinkula sormien väliin ja purista se varovasti suoristusraudan väliin. Varo sormiasi kuuman raudan lähellä!

Kun olet lämmittänyt rinkulan, kiinnitä se pinnillä lähelle hiusten tyveä. Anna hiusten jäähtyä ennen kuin poistat pinnit. Klassinen kiharalook syntyy kampaamalla kiharat läpi harvalla kammalla.

3. Villit rokkikikkarat

Jaa hiukset 5–6 osioon. Kierrä hiusosiota itsensä ympäri niin, että siitä muodostuu pieni nuttura, ”bantu knot”. Kiinnitä mininuttura hiuspinnillä tai parilla. Käsittele nutturat painelemalla niitä kauttaaltaan suoristusraudalla. Annan hiusten jäähtyä. Avaa kiharat ja haro sormin kunnon pehkoksi.

Lue myös:

Elvyttääkö Paula Vesala hiipuvan kauneustrendin?

Näin värjäät hiukset kotona: 15 ammattilaisen vinkkiä

”Painajainen”, sanoi prinssi William vaimonsa tukasta – miksi?

Nuorekkaan ihon trendi on niin vahva, että vauvanpehmeän naaman saavuttamiseksi on kehitetty muun muassa istukan kantasoluihin perustuvia tuotteita. 

Ihoa hoidetaan – puhdistetaan ja rasvataan voiteilla – siksi, että se pysyisi terveenä ja hyvinvoivana, eikä tulehtuisi tai tuntuisi kireältä. Eikö?

Vastaus lienee kyllä, mutta ihonhoitoon tuntuu kuuluvan yhä enemmän kaikkea muutakin kuin puhdistusta ja kosteutusta. Ihanteellisen ihonhoitorutiinin pohdiskelu on nykyään ihan normaalia, lähes kiiltävän hehkuva iho on yksi vuoden tärkeimmistä meikkilookeista ja ihonhoitotrendeihin liittyy kohta enemmän piikkejä kuin voiteita. 

Refinery29-sivusto julkaisi hiljattain listauksen ihonhoidon kuumimmista ja kummimmista trendeistä. Listalle pääsivät mikroneulaus, eläinten immuunipuolustuksen tuottamat vasta-aineet, mikrobituotteet, pinnallisesti käytettävät täyteaineet ja istukkaperäiset kantasolut (kyllä, luit ihan oikein). 

Puhtia laiskoille soluille

Kun tiede kehittyy, keksitään koko ajan lisää keinoja, joilla ihon kuntoon voidaan vaikuttaa. Mikrobit ja elimistön tuottamat vasta-aineet voivat jonakin päivänä auttaa parantamaan aknen tai psoriasiksen.

Lisäksi Refinery29:n haastattelema ihotautilääkäri ennustaa, että vasta-aineita – joiden talteenottomenetelmissä on perinteisesti ollut isoja eläineettisiä ongelmia – voidaan tulevaisuudessa käyttää ikääntymisen merkkien peruuttamiseen. 

Kuten saatoit arvata, kasvojemme iho ei tarvitse istukasta tai napanuorasta eristettyjä kantasoluja voidakseen hyvin. Juttuun haastatellut ihotautilääkärit kuitenkin väittävät, että kantasolutuotteilla voidaan innostaa ”ikääntyviä tai laiskoja” soluja jakaantumaan, mikä puolestaan saa ihon näyttämään nuoremmalta. 

Ihonhoitoa vai ihonmuokkausta?

Vaikuttaa siltä, että merkittävä osa uusista ihonhoitotrendeistä on itse asiassa yrityksiä saada aikuinen iho näyttämään päiväkoti-ikäisen hipiältä. Nuorekasta ulkonäköä arvostetaan, joten ihonhoidossa – tai paremminkin ihonmuokkauksessa – ei kaihdeta keinoja.

Hehkuvan ja pehmeän vauvaihon tavoittelemisessa ei tietenkään ole mitään väärää. Lähes meikitön ja silti terveenä ja nuorena hehkuva iho on raikas trendi paksujen Instagram-pakkelien aikakaudella, mutta sen saavuttaminen ei ole kaikille mahdollista, ainakaan ilman pistoshoitoja ja mikroneularullia. 

Keski-ikäisen kasvot eivät näytä vauvan naamalta, vaikka olisi lutrannut suojakertoimen 50 aurinkovoiteella aina ennen ulos astumista ja aloittanut silmänympärysvoiteen käytön alakouluun mennessä. 

Täydellisen kiinteän ja nuorekkaan ihon vaatimus on kohtuuton, eikä ratkaisu siihen voi olla istukkaperäinen kantasoluvoide. 

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.