Lämpimällä säällä voi unohtaa tummat luomivärit ja keskittyä rajaamiseen.

Kun iho päivettyy ja vaatekerta vähenee, tekee mieli riisua meikkiarsenaaliakin kevyemmäksi. Kesällä luomivärin voi korvata värikkäällä rajauksella, joka syntyy hetkessä. Rajaus piristää ilmettä, mutta olo ei tunnu ylimeikatulta.

Pohjusta luomet ennen rajauksen tekemistä, jotta väri tarttuu kunnolla eikä sula päivän mittaan rasvoittuvaan ihoon. Käytä luomivärinpohjustajaa tai puuteroi luomet kevyesti.

Mikäli kynällä rajaaminen tuntuu hankalalta, kokeile luomiväriä. Se ei vaadi huippuvakaata kättä, ja väri asettuu siististi ryppyisillekin luomille.

Jotta meikki ei näyttäisi liian valjulta, harjaa ripsiin kunnolla tuuheuttavaa mustaa ripsiväriä. Kulmakarvat saavat olla siistit mutta luonnolliset, jotta ilme olisi kesäisen raikas.

Helppo: luomivärirajaus

Melkein mikä tahansa pastellisävyinen tai räväkämpikin luomivärisävy käy, kunhan se erottuu iholta selvästi. Mikäli luomilla on ryppyjä, mattasävy on paras vaihtoehto. Jos villit värit arveluttavat, kokeile siniharmaata tai sammalenvihreää.

Tee rajaus ennen ripsivärin laittamista, ettei väriä varise ripsille. Valitse litteähkö ja napakka rajaussivellin. Voit piirtää ensin ohuen viivan aivan ripsien tyveen ja sitten paksuntaa sitä halutessasi.

Kostealla siveltimellä rajauksesta tulee terävämpi. Jos haluat varmistaa, ettei kosteus sotke värinappia, raaputa veitsellä luomiväriä puhtaalle alustalle. Voit myös sekoittaa luomiväritomusta ja muutamasta vesitipasta valmiin rajausvärin.

Keskivaikea: kynärajaus

Jos vastateroitettu kynä tuntuu liian pistävältä, pyöräytä sitä kämmenselällä ennen kun aloitat rajaamisen. Samalla näet, tuleeko väriä kunnolla ilman, että kynää pitää painaa voimakkaasti ihoon. Kovalla kynällä on vaikea saada siistiä jälkeä pehmeälle silmä­luomelle.

Rajausta ei tarvitse piirtää yhdellä kertaa, vaan voit aloittaa sen pienissä pätkissä edeten silmän ulkonurkasta kohti sisänurkkaa. Älä pingota sormillasi luomea kireäksi, sillä silloin valmis rajaus ei noudata silmän luonnollista muotoa.

Mikäli rajaus tuntuu liian teräväreunaiselta, pehmennä sitä pumpulipuikolla tai häivyttämiseen tarkoitetulla superlonisiveltimellä.

Pro: tuplarajaus!

Tuplarajauksesta tulee näyttävä, kun yhdistät eyelineria ja meikkikynää. Jos haluat leikkisän lookin, rajaa ensin silmän alapuoli meikkikynällä ja jatka rajausta ulkonurkan yli yläviistoon. Tee sitten mustalla eyelinerilla rajaus yläluomelle niin, että kaksi rajaa yhdistyvät. 

Perinteisessä tuplarajauksessa tummempi sävy tulee ripsien tyveen ja vaaleampi yläpuolelle. Tee ensin heleänvärisellä silmämeikkikynällä paksuhko rajaus yläluomelle niin, että rajaus jatkuu hieman silmän ulkonurkan yli.

Rajausta ei tarvitse tähdätä kiinni ripsirajaan. Piirrä sitten nestemäisellä rajausvärillä rajaus ripsien tyveen. Molemmat
linjat saavat kaventua ylitettyäsi silmän ulkonurkan. Jos värien raja sotkeentuu, anna meikin kuivahtaa ja siisti tummemmalla värillä.

Kuva: IMAXTree

Mikään ei ole ikuista, mutta meikin voi saada kestämään siistinä koko illan ajan – ilman, että sitä pitää olla jatkuvasti korjailemassa.

On niitä ihmisiä, jotka jaksavat käydä tunnin välein vessassa lisäämässä huulipunaa ja puuteroimassa nenän – ja sitten niitä, jotka haluavat laittaa meikit naamaan ja unohtaa niiden olemassaolon.

Jos kuulut jälkimmäiseen porukkaan, meikistä kannattaa yrittää tehdä mahdollisimman kestävä. Silloin riittää, että korkeintaan painelee ylimääräisen rasvan pois iholta kerran tai pari illan aikana.

Näillä vinkeillä saat meikin kestämään kovemmatkin kekkerit.

1. Suosi ohuita kerroksia

Jos meikin on tarkoitus kestää, tuotteet pitää tietenkin valita sieltä järeimmästä päästä. Suosi puteleita, joissa mainitaan pitkäkestoinen, vedenkestävä ja tahraamaton.

