Testattu kahdeksikko: Estelle&Thild Sweet Vanilla Blossom Body Wash, Patyka Divine Neroli Body Wash, Ahava Cream Wash Very Dry, NUXE Prodigieux Shower Oil, L’Occitane Almond Shower Oil, Vichy Spa Shower Gel-Oil, Dermosil Mandariini ja Cattier Paris Mango & Argania Milky Shower Oil. Kuva: Mikko Hannula
Testattu kahdeksikko: Estelle&Thild Sweet Vanilla Blossom Body Wash, Patyka Divine Neroli Body Wash, Ahava Cream Wash Very Dry, NUXE Prodigieux Shower Oil, L’Occitane Almond Shower Oil, Vichy Spa Shower Gel-Oil, Dermosil Mandariini ja Cattier Paris Mango & Argania Milky Shower Oil. Kuva: Mikko Hannula

Kosteuttavat suihkugeelit lupaavat, että voit unohtaa rasvaamisen suihkun jälkeen, mutta onko niihin luottaminen? Testasimme.

Jano jäi!

Lupaus: Suihkugeeli kosteuttaa, puhdistaa hellävaraisesti ja tuoksuu pehmeän vaniljaiselle. Vaahtoutuu kevyesti.

Kokemus: Suihkugeelin tuoksu hurmaa, mutta pikemminkin kukkien kuin vaniljan tuoksulla. Vaahto on saippuamaisen isokuplaista ja levittyy helposti koko vartalolle. Suihkun jälkeen iho tuntuu puhtaalta, mutta geeli olisi voinut kosteuttaa tehokkaamminkin, sillä iho tuntui kaipaavan nopeasti kosteusvoidetta.

Estelle&Thild Sweet Vanilla Blossom Body Wash -suihkugeeli, 17 €.

Pisteet: 2,5 / 5

Luksushetki

Lupaus: Pehmeä sitrusten ja kirpeän nerolin tuoksu antaa energiaa suihkuhetkeen. Nerolin eteerinen öljy pehmentää, kirkastaa ihoa ja sopii hyvin myös herkkäihoisille.

Kokemus: Nerolina tunnetun appelsiinikukan tuoksu jakaa mielipiteitä, mutta kirpeiden tuoksujen ystävät tykkäävät. Sekä pullo että tuotteen koostumus ovat ylellisiä, ja geeli sopii käytettäväksi myös kylvyssä. Heti suihkun jälkeen iho tuntui kosteutetulta ja kimmoisalta, mutta ei kuitenkaan tahmealta. Jälkikäteen iho kaipasi kuitenkin kerroksen kosteusvoidetta.

Patyka Divine Neroli Body Wash -suihkugeeli, 25 €.

Pisteet: 3/5

Samettihipiä

Lupaus: Kiinanruusua ja viikunaa sisältävä voide pesee ihon hellävaraisesti ja kuivattamatta. Ei sisällä ihoa ärsyttäviä saippua-aineita. Sisältää hoitavia mineraaleja.

Kokemus: Viikunan makea tuoksu jää miellyttävästi viipyilemään iholle suihkun jälkeenkin. Suihkuvoide vaikuttaa jo levittäessä kosteuttavalta, mutta vaatii hyvän huuhtelun. Jälkikäteen iho tuntuu samettisen pehmeältä. Jos annat voiteen vaikuttaa iholla hetken ennen huuhtelua, mineraalien kosteuttava vaikutus vain tehostuu.

Ahava Cream Wash Very Dry -suihkuvoide, 21 €.

Pisteet: 4/5

Ihanaa spa-fiilistä

Lupaus: Sulfaatiton manteliöljy puhdistaa hellävaraisesti. Pieniä kullanhehkuisia mineraalihiukkasia sisältävä koostumus antaa iholle himmeän hohteen.

Kokemus: Geelin elegantti tuoksu ja kullankeltainen väri tuovat suihkuhetkeen ylellistä spa-fiilistä. Suihkun jälkeen iho tuntuu hyvin kosteutetulta eikä kaipaa kosteusvoidetta kuin yksittäisiin kuiviin kohtiin. Kultahippuset saavat kropan näyttämään ihanan hehkuvalta.

NUXE Prodigieux Shower Oil -suihkuöljy, 15 €.

Pisteet: 3,5 / 5

Korppukropalle

Lupaus: Suihkuöljy muuttuu veden kanssa pehmeäksi vaahdoksi, joka puhdistaa, kosteuttaa ja ravitsee ihoa. Makeantuoksuista manteliöljyä sisältävä geeli huuhtoutuu helposti.

Kokemus: Suihkugeelin koostumus on juoksevan öljyinen, joten se täytyy levittää iholle muutamassa erässä. Iholla öljy muuttuu täydellisen pehmeäksi vaahdoksi, joka on helppo huuhdella pois. Suihkun jälkeen iho on todella kimmoisa ja kosteutettu eikä kaipaa erikseen kosteusvoidetta. Tuoreiden manteleiden tuoksu jää ihanasti iholle.

L’Occitane Almond Shower Oil -suihkuöljy, 20 €.

Pisteet: 4/5

Täydellinen mätsi

Lupaus: Lähdevettä ja mineraaleja sisältävä koostumus kosteuttaa ja heleyttää ihoa. Mieto ja kevyen öljymäinen suihkugeeli vaahtoutuu pehmeästi.

