Tämänkin kuvan käsittelyssä on varmasti vierähtynyt kunnon tovi. Kuva: Colourbox
Tämänkin kuvan käsittelyssä on varmasti vierähtynyt kunnon tovi. Kuva: Colourbox

Kokenut kuvankäsittelijä paljastaa keskeisen syyn sille, miksi uima-asut eivät näytä kenenkään päällä samalta kuin mainoksissa.

Kukaan ei liene enää yllättynyt siitä, että mallit eivät oikeasti näytä samalta kuin bikini- ja alusvaatemainoksissa. On kuitenkin yllättävää, mitä kaikkea mukamas täydellisen vartalon eteen tehdään kuvaustilanteissa ja tietokoneen ruudulla.

Nainen, jolla on pitkä kokemus mallien kuvien käsittelemisestä, paljastaa Refinery29-sivuston jutussa, miten kuvia manipuloidaan. Hän on työskennellyt esimerkiksi tunnetulle alusvaatemerkille Victoria's Secretille.

Nainen on antanut haastattelun nimettömänä. Hän haluaa, että ihmiset ymmärtäisivät, miten epäaitoja mainoksissa näkemämme kehot ovat. Victoria's Secret kieltäytyi kommentoimasta aihetta sivustolle.

Uima-asun alle on kätketty push up -liivit

Victoria's Secretin malleilla on tyypillisesti hoikka vartalo ja suuret rinnat. Kuvankäsittelijän mukaan iso osa työstä tapahtuu jo ennen kuin edes kuvataan. Rintojakin suurennetaan ennen ja jälkeen kuvan ottamisen.

”Me käsittelemme rintsikat pois näkyvistä.”

– He pukevat uimapuvun alle push up -rintsikat, ja me käsittelemme rintsikat pois näkyvistä. Näin tehdään jopa olkaimettomia uima-asuja kuvatessa. Kun päällä on olkaimeton bikiniyläosa, ei ole mahdollista saada rintavakoa aikaiseksi, oli miten povekas tahansa. Se on yksinkertaisesti mahdotonta, kiitos painovoiman, hän sanoo.

Temppua kuulemma harrastavat muutkin vaatemerkit.

Tämän jälkeen rintoja muokataan kuvankäsittelyohjelman avulla. Yleensä kuvankäsittelijältä toivotaan pyöreämpiä, terhakampia, symmetrisempiä ja tietenkin isompia rintoja. Kun vielä peppua muokataan pyöreämmäksi, lopputulos on kurvikkuuden ja hoikkuuden yhdistelmä, joka on tavallisempi mainoksissa kuin todellisuudessa.

Lue myös: Heippa, push up -rinnat! Hollywood-tähdet esittelevät uuden trendin

 

Haute to yacht. #OwnTheBeach

Kuva, jonka Victoria's Secret (@victoriassecret) julkaisi

Uikkarin sisälle ommellaan toppauksia

Mallin siluettia muutetaan kuvauksissa myös täyttämällä uimapukua erilaisilla toppauksilla.

– Jos uimapukua pitää kädessään, se tuntuu painavalta, koska sen sisään on ommeltu kaikki tämä kama, Refineryn haastateltava paljastaa.

Kuvankäsittelijä piilottaa luut

Asiakkaat haluavat nähdä laihoja naisia, mutta eivät sitä, miltä laihuus todellisuudessa näyttää, kuvankäsittelijä kertoo. Tästä syystä käsittelijöiden vakiohommiin kuuluu esimerkiksi törröttävien lantio- ja kylkiluiden häivyttäminen.

Lue myös: Näin paljon itseruskettavaa kului Victoria’s Secret -alusvaatemalleihin

Kuvien kehonosat eivät välttämättä kuulu malleille

Refineryn haastatteleman kuvankäsittelijän mukaan mallien kehonosia vaihdetaan kuvissa vähän väliä edestakaisin. Kerran häntä pyydettiin vaihtamaan kuvassa mallille toisen mallin kädet, jotta poseeraus näyttäisi paremmalta.

 

Grab your girls—the #VSSemiAnnualSale is almost over! You’ve been warned 😉.

Kuva, jonka Victoria's Secret (@victoriassecret) julkaisi

Mallit eivät oikeasti ole karvattomia

Vaikka olisi juuri sheivannut kainalonsa, ne tuskin näyttävät samalta kuin muotikuvissa. Mutta ei, malleilla tai meikkitaiteilijoilla ei ole tiedossaan salaperäistä karvanpoistomenetelmää, jolla ihosta saisi täydellisen sileän ja joka ei ikinä aiheuttaisi sisäänpäin kasvaneita karvoja.

Kuvankäsittelijän mukaan malleilla on karvoja siinä missä muillakin, ja silkkinen lopputulos syntyy tietokoneen ruudulla. Oikeat kainalot näyttäisivät kuvissa harmailta.

– Kun mallit nostavat kätensä ilmaan ja tekevät klassisen rantaposeerauksen, heillä on karvaiset kainalot ja sänkeä bikinirajalla – koko normaali setti.

Hiuksia taas lisätään

Oletko ihaillut mallien tuuheita kutreja? Vaikutelma syntyy hiuslisäkkeillä, jotka pistetään paikalleen heti kuvausten aluksi.

”En muista koskaan työskennelleeni tytön kanssa, jolla olisi kuvassa oikeat hiukset.”

– En muista koskaan työskennelleeni tytön kanssa, jolla olisi kuvassa oikeat hiukset, kertoo Refineryn haastattelema kuvankäsittelijä.

Hän ei enää käsittele mallien kuvia päivätyönään, mutta tekee satunnaisia keikkoja. Enää hän ei kuitenkaan suostu esimerkiksi kaventamaan vyötäröitä tai valkaisemaan hampaita tai silmämunia (kyllä vain, se on mainoskuvien peruskauraa).

Onneksi viime aikoina muotialalla on nähty myös toisenlaisia tuulia, kuten treenivaatejätti Niken uudet mallit.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

  1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
  2. Kosteuttava suihke
  3. Öljy tai seerumi
  4. Kosteuttava suihke
  5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.