Pistoshoidoilla voidaan sekä häivyttää juonteita että lisätä pyöreyttä kasvoihin. Kuva: Shutterstock
Pistoshoidoilla voidaan sekä häivyttää juonteita että lisätä pyöreyttä kasvoihin. Kuva: Shutterstock

Plastiikkakirurgien asiakkaat toivovat nyt lomailleen näköistä lopputulosta.

Lyhyt toipumisaika ja luonnollinen lopputulos ovat plastiikkakirurgien asiakkaiden ykköstoiveet tällä hetkellä.

– Toivottu reaktio tuttavilta on, että ai sä oot ollut lomalla! kertoo Sairaala Siluetin plastiikkakirurgi Katja Puumanen.

Ikääntymisestä aiheutuvia muutoksia voidaan korjata ja ennaltaehkäistä monella tavalla: kirurgisten leikkausten lisäksi tarjolla on pistoshoitoja sekä laser- ja laitehoitoja sekä kosmetologisia hoitoja.

Katja Puumasen mukaan kasvojen rasvansiirrot ovat lisänneet suosiotaan. Ikääntyessä, jo 35 ikävuodesta lähtien, rasvakudoksen tilavuus vähenee ja posket valahtavat sekä silmänaluset alkavat näyttää tummilta. Tilannetta pyritään korjaamaan rasvansiirrolla, täyteainepistoksilla tai näiden kahden yhdistelmällä.

Yleistä on myös se, että ikääntymismuutoksiin haetaan apua entistä aikaisemmin, jo kolmestakymmenestä ikävuodesta eteenpäin.

Silmäluomileikkaus yleisin

Sairaala Siluetin suosituin kauneusleikkaus on rintojen suurennus implanteilla. Kasvoille tehdään useimmin rasvansiirtoja.

Plastiikkakirurgi Kaarlo Ståhlberg Bulevardin klinikalta Helsingistä arvioi, että Suomessa tehdään eniten silmäluomileikkauksia, joista yläluomileikkaus on yleisempi. Silmäluomien jälkeen yleisimpiä kasvojen esteettisiä leikkauksia ovat nenäleikkaukset, rasvansiirrot ja kasvojenkohotukset. Esteettisen kirurgian toimenpiteistä ei kuitenkaan ole tehty tarkkoja tilastoja.

Kasvojen kohotusleikkauksen yhteydessä tehdään monesti myös rasvansiirtoja, sillä nukutuksessa rasvaa voidaan siirtää kerralla laajastikin.

– Se on varsin suosittua. Yleisin yksittäinen rasvansiirto on alaluomen ja posken välisen uran täyttö, poskipäiden korostus sekä suun ympäristön, leukalinjan ja ohimoiden rasvansiirto. Varsin suosittua on laaja-alainen kaikkia alueita kohottava rasvansiirto.

Rasvansiirroilla suurennetaan myös huulia.

Bulevardin klinikalla tehdään eniten nenäleikkauksia, koska klinikka on niihin erikoistunut. Nenää muotoillaan yleensä "tavallisemmaksi" eli kyömystä halutaan eroon ja nenänpäätä sirommaksi.

Lääkärin vastaanotolle ei marssita toiveena nuoremmalta näyttäminen, vaikka ikääntymismuutoksista halutaankin eroon.

– Moni sanoo, että nuoremmalta ei tarvitse näyttää, mutta haluan tämän roikkuvan pussin tästä pois, Kaarlo Ståhlberg kuvailee.

Pistokset suosittuja

Leikkauksia kevyemmätkin hoidot kiinnostavat. Esimerkiksi Yhdysvalloissa tehtiin yli neljä miljoonaa botuliini- ja 1,8 miljoonaa täyteainehoitoa vuonna 2012.

– Trendi näkyy myös Suomessa, Katja Puumanen toteaa.

Pistoshoidot ovat lisänneet suosiotaan tasaisesti viimeisen kymmenen vuoden ajan, mutta Kaarlo Ståhlberg arvelee, ettei räjähdysmäiselle kasvulle ole enää tilaa.

– Hoitojen määrä tuntuu vakiintuneen nykyiselle tasolleen.

Botuliinitoksiinilla, jonka tutuin kauppanimi lienee Botox, hoidetaan ryppyjä ja täyteaineella, jona yleensä käytetään hyaluronihappoa, häivytetään juonteita ja esimerkiksi korostetaan poskipäitä.

Leikkauksia pistoksilla ei pystytä korvaamaan.

