Nappaa vinkit kevään kauneusostoksille. Persikka jyllää, roosa istuu yhä poskille, mutta kimallekamat ja harmaat jemmataan nyt kaapin perukoille.

Näyttelijä Dianna Agron tietää, miten maalataan houkuttelevat huulet.

Iho

Tulossa: Meikkipuuterit palaavat aiempaa kevyempinä ja hoitavampina.
Yhä pinnalla: Mineraalimeikit pitävät pintansa.
Luovu: Peittävät mattapintaiset meikit menivät jo.

Posket

Tulossa: Oranssit persikkaposket ovat kevään kuumin juttu.
Yhä pinnalla: Pehmeät roosat sopivat kevääseen.
Luovu: Tyttömäiselle pinkille sanotaan morjes.

Huulet

Tulossa: Näyttävät värit muuttuvat läpikuultaviksi.
Yhä pinnalla: Huulten omaa sävyä matkivat nudesävyt ovat in.
Luovu: Kimalteet ja glitterit odottavat seuraavaa talvea.

Luomet

Tulossa: Kevään värisuora on oranssi, vihreä ja sininen.
Yhä pinnalla: Violetti hehkuu eri sävyissään.
Luovu: Ruskeat ja harmaat perusvärit heivataan auringon paisteessa.

Ripset ja rajaus

Tulossa: Kyniin ja ripsareihin tulee väriä.
Yhä pinnalla: Silmän muotoa korostava tiukka rajaus näyttää aina vaan hyvältä.
Luovu: Unohda raskaat pötköeyelinerit.

Kynnet

Tulossa: Kameekorumainen persikkanude on kynsien ykkösväri.
Yhä pinnalla: Harmaaseen taittavat sävyt ja mattalakat jyräävät.
Luovu: Överikoristelut ja tummat värit eivät enää toimi.

Meikkivoidesiveltimellä saa aikaan peittävän ja kauniin meikkipohjan, kun etenee vähän kerrallaan.

Munanmuotoiset meikkisienet eivät suotta ole nousseet suursuosioon. Niiden avulla tumpelompikin onnistuu meikkivoiteen levittämisessä, sillä sieni imee liian meikin itseensä ja jättää jälkeensä kevyen, heleän ja tasaiseksi meikatun ihon.

Meikkivoidesivellin ei ime, minkä takia pohjasta saattaa tulla paakkuinen tai epätasainen. Sen avulla on kuitenkin mahdollista saada peittävämpi pohja kuin sienellä, ja joidenkin meikkivoiteiden kanssa suositellaankin käytettäväksi nimenomaan sivellintä. Se on yllättävän helppoa, eikä siveltimen käyttöä kannata turhaan pelätä!

Siveltimen käyttäjän helmasynti ja merkittävin syy ongelmiin on, että meikkivoidetta tulee levitettyä helposti liikaa. Se johtuu usein siitä, että meikkivoiteen levittää kasvoille

a) suoraan purkista eli kerralla koko sen määrän, jonka ajattelee tarvitsevansa, tai

b) tuubista ensin siveltimeen ja siveltimestä suoraan kasvoille.

Meikkaaja ja Youtube-tähti Wayne Goss neuvoo videollaan levittämään meikkivoidetta ensin kämmenselälle ja siitä sormenpäällä töpötellen kasvoille. Sitten meikkivoide häivytetään siveltimellä pyöritellen. Kannattaa edetä kerroksittain, pieni määrä kerrallaan. Silloin meikkivoide pääsee imeytymään ihoon ja sitä tulee käytettyä vain sen verran kuin oikeasti tarvitsee.

Yllättävän pieni määrä meikkivoidetta riittää peittämään koko kasvot. Kallista tavaraa ei mene hukkaan, ja ihosta tulee paakuton ja luonnollisemman näköinen kuin isommalla voidemäärällä.

Perinteisellä litteällä meikkivoidesiveltimellä on vaikea saada aikaan tasaista jälkeä. Wayne Gossin mukaan se sopii paremmin meikkivoiteen levittämiseen iholle ennen sienellä häivytystä. Videolla Wayne Goss näyttää myös, miten kasvojen korostus ja varjostus tehdään meikkivoiteen alle.

Ratkaisu finnin päältä luisuvaan meikkiin todennäköisesti löytyy jo meikkipussistasi.

Silmämeikin pohjustusvoide on yksi monikäyttöisimmistä meikkituotteista. Sen lisäksi, että se pitää luomivärin paikallaan, sen avulla voi myös estää huulipunan karkailun huulten rajojen ulkopuolelle ja jopa ehkäistä silmälasien valumista nenänvartta pitkin.

Silmämeikinpohjustaja auttaa myös, jos meikki ei meinaa pysyä finnin päällä, neuvotaan meikkaaja Vilja Vuolteen uutuuskirjassa Parhaat piirteesi – meikkaajan käsikirja (Docendo).

Näppyjen päällä iho on yleensä kiiltävä ja pingottunut, joten voidemainen meikki karkaa kohdasta helposti. Kirjassa neuvotaan näin:

”Näppyjen päälle kannattaakin painella pieni määrä peitevoidetta ja häivyttää vain reunat kevyesti sormella tai meikkisienellä. Painele sen jälkeen irtopuuteria näpyn päälle, jotta meikkipohja kiinnittyy kunnolla. Voit myös taputella öljytöntä silmämeikin pohjustustuotetta ison yksittäisen finnin päälle ennen meikkipohjan levittämistä.”

Miten emme ole tulleet aiemmin ajatelleeksi! Öljyttömyyden lisäksi kannattaa tietenkin huomioida, että pohjustustuote on joko väritön tai ihon kanssa samaa sävyä, jotta se ei korosta finnin kohtaa entisestään.