Kädet ylös, kainalonne ovat rikollisen hyvännäköiset! Kuva: Shutterstock
Kädet ylös, kainalonne ovat rikollisen hyvännäköiset! Kuva: Shutterstock

Kainaloiden puunaus on maailmalla jylläävä muoti-ilmiö. Halusit sitten pastellikainalot karvalisäkkeillä tai perinteisesti hoidetut kainalot, joilla tuuletella festareilla, näillä vinkeillä onnistut.

Muistatko takavuosien helmiäishohtoiset deodorantit? Entä oletko törmännyt villinä jylläävään muoti-ilmiöön, jossa kainalokarvat värjätään iloisesti? Vaikka ihminen keksii taatusti tärkeämpääkin pohdittavaa kuin kainaloiden ulkonäkö, kainaloiden puunaus kiinnostaa maailmalla. Ja ovathan kainalot kesällä kieltämättä usein katseiden kohteena tai ainakin seuraavissa tilanteissa:

1) Kun sukellat pää edellä kädet ylhäällä. Koska kaikkihan me suoritamme villejä syöksyjä veteen kesäpäivät pitkät.

2) Kun villiintynyt artisti kiihottaa kansaa nostamaan festareilla kädet ilmaan, ja teet työtä käskettyä.

3) Kun huidot kesäiltana itikoita ympäriltäsi.

4) Kun loma on alkamassa, ja tuuletat ja heität kollegoillesi yläfemmoja kesätopissasi.

5) Kun osallistut puistojoogaan tai vaihtoehtoisesti nostat maljoja korkealle puistopiknikillä.

Jos siis olet kiinnostunut kainaloidesi ulkonäöstä, näillä vinkeillä kaunistat ne:

Perinteiset kainalot

Jos haluat ryhtyä karvasotaan, lue loistovinkit karvanpoistoon tästä. Mikäli operaatio jättää jälkeensä sisäänpäin kasvaneita karvoja, primped.com-sivusto suosittelee käsittelemään kainalot finnien hoitoon tarkoitetulla tuotteella, joka sisältää salisyylihappoa.

Kainaloiden ihoa voi ja kannattaa välillä kuoria. Kun käsittelet kesäkroppasi vartalokuorinnalla, käy keveysti läpi myös kainalot. Paino sanalla kevyesti, koska kainaloiden iho on hyvin herkkä! Samasta syystä kainalot kannattaa myös voidella samalla, kun rasvaat muun kropan.

Trendikainalot

Luonnontilaisten kainalokarvojen paluusta on puhuttu niin pitkään, että rehottavat kainalot eivät enää riitä hätkähdyttämään. Ensin kainalokarvoja alettiin värjätä räiskyviksi tai hempeän pastellisiksi. Jos My Little Pony -kainalot kiinnostavat, esimerkiksi tässä blogissa on ohjeet, joita on luettu kymmeniätuhansia kertoja.

Nyt kainalotrendi on viety vielä pidemmälle. Netissä leviää kuvia, joissa kainaloihin on kiinnitetty helmiä ja pitkiä, värikkäitä lisäkkeitä. Kyllä, kainalokarvalisäkkeitä! Jotkut lisäävät sekaan vielä strasseja ja pitkiä, liehuvia satiininauhoja. Sitten kelpaa tuuletella festareilla!

 

Kuva, jonka lady pit hair (@ladypithair) julkaisi

Pastellimuoti on levinnyt hiuksista kainaloihin.

 

Kuva, jonka lady pit hair (@ladypithair) julkaisi

Tässä näemme pastelliset Cruella De Vil -kainalot.

Hikitreenin ja hyvältä näyttävien hiusten yhdistäminen ei ole mikään ihan helppo nakki.

Aivan kuin ajan raivaaminen liikunnalle ei olisi tarpeeksi vaikeaa – sen lisäksi pitäisi vielä ehtiä käydä suihkussa ja pestä ja laittaa hiukset. Etenkin pitkätukkaisella jälkimmäiseen vierähtää helposti tovi jos toinenkin.

Jos on hikoillut rankasti, hiusten pesemättä jättäminen on harvoin vaihtoehto. Hätätapauksessa saattaa riittää, että föönaa hikisen kuontalon kuivaksi, mutta kovin kannattava ratkaisu se ei pidemmän päälle ole.

– Hiki saattaa tukkia päänahan huokosia ja aiheuttaa päänahan kuivumista sekä heikentää hiusten kasvua, hiusstylisti Giovanni Vaccaro kertoo StyleCaster-sivuston haastattelussa.

