Tässä kuvassa ei ole bloggaaja Marie Southard Ospina, vaan joku toinen pluskokoinen ihana nainen. Kuva: Shutterstock
Tässä kuvassa ei ole bloggaaja Marie Southard Ospina, vaan joku toinen pluskokoinen ihana nainen. Kuva: Shutterstock

Ei lähtenyt! Ehkä täydellisyys ei tarkoitakaan välttämättä hoikkuutta?

Muistatteko, kun yhdysvaltalainen 27-vuotias freelance-toimittaja Esther Honig halusi tutkia, miten kauneusihanteet eroavat ja lähetti kasvokuvansa käsiteltäväksi yli 20 eri maahan? ”Tehkää minusta kauniimpi”, hän pyysi ja sai paluupostissa kasan kuvia, joissa hänelle oli photoshopattu meikkiä. Kuvia yhdisti vaaleammaksi muokattu ihonväri.

Estherin jälkeen japanilais-yhdysvaltalainen toimittaja Priscilla Yuki Wilson jatkoi projektia. Priscilla lähetti kuvansa muokattavaksi nähdäkseen, mitä hänen eri etnisistä piirteistään korostettaisiin tai häivytettäisiin kuvankäsittelyllä. Osa vaalensi hänen ihonväriään, osa tummensi, ja jotkut muokkasivat hänet miltei tunnistamattomaksi. Kuvat olivat niin erilaisia, ettei niistä Priscillan mukaan voinut päätellä juuri mitään muuta kuin sen, ettei hänen ulkonäköönsä osattu suhtautua oikein mitenkään.

Nyt vuorossa on kolumbialais-yhdysvaltalainen pluskokoinen Marie Southard Ospina, 23, joka selvitti, miten ”kaksoisleukaan, pulleisiin poskiin ja pyöreisiin kasvoihin” (Marien omia sanoja) suhtauduttaisiin. Bustle.comiin kokeilustaan kirjottanut bloggaaja yllättyi tuloksista. Vain kolmessa maassa 21:stä hänen kuvaansa muokattiin huomattavasti hoikemmaksi. Nämä maat olivat Ukraina, Meksiko ja Latvia.

Marien mukaan kokeilu oli menestys, jonka hän toivoo valavan uskoa muihinkin pluskokoisiin. Hän itse viihtyy vartalossaan ja toivoo kaikkien XL-kokoisten rakastuvan kurveihinsa.

Voisiko Marien kokeilusta päätellä, ettei täydellisyys tarkoitakaan enää hoikkuutta? Katso muokatut kuvat täällä.

Esther Honigin Before & After -projektin kuvat näet täällä.

Lue myös:

Rinnat paljaana poseeraava Keira Knightley taistelee kuvankäsittelyä vastaan

Nuori, nainen ja yli 100 kiloa: "Ongelmani ei ole lihavuus, vaan muiden asenteet"

Tämä yläosaton kuva aloitti kuvankäsittelytrendin

70 kiloa laihduttanut bloggari kaipaa kilojaan: "Nyt naiset pitävät minua uhkana"

Kuva: IMAXTree

Mikään ei ole ikuista, mutta meikin voi saada kestämään siistinä koko illan ajan – ilman, että sitä pitää olla jatkuvasti korjailemassa.

On niitä ihmisiä, jotka jaksavat käydä tunnin välein vessassa lisäämässä huulipunaa ja puuteroimassa nenän – ja sitten niitä, jotka haluavat laittaa meikit naamaan ja unohtaa niiden olemassaolon.

Jos kuulut jälkimmäiseen porukkaan, meikistä kannattaa yrittää tehdä mahdollisimman kestävä. Silloin riittää, että korkeintaan painelee ylimääräisen rasvan pois iholta kerran tai pari illan aikana.

Näillä vinkeillä saat meikin kestämään kovemmatkin kekkerit.

1. Suosi ohuita kerroksia

Jos meikin on tarkoitus kestää, tuotteet pitää tietenkin valita sieltä järeimmästä päästä. Suosi puteleita, joissa mainitaan pitkäkestoinen, vedenkestävä ja tahraamaton.

Myös levitystavalla on väliä. Ohuet, huolella ihoon työstetyt kerrokset kestävät pidempään kuin paksu pakkeli, joka saattaa levitä kesken hauskanpidon. Kostea meikkisieni on hyvä väline meikkivoiteen levittämiseen, sillä se imee itseensä ylimääräisen tuotteen ja jättää iholle vain tarvittavan määrän. Tarvittaessa sen avulla voi levittää vielä toisen kerroksen sinne, missä lisäpeitolle on tarvetta.

