Ammattitanssijat Ansku Bergström ja Minna Tervamäki kertovat, miten he hoitavat itseään.

Ansku Bergström, 26, tuli tutuksi Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta. Ansku työskentelee tanssijana sekä tanssinopettajana ja on mukana Tanssin tähdet à la carte -esityksessä. Hän on kehittänyt BeHot-tunnin, jossa tanssitaan lämmitetyissä saleissa.

Minna Tervamäki, 44, on jäänyt keväällä eläkkeelle Kansallisbaletin tähtitanssijan työstä. Hänet nähdään syksyllä Tervamäki & Martin 2 -illassa Savoy-teatterissa sekä Dancen
tuomarina.

Rusketus vai kalpeus?

Ansku: Iho on kaunis päivettyneenä, mutta en ole auringonpalvoja. Suosikkini on Lumenen Natural bronze Shimmering body lotion.
Minna: En halua ruskettaa ihoani liikaa mutta päivetyn todella helposti, enkä juuri pala. Pieni rusketus piristää.

Poskipuna vai aurinkopuuteri?

Ansku: Tykkään molemmista ja käytän sekä poskipunaa että aurinkopuuteria, jos on aikaa tälläytyä.
Minna: Yleensä aurinkopuuteri. Vuodenaika ja ihon väri vaikuttavat valintaan. Suosin luonnollista lookia.

Veden kanssa vai ilman?

Ansku: Veden kanssa. Putsaan kasvoni yleensä suihkussa treenien jälkeen.
Minna: Hyvät tuotteet ja vesi ovat tarpeen, jotta saan näytösmeikit poistetuksi myös vartalolta.

Vartalovoide vai -öljy?

Ansku: En ehdi odottaa öljyn kuivumista. Treenikassistani löytyy monia eri voiteita. Suosikkejani ovat Body Shopin kookosvoi ja Biothermin Lait Corporel -vartalovoide.
Minna: Kiireessä öljyn käyttäminen voi olla hankalaa.
Jos on enemmän aikaa, käytän kookosöljyä, joka on upea tuote iholle ja tukalle.

Huulipuna vai -kiilto?

Ansku: Lisään kiiltoa joka paikassa, ja ehdoton suosikkini on Diego Dalla Palman sävy 46 Lucida labbra.
Minna: Tilanteen mukaan. Nyt minulla on ollut aina kiilto mukana laukussa. Sen käyttäminen on todella helppoa.

Suorat vai kiharat hiukset?

Ansku: Molemmat, mutta olen niin laiska tyyppi, että turvaudun yleensä suoristusrautaan. Tai tukka vain sykerölle ja menoksi.
Minna: Pidän mahdollisimman luonnollisista hiuksista, mutta vaihtelu virkistää.

Kylpy vai sauna?

Ansku: Ehdottomasti sauna. Rakastan saunomista ja teen siellä
vartalokuorintoja. Lämpö rentouttaa myös ihanasti lihaksia. Voisin saunoa monta kertaa päivässä.
Minna: Useimmiten kylpy, jos siihen on mahdollisuus. Puusauna on kuitenkin ihan omaa luokkaansa. Mökillämme on maailman paras sauna.

Klassikkotuoksu vai uutuus?

Ansku: Klassikko. Olen käyttänyt jo monta vuotta CK In2U for her -tuoksua. Se on ihanan raikas ja sporttinen mutta sopii myös iltaan.
Minna: Uutuudet viehättävät, mutta klassikkot tuovat muistoja mieleen. Iltapukujuhlaan sopii vahvakin tuoksu.

Kurvikas Jennifer Lopez vai lihaksikas Madonna?

Ansku: Oikeastaan kumpikaan ei ole naisihanteeni. Naisen pitää olla sporttinen, kuten Suurin pudottaja -tv-sarjasta tuttu Jillian Michaels.
Minna: Kumpikaan heistä ei ole minun mieleeni.

Sisäinen vai ulkoinen?

Ansku: Molempia. Hyvät yöunet, monipuolinen ravinto ja urheilu, siinä on top kolme.
Minna: Sisäinen. Uskon siihen, että niin vartalon- kuin kasvojenhoitokin alkaa elämäntavoista.

Kuva: IMAXTree

Mikään ei ole ikuista, mutta meikin voi saada kestämään siistinä koko illan ajan – ilman, että sitä pitää olla jatkuvasti korjailemassa.

On niitä ihmisiä, jotka jaksavat käydä tunnin välein vessassa lisäämässä huulipunaa ja puuteroimassa nenän – ja sitten niitä, jotka haluavat laittaa meikit naamaan ja unohtaa niiden olemassaolon.

Jos kuulut jälkimmäiseen porukkaan, meikistä kannattaa yrittää tehdä mahdollisimman kestävä. Silloin riittää, että korkeintaan painelee ylimääräisen rasvan pois iholta kerran tai pari illan aikana.

Näillä vinkeillä saat meikin kestämään kovemmatkin kekkerit.

1. Suosi ohuita kerroksia

Jos meikin on tarkoitus kestää, tuotteet pitää tietenkin valita sieltä järeimmästä päästä. Suosi puteleita, joissa mainitaan pitkäkestoinen, vedenkestävä ja tahraamaton.

