Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Kampaaja kertoo ammattilaisen vinkit kuivasampoon passeliin käyttöön.

Kuivasampoosta on tullut monen tukanlaittajan luottotuote. Se freesaa hiukset nopeasti ja antaa niille mukavasti rakennetta. Folk Helsingin kampaaja ja bloggaaja Meeri Mäntylä kertoo, että jos tuotetta käyttää väärin, se saattaa olla hiuksille haitallista.

– Jos kuivasampoota käyttää liian usein ja suihkuttaa liian läheltä, tukkaan muodostuu kerros, joka saattaa tukkia päänahan. Joillakin se voi aiheuttaa hilseilyä, toisilla kuivumista ja toisilla rasvoittumista. Kerrostumat saa pestyä pois syväpuhdistavalla shampoolla.

Hiuksiin, ei päänahkaan

Meeri muistuttaa, että sampoota pitää suihkuttaa hiusten tyveen eikä päänahkaan. Myös suihkutusetäisyys kannattaa muistaa.

- 20 sentin päässä päästä on hyvä yleissääntö. Silloin tuotetta ei tule liikaa, eikä kuivasampoo myöskään vaalenna hiusta. Mieluummin laittaa useamman kerroksen kaukaa, kuin kertaalleen liian läheltä.

Kuivasampoissakin on eroja. Ammattilainen muistuttaa, että sen oikean valinnassa omalla hiuslaadulla on merkitystä.

– Jos hius on hyväkuntoinen, tarvitsee siihen kovemmat tökötit. Hauraaseen hiukseen sopii kevyempi spray. Itselle sopiva kuivasampoo löytyy kokeilemalla. Onneksi marketeissa on hyviä tuotteita ja kokeiluun sopiva hintataso.

Ei övereitä

Usein kuivasampoolla pelastetaan huono hiuspäivä. Silloin Meerin mielestä kannattaa laittaa hiukset kiinni.

– Kun hiukset ovat kiinni, ei tuotetta tarvitse kuin näkyville kohdille, eli jakauksen ympärille, takaraivon päälliosaan ja ohimoiden kohdille. Jos pitää hiuksia auki, joutuu tuotetta laittamaan usempiin kohtiin.

Suihkeella ei kannata korvata pesua liian usein.

– En laittaisi kuivasampoota kahtena päivänä peräkkäin. Silloin kannattaa jo pestä hiukset. Muuten hiukset menevät suttaisen näköisiksi.

Sampoota vai puuteria?

Hiusten freesaamisen lisäksi kuivasampoo on hyvä muotoilutuote. Meeri kertoo, että tyvenkohotuksen lisäksi se on oiva tuote kiharretuille hiuksille

- Sitä voi suihkutella pituuksiin ja puristella kiharoita, jos haluaa lisää rakennetta.

Kuivasampoon kaltaisella hiuspuuterilla saa myös kohotettua kampausta. Mutta ovatko tuotteet verrannolliset?

– Evät ole. Hiuspuuteri sopii vain hiusten muotoilemiseen. Kuivasampoo on hienojakoisempaa kuin hiuspuuteri. Jos puuterilla yrittää freesata hiuksia ja laittaa sitä saman verran kuin kuivasampoota, tulee hiuksista yksi iso takkukasa, Meeri Mäntylä sanoo.

Joko olet kokeillut kestotrendikkääksi muodostunutta ruusukultaa silmämeikissä?

Ruusukulta on yksi viime vuosien selkeimmistä trendiväreistä, oli kyse sitten pukeutumisesta, koruista, sisustuksesta tai vaikka meikistä. Monikäyttöinen väri näyttää vain jatkavan voittokulkuaan myös meikissä. Se sopii niin kevyeen kesämeikkiin kuin syksyisen tummanpunaisten huulten pariksi. Jos et vielä ole testannut ruusukultaista meikkiä, nyt on aika.

Punertavien silmämeikkisävyjen käyttö kuitenkin epäilyttää monia. Siksi kokosimme takuuvarmat vinkit ruusukultaiseen silmämeikkiin.

1. Kimalla rohkeasti

Reilusti hohtavat sävyt ovat aina helppokäyttöisempiä kuin mattavärit, joiden häivyttäminen vaatii taitoa tai vähintäänkin aikaa. Kunnolla kimmeltävä luomiväri antaa anteeksi kiireessä tehdyn häivytyksen ja huutaa vähän kauemmaksikin, että tässä on nyt kyse silmämeikistä, ei punoittavista silmistä.

