Silmäpussit: kiva juttu graffitimaalauksessa, eivät niin kiva juttu omassa naamassa. Kuva: Colourbox
Silmäpussit: kiva juttu graffitimaalauksessa, eivät niin kiva juttu omassa naamassa. Kuva: Colourbox

Kylmät kurkkusiivut ovat edelleen vaihtoehto, mutta tarjolla on pitkäaikaisempiakin ratkaisuja. 

Silmäpussien synnylle on luonnolliset syyt: Tieteen Kuvalehden mukaan silmän alla oleva iho on ohuempaa ja joustavampaa kuin muualla kasvoissa, ja lisäksi silmäluomissa ei ole juurikaan rasvaa, toisin kuin vaikkapa poskissa. Lopputulos on, että ohut iho alkaa helposti pussittaa ja muodostaa samalla varjot silmien alle. 

On osittain tuuripeliä, miten oma silmänympärysiho käyttäytyy. Jonkin verran silmäpussien muodostumiseen voi kuitenkin myös vaikuttaa. Jos sinnikkäät silmäpussit vaivaavat, kokeile näitä terveyssivusto WebMD:ssä listattuja keinoja pussien pienentämiseen:

  1. Vähennä suolaa ja alkoholia. Kun elimistö saa liikaa suolaa ja liian vähän vettä, se tarrautuu nesteeseen erityisen tiukasti. Syntyy turvotusta, joka näkyy myös silmien alla. Tästä syystä suolainen illallinen saattaa näkyä aamulla pöhöttyneinä silminä. Erityisen vahva vaikutus on, jos illallisen kyytipojaksi on tullut nautittua runsaasti alkoholia.
  2. Kokeile selällään nukkumista. Vatsallaan tai kyljellään nukkuessa turvotus kerääntyy silmien alle. Jos yön onnistuu viettämään selällään ja pää korkealla tyynyllä tuettuna, aamulla peilistä saattavat katsoa erilaiset kasvot. 
  3. Hoida allergiaoireitasi. Allergiseen nuhaan saattavat liittyä myös vetistävät silmät. Ilman reseptiäkin saa allergialääkkeitä, jotka auttavat niin vuotavaan nenään kuin vuotaviin silmiinkin. Vähemmän vetistelyä tarkoittaa myös vähemmän turvotusta silmien ympärille. Nenäkannun käyttö saattaa sekin helpottaa myös silmien vaivoja.
  4. Hae pika-apua kylmästä. Jos silmäpussitilanne on päällä, suuntaa jääkaapille. Kylmät teelusikat, kylmään veteen kastetut teepussit ja viileät kurkkusiivut ovat klassikkoja ihan syystä. 
  5. Käytä aurinkorasvaa myös kasvoilla. Aurinkorasvan sipaiseminen vain poskipäille ja nenänvarteen jättää silmänalusparat uv-säteiden armoille. Mikäli haluat säästellä silmänympärysihoa auringon aiheuttamilta tuhoilta, rasvaa myös silmänaluset. 

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

  1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
  2. Kosteuttava suihke
  3. Öljy tai seerumi
  4. Kosteuttava suihke
  5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.