Myös levitystavalla on väliä. Ohuet, huolella ihoon työstetyt kerrokset kestävät pidempään kuin paksu pakkeli, joka saattaa levitä kesken hauskanpidon. Kostea meikkisieni on hyvä väline meikkivoiteen levittämiseen, sillä se imee itseensä ylimääräisen tuotteen ja jättää iholle vain tarvittavan määrän. Tarvittaessa sen avulla voi levittää vielä toisen kerroksen sinne, missä lisäpeitolle on tarvetta.

2. Kiinnitä ennen ja jälkeen

Meikkitaiteilija Andrew Sotomayor ei kiinnityssuihketta säästele. Bustle-sivuston jutussa hän kertoo suihkivansa tuotetta sekä ennen meikkivoidetta että sen jälkeen ja ennen ja jälkeen puuterointia.

– Kylmä ilma saa ihon kuivumaan, mikä saattaa saada ihon imaisemaan kaiken kosteuden voidemaisista meikeistä, Sotomayor perustelee.

Suihke tuo iholle paljon kaivattua lisäkosteutta ja takaa sen, että meikkivoide ei ala heti näyttää kuivan kakkumaiselta.


3. Kestävyyttä kerrostamalla

Korostuspuuteri ja poskipuna katoavat kasvoilta yleensä ensimmäisinä. Hyvä tapa saada ne kestämään pidempään on levittää iholle ensin voidemainen tuote ja päälle vielä puuterimainen. Lopputuloksesta tulee intensiivisempi, ja puuterimainen tuote myös toimii voidemaisen kiinnittäjänä.

4. Käytä tuoretta maskaraa

Bustle-sivusto muistuttaa myös, että kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa. Sillä saattaa saada vielä hetkellisesti nätiltä näyttävät ripset, mutta illan mittaan väri yleensä varisee silmien alle. Tuore ripsiväri sen sijaan toimii kuten sen pitääkin. Meikkaaja Mariela Sarkima on kertonut, että yleensä ripsiväri säilyy hyvänä noin neljä kuukautta. Mitä useammin ripsaria käyttää, sitä enemmän putkiloon päätyy ilmaa ja sitä nopeammin tuote myös kuivahtaa.

5. Silmämeikin pohjustusvoide on ystäväsi

Jos pitäisi valita yksi tuote, joka on mullistanut koko meikkauksen, se on silmämeikin pohjustusvoide. Sen avulla silmämeikki rajauksineen on oikeasti mahdollista saada kestämään pitkään, vaikka yläluomet olisivat vähän raskaampaakin sorttia. Silmämeikin pohjustusvoiteita on erilaisia, ja osa niistä myös tasoittaa ihon sävyä ja saa luomivärit toistumaan intensiivisempinä.

Kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa.

6. Pelkkä huultenrajaus riittää

Klassinen juhlameikkikikka on värittää huulet ensin kauttaaltaan huultenrajauskynällä ja levittää sitten päälle huulipuna. Vaikka huulipuna kuluisi, rajausväri alla takaa sen, että huulet näyttävät edelleen punatuilta. Nykyiset huultenrajauskynät ovat kuitenkin niin hyviä, että ne käyvät meikkiin sellaisenaan. Niiden helposti levittyvä, mutta kestävä ja miellyttävä koostumus toimii kuin kestohuulipuna. Jos sävy on vielä lähellä huulten omaa sävyä, edes huulimeikkiä ei tarvitse korjailla koko iltana.

Sannin hiuksissa on aiemmin nähty myös liilaa sävyä. Kuva: Mikko Hannula ja Instagram

Petrolinväriset latvat toimivat myös tummassa tukassa. 

Laulaja Sannilla on kirjaimellisesti värikäs hiushistoria, mutta sininen tukka on pitkään ollut hänen tunnusmerkkinsä. Sinisen sävyistä Sannin päässä on nähty suurin piirtein kaikki: harmahtava savunsininen, kirkas turkoosi, pastellinen vaaleansininen, mustaan liukuva tummansininen... 

Nyt Sanni näyttää kuitenkin ottaneen varaslähdön uuteen vuoteen hiusvärinvaihdoksella. Hän julkaisi tänään Instagram-tilillään kuvan uudesta vihreästä – tai petrolinvärisestä, miten sen nyt ottaa – kuontalostaan. 

Kuvan perusteella hiusten tyvi on hyvin tummanruskea ja pituudet hohtavat syvänvihreinä. 

 

🥑🥝🥒💚

Henkilön SANNI (@sannivirallinen) jakama julkaisu

Seuraavaksi sitrussävyjä?

Sannin lisäksi moni muukin suomalainen on viihtynyt sinisessä tukassa viime vuosina. Samoin pinkin ja hattaran sävyt ovat olleet suosittuja.

Jos ennustaa pitää, seuraava iso trendi voivat olla vihreät ja keltaiset hiukset. Perusteluja piisaa:

Siinä missä vaaleimmat vihreän ja keltaisen sävyt vaativat alle hiuksia kuluttavan vaalennuksen, petrolinsävyä voi saada suoravärillä aavistuksen tummempiinkin hiuksiin. Helppokäyttöinen trendi siis.