Kauniit kädet viimeistelevät juhlatyylin. Kuva: Mikko Hannula
Kauniit kädet viimeistelevät juhlatyylin. Kuva: Mikko Hannula

Leikittele kesäisillä manikyyreillä, sillä juhlakausi starttaa nyt!

Ranskanpastilleja

Ranskalaisen manikyyrin ei tarvitse aina olla valkokärkinen: kesäjuhliin sopii myös pastellin pilkahdus.

Tee näin

Levitä kynnelle aluslakka sekä kerros vaaleanpunaiseen, persikkaan tai roosaan taittavaa nudelakkaa. Kuultavaan lopputulokseen riittää yksi kerros, peittävyyttä kaivatessasi levitä vielä toinen kerros.

Kun edeltävä lakkakerros on kokonaan kuivunut, sudi värilliset ranskalaiset kärjet joko vapaalla kädellä tai manikyyritarrojen avulla. Viimeistele päällyslakalla.

Tähän sopivat kuvan lakat:

1. Oranssi Oriflame The One Long Wear Nail Polish Orange Sorbet, 12 €.

2. Sininen Isadora Wonder Nail 757 Scuba Blue, 8,90 €.

3. Mintunvihreä Orly La La Land Nail Lacquer Big City Dreams, 16,50 €.

4. Liila OPI Infinite Shine Polly Want a Lacquer?, 16,50 €.

Marenkiunelmia

Jos graafiset linjat eivät tunnu kotoisilta, valitse pehmeä liukuvärjäys. Vaaleanpunaista ja valkoista yhdistävä lakkaus on kuin täydellinen marenkiunelma!

Tee näin:

Pohjusta kynnet aluslakalla ja sipaise kynsille kaksi kerrosta vaaleanpunaista kynsilakkaa. Valitse tarpeeksi pinkkiin taittava sävy, jotta liukuvärjäys valkoisella erottuu.

Levitä puhtaaseen meikkisieneen pieni määrä valkoista kynsilakkaa, jolla töpöttelet väriä kynnen puolivälistä kohti kärkeä. Lisää ensimmäisen kierroksen jälkeen sieneen uudestaan lakkaa ja toista painelu, mutta aloita joka kerta hieman lähempää kynnen kärkeä. Toista, kunnes kynnen kärki on kokonaan peitossa ja valkoinen liukuu pehmeästi vaaleanpunaiseen. Anna värin kuivua ja viimeistele päällyslakalla.

5. Essie Nail Polish 313 Romper Room sopii kauniisti liukuvärjäyksen pohjalle, 14,50 €.

Littanat, oudon muotoiset ja sähköiset “pipohiukset” ovat monien pahin painajainen. Päähineestä ei kuitenkaan ole pakko luopua, kun hallitsee oikeat kikat.

Viilenevä sää vaatii yhä useammin pipon vetämistä päähän aamutuimaan. Harmi vain, että töihin tai kouluun päästyä päähine pitää ottaa pois, ja hiuksiin tuntuu syntyneen ihan uutta elämää – tosin ei kovin haluttua sellaista.

Toisilla hiukset räjähtävät hallitsemattomalle pörrölle, toisilla tukka menee lyttyyn ja sähköiset kiekurat sojottavat sinne tänne.

Ei kuitenkaan syytä huoleen – hiukset ja kampaus ovat pelastettavissa muutamien niksien avulla. Bustle-sivustolla kerrotaan 7 vinkkiä, miten käyttää pipoa ja silti välttyä hiuskatastrofeilta:

1. Kuivaa hiukset aina ennen pipon käyttämistä

Pahin virhe, minkä piponkäyttäjä voi tehdä, on vetää myssy päähän kun hiukset ovat vielä märät. Kun hiukset ehtivät kuivua pipon sisällä, niitä on entistäkin vaikeampi muotoilla halutun näköisiksi. Pahimmillaan hiuksiin muodostuu epämääräisiä laineita ja möykkyjä, joiden taltuttamiseen tarvittaisiin kampaajatason taitoja.

2. Valitse löysempi malli

Mitä tiukempi pipo, sen pahemmat pipohiukset. Koska löysä päähine jättää hiuksille enemmän tilaa eikä litistä niitä, hiukset pitävät myös paremmin muotonsa ja ilmavuutensa.

