Pinneillä syntyy nätti kampaus, mutta on niistä apua monessa muussakin arjen tilanteessa. Kuva: Shutterstock
Pinneillä syntyy nätti kampaus, mutta on niistä apua monessa muussakin arjen tilanteessa. Kuva: Shutterstock
Pinneillä syntyy nätti kampaus, mutta on niistä apua monessa muussakin arjen tilanteessa. Kuva: Shutterstock
Pinneillä syntyy nätti kampaus, mutta on niistä apua monessa muussakin arjen tilanteessa. Kuva: Shutterstock

Pieni pinni suojaa sormia vasarointihommissa ja hätätapauksessa korjaa revenneen vaatteen.

Sohvanraot, käsilaukun pohja sekä muutama pesukoneen päällä kylpyhuoneessa. Pieniä hiuspinnejä unohtuu usein lojumaan pitkin kotia. Se onkin hyvä! Niistä on nimittäin apua monessa arkipäivän koettelemuksessa.

1. Tyhjennä tuubit

Hammastahnan ja kosteusvoiteen jämät, jotka eivät enää pursottamalla tule tuubista ulos, irtoavat käyttöön pinnin avulla. Pinni on sopivan kapea sujahtamaan sisään pakkaukseen, ja tuotteen jämät on helppo kaivella sillä loppukäyttöön.

2. Kiinnitä vyö

Pilaako vyön irtopää asun? Ei pilaa enää, kun kiinnität sen vyöhön kiinni pienellä pinnillä. Kiinnityskikka pysyy todennäköisesti salaisuutena, sillä pieni pinni jää hyvin piiloon.

3. Korjaa lahje

Palkeenkieli lahkeessa tai hameenhelmassa pikakorjataan tukkapinnillä. Repeämä pysyy piilossa paikkaukseen asti, kun kankaat liittää yhteen ja nippaa ne pinnillä kiinni.

4. Tee kynsitaidetta

Ota hiukan kynsilakkaa pinnin päähän ja töpötä varovasti pistemäisiä kuvioita kynnen päälle.

5. Sulje pussit

Jäikö leffaillasta sipsejä? Jos näin hassusti kävi, pysyvät jämät rapsakoina, kun pussin viikkaa huolella kiinni ja viimeistelee kiinnityksen hiuspinnillä.

6. Ota remonttiavuksi

Pitäisikö saada taulu seinälle, mutta vasarointi vähän ahdistaa? Sormet ovatkin turvassa, kun naulaa pitää kiinni hiuspinni. Pinnin lenkkimäinen pää on juuri sopiva pitämään pieniä nauloja paikoillaan, kunnes ne on saatu iskettyä tukevasti seinään kiinni. Taulujen kiinnittämisen lisäksi tämä niksi sopii kaikkiin nikkarointihommiin.

7. Laita kirjanmerkiksi

Kirjanmerkki ei enää lipeä pois sivujen välistä, kun taukokohdan merkitsee tukkapinnillä. Eipä tarvitse enää taitella sivuja hiirenkorville!

8. Käytä ompeluapuna

Hiuspinnit ovat mainioita nuppineulan korvikkeita, kun ompelet esimerkiksi hameenhelmaa tai hihansuita.

9. Tee rahaklipsi

Varakas nainen käyttää tätä konstia: setelit saa siistiin nippuun, kun ne asettelee kasaksi, taittaa puoliksi ja kiinnittää yhteen hiuspinnillä.

10. Korjaa vetoketju

Jos vetoketjun vedin napsahtaa irti, on sen kiinnittäminen takaisin itse usein vaikeaa. Pujota korvikkeeksi tukkapinni, niin vetoketjua on taas ilo käyttää.

Lähde: Good Housekeeping

Lue myös:

3 hiuksia säästävää vinkkiä ennen treeniä

Likaisten hiusten pelastus: vehnäjauhosta kuivasampoo!

Huijaa pitkistä hiuksista polkkatukka

Löydä sisäinen pikkutyttösi ja solmi hiuksiisi soma rusetti – moderneja tapoja on monta.

Muotilehti Vogue kirjoitti jo alkuvuonna sivustollaan, että tämän syksyn muotinäytösten eturiviä yhdisti erityisesti yksi tyyli: hiuksiin rusetille solmittu nauha. Minimalistisen tyttömäinen kampaus toistui jo silloin myös syksyn catwalkeilla, esimerkiksi Tory Burchin ja Marchesan näytöksissä.

