Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Kampaaja kertoo ammattilaisen vinkit kuivasampoon passeliin käyttöön.

Kuivasampoosta on tullut monen tukanlaittajan luottotuote. Se freesaa hiukset nopeasti ja antaa niille mukavasti rakennetta. Folk Helsingin kampaaja ja bloggaaja Meeri Mäntylä kertoo, että jos tuotetta käyttää väärin, se saattaa olla hiuksille haitallista.

– Jos kuivasampoota käyttää liian usein ja suihkuttaa liian läheltä, tukkaan muodostuu kerros, joka saattaa tukkia päänahan. Joillakin se voi aiheuttaa hilseilyä, toisilla kuivumista ja toisilla rasvoittumista. Kerrostumat saa pestyä pois syväpuhdistavalla shampoolla.

Hiuksiin, ei päänahkaan

Meeri muistuttaa, että sampoota pitää suihkuttaa hiusten tyveen eikä päänahkaan. Myös suihkutusetäisyys kannattaa muistaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

- 20 sentin päässä päästä on hyvä yleissääntö. Silloin tuotetta ei tule liikaa, eikä kuivasampoo myöskään vaalenna hiusta. Mieluummin laittaa useamman kerroksen kaukaa, kuin kertaalleen liian läheltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuivasampoissakin on eroja. Ammattilainen muistuttaa, että sen oikean valinnassa omalla hiuslaadulla on merkitystä.

– Jos hius on hyväkuntoinen, tarvitsee siihen kovemmat tökötit. Hauraaseen hiukseen sopii kevyempi spray. Itselle sopiva kuivasampoo löytyy kokeilemalla. Onneksi marketeissa on hyviä tuotteita ja kokeiluun sopiva hintataso.

Ei övereitä

Usein kuivasampoolla pelastetaan huono hiuspäivä. Silloin Meerin mielestä kannattaa laittaa hiukset kiinni.

– Kun hiukset ovat kiinni, ei tuotetta tarvitse kuin näkyville kohdille, eli jakauksen ympärille, takaraivon päälliosaan ja ohimoiden kohdille. Jos pitää hiuksia auki, joutuu tuotetta laittamaan usempiin kohtiin.

Suihkeella ei kannata korvata pesua liian usein.

– En laittaisi kuivasampoota kahtena päivänä peräkkäin. Silloin kannattaa jo pestä hiukset. Muuten hiukset menevät suttaisen näköisiksi.

Sampoota vai puuteria?

Hiusten freesaamisen lisäksi kuivasampoo on hyvä muotoilutuote. Meeri kertoo, että tyvenkohotuksen lisäksi se on oiva tuote kiharretuille hiuksille

- Sitä voi suihkutella pituuksiin ja puristella kiharoita, jos haluaa lisää rakennetta.

Kuivasampoon kaltaisella hiuspuuterilla saa myös kohotettua kampausta. Mutta ovatko tuotteet verrannolliset?

– Evät ole. Hiuspuuteri sopii vain hiusten muotoilemiseen. Kuivasampoo on hienojakoisempaa kuin hiuspuuteri. Jos puuterilla yrittää freesata hiuksia ja laittaa sitä saman verran kuin kuivasampoota, tulee hiuksista yksi iso takkukasa, Meeri Mäntylä sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla