Purkkirusketus voi olla turmiollinen lumivalkealle suomalaishipiälle. Lue, miten tasoitat riemunkirjavan ihosi.

Itseruskettavan kanssa läträäminen on taitolaji. Yksi näyttää siltä kuin olisi loikoillut viikon Välimerellä ja toinen siltä kuin olisi oranssin sävyinen moderni akvarellimaalaus. Fashionista.com jakoi vinkit, joilla korjaat pahimmat itseruskettavan aiheuttamat värivirheet.

1. Mokasitko heti? Jos huomaat jo levittämisvaiheessa, että peli on menetetty, kannattaa pistäytyä suihkuun. Pehmennä iho lämpimän veden alla ja kuori se sen jälkeen ripein vaakavedoin. Apuna voit käyttää viskoosihansikasta. Esimerkiksi Vani-T on kehittänyt pesukäsineen, joka on tarkoitettu purkkirusketuksen poistamiseen.

2. Sitruuna ja soodaa. Purista sitruunasta mehut ja sekoita joukkoon ruokasoodaa. Anna vaikuttaa iholla muutamia minuutteja. Seos tasoittaa ihon sävyä helposti ja halvalla.

3. Kynsilakanpoistoainetta. Pienet värivirheet voi häivyttää kynsilakanpoistoaineeseen kastetulla vanulla. Älä missään nimessä kuitenkaan yritä poistaa läikkiä esimerkiksi koko säärestä, koska kynsilakanpoistoaine ei ole ihoystävällisin tuote.

4. Liota itsesi. Lempeimmin feikkirusketus lähtee kylvyssä, saunomalla hartaasti tai seisomalla pitkään suihkussa. Tällöinkin iho kannattaa kuoria hyvin, jotta kuollut ihosolukko ja kokovartalon gepardilook saavat kyytiä.

Lue lisää:

Jurppivatko bikinirajat? – Tasoita värierot

Miksi arpi ei rusketu?