Nyt syksy on saapunut, ja kuinka ollakaan, Instagram on täynnä kuvia hiuksiin solmituista nauhoista. Trendikkäin materiaali tuntuu olevan sametti, ja väreissä toistuvat erityisesti musta ja vihreä.

Hiusnauha tuo kampaukseen hienovaraisella tavalla sitä jotain. Yksinkertainen, löysälle rusetille solmittu nauha sopii niin arkiponnariin kuin juhlakampauksenkin koristeeksi.

Kokosimme kuvia erilaisita hiusnauhatyyleistä – katso ja ota mallia! Hyviä ohjeita rusettikampauksiin löytyy tietenkin myös Youtubesta.

Ponnari ja rusetti

Perusponnarin päälle kietaistaan pätkä nauhaa, joka solmitaan rusetille. Toimii aina!

Nauha juhlanutturassa

Ohuttakin ohuempi nauha tekee juhlanutturasta kiinnostavan.

Jalokivisävyjä

Vihreissä ja punaisissa jalokivisävyissä hohtavat samettinauhat tuovat tyyliin ripauksen luksusta.

Rusetti sotkukampauksessa

 

This is going tone my new look for the season. I'm bringing back the bow 🎀

Henkilön Silver Fox Vinatge (@silverfox_vintage) jakama julkaisu

Etkö ehtinyt laittaa hiuksia? Kruunaa pörrö somalla rusetilla.

Herkkää pinkkiä

Niskanutturassakin on kaksi vaihtoehtoa: rusetin voi solmia joko sen päälle tai alle.

Pään ympäri

Nauhan voi tietenkin solmia pelkän ponnarin tai nutturan sijaan koko pään ympäri.

Isompi parempi

Ohut tai paksu nauha – sinä päätät. Isompikaan rusetti ei näytä liian isolta, kun väri on hillitty musta.

Ei neulakammoisille! Suosittua Youtube-kanavaa pitävä kauneusvloggaaja raportoi, miten hän pääsi eroon huulten keinotekoisesta muhkeudesta.

Moni haluaa nyt muhkeat huulet tubettajien ja tosi-tv-julkkisten vanavedessä, mutta mitä jos joskus tuleekin toisiin ajatuksiin ja haluaa muhkeudesta eroon?

Huulten täyteainepistokset eivät ole ikuisia, vaan ne poistuvat elimistöstä yleensä noin puolessa vuodessa. Tarvittaessa huuliin pistetyn hyaluronihappogeelin saa pois nopeamminkin, uusien pistosten avulla.

Lue myös: Muhkeat huulet pistoksilla? 7 asiaa, jotka kannattaa tietää ennen huulten täyttämistä

Suosittu kauneustubettaja Karen Sarahi Gonzalez eli iluvsarahii on julkaissut tuoreen videon, jolla hän näyttää, miten hankkiutui eroon huulissaan olevasta täyteaineesta. Hän kertoo täytättäneensä huuliaan useamman vuoden ajan suurilla määrillä täyteainetta. Vloggaaja myöntää, että hänellä täyttäminen lähti käsistä.

Vaikka Gonzalezin huuliin ei ole laitettu uusia pistoksia vuoteen, ainetta on jäljellä niin paljon, että se ei ole poistunut huulista itsekseen. Videolla hän kertoo olevansa tyytymätön huuliinsa, joissa täyteainetta on hieman väärissä paikoissa. Huuliin on muodostunut myös arpikudosta, kun täyteainetta on pistetty liian syvälle.

Jos täyteaineista haluaa eroon, huuliin pistetään ainetta, joka hajottaa täyteaineen. Sen jälkeen molemmat aineet poistuvat elimistöstä normaalin aineenvaihdunnan mukana. Gonzalezin käyttämän pistosekspertin mukaan aineen vaikutusaika on vuorokaudesta kahteen, mutta viimeistään viikossa huulten olisi pitänyt palautua lähtötilanteeseen. Toimenpide saattaa sattua hieman ja siitä seuraa yleensä hieman turvotusta, koska huuliin pistetään lisää nestemäistä ainetta.

Videon lopulla näkyvä ero entiseen on varsin vaikuttava. Gonzalez tosin joutui ottamaan vielä lisää pistoksia, koska hänen huulissaan oli niin paljon täyteainetta, ettei kaikki poistunut yhdellä pistoskerralla.

Jos huuliinsa haluaa muhkeutta täyteaineilla, kannattaa muistaa, ettei ainetta välttämättä voi vain lisätä ja lisätä, vaan välissä voi olla hyvä palata lähtötilanteeseen, jotta huulet pysyvät edes jossakin määrin luonnollisina.