Ota puhdistuksesta rutiini jokaiselle aamulle ja illalle – kasvosi kiittävät! Kuva: Shutterstock
Ota puhdistuksesta rutiini jokaiselle aamulle ja illalle – kasvosi kiittävät! Kuva: Shutterstock

Tekniikka kuntoon! Ihotuotteet menevät hukkaan, mikäli niitä käyttää väärin. 

Puhdistusaine, kasvovesi, seerumi ja kosteusvoide – huolellinen ihonhoitorutiini muodostuu monesta vaiheesta. Vaikka rutiinisi olisivat muuten jo hyvällä mallilla, pelkkä oikeiden tuotteiden omistaminen ei riitä: rasvoja ja tököttejä pitää myös osata käyttää oikein.

Oletko koskaan ajatellut, miten näitä jokaiselle tuttuja perustuotteita kuuluu oikeasti käyttää saadaksesi niistä kaiken hyödyn irti? Refinery29 ohjeistaa kasvojenpuhdistustuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Puhdistusaine

Väärin: Älä levitä tuotetta sieneen tai muuhun pesuvälineeseen, sillä ne imevät liikaa tuotetta ja näin puhdistusainetta menee hukkaan. Vältä myös puhdistusöljyjä, sillä ne jättävät iholle helposti jäämiä ja estävät muiden tuotteiden imeytymistä.

Oikein: Jos käytät geeliä tai vaahtoavaa ainetta, levitä tuote sormenpäilläsi kostealle iholle. Puhdistusemulsio sen sijaan toimii parhaiten kuivalle iholle, sillä vesi laimentaa tuotetta ja sen tehoa. Hiero puhdistusaine kasvoille pyörivin liikkein, huuhtele pois ja vasta sen jälkeen viimeistele puhdistus sienellä tai muulla pesuvälineellä.

Kasvovesi

Väärin: Kasvoveden käyttöön liittyy yleinen harhaluulo, että sitä kuuluu ruiskuttaa tai sumuttaa iholle – se tosin vaikuttaa loogiselta levitystavalta, kun monet kasvovedet pakataan ruiskupulloihin. Varo kasvoveden levittämistä herkälle silmänympärysiholle. Vältä myös alkoholipohjaista kasvovettä, sillä ne kuivattavat ja ärsyttävät ihoa liikaa.

Oikein: Vaikka suihkiminen on helppo tapa käyttää ainetta, kasvovesi on suunniteltu poistamaan lian ja puhdistusaineen jäämät. Pumpulilla pyyhkiminen siis levittää tuotteen, kosteuttaa ja poistaa kasvoilta loput liat. Pyyhkimällä kasvovettä iholle saat tuotteesta kaikki tehot irti.

Seerumi

Väärin: Levität seerumin kuivaan ihoon.

Oikein: Seerumit sisältävät paljon aktiivisia ainesosia, jotka tekevät tuotteesta tehokkaan. Seerumit auttavat myös muiden tuotteiden imeytymistä. Levitä tuote kosteaan ihoon: seerumin ainesosat läpäisevät kostean ihon paremmin ja tunkeutuvat syvemmälle. Seerumit voivat muuttaa ihoasi, joten sen käyttötavalle kannattaa uhrata ajatus.

Kosteusvoide

Väärin: Isoin virhe on kosteusvoiteen skippaaminen. Vältä levittämästä voidetta epätasaisesti, sillä se voi tukkia ihohuokosia hiusrajan ja korvien läheltä, kun pyyhit voidetta kasvojen keskeltä ulospäin. Usean kerroksen lisääminen tai liian paksu rasva tukkii ihohuokoset.

Oikein: Levitä kosteuttajaa kasvoille ja kaulalle. Kaula on kasvojen jatke, ja sekin tarvitsee kosteusvoidetta. Valitse ihollesi sopiva kevyt tuote, joka ei jätä kiristävää oloa.

Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, meikkaaminen todella on huijaamista. Ja sehän se vasta hauskaa onkin.

