Kuvat: August/MVphotos, Katja Tähjä, Diana Luganski ja Joonas Mäkivirta
Kuvat: August/MVphotos, Katja Tähjä, Diana Luganski ja Joonas Mäkivirta

Kampaaja on kirurgin jälkeen ehkä viimeinen ihminen, jonka toivoisi kämmäävän. Hiukset ovat kuitenkin arvaamaton työmaa.

Smurffitukka näyttelijälle

Mariela Sarkima, meikkaaja-kampaaja:

”Urani alussa olin kampaajana TV-sarjassa. Erään kuvauspäivän aamuna värjäsin naisnäyttelijän vaaleiden hiusten tyvikasvun. Pesupaikalla laitoin latvaan lämpöä taittavan sävytteen uuden valmistajan värisarjasta. Väriaine muuttui hiuksissa nopeasti sinertävänharmaaksi. En heti hermoillut, sillä värimassan sävy ei vastaa lopullista värjäystulosta. Väri kuitenkin sinersi niin vahvasti, että tarkistin sävyn yhdestä suortuvasta. Latvat olivat mustikansiniset. Paniikissa mietin, miten selvitän tilanteen. Pesin värin pois ja sanoin, että fiksailen sävyä hieman. Oikeasti laitoin latvaan miedon värinpoiston, joka kaikeksi onneksi purki sinisyyden. Lopputulos oli lopulta ihan täydellinen viileä blondi!”

Hiuksia syövä fööni

Mikko Vainio, Kampaamo Loiston parturi-kampaaja:

”Valmistelimme kollegani kanssa malleja muotinäytökseen. Päätimme käyttää hiusten kuivatteluun vanhanaikaista kupumaista kuivaajaa, joka löytyi takahuoneesta. Käynnistimme laitteen, ja jostain syystä se ei puhaltanut ilmaa vaan imi sitä. Mallin pitkät hiukset imeytyivät kokonaan laitteen sisuksiin. Hetken olimme paniikissa. Jouduimme purkamaan koko laitteen, jotta saimme hiukset irti.”


 


Liian pliisua

Meeri Mäntylä, Folk Helsinki -kampaamon omistaja ja hiusbloggaaja:

”Tyylini kampaajana on luonnollinen, joten värjäykseni eivät yleensä huuda, että nyt on käyty kampaajalla. Kerran tein pitkiin hiuksiin hienovaraisen liukuvärjäyksen, johon olimme asiakkaan kanssa tosi tyytyväisiä. Seuraavana päivänä hän kuitenkin soitti pettyneenä, koska hänen miehensä ja työkaverinsa eivät olleet huomanneet hiuskissa mitään eroa entiseen. Siispä korjasin tyveä tummemmaksi. Opin, että on pitkälti makuasia, millaiset hiukset näyttävät hyviltä.”Kolme mokaa samaan päähän

Riika Isoviita, Hiusmuotoilua tunteella -kampaamon omistaja:

"Olen tehnyt kolme kunnon mokaa, kaikki opiskeluaikana siskoni hiuksiin. Ensimmäisellä kerralla kerrostin hiukset 'tyylikkäästi' kahteen kerrokseen. Toisella kertaa sotkin tukkaan harjan niin pahasti, että se piti nyhtää pois suunnilleen hius kerrallaan. Kerran yritin värjätä hänelle turkoosia raitaa blondattuihin hiuksiin. Iskin huokoiseen tukkaan turkoosin suoravärin pohjustamatta, ja väri levisi koko päähän. Poistimme sitä vielä aamuviideltä. Virheistä viisastuneena seuraan kampaajaharjoittelijoitani silmä kovana."

