Opettele muutama helppo jippo, joilla saat vaihtelua kiharakampauksiin.

Oletko oppinut yhden tavan tehdä suoristusrautakiharat? Hyvä! Se ei kuitenkaan ole ainoa. Monikäyttöisellä suoristus- eli muotoiluraudalla voi tehdä kiharoita usealla tavalla. Eri tekniikoiden etu on, että lopputulokset poikkeavat toisistaan huomattavasti. Refinery29:n videolla esitellään nämä kolme tapaa.

1. Perinteiset suoristusrautakiharat

Erota hiuksista muutaman sentin levyinen osio kerrallaan suoristettavaksi. Purista hiusosio hieman tyven alapuolelta raudan väliin, kierrä hiusten latvat kerran raudan ympäri ja pyöräytä rauta 180 astetta itsensä ympäri. Latvojen pitäisi osoittaa alaspäin.

Vedä rauta varovasti hiussuortuvan läpi. Voit jättää osan latvasta suoraksi. Tuloksena on luonnollinen, ”heräsin ja hiukseni vain olivat näin” -kiharalook. Jos haluat loivemmat laineet, ota käsittelyyn hieman isompi osio kerrallaan ja vedä rauta sen läpi nopeammin. YouTubesta löytyy paljon vinkkivideoita. Tällä videolla itse kihartaminen alkaa kohdassa 3:30.

2. Elegantit kieputuskiharat

Ota hiusosio ja kieputa se kahden tai kolmen sormen ympäri. Nappaa muodostunut rinkula sormien väliin ja purista se varovasti suoristusraudan väliin. Varo sormiasi kuuman raudan lähellä!

Kun olet lämmittänyt rinkulan, kiinnitä se pinnillä lähelle hiusten tyveä. Anna hiusten jäähtyä ennen kuin poistat pinnit. Klassinen kiharalook syntyy kampaamalla kiharat läpi harvalla kammalla.

3. Villit rokkikikkarat

Jaa hiukset 5–6 osioon. Kierrä hiusosiota itsensä ympäri niin, että siitä muodostuu pieni nuttura, ”bantu knot”. Kiinnitä mininuttura hiuspinnillä tai parilla. Käsittele nutturat painelemalla niitä kauttaaltaan suoristusraudalla. Annan hiusten jäähtyä. Avaa kiharat ja haro sormin kunnon pehkoksi.

Lue myös:

Elvyttääkö Paula Vesala hiipuvan kauneustrendin?

Näin värjäät hiukset kotona: 15 ammattilaisen vinkkiä

”Painajainen”, sanoi prinssi William vaimonsa tukasta – miksi?