Katso jutustamme vinkit, joiden avulla föönaat hiukset nopeammin kuiviksi. Paljon treenaaville ja hikoileville Vaccaro suosittelee myös säännöllistä päänahan kuorintaa.

Hoida hiuksia samalla kun treenaat

Kun hiukset on pakko pestä jumpan jälkeen, Vaccarolla on ovela ajansäästövinkki kiireisille – hiusnaamion tai -öljyn levittäminen kuontaloon jo ennen treeniä! Nappaat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun levität aavistuksen kostutettuihin hiuksiin hoitoaineen, laitat ne nutturalle ja lähdet kolisuttelemaan painoja. Muista vain pitää hoitotuotteen määrän kohtuullisena ja varoa sotkemasta välineitä hiuksillasi.

Kevyesti treenaava pääsee vähemmällä. Jos pää ei ole kovin hikinen, Vaccaro antaa luvan jatkaa päivää pesemättä hiuksia. Hiusstylisti Dana Tizzo suosittelee samaisessa StyleCasterin jutussa levittämään hiusten tyveen kuivasampoota jo ennen treeniä, jotta kosteus ei siirry päänahasta hiuksiin.

Hyvä kampaus treeneihin on poninhäntä tai nuttura korkealla päälaella. Hiusrajassa olevien haituvien kostumista ja pörröttymistä voi yrittää estää hikitreeniin tarkoitetun hiuspannan avulla.

Iso-Britannian prinssi joutuu maksamaan varsin pitkän punnan pitääkseen tukkansa lyhyenä.

Iso-Britannian kruununprinssi William, 36, on tehnyt sen, minkä moni kaljuuntuva mies tekee jossain vaiheessa taivaltaan: hän on vetänyt hiuksensa ihan lyhyiksi. Uutinen ei ole sinänsä millään tavalla merkittävä, mutta se, kuinka paljon William on saanut rahaa uppoamaan parturikäyntiin, saa kyllä pohtimaan.

Brittilehti The Sunin mukaan Williamin siilitukan leikkaaminen maksoi nimittäin 180 puntaa eli siis yli 200 euroa. Monet brittiläiset Twitter-käyttäjät ovat olleet tiedosta varsin hämmentyneitä.

– En ole koskaan maksanut enempää kuin kympin hiustenleikkuusta. Tämä mies on ryöstetty, Patrick Smith kommentoi muiden muassa Twitterissä.

Mutta, lähteiden mukaan kalliille hinnalle on kuitenkin selitys!

Ensinnäkin, William käytti hiustenleikkauksessaan puolisonsa herttuatar Catherinen suosimaa kampaajaa. Ja kuten monet tietävät, Katen hiukset ovat monien ihailemat, joten niihin ei taatusti pääse käsiksi ihan kuka tahansa kampaussaksien heiluttelija.

Toiseksi, hiustenleikkuu on mitä todennäköisimmin suoritettu Williamin kotona Kensington Palacessa. Kampaaja on siis joutunut raahaamaan kaikki kampaamotarvikkeensa (eli siis ainakin sakset) ja itsensä studion ulkopuolelle. Ei siis ihan tavanomainen leikkuukeikka kuitenkaan!

Kolmanneksi, kuninkaallisten varat eivät hevillä lopu. Ehkäpä William haluaa tukea kansakuntansa parturiyrittäjiä maksamalla vähän ylimääräistä?

Vitsiä pakenevasta hiusrajasta

Prinssi Williamin kaljuuntuminen on vuosien varrella noussut eräänlaiseksi kuninkaalliseksi vitsiksi. Williamin pikkuveli Harry, 33, on tasaisin väliajoin kiusoitellut Williamia vetäytyvän hiusrajan takia.

– Hän on taatusti fiksumpi kuin minä, me varmistuimme siitä jo koulussa – samaan aikaan, kun hän alkoi kaljuuntua, Harry on todennut.

William itsekin on vaikuttanut suhtautuvan kevyesti hiustensa hupenemiseen. Kun Williamin esikoinen George syntyi vuonna 2013, prinssi vitsaili:

– Hänellä on paljon enemmän tukkaa kuin minulla, kiitos luoja!

Tässä vielä havainnollistava kuva siitä, kuinka suuri muutos prinssin hiuksissa on tapahtunut: 


William hiustenleikkuun jälkeen.
William ennen hiustenleikkuuta.