Meikki on muun muassa sitä varten, että itsensä voi halutessaan saada näyttämään vähän erilaiselta kuin saunanraikkaana. Silmiä voi korostaa, kasvoja muotoilla varjostuksilla ja huuliin saa meikillä väriä, kiiltoa ja kokoa.

Kokeile näitä tehokikkoja, kun kaipaat kasvoihisi sitä jotain.

1. Korosta, korosta ja korosta

Kun valo heijastuu jumalaisesti poskipäästä, voi hetken kuvitella olevansa Beyoncé tai Jennifer Lopez – siis tosi hehkeä ilmestys.

Helpoimmillaan korostuksen voi tehdä vaikka sipaisemalla vähän huulirasvaa kasvojen korkeimpiin kohtiin. Se tuo kasvoille kolmiulotteisuutta. Poskipäiden korkeimpaan kohtaan ja kulmaluulle levitetty, valoa heijastava korostus on kuin pieni kasvojenkohotus. Korostus silmien sisänurkissa ja liikkuvan luomen keskellä puolestaan avartaa katsetta. Kokeile myös korostusvärin sipaisemista nenänvarteen.

2. Nostetta kulmakarvoilla

 

tune in #movienightwithkarlie

Henkilön Kaia (@kaiagerber) jakama julkaisu

Okei, kuvassa oleva Kaia Gerber on saanut varsin hyvät geenit syntymässä, mutta huippumalli Cindy Crawfordin tyttären kulmakarvoista voi ottaa oppia jokainen. Kulmakarvat todella kehystävät kasvoja, ja tuuheiksi ja maltillisen kaareviksi muotoiltuina ne voivat jopa nuorentaa ilmettä. Jos ehdit meikata vain yhden kohdan kasvoista, kulmakarvat ovat valinta, jolla todella saa muutoksen aikaan.

3. Vaalea sisärajaus

 

Fluttery lashes #boldbrows #nudewaterline #browneyeshadow #flutterylashes #simpleeyes

Henkilön Makeup Lover (@makeuplover_xxo) jakama julkaisu

Suuremmat silmät? Helppoa, levitä vain nudesävyistä rajauskynää alaluomelle sisärajaukseksi. Toinen vaihtoehto on valkoinen, mutta se saattaa näyttää epäluonnolliselta.

Jos silmien esiin piirtämiseen on enemmän aikaa, avaramman katseen saa käyttämällä mustaa, ruskeaa ja vaaleaa. Mustaa yläluomelle, vaaleaa sisärajaukseksi ja ruskeaa alaluomelle ripsien alle.


4. Aurinkopuuteri muotoilee kevyesti

Joo joo, contouring pitää tehdä viileällä ja harmahtavalla sävyllä, joka muistuttaa varjoa. Aurinkopuuteri ja poskipuna ovat silti oikein hyviä tuotteita kasvojen muotoiluun, kun niitä levittää kevyellä kädellä. (Tarkoitus ei ole muuttua oranssinaamaiseksi.)

Aurinkopuuteria voi hyvin käyttää myös kalpealla iholla, mutta sävyvalinnassa kannattaa olla tarkkana. Kun sävy on oikea, puuteria voi tupsutella kasvojen reuna-alueille sekä poskille tuomaan kasvoille muotoa.

5. Varjosta alahuulen alta

 

@kimkardashian contouring and highlighting with the crème kits! Get yours at KKWBEAUTY.COM

Henkilön KKWBEAUTY (@kkwbeauty) jakama julkaisu

Ihan Kim Kardashianin tasoisiin varjostuksiin ja korostuksiin ei ole pakko ryhtyä. Kuvasta kannattaa kuitenkin poimia kätevä vinkki, jolla huulet saa näyttämään suuremmilta: aavistus varjostusväriä alahuulen alla. Muista erittäin huolellinen häivytys.

Nestemäinen mattahuulipuna näyttää parhaimmillaan jumalaiselta, mutta pahimmillaan siltä, että lapsi on päässyt äidin meikkeihin käsiksi.