3. Mieti materiaalia

Istuvuuden lisäksi myös pipon materiaalilla on paljon merkitystä. Karhea päähine tekee hiuksista helposti pörröiset, joten jos mahdollista, kannattaa valita kashmirista, silkistä tai angoravillasta tehty pipo.

4. Muista hiusten kosteutus

Jos ongelmana on erityisesti hiusten sähköisyys, kannattaa muistaa kosteuttaa hiuksia kunnolla. Se onnistuu kosteuttavilla tuotteilla, kuten sampoilla ja hiusnaamioilla, sekä vähentämällä lämpökäsittelyjä, kuten hiusten suoristamista.

Lue myös: Argh, miten kuiva tukka! Näin saat helposti lisää kosteutta

5. Valitse kampaus, joka antaa pahimman pörröisyyden anteeksi

Pientä pörröä ei kannata pelätä, päinvastoin: se voi toimia myös erinomaisena tyylikeinona. Aamulla kuivattuihin hiuksiin voi tehdä esimerkiksi pikaiset letit, ja kun pipon vetäisee työmatkan päätteeksi pois päästä, muutaman siloittavan liikkeen tai liuslakkasuihkauksen jälkeen kampauksessa on juuri sopivaa rentoutta.

Lue myös: Unohda föönaus! Kuumin hiustyyli on nyt luonnollisen pörröinen

6. Käytä muotoilutuotteita

Erityisesti suolasuihke tai muut tekstuuria antavat muotoilutuotteet voivat pelastaa hiukset littanaksi muuttumiselta. Muotoilutuotteiden ansiosta hiukan karheammaksi tulleet hiukset on helpompi pöyhiä takaisin muotoonsa.

7. Pelasta loppupäivä pikakampauksella

Jos muotoilutuotteilla läträämiselle tai lettien teolle ei ole aikaa, on littanat pipohiukset helpointa saada kuntoon pyöräyttämällä ne korkealle nutturalle vähäksi aikaa. Nuttura auttaa tuomaan hiuksiin taas volyymia ja muotoa, kun kampauksen irrottaa pään päältä esimerkiksi tunnin jälkeen.

Peilikaappi on looginen muttei välttämättä kaikkein paras paikka kosmetiikalle.

Kosteusvoide toimii parhaiten, kun sen levittää iholle heti pesun jälkeen. Ihonhoitotuotteet myös imeytyvät tehokkaammin, kun kuolleet ihosolut poistaa ensin kasvoilta kuorimalla.

Näistäkään ihonhoitovinkeistä ei silti ole hyötyä, jos tuotteet eivät ole parhaassa terässä. Ensinnäkin ne tulisi käyttää pakkaukseen merkityssä ajassa. Siitä kertoo pieni purkin kuva, jonka sisällä oleva luku kertoo kuukausimäärän, jonka tuote säilyy avaamisesta.

Se on eräänlainen kosmetiikan parasta ennen -päiväys, jonka moni tuntee. Purkissa ei kuitenkaan välttämättä ole tarkempia säilytysohjeita, ja moni säilyttää ihonhoitotuotteitaan siellä missä suorittaa asiaan kuuluvat toimenpiteet – kylpyhuoneessa.

Peilikaappi ei ole tuotteille paras mahdollinen säilytyspaikka, sillä kylpyhuoneessa on usein lämmintä ja kosteaa. Se saattaa saada bakteerikasvuston villiintymään tuotteissa.

The Zoe Report -sivuston mukaan kosmetiikkaa ei kannata säilyttää myöskään ikkunoiden lähellä, sillä auringonvalo saattaa tuhota tuotteiden aktiiviaineet ja tehdä niistä tehottomia. Jotkut luonnonkosmetiikkatuotteet saattavat hyötyä jääkaappisäilytyksestä, sillä viileys paikkaa säilöntäaineiden puutetta.

The Klog -sivuston mukaan ihonhoitotuotteiden ihanteellinen säilytysympäristö on sellainen, jossa tuotteet ovat suojassa valolta, kosteudelta, ilmalta ja (sormien) bakteereilta. Siis esimerkiksi kuivassa, viileässä ja pimeässä laatikossa, läpinäkymättömässä ja hygieenisessä pumppupullossa.