– Kumpikaan ei korvaa toista ainakaan täysin, ja molempia tarvitaan täydentämään toisiaan. Leikkauksen jälkeen todennäköisesti jatketaan edelleen pistoshoitoja, ja on paljon asioita, joita pistoksilla ei pystytä korjaamaan, Kaarlo Ståhlberg kertoo.

Lue myös:

Plastiikkakirurgi: Suomessa nuorimmat asiakkaat 13-vuotiaita

Kauneuden korjaussarja: Mitä plastiikkakirurgi ehdottaa tavikselle?

Jennifer Aniston tyrmää kauneuskirurgian: "Epävarmat ihmiset turvautuvat siihen"

Kauneuskirurgiaa kännykällä – nyt sekin on mahdollista

Korvanlehdet somistetaan nyt useilla pienillä ja yhteensopivilla korvakoruilla.

Takavuosina teinit lävistyttivät innokkaasti korvanlehtiään – yksi reikä ei todellakaan riittänyt. Viime vuosina korvistrendeissä on kuitenkin suosittu näyttäviä, niin sanottuja statement-korvakoruja. Yhdet isot korut tai vain yksi iso koru toisessa korvassa ovat riittäneet.

Nyt pienet ja minimalistiset korvakorut ovat jälleen tulossa takaisin, mutta runsaina joukkoina. Ideana on stailata korvanlehti yhteensopivilla koruilla näyttäväksi. Yksittäiset korut voivat olla pieniä ja yksinkertaisia, mutta renkaiden, nappimallisten ja roikkuvien korujen yhdistelmästä syntyy kiinnostava kokonaisuus.

Mikäli korvanlehdessä sattuu olemaan enemmänkin reikiä (tai sellaisia innostuu ottamaan), yksi koru voi kulkea kahden reiän kautta.

 

The cartilage of this #CuratedEar is pierced in three places: the Conch, the Helix, and the Tash Rook. The Conch holds a Diamond Four Ball Trinity, the Helix a pair of Plain Rings, and the Tash Rook a glowing Diamond Trinity. Each is unique, but are linked by their patterns of three and unifying, rich, Yellow Gold setting. (Shop this Style - Link in our Profile)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: @kevinthepiercer⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #mariatash #earcandy #diamond #CuratedEar #Conch #ConchPiercing #Helix #HelixPiercing #TashRook #TashRookPiercing #piercer #earrings #jewlery #piercing Malachite Hinged Hoop by @missomalondon

Henkilön Maria Tash (@maria_tash) jakama julkaisu

Yksi ”curated ear” -trendin edelläkävijöistä on korusuunnittelija Maria Tash, jonka luomukset ovat bloggareiden ja somevaikuttajien suosiossa. Tunniste #earparty eli korvabileet on noussut suosituksi Instagramissa.

Lisää inspiraatiota löytyy Instagramista myös tunnisteella #curatedear. Myös Pinterestiin kannattaa kurkata.

 

This look showcases large, stunning White Gold shapes in the upper cartilage, while adorning the lobe with smaller, daintier Yellow Gold pieces. The Tash Rook houses a show-stopping Diamond Star Garland, which fills up the majority of the upper ear's flat canvas, while its partner, the Invisible Diamond Eternity, completes the helix. Pieces in all shapes and sizes decorate the lobe, including a Diamond Flower and Diamond Lightning Bolt. (Shop this Style - Link in our Profile)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: @prikdpeterrobin⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #mariatash #earcandy #diamond #CuratedEar #helix #helixpiercing #tashrook #tashrookpiercing #piercer #earrings #jewlery #piercing

Henkilön Maria Tash (@maria_tash) jakama julkaisu

Korvakorujen yhdistelyssä symmetria ei ole olennaista – vaikka jokainen korvakoru voi olla erilainen. Korut kannattaa valita niin, että ne sopivat omaan tyyliin ja yhteen toistensa kanssa.

Erilaisten kivien yhdistely näyttää hauskalta, kun korvanlehdessä on useampi vierekkäinen reikä.
 

The Odette earring via @billiefaricyhyett.✨

Henkilön NATASHA SCHWEITZER JEWELLERY (@natashaschweitzer) jakama julkaisu

Graafisia muotoja vai pientä ja herkkää? Enää ei tarvitse valita, sillä tyylit näyttävät sopivan hyvin yhteen.
 

Pierced. #miniearrings #earparty #fiveandtwo

Henkilön HOMBRE (@hombrejewelry) jakama julkaisu

Pikkuruiset ja yksinkertaiset korut näyttävät hauskoilta, kun niitä on useita.

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

  1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
  2. Kosteuttava suihke
  3. Öljy tai seerumi
  4. Kosteuttava suihke
  5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.