Parhaat meikkikikat ovat lähes näkymättömiä. Kuva: Imaxtree
Parhaat meikkikikat ovat lähes näkymättömiä. Kuva: Imaxtree

Silmien korostamisen meikillä ei tarvitse olla vaikeaa. Kokosimme helpot ja tehokkaat kikat.

Meikkaamalla tavoitellaan usein sitä, että silmät ovat tummemmat, näyttävämmät ja suuremmat. Katse nyt vain on yksi tärkeimmistä asioista, joita meikillä halutaan korostaa. Bambin silmät, kukapa ei niihin uppoaisi?

Hyvien silmämeikkikikkojen avulla voi esimerkiksi feikata olevansa hereillä, vaikka takana olisi huonosti nukuttu yö. Tässä meikkivinkkejä, joiden avulla katseesta saa skarpimman.

1. Kulmakarvat ojennukseen

Virkeämpi look ei välttämättä vaadi monimutkaiseen silmämeikkiin taipumista. Kulmakarvojen laittaminen ojennukseen riittää. Ne kehystävät kasvoja ja saavat silmätkin vaikuttamaan isommilta. Tuuheat kulmakarvat ovat muodissa, joten hajakarvojen nyppiminen ja aukkojen täyttäminen esimerkiksi kulmameikkikynällä riittää.

Kulmakarvat kannattaa lisäksi harjata ylöspäin suuntautuvilla liikkeillä – pelkästään se käy pienestä kasvojenkohotuksesta.

Lue myös: Julkkisten kulmakarvagurun 3 vinkkiä: näin saat täydelliset kulmakarvat

2. Vaaleaa sisänurkkaan

Toinen superhelppo tapa avartaa katsetta on lisätä valoa heijastavaa luomi- tai korostusväriä silmän sisänurkkaan, aivan kyynelkanavan lähelle. Levitä pienellä siveltimellä ja häivytä sormella, niin katseesta tulee heti kirkkaampi.

3. Häivytä tummat silmänaluset

Tummuus ja turvotus voivat saada silmät vaikuttamaan todellista pienemmiltä. Katso täältä ohjeet tummien silmänalusten tehokkaaseen peittämiseen: Vaivaavatko tummat silmänaluset? 4 parasta meikkausvinkkiä.

4. Tee vaalea sisärajaus

Pieni optinen harha auttaa aina: ripsien tyveen silmän puolelle tehtävä valkoinen tai nudensävyinen sisärajaus saa silmät vaikuttamaan suuremmilta.

5. Tee yläluomelle varjostus

Contouring-meikillä eli varjostusten avulla muotoillaan kasvot ja nenä kapeammiksi, mutta sama tekniikka toimii myös yläluomella. Tumma väri aavistuksen luomivaon yläpuolella ikään kuin työntää raskasta yläluomea hieman taaksepäin, jolloin katse avartuu. Hommaan voi käyttää vaikka aurinkopuuteria, kunhan häivyttää sävyn rajat huolellisesti.

6. Ota rajaus avuksi

Astetta vaativampi silmiensuurennuskikka on silmien rajaaminen aivan yläripsien tyvestä. Se saa ripsetkin näyttämään tuuheammilta. Rajausta kannattaa lisäksi nostaa hieman ylös- ja ulospäin ulkonurkasta, jotta silmistä tulee mantelinmuotoiset.

7. Panosta ripsiin

Jep, niinkin helppo keino kuin ripsien taivuttaminen saa silmät näyttämään isommilta. Päälle kunnon kerros (pidentävää) ripsiväriä, myös alaripsiin! Jos ripset ovat lyhyet ja viitseliäisyyttä riittää, muutamasta pitkästä ripsitupsusta silmien keskiosassa ja ulkonurkassa saa lisää pituutta ja tuuheutta räpsyihin.

Lue myös: Toimitus paljastaa: parhaat ripsivärit, joita ostamme kerta toisensa jälkeen

8. Kokeile väriä!

Hohtava luomiväri levitettynä kevyesti koko luomelle on helppo ja tehokas tapa loihtia katsetta kirkastava silmämeikki. Etenkin sinertävät sävyt korostavat silmien valkoisuutta, ja laventelinsinisen tai hennon vaaleanpunaisen luomivärin pariksi tarvitsee vain reilusti ripsiväriä ja siistityt kulmat.

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.
 

Upeiden huulien salaisuus on sekä ihonhoidossa että silmää hämäävässä meikissä.

Ohuetkin huulet ovat ihan hyvät huulet, mutta jostakin kumman syystä tällä hetkellä vallalla tuntuu olevan ajatus, että isompi on parempi.

Muhkeammat huulet saadakseen ei kuitenkaan tarvitse mennä pistoshoitoihin, sillä hyvällä hoidolla ja huolellisesti tehdyllä huulimeikillä saa halutessaan roppakaupalla pulleutta.

1. Paras kosteuttaja = silmänympärysvoide

Jos huultensa haluaa näyttävän pulleammilta, kosteutus on olennaista. Mieti vaikka rusinaa; se on viinirypäle, josta kosteus on poistettu.

Vielä huulirasvaakin parempi kosteuttaja saattaa olla silmänympärysvoide. Se on tarkoitettu ohuelle iholle, ja sen koostumus imeytyy tehokkaasti. Hyvän yönaamion saa, kun levittää huulille ja niiden ympärille ensin silmänympärysvoidetta, ja voitelee huulet vielä huulirasvalla, Popsugar-sivuston artikkelissa vinkataan. Jos huulet ovat kuivat ja rohtuneet, kuorinta auttaa voiteita imeytymään ja tekee huulten pinnasta tasaisemman.

Silmänympärysvoide sopii hyvin myös huulimeikin alle, jos huulirasva tekee huulista liian tahmaisen ja liukkaan tuntuiset.

2. Rajaa vaalealla

Tehokas tapa lisätä huuliin muotoja on rajata ne reunojensa ulkopuolelta valkoisella kynällä tai hieman ihon sävyä vaaleammalla peitevoiteella ja häivyttää huolellisesti. Vaalea korostaa ja saa huulet näyttämään pulleammilta – katso vaikka The Beauty Department -sivuston ennen ja jälkeen -kuvat.

Jos haluaa viedä huulicontouringin vielä pidemmälle, alahuulen alle voi lisätä kevyesti tummaa varjostusta. Korostusten ja varjostusten ideana on, että vaalea tuo esiin ja tumma pienentää – niitä yhdistämällä kasvoille voi luoda vaikka minkälaisia muotoja.

3. Meikkaa pulleammiksi

Jos huulet ovat jo valmiiksi suuret, ne näyttävät suurilta myös kirkkailla ja tummilla väreillä maalattuina. Parhaiten huulia pullistaa kuitenkin vaaleus ja kiilto, joten nudesävyt ja huulikiilto ovat aina varmoja valintoja.

Kirkkaanpunaisetkin huulet voi saada suuremmiksi rajaamalla niitä aavistuksen isommiksi ja lisäämällä huulten keskiosaan vaaleutta, joka luo illuusion muodoista. Siihen voi käyttää vaaleampaa huulipunaa, valoa heijastavaa korostustuotetta tai valkoista rajauskynää. 

Marie Claire -sivusto neuvoo punaamaan ensin huulet ja piirtämään sen jälkeen valkoisella meikkikynällä huulten keskiosaan pystysuuntaisen viivan. Kun viivan häivyttää huolelliseti huulipunan sekaan, se vaalentaa punaa huulten keskeltä hieman eli saa aikaan pullistavan efektin.