Punaiset mysteeriraidat

Susanna Poméll, Flow21-kampaamon hiusmuotoilija ja hiusbloggaaja:

"Sanon asiakkailleni, että minulle täytyy paljastaa kaikki, mitä hiuksille on tehty ennen vaalennusta, koska blondaus tuo vanhat käsittelyt esiin. Välillä tulee silti yllätyksiä, koska vaalennus on arvaamaton projekti. Eräs tummatukkainen nuori nainen tuli asiakkaakseni ensi kertaa. Kun pesin vaalennusaineen pois, molemmin puolin päätä paljastuivat voimakkaan punaiset, lähes symmetriset palkkiraidat. Asiakkaalla ei ollut mitään tietoa, mistä raidat olivat peräisin. Vaadittiin kolme kampaajakäyntiä ennen kuin raidat sulautuivat hiuksiin."

Karru

Smurffitukka ja monsterifööni – kampaajat paljastivat pahimmat mokansa

Otin pitkiin hiuksiini pitkän harkinnan jälkeen permanentin. Kampaaja ja harjoittelija rullasivat hiukseni puoliksi. Seurasin kuinka harjoittelija rullasi huolella latvat rullan sisään, mutta kampaaja jätti n. 4 senttiä suoraksi. Kampaaja kuivatteli hiukset taitavasti, kun en huomannut puolen pään suoria latvoja heti. Seuraavana päivänä kävin sanomassa/näyttämässä hiuksiani, niin kampaaja kehtasi sanoa minun hoitaneen niitä väärin! En ollut tehnyt hiuksilleni mitään vajaan vuorokauden aikana!...
Lue kommentti

Hemmottele rohtuneita huulia kotitekoisella naamiolla.

Talvi tuo melkein väistämättä mukanaan kuivaakin kuivemmat huulet. Aina rasvaaminenkaan ei tunnu auttavan.

Ykkösvinkki rohtuneiden huulten hoitoon ja ehkäisyyn on kuitenkin huulten suojaaminen. WebMD-sivustolla selitetään, että huulissa ei ole talirauhasia, jotka tuottaisivat hoitavaa öljyä omasta takaa. Lisäksi huulet ovat lähes aina paljaat ja luonnonvoimien armoilla.

Syksyllä Helsingin Sanomien haastattelema asiantuntija neuvoi, että kannattaa valita huulirasva, jonka ainesosaluettelo on mahdollisimman lyhyt. Silloin tuote ei todennäköisesti sisällä mitään allergisoivaa tai ärsyttävää ainetta. Huulet voi suojata ja kosteuttaa vaseliinilla tai perusvoiteella. Jutussa ihotautilääkäri huomautti myös, että huulten kuivumisen syy saattaa olla ihotulehdus, jonka voi hoitaa viikon hydrokortisonikuurilla.

Kun perusasiat ovat kunnossa, huuliaan voi vielä helliä kotihoitolla, MyDomaine-sivusto suosittelee. Muun muassa näitä aineita voi kokeilla:

1. Kurkkunaamio

Kylmät kurkkuviipaleet tuntuvat mukavilta silmillä, mutta rauhoittavat ja kosteuttava kurkku on hyväksi myös huulille, koostuuhan se enimmäkseen vedestä. Lisäksi kurkku sisältää c-vitamiinia. MyDomaine suosittelee muussaamaan muutaman siivun ja levittämään mössön huulille naamioksi. 

2. Aloe vera

Lääkeaaloe eli aloe vera on yksi luonnon ihoa rauhoittavista ihmeaineista, ja sillä voi hoitaa myös huulia. Katso Youtubesta vinkit aaloen lehden leikkaamiseen. Säilytä lehden sisältä paljastuvaa geeliä ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa. Sivele huulille päivittäin.


3. Vihreä tee -pussit

Vihreä tee sisältää antioksidantteja ja tanniineja, jotka kosteuttavat ihoa. Huljuta teepussia kuumassa vedessä, anna sen jäähtyä ja laita huulille muutamaksi minuutiksi. (Valmiin teen voit tietenkin juoda – antioksidantteja myös sisäisesti!) MyDomainen mukaan parhaan hyödyn saa, kun teepussihoidon toistaa päivittäin.

