Pinneillä syntyy nätti kampaus, mutta on niistä apua monessa muussakin arjen tilanteessa. Kuva: Shutterstock
Pinneillä syntyy nätti kampaus, mutta on niistä apua monessa muussakin arjen tilanteessa. Kuva: Shutterstock
Pinneillä syntyy nätti kampaus, mutta on niistä apua monessa muussakin arjen tilanteessa. Kuva: Shutterstock
Pinneillä syntyy nätti kampaus, mutta on niistä apua monessa muussakin arjen tilanteessa. Kuva: Shutterstock

Pieni pinni suojaa sormia vasarointihommissa ja hätätapauksessa korjaa revenneen vaatteen.

Sohvanraot, käsilaukun pohja sekä muutama pesukoneen päällä kylpyhuoneessa. Pieniä hiuspinnejä unohtuu usein lojumaan pitkin kotia. Se onkin hyvä! Niistä on nimittäin apua monessa arkipäivän koettelemuksessa.

1. Tyhjennä tuubit

Hammastahnan ja kosteusvoiteen jämät, jotka eivät enää pursottamalla tule tuubista ulos, irtoavat käyttöön pinnin avulla. Pinni on sopivan kapea sujahtamaan sisään pakkaukseen, ja tuotteen jämät on helppo kaivella sillä loppukäyttöön.

2. Kiinnitä vyö

Pilaako vyön irtopää asun? Ei pilaa enää, kun kiinnität sen vyöhön kiinni pienellä pinnillä. Kiinnityskikka pysyy todennäköisesti salaisuutena, sillä pieni pinni jää hyvin piiloon.

3. Korjaa lahje

Palkeenkieli lahkeessa tai hameenhelmassa pikakorjataan tukkapinnillä. Repeämä pysyy piilossa paikkaukseen asti, kun kankaat liittää yhteen ja nippaa ne pinnillä kiinni.

4. Tee kynsitaidetta

Ota hiukan kynsilakkaa pinnin päähän ja töpötä varovasti pistemäisiä kuvioita kynnen päälle.

5. Sulje pussit

Jäikö leffaillasta sipsejä? Jos näin hassusti kävi, pysyvät jämät rapsakoina, kun pussin viikkaa huolella kiinni ja viimeistelee kiinnityksen hiuspinnillä.

6. Ota remonttiavuksi

Pitäisikö saada taulu seinälle, mutta vasarointi vähän ahdistaa? Sormet ovatkin turvassa, kun naulaa pitää kiinni hiuspinni. Pinnin lenkkimäinen pää on juuri sopiva pitämään pieniä nauloja paikoillaan, kunnes ne on saatu iskettyä tukevasti seinään kiinni. Taulujen kiinnittämisen lisäksi tämä niksi sopii kaikkiin nikkarointihommiin.

7. Laita kirjanmerkiksi

Kirjanmerkki ei enää lipeä pois sivujen välistä, kun taukokohdan merkitsee tukkapinnillä. Eipä tarvitse enää taitella sivuja hiirenkorville!

8. Käytä ompeluapuna

Hiuspinnit ovat mainioita nuppineulan korvikkeita, kun ompelet esimerkiksi hameenhelmaa tai hihansuita.

9. Tee rahaklipsi

Varakas nainen käyttää tätä konstia: setelit saa siistiin nippuun, kun ne asettelee kasaksi, taittaa puoliksi ja kiinnittää yhteen hiuspinnillä.

10. Korjaa vetoketju

Jos vetoketjun vedin napsahtaa irti, on sen kiinnittäminen takaisin itse usein vaikeaa. Pujota korvikkeeksi tukkapinni, niin vetoketjua on taas ilo käyttää.

Lähde: Good Housekeeping

Lue myös:

3 hiuksia säästävää vinkkiä ennen treeniä

Likaisten hiusten pelastus: vehnäjauhosta kuivasampoo!

Huijaa pitkistä hiuksista polkkatukka

Lämmin, viileä vai neutraali – nyt otetaan viimein selko ihon pohjasävystä.

Mikäli paneutuu meikkaamiseen yhtään peruspuuterointia enempää, päätyy aika nopeasti yhden hyvin yleisen kysymyksen äärelle.

Mikä on ihosi pohjasävy?

Joidenkin kohdalla sen selvittäminen on helppoa, ja ne perinteisimmät kikat toimivat: ranteen verisuoniin kurkkaaminen tai sen pohtiminen, sopivatko itselle paremmin kulta- vai hopeakorut. Sinisinä hohtavat verisuonet ja hopeakorut paljastavat viileän pohjasävyn, ja vihertävät suonet ja kultakorut lämpimän.

Jos kumpikaan ei osu aivan kohdalleen, iho on hyvin todennäköisesti pohjasävyltään neutraali eli jotain siltä väliltä.

