Tyttömäinen lettikampaus istuu niin kaupunkipäivään kuin kesäjuhliinkin.

Kuvat Jouni Harala, Ari K. Ojala

Jos leteistä tulee mieleen Peppi Pitkätossu tai lypsylle lähtenyt karjakko, taitaa olla pienen päivityksen paikka. Tänä kesänä värkätään urbaaniin tyyliin sopivia palmikoita, joista voi virittää myös juhlakampauksia. Lettien suosion huomaa myös kesähäissä, joissa niitä on nähty monen morsiamen päähän kieputeltuna.  

Lettikampausta ei kannata koskaan tehdä aivan putipuhtaaseen tukkaan. Jos hiukset on kuitenkin pakko pestä, käytä vain pieni määrä hoitoainetta ja muista lisätä kosteisiin hiuksiin muotovaahtoa tai kampausnestettä. 

Pohjusta kuiva tukka esimerkiksi suolasuihkeella tai hiuspuuterilla. Pohjustaminen sekä helpottaa letittämistä että pidentää kampauksen kestoa. Jos haluat juhlavan lookin, kiharra hiukset ennen letittämistä.

Pyöritä & palmikoi

1. Tee sivujakaus ja kampaa hiukset kevyesti sivulle. Erota etuhiukset omaksi osiokseen.

2. Aloita etuhiusten punominen pyörittäen otsalta ja etene siihen asti, mistä varsinainen letti alkaa. Älä tee liian tiukkaa punosta, sillä vaikutelma saa olla ilmava.

3. Yhdistä etuosio lettiin ja jaa hiukset kahteen osaan letittämistä varten. Ota aina osion ulkolaidalta kaistale hiuksia ja vedä se koko osion yli etukautta toisen osion sisäreunaan. Ota sitten toiselta laidalta kaistale ja toista sama.

4. Puno letti loppuun asti ja kiinnitä huomaamattomalla hiuslenkillä. Jos haluat runsaan näköisen letin, takuta sitä varovasti liu'uttamalla kättä letin ympärillä edeten latvasta tyveen. Voit myös nykiä varovasti lettiä leveämmäksi. Viimeistele kevyellä hiuskiinteellä. Jos haluat pörröversion, niin sirota hiuspuuteria hiuksiin ja pörrötä kevyesti pintaa.

Vinkit antoi kampaaja-meikkaaja Heidi Reponen.

 

Four Reasons Styling fluid lupaa jouduttaa hiusten kuivumista föönattaessa. Omenantuoksuinen muotoiluneste antaa tukea kampaukselle, 10,90 €. 

Kosteisiin hiuksiin suihkutettu Sebastianin Volupt spray tekee hiuksista runsaat. Föönaa tai anna kuivua vapaasti, 27,60 €. 

Syoss Volume-mousse -muotovaahdolla syntyy kuohkea pohja vaativaankin lettikampaukseen, 6,90 €. 

Tigin Salt spray karheuttaa hiuksia juuri sopivasti ja suojaa niitä kosteudelta, 24,50 €. 

Jotta letistä ei tulisi luonnottoman tönkkö, käytä kevyttä hiuslakkaa. Healthy Sexy Hair Soy touchable -hiuskiinne jättää hiukset joustaviksi, 21 €. 

Hiuspuuteri tuo kuohkeutta ja kivan mattaefektin. Pöyhi puuteria ennen letittämistä tyviin ja aavistus myös pituuksiin, Matrix Design pulse Mega dust, 14,80 €.

Sannin hiuksissa on aiemmin nähty myös liilaa sävyä. Kuva: Mikko Hannula ja Instagram

Petrolinväriset latvat toimivat myös tummassa tukassa. 

Laulaja Sannilla on kirjaimellisesti värikäs hiushistoria, mutta sininen tukka on pitkään ollut hänen tunnusmerkkinsä. Sinisen sävyistä Sannin päässä on nähty suurin piirtein kaikki: harmahtava savunsininen, kirkas turkoosi, pastellinen vaaleansininen, mustaan liukuva tummansininen... 

Nyt Sanni näyttää kuitenkin ottaneen varaslähdön uuteen vuoteen hiusvärinvaihdoksella. Hän julkaisi tänään Instagram-tilillään kuvan uudesta vihreästä – tai petrolinvärisestä, miten sen nyt ottaa – kuontalostaan. 

Kuvan perusteella hiusten tyvi on hyvin tummanruskea ja pituudet hohtavat syvänvihreinä. 