2. Muista ripsiväri

Kunnolla mustatut ripset kehystävät katseen ja tekevät luomiväristä viimeistellyn näköisen. Myös ripsien taivuttaminen kannattaa, meikkiguru Marianna Hewitt on muistuttanut. Varman päälle vetäjä piirtää silmiin myös mustat rajaukset.

 

Keep your addiction alive. Especially if it's makeup! 💄💋 - • Brows: Ebony dipbrow pomade @anastasiabeverlyhills • Eyes: Painterly paint pot @maccosmetics, Desert Dusk Palette @hudabeauty @shophudabeauty, Cheap Thrill lip topper @limecrimemakeup, Trooper liquid eyeliner @katvondbeauty • Lashes: Another Shot of Whispie from @velourlashesofficial • Face: @esteelauder Double wear foundation in Tawny, Orgasm blush @narsissist, Milk Chocolate soleil bronzer @toofaced, Custard radiant creamy concealer @narsissist, Translucent Setting Powder @lauramercierme @lauramercier • Highlighter: • Highly Wasted @colourpopcosmetics Lips: Underground lipstick @gerardcosmetics #musingsonszr #dubaiglam #wakeupandmakeup #hudabeauty #hudabeautydesertdusk #wakeupandmakeup #makeupjunkie #rosegoldmakeup #velourlashes #esteestories #lauramercierme #narsissist #mercierbyme #colourpop #colourpopme #fallmakeup #blendwithtrend #makeuptransformation

Henkilön Musings On Sheikh Zayed Road (@mariya.gg) jakama julkaisu

Rutkasti ripsiä ja musta rajaus, siinä näyttävän ruusukultameikin tärkeimmät apulaiset.

3. Valitse suosikkisävy

Ruusukulta on imarteleva meikkisävy hyvin monenlaiseen väritykseen. Oikeasti tärkeintä kuitenkin on, että luomivärin sävy miellyttää omaa silmää niin, että aina peilin ohi kulkiessa tekee mieli vinkata itselle silmää.

4. Kokeile yhden värin meikkiä

Ruusukulta on helppo sävy eleettömän tyylikkääseen yhden värin silmämeikkiin. Kun se on hallussa, voikin siirtyä meikkaamaan koko kasvot saman sävymaailman väreillä – ruusukulta toimii erinomaisesti siinäkin tarkoituksessa.

5. Yhdistä tummiin huuliin

Tummanpunainen huulipuna on jokasyksyinen hitti. Hempeät ruusuluomet ja viettelevät tummat huulet ovat täydentävät loistavasti toisiaan. Paras lopputulos syntyy, kun huulten ja luomien sävyt ovat molemmat joko kylmät tai lämpimät. 

Tummat huulet ja ruusukultaluomet ovat täydellinen pari.

Sinisen ripsivärin haut ovat lisääntyneet Pinterest-kuvapalvelussa 234 prosenttia.

Ensin tuli sininen luomiväri, nyt kasarivillitys ulottuu jo ripsiin. Byrdie-kauneussivusto kertoo, että sinisen ripsivärin Pinterest-haut ovat huimassa nousussa.

Eikä ihme, sillä tyyli näyttää jälleen hauskalta! Meikkitaiteilija Tina Turnbow neuvoo Byrdien jutussa, että sinisestä kannattaa tehdä koko kasvojen väripilkku. Muu meikki on hyvä pitää hillittynä.

– Kun ripsiväri on sininen, on tärkeää, että luomiväri ja rajaus ovat pehmeät, jotta ne eivät valtaa lookia, meikkaaja ohjeistaa.

Hän suosittelee pehmeää sinistä rajausta aivan ripsien tyveen, jotta sininen korostuu. Sen lisäksi yläluomelle voi lisätä mustan – tai miksei vaikka kultaisen tai hopeisen – rajauksen.

Siniset ripset näyttävät upeilta myös ilman mitään rajauksia. Silloin ne pääsevät todella pääosaan.

Arkityyliin voi tuoda vain ripauksen sinertävää väriä niin, että levittää ensin normaalisti mustaa tai tummanruskeaa ripsiväriä ja sen jälkeen sutii sinistä vain ripsien kärkiin.

Tyyliin vaikuttaa tietenkin eniten se, minkä sinisen sävyn ripsiinsä valitsee. Tumma laivastonsininen menee melkein mustasta, mutta miksei sävy voisi olla vähän räiskyvämpikin?