Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Kantapäät saa pehmeiksi helposti ruokakaapin antimilla.

1. Ruokaöljyä jalkakylpyyn. Liota jalkoja lämpimässä vedessä kymmenisen minuuttia, niin kovettunut ihosolukko irtoaa helposti. Lorauta vatiin muutama ruokalusikallinen mitä tahansa ruokaöljyä pehmittämään ihoa.

2. Kuori merisuolalla. Voide tai öljy eivät imeydy paksun kovettumakerroksen läpi. Jalkapohjia ei kuitenkaan kannata jynssätä liikaa, sillä muuten iho puolustautuu kasvattamalla suojaksi entistä enemmän ihoa. Hellävarainen tapa poistaa kovettumia on kuoria niitä karhealla merisuolalla.

3. Haudo omenaviinietikalla. Todella itsepäiset kovettumakohdat pehmiävät omenaviinietikkahauteella. Kostuta pumpulilappu tai kangaspala etikalla ja kiinnitä kovettuman päälle laastarilla tai haavateipillä. Anna vaikuttaa yön yli ja huuhtele jalat aamulla vedellä.

4. Tuorekelmua yöksi. Kuivaa jalat ja levitä niihin öjlyä. Kääri jalat kelmuun ja pue sukat päälle. Näin öljy imeytyy tehokkaasti eikä tartu lakanoihin.

Lue myös:

Vältä virheet - 3 yleisintä mokaa jalkojenhoidossa

Ankeriaskylpy on uusi kalapedikyyri