Myös levitystavalla on väliä. Ohuet, huolella ihoon työstetyt kerrokset kestävät pidempään kuin paksu pakkeli, joka saattaa levitä kesken hauskanpidon. Kostea meikkisieni on hyvä väline meikkivoiteen levittämiseen, sillä se imee itseensä ylimääräisen tuotteen ja jättää iholle vain tarvittavan määrän. Tarvittaessa sen avulla voi levittää vielä toisen kerroksen sinne, missä lisäpeitolle on tarvetta.

2. Kiinnitä ennen ja jälkeen

Meikkitaiteilija Andrew Sotomayor ei kiinnityssuihketta säästele. Bustle-sivuston jutussa hän kertoo suihkivansa tuotetta sekä ennen meikkivoidetta että sen jälkeen ja ennen ja jälkeen puuterointia.

– Kylmä ilma saa ihon kuivumaan, mikä saattaa saada ihon imaisemaan kaiken kosteuden voidemaisista meikeistä, Sotomayor perustelee.

Suihke tuo iholle paljon kaivattua lisäkosteutta ja takaa sen, että meikkivoide ei ala heti näyttää kuivan kakkumaiselta.


3. Kestävyyttä kerrostamalla

Korostuspuuteri ja poskipuna katoavat kasvoilta yleensä ensimmäisinä. Hyvä tapa saada ne kestämään pidempään on levittää iholle ensin voidemainen tuote ja päälle vielä puuterimainen. Lopputuloksesta tulee intensiivisempi, ja puuterimainen tuote myös toimii voidemaisen kiinnittäjänä.

4. Käytä tuoretta maskaraa

Bustle-sivusto muistuttaa myös, että kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa. Sillä saattaa saada vielä hetkellisesti nätiltä näyttävät ripset, mutta illan mittaan väri yleensä varisee silmien alle. Tuore ripsiväri sen sijaan toimii kuten sen pitääkin. Meikkaaja Mariela Sarkima on kertonut, että yleensä ripsiväri säilyy hyvänä noin neljä kuukautta. Mitä useammin ripsaria käyttää, sitä enemmän putkiloon päätyy ilmaa ja sitä nopeammin tuote myös kuivahtaa.

5. Silmämeikin pohjustusvoide on ystäväsi

Jos pitäisi valita yksi tuote, joka on mullistanut koko meikkauksen, se on silmämeikin pohjustusvoide. Sen avulla silmämeikki rajauksineen on oikeasti mahdollista saada kestämään pitkään, vaikka yläluomet olisivat vähän raskaampaakin sorttia. Silmämeikin pohjustusvoiteita on erilaisia, ja osa niistä myös tasoittaa ihon sävyä ja saa luomivärit toistumaan intensiivisempinä.

Kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa.

6. Pelkkä huultenrajaus riittää

Klassinen juhlameikkikikka on värittää huulet ensin kauttaaltaan huultenrajauskynällä ja levittää sitten päälle huulipuna. Vaikka huulipuna kuluisi, rajausväri alla takaa sen, että huulet näyttävät edelleen punatuilta. Nykyiset huultenrajauskynät ovat kuitenkin niin hyviä, että ne käyvät meikkiin sellaisenaan. Niiden helposti levittyvä, mutta kestävä ja miellyttävä koostumus toimii kuin kestohuulipuna. Jos sävy on vielä lähellä huulten omaa sävyä, edes huulimeikkiä ei tarvitse korjailla koko iltana.

Sannin hiuksissa on aiemmin nähty myös liilaa sävyä. Kuva: Mikko Hannula ja Instagram

Petrolinväriset latvat toimivat myös tummassa tukassa. 

Laulaja Sannilla on kirjaimellisesti värikäs hiushistoria, mutta sininen tukka on pitkään ollut hänen tunnusmerkkinsä. Sinisen sävyistä Sannin päässä on nähty suurin piirtein kaikki: harmahtava savunsininen, kirkas turkoosi, pastellinen vaaleansininen, mustaan liukuva tummansininen... 

Nyt Sanni näyttää kuitenkin ottaneen varaslähdön uuteen vuoteen hiusvärinvaihdoksella. Hän julkaisi tänään Instagram-tilillään kuvan uudesta vihreästä – tai petrolinvärisestä, miten sen nyt ottaa – kuontalostaan. 

Kuvan perusteella hiusten tyvi on hyvin tummanruskea ja pituudet hohtavat syvänvihreinä. 

 

🥑🥝🥒💚

Henkilön SANNI (@sannivirallinen) jakama julkaisu

Seuraavaksi sitrussävyjä?

Sannin lisäksi moni muukin suomalainen on viihtynyt sinisessä tukassa viime vuosina. Samoin pinkin ja hattaran sävyt ovat olleet suosittuja.

Jos ennustaa pitää, seuraava iso trendi voivat olla vihreät ja keltaiset hiukset. Perusteluja piisaa:

Siinä missä vaaleimmat vihreän ja keltaisen sävyt vaativat alle hiuksia kuluttavan vaalennuksen, petrolinsävyä voi saada suoravärillä aavistuksen tummempiinkin hiuksiin. Helppokäyttöinen trendi siis.