Näyttelijä Julia Roberts herätti huomiota vuonna 1999, kun hän edusti kainalokarvojen kera Notting Hill -elokuvan ensi-illassa. Kuva: Reuters
Näyttelijä Julia Roberts herätti huomiota vuonna 1999, kun hän edusti kainalokarvojen kera Notting Hill -elokuvan ensi-illassa. Kuva: Reuters

Reaktiot ranskalaisnaisten karvakampanjaan paljastavat, miten latautuneesti ihmiset yhä suhtautuvat naisten karvoitukseen.

Ranskalaisnaiset ovat jakaneet viime päivinä sosiaalisessa mediassa kuvia hashtagilla #LesPrincessesOntDesPoils, joka tarkoittaa ”prinsessoilla on karvoja”.

Mashable kirjoittaa, että hashtagin keksi 16-vuotias Adèle Labo. Hän halusi rohkaista naisiaa jakamaan kuvia karvoistaan todistaakseen, ettei niissä ole mitään ihmeellistä.

Varsinkin Twitterissä jaetuissa kuvissa esitellään rinta rottingilla niin kainalo-, sääri-, käsi- kuin bikinirajankin karvoja.

”Käytin nättiä filtteriä, koska nättiys ja karvaisuus eivät sulje toisiaan pois”, kirjoittaa Olivia Cassano Twitterissä.

Kampanja on kerännyt paljon kannustavia kommentteja sosiaalisessa mediassa, mutta myös ärsyttänyt ihmisiä. Guardianin mukaan Adèle Labo on saanut kuulla sekä naisilta että miehiltä, että kuvat ovat ”kuvottavia”. Kuvia jakaneita naisia on myös kutsuttu ”feministinatseiksi”.

Vahvat reaktiot paljastavat, miten latautuneesti ihmiset suhtautuvat naisten karvoitukseen.

Joissakin kuvissa Disney-prinsessoille on lisätty karvoja kuvankäsittelyohjelmalla.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun somessa nousee häly karvojen puolesta. Vuosi sitten kiinalaiset naiset käynnistivät samanlaisen kampanjan Weibossa, joka on kiinalainen vastine Twitterille.

Pari kuukautta sitten sosiaalisessa mediassa levisi 22-vuotiaan Delhissä asuvan Naina Katarian runo aiheesta. Kataria kertoo olleensa treffeillä elokuvissa, kun valkokankaalla mainostettiin naisille suunnattuja höyliä. Kataria sanoi seuralaiselleen, ettei tähtien pitäisi hänen mielestään mainostaa tuotteita, jotka antavat ymmärtää, että karvattomuus on ainoa tapa olla kaunis. Tähän treffikumppani sanoi, että Kataria on ”liian feministi”.

”Olin aina tyttö, jolla on viikset.”

Tapaus sai Katarian kirjoittamaan runon, josta on tykätty Facebookissa yli 45 000 kertaa ja jaettu yli 11 000 kertaa. Samastuttavassa tekstissään hän viittaa kivuliaisiin karvanpoistomenetelmiin, karvojen aiheuttamaan häpeään ja ympäristön kasaamaan paineeseen olla sileän karvaton.

”Kun mies kertoo minulle, että olen kaunis, en usko häntä. Sen sijaan elän uudelleen high school -ajan, jolloin riippumatta siitä, miten hyvä olin, olin aina tyttö, jolla on viikset”, hän kirjoittaa.

Kataria ihmettelee, miksi naisten on poistettava karvojaan hygienian nimissä, kun taas miesten ei – sen sijaan heidän karvanpoistoaan saatetaan pitää hygieenisen sijaan epämiehekkäänä.

Myös monet julkkikset ovat herättäneet huomiota jättämällä karvansa ajelematta. Esimerkiksi poptähdet Miley Cyrus ja Madonna ovat jakaneet kuvia kainalokarvoistaan.

