Petra Miettinen tekee meikit aina itselleen ja käyttää kuvissa erivärisiä peruukkeja.
Petra Miettinen tekee meikit aina itselleen ja käyttää kuvissa erivärisiä peruukkeja.

Petra Miettisen meikit saavat miettimään, miten ne ovat edes mahdollisia.

Viitisen vuotta sitten helsinkiläinen Petra Miettinen työskenteli juhlatarvikeliikkeessä myyjänä. Kun yritys muutti toiseen kaupunkiin, Petra jäi työttömäksi. Päivät piti täyttää jollakin. Petra alkoi tehdä sitä, mistä eniten nauttii.

– Olen aina ollut kiinnostunut piirtämisestä ja meikkaamisesta. Kun jäin ilman töitä, aloin opetella uusia tekniikoita ja ottaa meikeistä kuvia Instagramiin, Petra, nyt 27, sanoo.

Puuha vei mennessään. Nyt Petralla on Instassa 227 000 seuraajaa, ja meikkaamisesta on tullut hänen päätyönsä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Petran meikit eivät ole mitään hillittyjä päivämeikkejä tai edes savusilmiä, vaan teatraalisia fantasialuomuksia kaikissa sateenkaaren väreissä. Hän koristelee meikkejä ja kasvoja myös helmillä, erilaisilla glittereillä ja tekoripsillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Meikkaamisessa parasta on, että aina voi korjata tai aloittaa alusta. Aina voi opetella uutta ja kehittyä. Mahdollisuudet ovat rajattomat.

Petra pyrkii tekemään yhden meikin päivässä. Yhden silmän työstämiseen menee kolmesta kuuteen tuntia. Hän ei meikkaa muita, vaan tekee kaikki meikit kotona itselleen. Se sopii hänelle parhaiten.

Välillä Petra meikkaa vain yhden silmän, välillä koko kasvot. Myös hiusten väri vaihtuu.

– Poltin muutamia vuosia sitten hiukseni värjätessäni ne mustista vaaleiksi. Silloin päätin, etten enää koskaan värjää. Nykyään minulla on noin 90 peruukkia, joita käytän kuvissa.

Petra ei liiemmin suunnittele, millainen meikistä tulee.

– Aamulla saatan päättää esimerkiksi värit tai tyylit, joita sinä päivänä haluan käyttää. Inspraatiota saan maalauksista, valokuvista ja tietysti muilta meikkitaiteilijoilta.

Instagramissa on lukemattomia meikkitilejä. Petra saa meikkivalmistajilta tuotteita sekä rahaa sovituista yhteistyöpostauksista. Niiden hinnat vaihtelevat muutamista sadoista tuhansiin euroihin. Petra tulee meikkaamisella ihan kohtuullisesti toimeen.

Jos haluaisi alkaa vähän upgreidata omia meikkejä, mistä kannattaisi aloittaa?

– Kannattaa hankkia ensin kunnollinen sivellinsetti ja aloittaa vaikkapa hyvästä luomivärisetistä, jonka sävyt sopivat myös arkikäyttöön. Erilaisilla glittereillä saa myös helposti kivaa jälkeä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla