Räjähtänyt onkin juhlava! Erilaiset letit ja palmikot kiemurtelevat nyt kaikkien Hollywood-tähtien hiuksissa. Ne punotaan otsalle, ohimolle tai niskaan, vapaasti fiiliksen ­mukaan.
Räjähtänyt onkin juhlava! Erilaiset letit ja palmikot kiemurtelevat nyt kaikkien Hollywood-tähtien hiuksissa. Ne punotaan otsalle, ohimolle tai niskaan, vapaasti fiiliksen ­mukaan.

Räjähtänyt letti­kampaus on huolettoman kesäpäivän pelastus.

Lettikimara

Laulaja Rita Oran look on sitä parempi, mitä rennompi se on.

Kokeile! Kampauksesta ­tulee supernäyttävä, kun tökit joukkoon kukkia ja muita koristeita. Valitse pariksi simppeli asu.

Tee näin:  
Ripottele hiuspuuteria hiuksiin kauttaaltaan ja pöyhi tukkaa sormin. Tee erikokoisia löysiä lettejä, jotka kulkevat poikittain pään yli. Kiinnitä päät silikonilenkeillä.

Nostele muutama letti pään päälle ja kiinnitä pikkupinneillä. Lettien päät ja pinnit saavat jäädä sojottomaan.

Pörröpalmikko

Tuulen tuivertamaa biitsitukkaa ei tarvitse selvitellä näyttelijä Minka Kellyn kampausta varten.

Kokeile! Saat kampauksesta juhlaversion, kun sliippaat hiukset tiukasti päätä myöten ja teet punoksesta mahdollisimman muhkean.

Tee näin:
Kerää tukka löysästi toiselle ­sivulle ja suihkauta hiuksiin karhean mattapinnan jättävää muotoilu- tai suolasuihketta. Tupeeraa osio kevyesti hiusharjalla.

Tee tavallinen tai kalanruotoletti ja kiinnitä se. Letin ei tarvitse olla täysin suora vaan se saa kiemurrella rennosti.

Vetele lopuksi lettiä keskeltä ulospäin niin, että palmikosta tulee muhkea ja sekainen.

Punk-punos

Jäikö tukka pesemättä – ei haittaa! Cara Delevingne näyttää mallia, miten likaisenkin tukan saa näyttämään harkitulta yksityiskohdalta.

Kokeile! Astetta kesympi versio syntyy, kun teet letin keskelle päätä.

Tee näin:  
Vedä tiukka sivujakaus melko ylös. Kiinnitä vapaa puolisko soljella, etteivät hiukset valahda kasvoille. Voit sipaista kampauksen pohjalle hieman geeliä tai vahaa.

Aloita letittäminen mahdollisimman läheltä ohimoa osion keskiosasta. Jatka ranskalaisen letin ­tekemistä hieman korvan taakse ja kiinnitä ohuella silikonilenkillä.

Lue lisää:

Rento ja tyylikäs lettikampaus – helpot ohjeet kohta kohdalta

Näin syntyy kestävä kampaus! Ammattilaisvinkit tupeeraukseen

Näin onnistut muotoiluraudalla

Letti on pop!

■ Nukkumisen ajaksi pään päälle kiepautettu letti suojelee pitkiä hiuksia hankaukselta ja takkuuntumiselta.

■ Maailman helpoimmat kiharat syntyvät leteillä. Tee palmikoista erikokoisia, niin saat lopputuloksesta eläväisen.

■ Ohuthiuksiset huomio! Hiuslisäkkeet sulautuvat lettikampaukseen huomattavasti luonnollisemmin kuin auki hulmuavaan tukkaan.

On taas se aika vuodesta, kun aurinkorasvan käyttö on vältämätöntä palamisen estämiseksi. Mutta kun naamaan laittaa useampaa ainetta, mihin väliin aurinkorasva tulee? 

Sky-Cidesco kosmetologi ja meikkaaja Minna Granqvist sekä meikkaaja-maskeeraaja Jaana Veronika opastavat, missä järjestyksessä aurinkosuoja ja muut voiteet kannattaa levittää. 

 1. Ensin alle omat hoitotuotteet, kuten tehoseerumi ja kosteusvoide. 
 2. Hoitotuotteiden päälle aurinkorasva. 
 3. Aurinkorasvan päälle mahdollinen meikkivoide, kun aurinkovoide on imeytynyt. 
 4. Viimeiseksi peitevärit. 

– Kannattaa olla huolellinen, sillä aurinkorasvan päälle laitettu meikki saattaa lähteä ”rullaamaan” aurinkorasvan mekaanisen suojan takana. Meikki kannattaa laittaa iholle vaikkapa meikkisienellä painelemalla, Minna Granqvist neuvoo. 