 

🥑🥝🥒💚

Henkilön SANNI (@sannivirallinen) jakama julkaisu

Seuraavaksi sitrussävyjä?

Sannin lisäksi moni muukin suomalainen on viihtynyt sinisessä tukassa viime vuosina. Samoin pinkin ja hattaran sävyt ovat olleet suosittuja.

Jos ennustaa pitää, seuraava iso trendi voivat olla vihreät ja keltaiset hiukset. Perusteluja piisaa:

Siinä missä vaaleimmat vihreän ja keltaisen sävyt vaativat alle hiuksia kuluttavan vaalennuksen, petrolinsävyä voi saada suoravärillä aavistuksen tummempiinkin hiuksiin. Helppokäyttöinen trendi siis. 

Tyylikonsultti Leena Sarven mielestä paras kauneusniksi on olla sinut itsensä kanssa.

Tyylikonsultti Leena Sarvelle kauneus tarkoittaa ennen kaikkea asennetta, mutta myös sunnuntaisia turvenaamiohetkiä. Kun hän ostaa huulikiiltoja, edes taivas ei ole rajana. Nyt hän paljastaa kauneusniksinsä ja -paheensa.

Kauneusniksini…

Kasvojen perusteellinen puhdistaminen. Olen tarkka erityisesti silmämeikin kanssa, että jokainen ripsivärin muru lähtee. En myöskään mene nukkumaan ilman silmänympärysvoidetta. Tärkeintä on kuitenkin olla sinut itsensä kanssa. Jokaisella on nenänpielessään tai leuassaan epäpuhtauksia. Ne eivät näy kadun toiselle puolen. Ryhti kuntoon ja hymy kasvoille. Se on paras vinkkini.

Kauneussalaisuuteni…

Käyn kosmetologilla kahden kuukauden välein. Puuterihuoneen Katrilla on maagiset kädet. Käytän myös viikoittain syväpuhdistavaa naamiota. Sunnuntai on kauneuspäiväni. Mieheni kutsuu sitä kauheuspäiväksi. Silloin kävelen turpeet naamallani kotonamme.

Paheeni…

Auringon ottaminen. En voi sille mitään, aurinko vetää puoleensa. Terassilla valitsen aina aurinkoisimman pöydän, ja uima-altaalta minua saa houkutella pois. Maksan paheestani couperosalla, jota on leuassani ja poskipäissäni. Onneksi käteni hakeutuvat nykyään 50-suojakertoimille.

Kauneinta minussa…

Hymyni, joka ulottuu silmiini ja tulee sydämestäni. Kun minusta otettiin ensimmäiset mallitestikuvat, valokuvaaja sanoi, että sinulla on miljoonan dollarin hymy. Olen käynyt samalla hammaslääkärillä puolen vuoden välein siitä saakka, kun täytin 16. Kun suu voi hyvin, elimistöllä menee paremmin.

Tuhlaan…

Huulikiiltoihin. Kun ostan huulikiiltoja, edes taivas ei ole rajana. Mieheni on usein todennut, että nykyiset riittävät jo. Olen aina tykännyt meikistä, jossa silmät ovat tummat ja huulet vaaleat. Lisään huulikiiltoa päivän mittaan useasti.

Säästän…

Silmämeikinpoistoaineessani. Rakastan marketin silmämeikinpoistolappuja. Kun matkustan, pakkaan lappuja käsimatkatavaroihini pakastepussissa. Öljyinen pinta voitelee ihoa ja notkistaa ripsiä. Myös tyttäreni käyttää niitä.

Aion…

Jatkaa kuntosaliharrastustani. Raudan vääntäminen on parasta kasvojumppaa. Olen käynyt salilla yli kolmekymmentä vuotta. Päiväni aloitan kävelyllä meren rannalla. Rakastan merta. Kun seison sen äärellä, tunnen, että olen matkalla jonnekin.

Toivoisin, että…

Suomalaiset naiset eivät pitäisi itseään vakan alla. Yleensä laittaudumme vain Leville ja laivalle, vaikka arki on kuitenkin se, jota elämme eniten. Suomalaisilla on upean väriset silmät: vedenvihreät tai taivaansiniset. Niitä kannattaa korostaa.

56-vuotias tyylikonsultti ja muodin ja kauneuden sekatyöläinen.

Asuu Helsingissä puolisonsa, 19-vuotiaan tyttärensä ja kahden koiransa kanssa.

Aloitti mallintyöt 1978. Vetänyt myös omaa tyyliohjelmaa televisiossa.