Täsmäohjeet ja -tuotteet jokaiselle tukkatyypille. Vaviskaa, Charlien enkelit!

Ovatko hiuksesi?

1. Suorat ja sileät

Tyypilliset suomalaiset hiukset ovat suorat ja ohuet. Tällaiseen tukkaan tarvitaan muotoilutuote, joka ei tee hiuksista raskaita.

– Yleinen virhe on valita suorille ja ohuille hiuksille liian vahvoja tuotteita, vaikka pitäisi pysyä kevyemmissä volyymia antavissa, kertoo Cutrinin kouluttaja Tarmo Korpi.

Loistovalintoja liehuletille ovat tuuheutta lupaavat muotoilutuotteet, kuten vaahdot, suihkeet sekä yllättäen myös emulsiovoiteet. Ne tuuheuttavat hiuksia hienosti, vaikka voiteen levittäminen pitkiin ja päätä nuoleviin hiuksiin voi tuntua järjettömältä. Hiukset jäävät pehmeiksi, kun taas vaahto saattaa muotoilla tukan turhan rapsakaksi. Emulsiovoide levitetään pyyhekuiviin hiuksiin tyvestä latvaan ennen kuivausta.

Valuvaa tukkaa halutaan usein tuuheuttaa erityisesti juuresta, mutta muotoilutuote kannattaa levittää kiltisti latvaan asti. Vaikka pitkän tukan paino latistaisi päivän mittaan hiustyveä, pysyy latva silti kuohkeana ja lämmöltä suojattuna.

Myös hiuspuutereilla sekä sea salt -suihkeilla hiuksista saa karheammat ja muotoiltavammat. Ne ikään kuin avaavat hiusten pinta-rakennetta, ja tukka tuntuu tuplasti paksummalta.

Käytä: Volyymi-suihkeet ja tuuhennusvoiteet tai -emulsiot. Viimeistele hiuspuuterilla.
Vältä: Liian voimakkaat ja rasvaiset tuotteet, kuten geelivahat latistavat kampauksen.

2. Lyhyet ja hennot

Kun hiukset ovat ohuet, ovat tuuheuttavat tuotteet paikallaan. Föönin lämmössä aktivoituvat hius-tuotteet turvottavat hiuksia, jolloin tukka näyttää tuuheammalta. Kevyet muotoilutuotteet, kuten maitomaiset volyymiemulsiot sekä tuuheuttavat föönisuihkeet ovat paikallaan. Myös kestoväri antaa hiuksiin lisää rakennetta.

Hennon tukan välineinä fööni, ilmakiharrin sekä tarrarullat ovat lyömättömiä. Pyöräytä tarrarullat hiuksiin muotoilun ja föönauksen jälkeen. Mieti etukäteen, minne haluat tukan taipuvan ja pyöritä rullat hiuksiin sen mukaan. Ota hiusosio, sihauta siihen kevyesti lakkaa ja kiepauta rulla paikalleen. Lopuksi voit tehdä vielä loppusuihkauksen lakalla pään ylle. Anna kiinnittyä viitisen minuuttia, poista rullat ja harjaa hiukset. Viimeistele kevyellä hiuslakalla.

Käytä: Hiuspuutereilla sekä mattavahoilla hiuksiin saa rakennetta.
Vältä: Rasvaiset vahat, kiiltosprayt ja vahvat muotovaahdot
kannattaa unohtaa.

3. Paksut ja karheat

Karheassa tukassa on rakennetta ja nostetta omasta takaa. Hiusten karheus ja tönkköys johtuvat siitä, että hiusten pintarakenne on hieman avonainen. Kuiva kuontalo kaipaa taipuisuutta, silotusta ja kiiltoa.

– Suoristustuotteet pehmentävät paksua ja karheaa tukkaa, neuvoo Tarmo Korpi.

Paksun ja karhean tukan onni on se, että muotoilutuotteita voi käyttää reippaalla kädellä. Hiukset eivät tarvitse volyymia, vaan niiden temppuilua halutaan ennemminkin hillitä. Kevyt muotoiluneste ei tepsi karheaan tukkaan, mutta esimerkiksi öljy- ja voidepitoiset tuotteet liukastavat tukan helposti käsiteltäväksi.

Varmista, että muotoilutuote leviää koko päähän. Voit kammata hiukset vielä lopuksi harvalla kammalla, niin ainetta on varmasti tasaisesti tyvestä latvaan.

Kuiva tukka voidaan viimeistellä kiiltosuihkeella. Se antaa hiuksiin lisää painoa sekä vie pois pörröisyyttä ja sähköisyyttä silottamalla hiusten pintaa.

