Käytä kevyitä voiteita, jotka antavat ihon hengittää.

Rasvoittuvassa ihossasi on se hyvä puoli, että säästyt enimmiltä
rypyiltä, mutta ei ikuinen teini-ikäkään kivaa ole. Näppyläinen ja kiiltelevä iho kaipaa hoitoa, mutta liian voimakkaat tuotteet voivat saada ihon kuivumaan ja tuottamaan talia entistä kiihtyvämmällä tahdilla. Kosteuta ihoasi hyvin, mutta älä turhaan tuki sitä rasvaisilla voiteilla.

Tehohoitoon Epäpuhtauksia poistava Biothermin Purefect skin Hydrating gel -kosteusgeeli jättää iholle mattapinnan, 36,50 €.
Päiväksi Nivea Visagen Q10 plus anti-wrinkle SPF 15 combination skin -päivävoide on keveä mutta antaa sekaiholle tarpeeksi kosteutta, 11,50 €.
Yöksi Olayn Renergist Renewal elixir night -eliksiiri uudistaa ihoa kuorimalla kevyesti pintasolukkoa, 28,90 €.

Testaa ihotyyppisi ja löydä itsellesi oikeat tuotteet. Tästä testiin.

Loihdi nyt hiuksiisi ampiaispesä, etuheitto tai huoleton nuttura. Kevään ihanimmat kampaukset syntyvät kaikki alle puolessa tunnissa.

Tukka takana, kevät edessä

Kostean näköinen wet-look-tukka paljastaa kasvot auringolle. Kuva: Jason Wu
Kostean näköinen wet-look-tukka paljastaa kasvot auringolle. Kuva: Jason Wu

Kevätaurinko lämmittää jo ihanasti, joten on aika vetää hiukset taakse varjostamasta kasvoja.

Kostean näköinen wet-look-tukka on tämän kevään trendien mukaisesti vedetty sivujakauksesta kohti niskaa. Jakaus saa olla kauniisti esillä, ja hiukset kulkevat jakauksen molemmin puolin pään sivuilla kaartuen korvien kohdilta alaspäin.

Hillitympi versio otsan paljaaksi jättävästä kampauksesta on 1940-luvun tyylinen heitto, jossa edestä koholle nostettu tukka kieputetaan pituuksista pinnillä kiinni pään sivulle. Pehmeä heitto kaipaa pohjalle vain kevyen tupeerauksen. Jos havittelet historiallisesti autenttista tyyliä, käännä hiusten latvat loiville kiharoille.

Koreutta pinneillä

Pinneissä saa olla kokoa, näköä ja kaikin mokomin myös kiiltoa.
Pinneissä saa olla kokoa, näköä ja kaikin mokomin myös kiiltoa.

Jos hiusasusteista pitää tänä keväänä valita yksi suosikki, ovat pinnit ehdottomasti ylitse muiden. Pinneissä saa nyt olla näköä, kokoa ja mieluusti myös kiiltoa.

Pinnien käytössä on yhtä montaa tapaa kuin on kantajaakin, mutta kauden hittityyli huokuu vahvasti sekä 1970- että 1990-lukua. Vedä hiukset keskijakaukselle korvien taakse, kiinnitä samanlaiset pinnit molempien korvien yläpuolelle, ja kas, kampaus on valmis.

Jos retrotyyli on liian lähellä lapsuusmuistoja, lähesty pinnejä muoto mielessä. Vedä etuhiukset taakse ja kiinnitä ne ovaalinmuotoisella soljella, tai rakenna pienemmistä pinneistä korvan yläpuolelle kolmio tai neliö pitämään hiukset poissa silmiltä.

Rennosti nutturalle

Jos mieli tekee kreiseillä, kreppaa niskanutturasta muutama vapaana sojottava hiusosio sähäköille laineille.
Jos mieli tekee kreiseillä, kreppaa niskanutturasta muutama vapaana sojottava hiusosio sähäköille laineille.

Päälaelle, niskaan vai takaraivolle? Nuttura näyttää nyt hyvältä melkeinpä missä kohtaa päätä tahansa, kunhan yleisilme on ihanan huoleton.

Tee pään päälle holkin avulla kruunumainen meganuttura tai kieputa hiukset ensin pään ylle pötköksi, ja kieritä nuttura pinnien avulla kiinni niin, että sieltä täältä sojottaa harkitun hallitsemattomasti hiussuortuvia.

Linnunpesämäiset nutturat näyttävät hyvältä takaraivolla ja niskassa. Kiinnitä ensin hiukset poninhännälle, ja sen jälkeen pituudet pinneillä ponnarin tyven ympärille.

Paksulle letille

Jos kaipaat lettiin lisätuuheutta, kiinnitä letin juureen muutama klipsipidennys.
Jos kaipaat lettiin lisätuuheutta, kiinnitä letin juureen muutama klipsipidennys.

Kevään näyttävimmissä leteissä on reilusti sekä kokoa että tekstuuria. Letitystekniikaksi riittää perinteinen tyyli, joten trendiletit syntyvät helposti kokemattomammissakin käsissä.

Leteissä laatu korvaa määrän. Keskeltä takaraivoa lähtevä yksittäinen letti muuntuu jopa morsiamelle sopivaksi, kun pohjan tekee muhkean ilmavaksi tupeerauksella ja tekstuuria antavilla tuotteilla. Vetele vielä valmista lettiä varovasti auki, jotta saat koosta kaiken irti.

