Liian kovakourainen ja huolimaton käsittely saattaa vahingoittaa silmäripsiä.

Jos ripsiväri ei enää loihdi samanlaista, tuuheaa räpsyriviä kuin aiemmin, syynä saattaa olla ikä.

Byrdie-sivustolla kerrotaan, että karvatuppien määrä nimittäin pysyy läpi elämän samana, mutta karvojen kasvusykli hidastuu. Yhden ripsen elinkaari voi kestää kuusi kuukautta tai kauemmin. Sen lisäksi, että iän myötä sykli hidastuu, osa karvatupista saattaa myös lakata tuottamasta enää uusia karvoja.

Ikääntymiselle ja kasvun hidastumiselle ei voi mitään, mutta ripsien putoamista kyllä onnistuu kiihdyttämään omilla teoillaan! Tapoja on useita. Silmien säännöllinen hierominen voi ärsyttää karvatuppea, kuten myös liian kovakourainen meikin puhdistaminen. Nukkuminen ripsivärit silmissä on myös tehokas keino tuhota ripsensä, koska se kuivattaa ripsiä ja tekee niistä hauraat. Vedenkestävä ripsiväri on kaikkein kuivattavinta, ja sen poistaminen myös vaatii yleensä kovemmat otteet. Jos näistä tavoistaan ei ole valmis luopumaan, kannattaisi ainakin käyttää vahvistavaa ripsienpohjustusainetta.

Elvytystä räpsyille

Jaa että miten vahingot sitten voisi korjata?

Ripsienhoitoaineita kannattaa kokeilla. Sivuston mukaan ne eivät ole humpuukia, vaan toimivat. Niiden sisältämät proteiinit kuten keratiini ja biotiini auttavat vahvistamaan ripsiä, kunhan tuotteita käyttää järjestelmällisesti. Ripsienvahvistajia löytyy laidasta laitaan. Esimerkiksi Mavalan Double Lash -ripsiravinne maksaa 16 euroa, mutta muutamasta millilitrasta Revitalash-seerumia saa pulittaa 146 euroa.

Lue myös:

Kuinka paljon meikkiä on liikaa? Kauneusguru vastaa

Milloin ripsiväri kannattaa vaihtaa?

Tässäkö uusi hitti? Testasimme kestoripsarin

Piikkisuorat ripset? Näin saat ne pysymään taipuisina