Käytä: Suoristava voide pehmittää ja silottaa hiuksia. Lisää lopuksi kiiltosuihketta.
Vältä: Muotovaahdot tekevät karheista hiuksista helposti koppurat.

4. Taipuisat ja kiharat

Kiharat hiukset ovat luonnostaan aina vähän kuivat ja janoavat siksi kosteutta.

– Pesutuotteilla on suuri merkitys siinä, miten kiharan tukan muotoilu onnistuu, Korpi kertoo.

Kosteuttavat tuotteet tekevät hiuksista taipuisammat ja pehmeämmät. Hiuksiin jätettävät kosteussuihkeet kuuluvat kiharahiuksisen luottotuotteisiin.

Purkkimerestä valitaan kiharan tukan täsmätuotteet. Muotovaahtokin toimii, mutta mieluiten alkoholittomana. Alkoholi tekee hiuksille saman kuin iholle – eli kuivattaa, ja siitähän ei kihara tykkää.

Olisi parasta, jos hiukset saisivat kuivua rauhassa itsekseen muotoilutuotteen levityksen jälkeen. Kampa, harja ja fööni hajottavat ne helposti kuivaksi pörhöksi.

Kosteat kiharat kannattaa puristella muotoonsa käsin. Jos kiire yllättää, liitä fööniin diffuusori eli kiharankuivatin. Se pitää kiharat parhaiten kasassa. Kun tukka on kuiva, voit puristella suortuviin vielä viimeistelyvahaa tai märkälakkaa.

Käytä: Tukea antavat kosteussuihkeet sekä viimeistelyvahat.
Vältä: Alkoholipitoiset muotovaahdot.

Meikin keskipisteeksi riittää nyt yksi värikkäänä loistava luomivärisävy.

Ensin tulivat keväiset pastellit, ja kesää kohti mentäessä luomivärit muuttuvat aina vain kirkkaammiksi. Katso mallia julkkiksilta, jotka ovat ottaneet värikkäiden luomivärien trendin omakseen.

Neonvihreää

Meikkaaja Mai Quynh julkaisi kuvan näyttelijä Alison Brien häikäisevästä luomivärilookista. Sähäkän sävyn kanssa muu meikki kannattaa pitää minimalistisena.

Loistavaa laventelia

Olivia Munnin laventelinvioletti silmämeikki on Patrick Tan käsialaa.

Lämmintä keltaista

Näyttelijä Margot Robbie näyttää, että keltaisen luomivärin voi levittää aina kulmakarvoihin asti.

Sinistä ja lilaa

 

🌈 #lilycollins 💋

Henkilön Vincent Oquendo (@makeupvincent) jakama julkaisu

Hempeissäkin sävyissä voi olla näyttävyyttä. Meikkaaja Vincent Oquendo teki näyttelijä Lily Collinsille meikin, jonka väreissä näkyi vaaleanpunaista, lilaa ja vaaleansinistä.

Näyttävää kullankeltaista

Värikäs glittermeikki huomataan varmasti. Malli Gigi Hadidin luomilla hehkui kulta.

Trendikästä sinistä

 

LIBRA 🔷 #kkwxmario #kkwbeauty #kimkardashian #makeupbymario #mariodedivanovic

Henkilön MARIO FAN PAGE (@mariodedivanovic) jakama julkaisu

Sinisen luomivärin kanssa ei tarvitse himmailla. Kim Kardashian West ja meikkaaja Mario Dedivanovic nostivat klassikkosävyn jälleen pinnalle.

Ruskeiden silmien meikkaamisessa rajana on vain mielikuvitus.

Ruskeisiin silmiin sopivat lähestulkoon kaikki luomivärit.

Klassisimmat valinnat ruskeille silmille ovat violettiin taittavat sävyt sekä hohtava pronssi tai kulta.

Ruskeita silmiä korostavat luomivärisävyt:

  • Tumma violetti
  • Kulta
  • Pronssi

Lisäksi ruskeiden silmien kanssa hyvin sopivat luomivärisävyt:

  • Hiilen- ja tummanharmaa
  • Hopea
  • Vaalea samppanja
  • Mintunvihreä tai muu kirkas väripilkku
  • Sammalenvihreä

Vihreä luomiväri saa ruskeat silmät näyttämään kirkkaammilta. Kuva: Shutterstock
Vihreä luomiväri saa ruskeat silmät näyttämään kirkkaammilta. Kuva: Shutterstock

Ruskeasilmäinen saa katseeseensa intensiivisyyttä mustalla rajauksella. Rajausvärinä kannattaa kokeilla myös tummansinistä.

Lähteet: Byrdie, StyleCasterThe Good Glow