4. Ruusunlehdet ja maito

Sekoitus kuulostaa erikoiselta, mutta ruusunlehdet sisältävät ravitsevaa e-vitamiinia, maidon maitohapot kuorivat ihoa ja maidon sisältämä rasva kosteuttaa. Tiputa muutama ruusunlehti (raaka)maitoon likoamaan kahdeksi tai kolmeksi tunniksi. Kun ruusunlehdet ovat lionneet, muussaa ne tahnaksi ja levitä huulille. Huuhtele naamio kylmällä vedellä 20 minuutin vaikutusajan jälkeen.

Kun takaisin nukkumaan meneminen ei ole mahdollista, ratkaisu on meikkipussissa. 

Jos peilistä katsoo niin sanottu nukkuneen rukous, mutta tavoitteena ovat hehkuvat kasvot, kokeile näitä vinkkejä.

1. Valitse persikkaa 

Lämpimät meikkisävyt tuovat kasvoille hehkua paremmin kuin viileät värit. Jätä sinisen silmämeikin testaus tuonnemmaksi ja kokeile lämpimän persikansävyistä yhden värin meikkiä. Juhlavampaan tilaisuuteen sopii myös oranssin ja punaisen sävyissä hehkuva auringonlaskumeikki.

Faceonomics-kauneusblogia pitävä Lena on lämminsävyisten meikkien mestari. 

2. Käytä punertavaa peitevoidetta

Punaisten ja oranssien sävyjen hierominen silmien läheisyyteen ei ehkä tunnu intuitiivisesti hyvältä meikki-idealta, mutta Popsugarin mukaan lohenpunaiset ja oranssit (vaalealle iholle) sekä mangonväriset ja punaiset (tummalle iholle) peitevoiteet piilottavat parhaiten väsyneiden silmänalusten siniset sekä violetit sävyt. 

3. Sekoita meikkivoiteeseen kasvoöljyä

Öljyllä terästetty meikkivoide hellii talvikuivaa ihoa ja saa kasvot näyttämään heleiltä.

4. Lisää hohdetta luomille

Diskopallon lailla kimaltavat luomet ovat yksi vuoden 2018 kauneustrendeistä, mutta väsähtäneiden silmien herättämiseen riittää vähempikin kimallus. Meikkitaiteilija Neil Scibelli suosittelee Popsugarissa silmämeikkiin hohtavia metallisävyjä.

Hopeinen, reilusti metallinhohtoinen luomiväri kirkastaa väsyneimmänkin katseen.

Hopeaa ja persikkaa luomilla, eli varma piristys ilmeelle.

5.  Valitse kevyttä

Meikkitaiteilija Trish McEvoyn mukaan tönköt pakkelit saavat ihmisen näyttämään entistä väsyneemmältä. Kevyillä koostumuksilla sen sijaan voi saada ihmeitä aikaan. McEvoy suosittelee uupuneen näköisille kasvoille BB-voidetta meikkivoiteen sijaan, huulikiiltoa huulipunan sijaan ja voidemaista poskipunaa puuterisen sijaan.


6. Taivuta ripset

Ripsien taivutus on klassikkoniksi, joka toimii joka kerta: kaarevat ripset saavat silmät näyttämään avoimemmilta. Jos ripsilläsi on tapana suoristua heti taivutuksen jälkeen, lue vinkit kestävämpään kaarevuuteen.

7. Villi kortti: sudi poskipunaa luomille

Neil Scibelli kertoo Popsugarissa, että huippumalli Elle McPherson piristi kerran meikkinsä sipaisemalla pinkinsävyistä poskipunaa keskelle luomivakoa. Koko silmämeikki koheni kuulemma kertaheitolla. Scibelli suosittelee kokeilemaan pienellä määrällä pinkkiä puuterimaista punaa, joka levitetään luomivärisiveltimellä tai nimettömällä.