Jos sorminäppäryyttä ja intoa riittää, puno hiuksiin Game of Thrones -sarjan Daenerys-henkiset päätä kiertävät pikkuletit. Lettien ideana on, että ne kulkevat päätä myöten takaraivolle asti, minkä jälkeen loppu letistä saa liehua vapaana muun tukan kanssa.

Ampiaispesän uusi muoto

Ampiaispesä onnistuu paremmin, kun hiukset ovat vähän karkeat.
Ampiaispesä onnistuu paremmin, kun hiukset ovat vähän karkeat.

Muoti ja hiustyylit tunnetusti kiertävät sykleissä, mutta tänä keväänä retrotyylit ovat vielä tavallistakin trendikkäämpiä. 1960-luvun suosikkikampaus ampiaispesä on nyt asteen verran maltillisempi kuin aikoinaan.

Tee hiusten etuosaan keskijakaus, ja aloita tukan tupeeraaminen korvannipukoiden kohdalta. Rakenna tupeerattuun osioon aavistuksen pallomainen muoto, ja kiinnitä pesä takaraivolle pinneillä.

Alkuperäisessä versiossa kampaukseen käytetään valtava määrä lakkaa sekä tupeerauskampaa. Nyt koko tukan tupeeraamisen sijaan hiusten latvat voi kiepaista niskaan pienelle nutturalle.

Lempeillä laineilla

Laineet näyttävät erityisen hyvältä keskijakauksen kanssa.
Laineet näyttävät erityisen hyvältä keskijakauksen kanssa.

Loivat merenneitolaineet näyttävät upeilta niin pitkissä hiuksissa kuin lyhyessä polkkamitassakin.

Helpoimmat laineet syntyvät, kun annat lettien olla päässä yön yli. Levitä ensin aavistuksen kosteisiin hiuksiin nokare kiharoita korostavaa muotoiluvoidetta, ja letitä sitten hiukset hieman korvan yläpuolelta aloittaen kahdelle tai kolmelle letille. Kuivaa letit kevyesti vielä föönillä, jotta aamulla vastassa ovat kosteiden myttyjen sijaan tasaisesti taipuneet hiukset.

Jos haluat lopputuloksesta astetta sileämmän, käy lettilaineet läpi vielä ohuella muotoiluraudalla. Taivuttele rautaa aina laineiden mukaisesti.

Kuukausi ilman kuivasampoota muistutti siitä, kuinka ihanilta puhtaat hiukset ja päänahka tuntuvat. Ja että ei hiusten pesu nyt niin iso urakka lopulta ole.

Jossakin vaiheessa talvea huomasin, että hiukseni tuntuivat koko ajan vähän likaisilta. Vaikutti siltä, etten saanut hiuksiani sampoopesulla kunnolla puhtaiksi. Sampoo ikään kuin vanutti hiukset tiheäksi massaksi takaraivolle, eikä likaa ja rasvaa saanut huuhdeltua kokonaan pois.

Siksi päätin kokeilla, mitä tapahtuu, jos lopetan pesuvälien pidentämisen kuivasampoolla. Tähän saakka olin siirtänyt hiusten pesua päivällä tai parilla suihkuttelemalla hiuksiin reilusti kuivasampoota.

Lähdin lomalle ja jätin kuivasampooputelit kotiin. Hikoilin hiihtoladulla, saunoin ja pesin hiuksiani ahkerasti. Kotiin palattuani teki mieli jatkaa kokeilua, kun kerran olin päässyt hyvään alkuun.

Minulla on pitkät ja tuuheat hiukset, joten päätös ei ollut maailman helpoin. Tällaisen pehkon peseminen on työlästä, kuivuminen kestää kauan ja muotoiluyritykset ovat tuhoon tuomittuja. (Ja tiedän, että moni antaisi tällaisista hiuksista mitä vain. He eivät tiedä, mitä toivovat.)

”Kun hiukset eivät pääse superlähmäisiksi, ne puhdistuvat helpommin.”

Niinpä olen suosinut pesutahtia ”mitä harvemmin sen parempi”. Kuivasampoon avulla pesun on voinut siirtää seuraavaan tai sitä seuraavaan päivään.

Ilman kuivasampoota vaihtoehtoja on kaksi. Voi joko yrittää sietää likaisia hiuksia tai pestä ne.

Huomaan suosivani jälkimmäistä yhä useammin. Kun hiukset eivät pääse superlähmäisiksi, ne myös puhdistuvat helpommin. Pestessä pääsee vähemmällä. Eikä hiusten laitto pesun jälkeen ole lopulta niin iso urakka, jos ei yritä tavoitella mitään herttuatar Catherine -eleganssia.

Hiusten kunnossa tai päänahassa en huomaa eroa. Ainoa ero on puhtaudessa. Pitkästä aikaa hiukset tuntuvat pesun jälkeisenä päivänä oikeasti puhtailta.

Helinä

Lopetin kuivasampoon käytön – eikä takaisin entiseen tee mieli palata

Kokeile alkaa pestä hiuksiasi Caritacosmetiikka hiuksille tarkoitetuilla palashamppoo paloilla. Ei tarvitse hoitoaineitakaan, shamppoopala sisältää hoitavia aineita. Palashamppoota täytyy käyttää useamman kerran ennenkuin hiuksista lähtee kaikki kemialliset aineet pois mitä hiusshamppoot aina sisältää. Kokemusta on ja päänahka ei enään kutise. Loistava tuote.
Lue kommentti