Näyttelijä Lily Collins pätkäisi hiuksensa viime vuonna lyhyiksi. Kuva: Reuters
Näyttelijä Lily Collins pätkäisi hiuksensa viime vuonna lyhyiksi. Kuva: Reuters

Tarvitset vain kynän ja viivoittimen.

Pitkähiuksinen voi mallailla polkkatukan soveltuvuutta itselleen esimerkiksi pukeutumalla pooloon niin, että hiukset jäävät kauluksen sisälle. Miltä näyttää, kun pituus riittää vain kaulalle?

PureWow-sivusto esittelee helpommankin – ja ehkä toimivamman – keinon. Sivustolta löytyy myös havainnollistava kuva.

Ideana on tarkastella kasvojensa sivuprofiilia. Apuna käytetään viivoitinta ja kynää.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Viivoittimen nollakohta asetetaan korvanlehden alaosaan, ja viivoitin asetetaan pystysuorassa kaulalle. Kynä puolestaan asetetaan vaakasuorassa leuan alle niin, että kynä ja viivoitin muodostavat suoran kulman.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun kynä on suorassa kulmassa, luetaan viivoittimen mitta kynän kohdalta. Maaginen mitta on kaksi tuumaa ja yksi neljännes eli noin 5,7 senttimetriä.

Jos mitta jää sen alle, lyhyet hiukset (alle leukamittaiset) todennäköisesti sopivat kasvoihin. Jos mitta on yli 5,7 senttimetriä, kasvot ovat todennäköisesti malliltaan hieman pidemmänpuoleiset, ja pidemmät hiukset saattavat pukea niitä lyhyitä paremmin.

Poikkeuksiakin tietenkin on aina, ja moni nainen on jo kokeillut elämänsä aika niin monta hiustyyliä, että tietää kyllä, mikä itselle sopii. Hyvä vinkki on myös kysyä luottokampaajan mielipidettä ennen dramaattista hiusmuutosta.

Kysely

Kummat sopivat sinulle paremmin?

Pitkät hiukset
Pitkät hiukset
51.8%
Lyhyet hiukset
Lyhyet hiukset
48.1%
Ääniä yhteensä: 384
Vierailija

Minulle on sanottu jo lapsesta, että minulle sopii vaikka maksalaatikko päähän.No, onneksi on paksut ja hyvin voivat hiukset, jotka voi pestä ja kietaista märkinä nutturalle ja se on siinä.Aina.

Vierailija

Reippaasti minulla alitti tuon mitan, eli sen mukaan sopii minulle lyhyt tukka hyvin. Olen itsekin ollut sitä mieltä, ja mikäs sen helpompaa uimassa kävijälle kuin "wash & go".

Sisältö jatkuu mainoksen alla