Tässä takuuvarmat kikat, joilla ripset pysyvät kaarevina koko päivän.

1. Lämpimät ripsentaivuttajat

Aivan kuten hiuksetkin, myös ripset kihartuvat helposti ja pysyvät taipuisina pidempään lämmön avulla. Puhalla ripsenkääntäjiä hiustenkuivaajalla noin viiden sekunnin ajan ja kokeile ennen kääntämistä, etteivät taivuttajat ole liian kuumat.

2. Vedenkestävä ripsiväri

Vedenkestävä ripsiväri on vesiliukoista parempi vaihtoehto, sillä se kovettuu kuivuessaan. Näin ne pysyvät muodossaan, eivätkä laskeudu ja suoristu päivän mittaan. Kun levität ripsiväriä, taivuta ja kannattele ripsiä harjalla hetken aikaa ylöspäin.

3. Kuuma lusikka

Dippaa metallinen lusikka kuumaan veteen tai vaikka aamukahviin ja pyyhkäise kuivaksi. Aseta lusikan reuna ripsien tyveen niin, että kupera puoli on iho vasten ja paina ripset napakasti lusikkaa vasten peukalolla. Taivuta ripset parista kolmesta kohtaa aloittaen ulkonurkasta ja siirtyen sisänurkkaa kohti.

Lue myös:

Testasimme: Ripsiväri, joka kestää yöunet

Kaikki irti ripsiväristä – tiesitkö nämä niksit?

Kuukausi ilman kuivasampoota muistutti siitä, kuinka ihanilta puhtaat hiukset ja päänahka tuntuvat. Ja että ei hiusten pesu nyt niin iso urakka lopulta ole.

Jossakin vaiheessa talvea huomasin, että hiukseni tuntuivat koko ajan vähän likaisilta. Vaikutti siltä, etten saanut hiuksiani sampoopesulla kunnolla puhtaiksi. Sampoo ikään kuin vanutti hiukset tiheäksi massaksi takaraivolle, eikä likaa ja rasvaa saanut huuhdeltua kokonaan pois.

Siksi päätin kokeilla, mitä tapahtuu, jos lopetan pesuvälien pidentämisen kuivasampoolla. Tähän saakka olin siirtänyt hiusten pesua päivällä tai parilla suihkuttelemalla hiuksiin reilusti kuivasampoota.

Lähdin lomalle ja jätin kuivasampooputelit kotiin. Hikoilin hiihtoladulla, saunoin ja pesin hiuksiani ahkerasti. Kotiin palattuani teki mieli jatkaa kokeilua, kun kerran olin päässyt hyvään alkuun.

Minulla on pitkät ja tuuheat hiukset, joten päätös ei ollut maailman helpoin. Tällaisen pehkon peseminen on työlästä, kuivuminen kestää kauan ja muotoiluyritykset ovat tuhoon tuomittuja. (Ja tiedän, että moni antaisi tällaisista hiuksista mitä vain. He eivät tiedä, mitä toivovat.)

”Kun hiukset eivät pääse superlähmäisiksi, ne puhdistuvat helpommin.”

Niinpä olen suosinut pesutahtia ”mitä harvemmin sen parempi”. Kuivasampoon avulla pesun on voinut siirtää seuraavaan tai sitä seuraavaan päivään.

Ilman kuivasampoota vaihtoehtoja on kaksi. Voi joko yrittää sietää likaisia hiuksia tai pestä ne.

Huomaan suosivani jälkimmäistä yhä useammin. Kun hiukset eivät pääse superlähmäisiksi, ne myös puhdistuvat helpommin. Pestessä pääsee vähemmällä. Eikä hiusten laitto pesun jälkeen ole lopulta niin iso urakka, jos ei yritä tavoitella mitään herttuatar Catherine -eleganssia.

Hiusten kunnossa tai päänahassa en huomaa eroa. Ainoa ero on puhtaudessa. Pitkästä aikaa hiukset tuntuvat pesun jälkeisenä päivänä oikeasti puhtailta.

Helinä

Lopetin kuivasampoon käytön – eikä takaisin entiseen tee mieli palata

Kokeile alkaa pestä hiuksiasi Caritacosmetiikka hiuksille tarkoitetuilla palashamppoo paloilla. Ei tarvitse hoitoaineitakaan, shamppoopala sisältää hoitavia aineita. Palashamppoota täytyy käyttää useamman kerran ennenkuin hiuksista lähtee kaikki kemialliset aineet pois mitä hiusshamppoot aina sisältää. Kokemusta on ja päänahka ei enään kutise. Loistava tuote.
Lue kommentti

Korostuspuuterin levitysvälineellä on väliä.

Kesän kauneustrendeistä selviää halutessaan sen kummempia kikkailematta, sillä nyt on trendikästä panna kaikki paukut hehkuvaan ihoon. Yksi suosituimmista trendeistä on Etelä-Koreasta tullut glass skin eli suomennettuna lasi-iho.

Sen idea on, että iho näyttää hohtavalta kuin lasi. Vähän katsojasta riippuen kasvot voivat näyttää myös märiltä tai juuri kosteusvoiteella sivellyiltä.

Lasi-ihon perusta rakentuu hyvälle ihonhoidolle, mutta tyylin saa aikaan myös meikillä. Ideana on käyttää meikkipohjassa hehkuvia ja kosteuttavia tuotteita, jotka heijastavat valoa.

Kauneusvloggaaja Mariah Leonard kertoo videollaan kattavasti, miten glass skin -tyylin saa aikaan meikillä. Tärkeää on häivyttää meikkivoide ja muut tuotteet erityisen huolellisesti.

Kaikkein olennaisin ero tavalliseen meikkiin verrattuna on kuitenkin siinä, miten hän levittää korostuspuuterin.

Normaalisti korostuspuuteri pyritään keskittämään poskipäiden korkeimmalle kohdalle. Sen levittämiseen käytetään pientä, tarkkaa sivellintä. Glass skin -tyylissä Mariah Leonard käyttää isoa, kärkeä kohti kapenevaa sivellintä. Se häivyttää hohdepuuterin laajemmalle alueelle.

Lopputuloksen tulee näyttää siltä, että iho hohtaa kauttaaltaan – ei siltä, että korostustuotetta on levitetty tarkoituksella tietylle alueelle.

Tuotetta ei kuitenkaan ole tarkoitus sutia ihan koko kasvoille. Oikea paikka sille on poskipäillä, kulmaluulla ja ohimolla, kuten korostuspuuterin yleensäkin, mutta nyt levittämisessä saa olla suurpiirteisempi. Lopun siveltimeen jääneen puuterin voi levittää vielä kasvojen keskiosaan: nenään, otsaan ja leukaan.

Kannattaa myös huomioida, että korostuspuutereissa on eroja. Osa on metallisempia, ja runsaalla kädellä niillä saa aikaan tinasotilasmaisen hohteen. Glass skin -tyyliin sopii parhaiten märältä näyttävä hohdepuuteri, jossa ei ole paljoa sävyä antavaa pohjapigmenttiä. Tuotevinkkejä voi etsiä esimerkiksi Youtubesta hakusanoilla wet look, glossy ja dewy highlighter.