  Suojakerroin päivävoiteessa voi pelastaa

  Granqvistin mukaan aurinkorasvaa ei kannata lisätä meikin päälle, sillä lopputulos on helposti sotkuinen. Sen sijaan hän suosittelee käyttämään suojakertoimellisia sävyttäviä päivävoiteita  tai meikkivoiteita ja lisäämään sitä päivän mittaan.

  – Nykyään on hyvä valikoima tuotteita, joissa on mukana suojakerroin. Myös mikä tahansa meikki antaa lisäsuojan iholle, vaikkei siinä spf:ää erikseen mainittaisikaan, Granqvist opastaa. 

  ”Auringonvalossa mattapintaiset ja paksut meikit näyttävät tunkkaiselta ja voivat ruveta kiiltämään.”

  Jaana Veronika suosittelee käyttämään suihkutettavia aurinkosuojia. 

  – Niitä voi suihkuttaa meikin päälle silmänympärysihoa varoen, mikäli altistus auringolle on pitkäkestoinen. 

  Kesällä vähemmän on enemmän

  Kesämeikissä pätee yksi hyvä nyrkkisääntö – vähemmän on enemmän.

  – Auringonvalossa mattapintaiset ja paksut meikit näyttävät tunkkaiselta ja voivat ruveta kiiltämään. Nykyään on hyviä sävyttäviä päivävoiteita ja kevyitä meikkivoiteita, jotka saavat kevyen olon iholle, Minna Granqvist sanoo.

  Poskipunaa kannattaa käyttää voidemaisena, sillä se levittyy kauneimmin ja jättää iholle kesään sopivan hehkun.”

  Myös Jaana Veronika puhuu luonnollisuuden puolesta. 

  – Kesällä kannattaa käyttää mahdollisimman ohutta meikkiä ja jättää puuteri pois. Suojakertoimen sisältämä bb-voide sormin levitettynä on oiva vaihtoehto. Poskipunaa kannattaa käyttää voidemaisena, sillä se levittyy kauneimmin ja jättää iholle kesään sopivan hehkun. Siistityt kulmat, lämpimällä vedellä peseytyvä ripsiväri ja raikas huulimeikki ilman rajauskynää tekevät raikkaan ilmeen kesäpäivään. 

  Hän suosittelee myös ennakoimaan maksaläiskäherkät kohdat iholla suojaamalla ne erityisen hyvin auringolta. 

  Kasvojen puhdistusainetta voi käyttää oman harkinnan mukaan. Asiantuntija kertoo, miten sopiva naamanpesutahti löytyy.

  Moni oppi jo nuorena, että kasvot tulee pestä aamuin illoin, jotta välttyy epäpuhtauksilta.

  Toisaalta viime aikoina on alettu varoitella kasvojen liiallisesta pesemisestä. Jos kasvoja pesee usein ja liian voimakkailla aineilla, iho saattaa ärtyä ja mennä jopa huonompaan kuntoon.

  Viime aikoina on hehkutettu esimerkiksi hellävaraista mutta tehokasta tuplapuhdistusta sekä pohdittu, olisiko sittenkin parempi pestä kasvot vain kerran päivässä.

  Tarvitseeko kasvoja sitten pestä ollenkaan? Mitä tapahtuu, jos ei pese?

  Harva on valmis kokeilemaan, mutta Allure-sivusto kysyi asiaa asiantuntijalta.

  Pesemättömyyden seuraukset riippuvat ihotyypistä, dermatologi Soren White sanoo. Pääsääntö kuitenkin on, että iho-ongelmat todennäköisesti pahenevat. Rasvainen iho alkaa pukata pintaansa finnejä, ja kuiva iho muuttuu kuivemmaksi ja sameammaksi.

  Kasvojen pesu vedellä voi riittää

  Jos ihoa ei pese tai sen puhdistaa huonosti, kasvoille kertyy meikkiä, rasvaa, likaa, pölyä, saasteita, hikeä ja kuolleita ihosoluja. Töhnäkerros heikentää myös ihonhoitotuotteiden toimintaa.

  Peseminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä ennen kuin iholle on oikeasti kertynyt likaa, asiantuntija huomauttaa.

  Kasvojen likaantumiseen vaikuttavat ihotyyppi sekä elinympäristö.

  Töhnäkerros heikentää ihonhoitotuotteiden toimintaa.

  Soren White neuvoo Alluren jutussa, että kuivaihoisille voi monessa tapauksessa riittää vedellä huuhtelu, jos kasvot eivät ole erityisen likaiset. Kun puhdistusaine ei irrota ihossa luontaisesti olevia öljyjä, kasvojen kosteustasapaino säilyy.

  Muilla ihotyypeillä paras pesutiheys riippuu siitä, kuinka paljon kasvot rasvoittuvat ja likaantuvat. Kaksi kertaa päivässä puhdistusaineen kanssa on silti maksimi.