Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Kantapäät saa pehmeiksi helposti ruokakaapin antimilla.

1. Ruokaöljyä jalkakylpyyn. Liota jalkoja lämpimässä vedessä kymmenisen minuuttia, niin kovettunut ihosolukko irtoaa helposti. Lorauta vatiin muutama ruokalusikallinen mitä tahansa ruokaöljyä pehmittämään ihoa.

2. Kuori merisuolalla. Voide tai öljy eivät imeydy paksun kovettumakerroksen läpi. Jalkapohjia ei kuitenkaan kannata jynssätä liikaa, sillä muuten iho puolustautuu kasvattamalla suojaksi entistä enemmän ihoa. Hellävarainen tapa poistaa kovettumia on kuoria niitä karhealla merisuolalla.

3. Haudo omenaviinietikalla. Todella itsepäiset kovettumakohdat pehmiävät omenaviinietikkahauteella. Kostuta pumpulilappu tai kangaspala etikalla ja kiinnitä kovettuman päälle laastarilla tai haavateipillä. Anna vaikuttaa yön yli ja huuhtele jalat aamulla vedellä.

4. Tuorekelmua yöksi. Kuivaa jalat ja levitä niihin öjlyä. Kääri jalat kelmuun ja pue sukat päälle. Näin öljy imeytyy tehokkaasti eikä tartu lakanoihin.

Lue myös:

Vältä virheet - 3 yleisintä mokaa jalkojenhoidossa

Ankeriaskylpy on uusi kalapedikyyri

Sinisen ripsivärin haut ovat lisääntyneet Pinterest-kuvapalvelussa 234 prosenttia.

Ensin tuli sininen luomiväri, nyt kasarivillitys ulottuu jo ripsiin. Byrdie-kauneussivusto kertoo, että sinisen ripsivärin Pinterest-haut ovat huimassa nousussa.

Eikä ihme, sillä tyyli näyttää jälleen hauskalta! Meikkitaiteilija Tina Turnbow neuvoo Byrdien jutussa, että sinisestä kannattaa tehdä koko kasvojen väripilkku. Muu meikki on hyvä pitää hillittynä.

– Kun ripsiväri on sininen, on tärkeää, että luomiväri ja rajaus ovat pehmeät, jotta ne eivät valtaa lookia, meikkaaja ohjeistaa.

Hän suosittelee pehmeää sinistä rajausta aivan ripsien tyveen, jotta sininen korostuu. Sen lisäksi yläluomelle voi lisätä mustan – tai miksei vaikka kultaisen tai hopeisen – rajauksen.

Siniset ripset näyttävät upeilta myös ilman mitään rajauksia. Silloin ne pääsevät todella pääosaan.

Arkityyliin voi tuoda vain ripauksen sinertävää väriä niin, että levittää ensin normaalisti mustaa tai tummanruskeaa ripsiväriä ja sen jälkeen sutii sinistä vain ripsien kärkiin.

Tyyliin vaikuttaa tietenkin eniten se, minkä sinisen sävyn ripsiinsä valitsee. Tumma laivastonsininen menee melkein mustasta, mutta miksei sävy voisi olla vähän räiskyvämpikin?

Näyttelijä Oona Kareen hyväkuntoisten hiusten salaisuus on kookosöljy.

Näyttelijä Oona Kare leikkautti vuoden vaihteessa pitkät hiuksensa polkkamittaan.

– Se oli erittäin hyvä päätös. Pitkät hiukseni katkeilivat, kun niitä käsiteltiin töissä päivittäin. Olo on freesimpi, kun pitkät hiussuortuvat eivät kuumota niskassa. Hiusten leikkaamiseen tulee melkein himo: nytkin tekisi mieli lyhentää kunnolla.

Ahkera föönaaminen voi kuivattaa hiuksia. Siksi Oona välttää hiustenkuivaajan käyttöä. Hiustenhoidossa Oona luottaa perustuotteisiin.

– Kylpyhuoneestani ei löydy tyyriitä purkkeja. Kookosöljy on ehdoton suosikkini. Sillä saa palautettua kiillon hiuksiin.

– Olen huomannut, että stressi heikentää myös hiusten kuntoa. Sen vuoksi yritän huolehtia hyvinvoinnistani. Juon paljon vettä ja syön pähkinöitä, mutta eritoten nautin elämästä. Ajattelen, että kupoli kiiltelee, kun sisältä hohtaa positiivista valoa!