Näyttelijä Jennifer Anistonia pidetään hyvänä esimerkkinä julkkiksesta, jolla on neutraali ihon pohjasävy. Kuvista pohjasävyä voi kuitenkin olla hieman vaikea arvioida. Kuva: Reuters
Näyttelijä Jennifer Anistonia pidetään hyvänä esimerkkinä julkkiksesta, jolla on neutraali ihon pohjasävy. Kuvista pohjasävyä voi kuitenkin olla hieman vaikea arvioida. Kuva: Reuters

Joskus ihon pohjasävyä voi kuitenkin olla vaikea arvioida. Jossakin valossa näkyy enemmän keltaista ja vihreää, toisessa sinistä ja punaista. Silloin kannattaa kokeilla myös näitä kikkoja:

1. Valkoinen vai luonnonvalkoinen

Usein pohjasävyn selvittämiseksi neuvotaan nostamaan valkoinen paperi lähelle kasvoja ja katsomaan, heijastavatko kasvot enemmän keltaista vai sinistä, punaista tai vaaleanpunaista.

Parempi keino on kuitenkin pukea ylle vuoronperään puhtaanvalkoinen ja luonnonvalkoinen vaate. Byrdie-sivuston mukaan puhdas valkoinen näyttää paremmalta lämminsävyisellä. Jos puhtaanvalkoinen sen sijaan vie kasvoilta värit, ihon pohjasävy on todennäköisemmin viileä ja kasvot näyttävät raikkaammilta luonnonvalkoisen lähellä.

Ennen testiä hiukset kannattaa laittaa tiukalle poninhännälle ja pestä kasvoilta kaikki meikit.

Laulaja Rihannan iho on pohjasävyltään lämmin. Kuva: Reuters
Laulaja Rihannan iho on pohjasävyltään lämmin. Kuva: Reuters

2. Ruskettuminen

Auringonottoa ihon pohjasävyn selvittämistarkoituksessa ei voi tietenkään suositella, mutta jos iho nyt jostakin syystä sattuu kuitenkin saamaan väriä, on hyvä mahdollisuus saada myös pohjasävy selville.

Meikkaaja Beau Nelson kertoo Peoplen artikkelissa, miten eri pohjasävyiset ihot käyttäytyvät ruskettuessaan:

  • Lämmin pohjasävy näkyy yleensä saman tien kullanhohtoisena rusketuksena.
  • Viileä pohjasävy on todennäköisin, jos iho muuttuu auringossa pinkiksi eli palaa helposti ja myös pysyy vaaleanpunasävyisenä.
  • Neutraali iho saattaa muuttua ensin punaiseksi, mutta sitten tavanomaisen ruskettuneeksi.

Jos iho näyttää helposti harmahtavalta, se saattaa olla oliivinsävyinen. Silloin pohjasävy taittaa vihreään, kuten näyttelijä Jessica Alballa. Kuva: Reuters
Jos iho näyttää helposti harmahtavalta, se saattaa olla oliivinsävyinen. Silloin pohjasävy taittaa vihreään, kuten näyttelijä Jessica Alballa. Kuva: Reuters

3. Iiristen värien tarkastelu

Silmät voivat olla perusväriltään siniset, ruskeat tai jotain muuta, mutta kun iiriksiä katsoo oikein läheltä, niissä näkyy pieniä ripauksia muitakin sävyjä. Jos silmät heijastelevat lämpimiä ja kullanhohtoisia hippusia, ihon pohjasävykin on todennäköisesti lämmin. Jos silmissä sen sijaan näkyy enemmän harmaata ja viileitä sävyjä, pohjasävy lienee viileä.

Poskipunalla voi meikata itsensä näyttämään joko viettelevältä tai viattomalta.

Mihin kohtaan poskipuna kuuluu? Kysymykseen ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta. Eri poskipunasijoitteluilla saa aikaan erilaisia kasvomeikkejä.

Perinteisimmät levitystavat lienevät hymyileminen ja poskipäille levittäminen sekä poskipunan häivyttäminen viistosti kohti korvaa.

Muun muassa Hadideja, Kardashianeja ja Jennereitä meikkaava Patrick Ta paljastaa Alluren jutussa, mitä eroa eri poskipunatekniikoilla oikeastaan on. Levitystyyli kannattaa valita sen mukaan, millaisilta kasvojensa haluaa näyttävän.

Söpö ilme syntyy pyöreästi poskipäille levittämällä. Japanissa suositaan Tan mukaan jopa humalaisen vaikutelman luovaa tyyliä, jossa poskipunaa levitetään silmien alle ja nenänvarren yli.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reunited With Angel @jennadewan Hair By @kathleen_hair Makeup By @patrickta Assisted By @jentioseco

Henkilön Patrick Ta (@patrickta) jakama julkaisu

Tokiossa vieraillessaan Ta myös huomasi, että trendikkäät kaupunkilaiset levittävät poskipunaa ohimoilleen.

– Se oli hyvin hienovaraista. Se ei näyttänyt muotilehtimäiseltä, vaan osalta heidän arkeaan.

Seksikkyys on enemmän Tan amerikkalaisten asiakkaiden mieleen. Heille meikkaaja sivelee poskipunaa poskipäiden korkeimmalle kohdille, jotta kasvot näyttävät moniulotteisemmilta ja kulmikkaammilta. Punaa ei kannata tuoda liian lähelle poskipäitä.

Instagram-meikkityylissä suositaan usein nimenomaan linjakkaampaa poskipunatyyliä.

Myös sävyllä on väliä. Söpöön tyyliin sopivat heleät pinkit ja raikkaat punaiset, seksikkääseen neutraalit ja murretut sävyt. Tan mukaan Japanilaiset ovat tosin siirtymässä pinkistä poskipunasta oranssin ja korallin sävyihin.