Viime vuosina kantaaottavaksi kauneustrendiksi ovat nousseet myös pastellivärillä värjätyt kainalokarvat, joita Mileykin on esitellyt Instagram-tilillään.

 

#PANK #dirtyhippie

Kuva, jonka Miley Cyrus (@mileycyrus) julkaisi

Mitä mieltä olet ranskalaisnaisten tempauksesta ja karvattomuuden kauneusihanteesta? Kerro mielipiteesi kommenttikentässä!

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Nuorekkaan ihon trendi on niin vahva, että vauvanpehmeän naaman saavuttamiseksi on kehitetty muun muassa istukan kantasoluihin perustuvia tuotteita. 

Ihoa hoidetaan – puhdistetaan ja rasvataan voiteilla – siksi, että se pysyisi terveenä ja hyvinvoivana, eikä tulehtuisi tai tuntuisi kireältä. Eikö?

Vastaus lienee kyllä, mutta ihonhoitoon tuntuu kuuluvan yhä enemmän kaikkea muutakin kuin puhdistusta ja kosteutusta. Ihanteellisen ihonhoitorutiinin pohdiskelu on nykyään ihan normaalia, lähes kiiltävän hehkuva iho on yksi vuoden tärkeimmistä meikkilookeista ja ihonhoitotrendeihin liittyy kohta enemmän piikkejä kuin voiteita. 

Refinery29-sivusto julkaisi hiljattain listauksen ihonhoidon kuumimmista ja kummimmista trendeistä. Listalle pääsivät mikroneulaus, eläinten immuunipuolustuksen tuottamat vasta-aineet, mikrobituotteet, pinnallisesti käytettävät täyteaineet ja istukkaperäiset kantasolut (kyllä, luit ihan oikein). 

Puhtia laiskoille soluille

Kun tiede kehittyy, keksitään koko ajan lisää keinoja, joilla ihon kuntoon voidaan vaikuttaa. Mikrobit ja elimistön tuottamat vasta-aineet voivat jonakin päivänä auttaa parantamaan aknen tai psoriasiksen.

Lisäksi Refinery29:n haastattelema ihotautilääkäri ennustaa, että vasta-aineita – joiden talteenottomenetelmissä on perinteisesti ollut isoja eläineettisiä ongelmia – voidaan tulevaisuudessa käyttää ikääntymisen merkkien peruuttamiseen. 

Kuten saatoit arvata, kasvojemme iho ei tarvitse istukasta tai napanuorasta eristettyjä kantasoluja voidakseen hyvin. Juttuun haastatellut ihotautilääkärit kuitenkin väittävät, että kantasolutuotteilla voidaan innostaa ”ikääntyviä tai laiskoja” soluja jakaantumaan, mikä puolestaan saa ihon näyttämään nuoremmalta. 

Ihonhoitoa vai ihonmuokkausta?

Vaikuttaa siltä, että merkittävä osa uusista ihonhoitotrendeistä on itse asiassa yrityksiä saada aikuinen iho näyttämään päiväkoti-ikäisen hipiältä. Nuorekasta ulkonäköä arvostetaan, joten ihonhoidossa – tai paremminkin ihonmuokkauksessa – ei kaihdeta keinoja.

Hehkuvan ja pehmeän vauvaihon tavoittelemisessa ei tietenkään ole mitään väärää. Lähes meikitön ja silti terveenä ja nuorena hehkuva iho on raikas trendi paksujen Instagram-pakkelien aikakaudella, mutta sen saavuttaminen ei ole kaikille mahdollista, ainakaan ilman pistoshoitoja ja mikroneularullia. 

Keski-ikäisen kasvot eivät näytä vauvan naamalta, vaikka olisi lutrannut suojakertoimen 50 aurinkovoiteella aina ennen ulos astumista ja aloittanut silmänympärysvoiteen käytön alakouluun mennessä. 

Täydellisen kiinteän ja nuorekkaan ihon vaatimus on kohtuuton, eikä ratkaisu siihen voi olla istukkaperäinen kantasoluvoide. 

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.