2. Kiinnitä ennen ja jälkeen

Meikkitaiteilija Andrew Sotomayor ei kiinnityssuihketta säästele. Bustle-sivuston jutussa hän kertoo suihkivansa tuotetta sekä ennen meikkivoidetta että sen jälkeen ja ennen ja jälkeen puuterointia.

– Kylmä ilma saa ihon kuivumaan, mikä saattaa saada ihon imaisemaan kaiken kosteuden voidemaisista meikeistä, Sotomayor perustelee.

Suihke tuo iholle paljon kaivattua lisäkosteutta ja takaa sen, että meikkivoide ei ala heti näyttää kuivan kakkumaiselta.


3. Kestävyyttä kerrostamalla

Korostuspuuteri ja poskipuna katoavat kasvoilta yleensä ensimmäisinä. Hyvä tapa saada ne kestämään pidempään on levittää iholle ensin voidemainen tuote ja päälle vielä puuterimainen. Lopputuloksesta tulee intensiivisempi, ja puuterimainen tuote myös toimii voidemaisen kiinnittäjänä.

4. Käytä tuoretta maskaraa

Bustle-sivusto muistuttaa myös, että kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa. Sillä saattaa saada vielä hetkellisesti nätiltä näyttävät ripset, mutta illan mittaan väri yleensä varisee silmien alle. Tuore ripsiväri sen sijaan toimii kuten sen pitääkin. Meikkaaja Mariela Sarkima on kertonut, että yleensä ripsiväri säilyy hyvänä noin neljä kuukautta. Mitä useammin ripsaria käyttää, sitä enemmän putkiloon päätyy ilmaa ja sitä nopeammin tuote myös kuivahtaa.

5. Silmämeikin pohjustusvoide on ystäväsi

Jos pitäisi valita yksi tuote, joka on mullistanut koko meikkauksen, se on silmämeikin pohjustusvoide. Sen avulla silmämeikki rajauksineen on oikeasti mahdollista saada kestämään pitkään, vaikka yläluomet olisivat vähän raskaampaakin sorttia. Silmämeikin pohjustusvoiteita on erilaisia, ja osa niistä myös tasoittaa ihon sävyä ja saa luomivärit toistumaan intensiivisempinä.

Kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa.

6. Pelkkä huultenrajaus riittää

Klassinen juhlameikkikikka on värittää huulet ensin kauttaaltaan huultenrajauskynällä ja levittää sitten päälle huulipuna. Vaikka huulipuna kuluisi, rajausväri alla takaa sen, että huulet näyttävät edelleen punatuilta. Nykyiset huultenrajauskynät ovat kuitenkin niin hyviä, että ne käyvät meikkiin sellaisenaan. Niiden helposti levittyvä, mutta kestävä ja miellyttävä koostumus toimii kuin kestohuulipuna. Jos sävy on vielä lähellä huulten omaa sävyä, edes huulimeikkiä ei tarvitse korjailla koko iltana.

Sannin hiuksissa on aiemmin nähty myös liilaa sävyä. Kuva: Mikko Hannula ja Instagram

Petrolinväriset latvat toimivat myös tummassa tukassa. 

Laulaja Sannilla on kirjaimellisesti värikäs hiushistoria, mutta sininen tukka on pitkään ollut hänen tunnusmerkkinsä. Sinisen sävyistä Sannin päässä on nähty suurin piirtein kaikki: harmahtava savunsininen, kirkas turkoosi, pastellinen vaaleansininen, mustaan liukuva tummansininen... 

Nyt Sanni näyttää kuitenkin ottaneen varaslähdön uuteen vuoteen hiusvärinvaihdoksella. Hän julkaisi tänään Instagram-tilillään kuvan uudesta vihreästä – tai petrolinvärisestä, miten sen nyt ottaa – kuontalostaan. 

Kuvan perusteella hiusten tyvi on hyvin tummanruskea ja pituudet hohtavat syvänvihreinä. 

 

🥑🥝🥒💚

Henkilön SANNI (@sannivirallinen) jakama julkaisu

Seuraavaksi sitrussävyjä?

Sannin lisäksi moni muukin suomalainen on viihtynyt sinisessä tukassa viime vuosina. Samoin pinkin ja hattaran sävyt ovat olleet suosittuja.

Jos ennustaa pitää, seuraava iso trendi voivat olla vihreät ja keltaiset hiukset. Perusteluja piisaa:

Siinä missä vaaleimmat vihreän ja keltaisen sävyt vaativat alle hiuksia kuluttavan vaalennuksen, petrolinsävyä voi saada suoravärillä aavistuksen tummempiinkin hiuksiin. Helppokäyttöinen trendi siis.