Ranteen lisäksi kasvojensa sävyä kannattaa tarkkailla tietenkin ihan peilistä – hyvässä valossa. Kuva: Shutterstock
Ranteen lisäksi kasvojensa sävyä kannattaa tarkkailla tietenkin ihan peilistä – hyvässä valossa. Kuva: Shutterstock

Ihon pohjasävy kannattaa toki huomioida meikkivoiteen valinnassa, mutta olisi hyvä myös miettiä, millaisen lopputuloksen haluaa.

Jos meikkivoiteen haluaa sulautuvan täydellisesti omaan ihonsävyynsä, oikean tummuusasteen lisäksi pitäisi huomioida myös ihon ja meikkivoiteen pohjasävy.

Yleensä se on joko kellertävä tai punertavampi roosa.

– Pohjasävyn selvittämisen voi aloittaa katsomalla ranteessa näkyviä verisuonia. Jos ne ovat vihertävät, iho on kellertävämpi ja jos enemmän violetit, silloin iho on luultavasti roosapohjainen, meikkitaiteilija ja Lumenen kauneuslähettiläs Mariela Sarkima sanoo.

Ok, ihon pohjasävy on nyt kutakuinkin selvillä. Sitten vain valitsemaan sen perusteella meikkivoidetta?

Pysähdytäänpä ensin hetkeksi. Tässä kohtaa nimittäin kannattaa miettiä, millaisen lopputuloksen haluaa. Punertavaihoisen ei välttämättä kannata valita roosapohjaista meikkivoidetta tai kellertäväihoisen kellertävää, Mariela Sarkima huomauttaa.

– Yritän muuttaa tätä ajattelumallia niin, että jos et halua korostaa ihon punoittavuutta, silloin kannattaa ottaa vähän kellertävä sävy, joka neutraloi punaisuutta.

Samalla tavalla kellertävälle iholle saa heleyttä roosaan tai aprikoosiin taittavilla sävyillä.

”Jos et halua korostaa ihon punoittavuutta, silloin kannattaa ottaa vähän kellertävä sävy.”

Meikkivoideputelien sävymerkinnät saattavat monesti olla ihan hepreaa, joten sävyissä kannattaa konsultoida myyjää, jos sellainen on paikalla.

– Melkein millään merkillä sävyt eivät mene niin, että ykkönen on vaalea ja kakkonen vähän tummempi, Mariela sanoo.

Esimerkiksi Lumenella sävyt 1, 3 ja 5 ovat kellertäväpohjaisia ja sävyt 2, 4 ja 6 punertavia. L’Oréal Paris’n suositussa True Match -meikkivoiteessa pohjasävyjä merkitään kirjaimilla W (warm), N (neutral) ja C (cool).

– Nykyään löytyy aiempaan verrattuna tosi hyvin sävyjä, ja myös useimmat kansainväliset merkit ovat tajunneet, että viileän vaaleaihoiset ovat tosi iso kuluttajakunta.

Sävyn lisäksi kannattaa kiinnittää huomioita myös meikkivoiteen koostumukseen.

– Mitä läpikuultavampi meikkivoide, sitä varmemmin se näyttää oikeansävyiseltä, koska oma iho kuultaa läpi. Niissä on helpompi löytää sopiva sävy kuin todella peittävissä meikkivoiteissa, Mariela vinkkaa.

Nowords

Punertavalle iholle pitää valita saman sävyinen meikkivoide? Meikkiguru kannustaa miettimään säännön uusiksi

hei! Satoja tuhansia meikkivoiteita asiakkaille kokeilleena voin sanoa, että tämä asia ei ole aivan niinkuin tässä jutuss kirjotetaan. Meikkivoiteen pitää olla samansävyinen kuin oma iho, ei siis punertavalle kellertävää ja kellertävälle iholle roosaa.. näistä edellä mainituista ei saa luonnollista ja kaunista lopputulosta, jos haluat peittää punaisiutta tai kellertävyyttä voit siihen käyttää peiteaineita tai cc tuotteita jotka ovat colour correction, eli ihan väriä korjaavia.. jos laitat...
Lue kommentti
Eläkeläiskaunotar

Punertavalle iholle pitää valita saman sävyinen meikkivoide? Meikkiguru kannustaa miettimään säännön uusiksi

Nowords kirjoitti: hei! Satoja tuhansia meikkivoiteita asiakkaille kokeilleena voin sanoa, että tämä asia ei ole aivan niinkuin tässä jutuss kirjotetaan. Meikkivoiteen pitää olla samansävyinen kuin oma iho, ei siis punertavalle kellertävää ja kellertävälle iholle roosaa.. näistä edellä mainituista ei saa luonnollista ja kaunista lopputulosta, jos haluat peittää punaisiutta tai kellertävyyttä voit siihen käyttää peiteaineita tai cc tuotteita jotka ovat colour correction, eli ihan väriä korjaavia...
Lue kommentti

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

  1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
  2. Kosteuttava suihke
  3. Öljy tai seerumi
  4. Kosteuttava suihke
  5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.