Purkkirusketus voi olla turmiollinen lumivalkealle suomalaishipiälle. Lue, miten tasoitat riemunkirjavan ihosi.

Itseruskettavan kanssa läträäminen on taitolaji. Yksi näyttää siltä kuin olisi loikoillut viikon Välimerellä ja toinen siltä kuin olisi oranssin sävyinen moderni akvarellimaalaus. Fashionista.com jakoi vinkit, joilla korjaat pahimmat itseruskettavan aiheuttamat värivirheet.

1. Mokasitko heti? Jos huomaat jo levittämisvaiheessa, että peli on menetetty, kannattaa pistäytyä suihkuun. Pehmennä iho lämpimän veden alla ja kuori se sen jälkeen ripein vaakavedoin. Apuna voit käyttää viskoosihansikasta. Esimerkiksi Vani-T on kehittänyt pesukäsineen, joka on tarkoitettu purkkirusketuksen poistamiseen.

2. Sitruuna ja soodaa. Purista sitruunasta mehut ja sekoita joukkoon ruokasoodaa. Anna vaikuttaa iholla muutamia minuutteja. Seos tasoittaa ihon sävyä helposti ja halvalla.

3. Kynsilakanpoistoainetta. Pienet värivirheet voi häivyttää kynsilakanpoistoaineeseen kastetulla vanulla. Älä missään nimessä kuitenkaan yritä poistaa läikkiä esimerkiksi koko säärestä, koska kynsilakanpoistoaine ei ole ihoystävällisin tuote.

4. Liota itsesi. Lempeimmin feikkirusketus lähtee kylvyssä, saunomalla hartaasti tai seisomalla pitkään suihkussa. Tällöinkin iho kannattaa kuoria hyvin, jotta kuollut ihosolukko ja kokovartalon gepardilook saavat kyytiä.

Lue lisää:

Jurppivatko bikinirajat? – Tasoita värierot

Miksi arpi ei rusketu?

Näyttelijä Oona Kareen hyväkuntoisten hiusten salaisuus on kookosöljy.

Näyttelijä Oona Kare leikkautti vuoden vaihteessa pitkät hiuksensa polkkamittaan.

– Se oli erittäin hyvä päätös. Pitkät hiukseni katkeilivat, kun niitä käsiteltiin töissä päivittäin. Olo on freesimpi, kun pitkät hiussuortuvat eivät kuumota niskassa. Hiusten leikkaamiseen tulee melkein himo: nytkin tekisi mieli lyhentää kunnolla.

Ahkera föönaaminen voi kuivattaa hiuksia. Siksi Oona välttää hiustenkuivaajan käyttöä. Hiustenhoidossa Oona luottaa perustuotteisiin.

– Kylpyhuoneestani ei löydy tyyriitä purkkeja. Kookosöljy on ehdoton suosikkini. Sillä saa palautettua kiillon hiuksiin.

– Olen huomannut, että stressi heikentää myös hiusten kuntoa. Sen vuoksi yritän huolehtia hyvinvoinnistani. Juon paljon vettä ja syön pähkinöitä, mutta eritoten nautin elämästä. Ajattelen, että kupoli kiiltelee, kun sisältä hohtaa positiivista valoa!

Raskausaika oli hyvä hetki totuttaa hiukset siihen, että pesen ne vain kaksi kertaa viikossa, Sofia Ruutu kertoo.

Malli ja bloggaaja Sofia Ruudun hiusfilosofiaan kuuluu pestä hiuksia mahdollisimman harvoin.

– Raskauden aikana totutin hiukseni siihen, että pesen ne ainoastaan kaksi kertaa viikossa. Mutta kun sitten pesen, toteutan homman aina huolella pitkän kaavan mukaan. Pesemisen jälkeen föönaan hiukseni kuiviksi ja taivutan latvat suoristusraudalla. Näin ne pysyvät muodossaan useampia päiviä, hän kertoo.

Sofia pitää luonnollisista hiuksista.

– Ajattelen, että useimmille ihmiselle sopii parhaiten mahdollisimman oman väriset hiukset, mutta hieman freesatumpana versiona.

– Koska hiuslaatuni on skandinaaviseen tapaan suhteellisen hento, tuon siihen volyymia sekä ryhtiä raidoittamalla hiukseni muutaman kerran vuodessa. Hiusten sävy pysyy luonnollisena, mutta tekstuuria antavat raidat helpottavat hiusten käsittelyä ja kirkastavat ilmettä, hän kertoo.