Kokemus: Aluksi geeliä tuntuu tulevan tuubista hieman kitsaasti, kunnes huomaan, että sille on syynsä: tuote on hyvin riittoisaa. Koostumus on täydellinen öljyn ja geelin sekoitus. Sekä levitys, vaahdotus että poishuuhtelu onnistuvat kaikki helposti ja nopeasti. Iho ei kaipaa erikseen kosteusvoidetta. Geelin tuoksu ja tuubin muotoilu miellyttivät myös miespuolista testaajaa.

Vichy Spa Shower Gel-Oil -suihkugeeli, 11 €.

Pisteet: 5/5

Huokeaksi hyvä

Lupaus: Öljymäinen suihkugeeli jättää ihon miellyttävän pehmeäksi. Raikas mandariinin tuoksu virkistää. Sopii myös kylpyöljyksi.

Kokemus: Suihkugeelin koostumus on erittäin juokseva ja hieman vaikea hallita, mutta se muuttuu iholla maitomaiseksi, jolloin levittäminen sujuu jo paremmin. Geeli huuhtoutuu helposti ja jättää raikkaan mandariinin tuoksun iholle. Iho ei jää kiristäväksi, vaan tuntuu pehmeältä. Hipiä kaipaa kuitenkin kevyttä kosteusvoidetta suihkun jälkeen.

Dermosil Mandariini suihku- ja kylpyöljy, 6 €.

Pisteet: 3,5 / 5

mangopirtelöä?

Lupaus: Mangovoi sekä macadamia- ja arganöljy suojaavat ja ravitsevat tehokkaasti ihoa. Puhdistaa hellävaraisesti eikä sisällä saippuaa tai sulfaatteja.

Kokemus: Maitomainen koostumus on melko notkea, ja geeli meinaa lurahtaa kämmenestä lattialle. Iholle geeli kuitenkin levittyy sutjakasti, ja se huuhtoutuu pois helposti ja nopeasti. Mangon tuoksu tuo mieleen hedelmäpirtelön ja jää mukavasti iholle. Jälkikäteen iho tuntuu kimmoisalta, mutta kuivimmat kohdat kaipasivat lisäkosteutusta.

Cattier Paris Mango & Argania Milky Shower Oil -suihkuöljy, 13 €.

Pisteet: 3/5

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.
 

Upeiden huulien salaisuus on sekä ihonhoidossa että silmää hämäävässä meikissä.

Ohuetkin huulet ovat ihan hyvät huulet, mutta jostakin kumman syystä tällä hetkellä vallalla tuntuu olevan ajatus, että isompi on parempi.

Muhkeammat huulet saadakseen ei kuitenkaan tarvitse mennä pistoshoitoihin, sillä hyvällä hoidolla ja huolellisesti tehdyllä huulimeikillä saa halutessaan roppakaupalla pulleutta.

1. Paras kosteuttaja = silmänympärysvoide

Jos huultensa haluaa näyttävän pulleammilta, kosteutus on olennaista. Mieti vaikka rusinaa; se on viinirypäle, josta kosteus on poistettu.

Vielä huulirasvaakin parempi kosteuttaja saattaa olla silmänympärysvoide. Se on tarkoitettu ohuelle iholle, ja sen koostumus imeytyy tehokkaasti. Hyvän yönaamion saa, kun levittää huulille ja niiden ympärille ensin silmänympärysvoidetta, ja voitelee huulet vielä huulirasvalla, Popsugar-sivuston artikkelissa vinkataan. Jos huulet ovat kuivat ja rohtuneet, kuorinta auttaa voiteita imeytymään ja tekee huulten pinnasta tasaisemman.

Silmänympärysvoide sopii hyvin myös huulimeikin alle, jos huulirasva tekee huulista liian tahmaisen ja liukkaan tuntuiset.

2. Rajaa vaalealla

Tehokas tapa lisätä huuliin muotoja on rajata ne reunojensa ulkopuolelta valkoisella kynällä tai hieman ihon sävyä vaaleammalla peitevoiteella ja häivyttää huolellisesti. Vaalea korostaa ja saa huulet näyttämään pulleammilta – katso vaikka The Beauty Department -sivuston ennen ja jälkeen -kuvat.

Jos haluaa viedä huulicontouringin vielä pidemmälle, alahuulen alle voi lisätä kevyesti tummaa varjostusta. Korostusten ja varjostusten ideana on, että vaalea tuo esiin ja tumma pienentää – niitä yhdistämällä kasvoille voi luoda vaikka minkälaisia muotoja.

3. Meikkaa pulleammiksi

Jos huulet ovat jo valmiiksi suuret, ne näyttävät suurilta myös kirkkailla ja tummilla väreillä maalattuina. Parhaiten huulia pullistaa kuitenkin vaaleus ja kiilto, joten nudesävyt ja huulikiilto ovat aina varmoja valintoja.

Kirkkaanpunaisetkin huulet voi saada suuremmiksi rajaamalla niitä aavistuksen isommiksi ja lisäämällä huulten keskiosaan vaaleutta, joka luo illuusion muodoista. Siihen voi käyttää vaaleampaa huulipunaa, valoa heijastavaa korostustuotetta tai valkoista rajauskynää. 

Marie Claire -sivusto neuvoo punaamaan ensin huulet ja piirtämään sen jälkeen valkoisella meikkikynällä huulten keskiosaan pystysuuntaisen viivan. Kun viivan häivyttää huolelliseti huulipunan sekaan, se vaalentaa punaa huulten keskeltä hieman eli saa aikaan pullistavan efektin.