Supermattainen huulipunalook on trendikäs ja muutenkin aivan paras juttu: se kestää huulilla huomattavasti paremmin kuin tavallinen huulipuna ja näyttää upealta. Kirkkailla väreillä huulista saa  juhlavat, ja vaaleammat sävyt pitävät meikin puolestaan siistinä ja luonnollisena.

Ongelmana vain on, että nestemäistä mattahuulipunaa ei ihan tuosta noin vain levitetä huulille.

Lähes jokainen nestemäisiä huulipunia kokeillut tietää, millainen suo tuotteen käyttäminen voi pahimmillaan olla. Levittäminen sujuu ehkä hyvin, mutta yhtäkkiä väriä levähtääkin ihan väärään paikkaan – eikä sitä saa sormella pyyhkäisemällä enää pois. Lopputulos voi myös olla epätasainen ja kuiva.

Lue myös: Leviääkö huulipuna päivän mittaan? Lainaa apu silmämeikistä

Kyseessä on kieltämättä vaativa meikkituote, mutta se on onneksi mahdollista kesyttää. Kokosimme 6 vinkkiä, joiden avulla aloittelijakin voi saavuttamaan täydellisen mattahuulipunalookin:

1. Kuori ja kosteutat huulet aina ennen huulipunan käyttöä.

Pehmeälle ja kosteutetulle huulelle on huomattavasti helpompi levittää tuotetta kuin kuivalle korpulle. Lisäksi jälki on tasaisempi, kun kuiva iho ei paakkuunnuta huulipunaa.

Lue myös: Rohtuneet ja halkeilevat huulet? Syyllinen saattaa löytyä hammastahnatuubista

2. Testaa ensin vaaleaa sävyä.

Jos mattahuulipunan kanssa on aloittelija, ei kannata ensimmäiseksi tarttua kirkkaan punaiseen tai tummanruskeaan sävyyn. Nudet ja huulien värin kanssa läheiset vaaleanpunaiset ovat varmoja valintoja kokeilijoille: vaikka tulos ei olisi ihan täydellinen, sitä on vaikea huomata.

Lue myös: Nyt on jännä kikka, jolla löydät parhaiten sopivan huulipunasävyn: vilkaise rintaliiviesi sisälle

3. Käytä huultenrajauskynää.

Kuten tavallisenkin huulipunan kanssa, tuotteen levittäminen on huomattavasti helpompaa kun huulet on jo rajattu. Todennäköisyys sille, että nestemäistä väriä leviää ympäri leukaa ja poskia, on myös pienempi. Kynällä kannattaa värittää hiukan myös huulia, jolloin huulipunan ja kynän rajat eivät ole turhan näkyvät.

4. Aloita pienellä määrällä.

Nestemäiset huulipunat ovat yleensä erittäin pigmenttisiä, joten pienellä määrällä saa paljon aikaan. Paksusta kerroksesta tulee helposti epätasainen, ja huulien rajojen sisäpuolella pysyminen on pienen tuotemäärän kanssa helpompaa.

5. Älä hiero huulia yhteen.

Monilla on tapana levittää huulipunaa ensin ylä- tai alahuulelle, sitten hieroa huulia yhteen ja jatkaa sen jälkeen punan levittämistä. Huulien yhteen hierominen kuitenkin häiritsee tuotteen kuivumista, ja huulipunasta tulee herkästi epätasainen: kun hieromisen jälkeen lisää uuden kerroksen huulipunaa jo kuivuneen tuotteen päälle, paakkuinen tulos on lähes taattu.

6. Pidä tehokasta meikinpoistoainetta ja vanupuikkoja lähellä.

Koska nestemäisen huulipunan on kuivuessaan tarkoitus pysyä sitkeästi paikallaan, sotkuja huulten ympäriltä on vaikea saada pois. Jos virheitä sattuu, pyyhkäise huulipuna meikinpoistoaineen ja vanupuikon avulla nopeasti pois. Sen jälkeen peitevoiteella voi korjata meikkivoidetta, jos sitä lähtee puhdistusprosessin aikana iholta.

Lähteet: Glamour, Bustle, Refinery29