Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Syy ihon ongelmiin saattaa löytyä päivittäisistä puhdistusrutiineista.

Kasvojen peseminen, kuinka vaikeaa se muka voi olla?

Yllättävän moni meistä kuitenkin sortuu puhdistusrutiineissaan yksinkertaisiin virheisiin, jotka saattavat aiheuttaa erilaisia iho-ongelmia.

Jos kasvosi kärsivät kuivuudesta tai esimerkiksi ennenaikaisesta vanhenemisesta, tarkasta pesurutiinisi.

Kasvojenpuhdistuksen syntilista

1. Väärä puhdistustuote
On tärkeää, että kasvojenpuhdistusaine on pH-arvoltaan ihollesi sopiva. Puhdistusvaahdot ja -geelit sopivat yleensä parhaiten rasvoittuvalle iholle. Kuiva iho nauttii täyteläisemmistä puhdistusaineista, kuten puhdistusmaidosta tai -öljystä. Älä koskaan sorru putsaamaan kasvoja käsisaippualla.

2. Likaiset kädet
Kuinka usein olet lorauttanut kasvojenpuhdistustuotetta pesemättömille käsille? Aivan. Pese kädet ennen kuin ryhdyt pesemään kasvojasi.

3. Liian kuuma vesi
Kasvot tulisi pestä haalealla vedellä. Lämmin vesi kuivattaa ihoa turhaan.

4. Ronski kuorinta
Ole hellä. Kasvojen herkkä iho ei tarvitse jynssäämistä. Älä kuori kasvoja turhan usein. Kerta viikossa riittää. Tosin kuivaihoisen ei kannata kuoria hipiäänsä niinkään usein. Älä käytä voimaa, jotta kuorivat rakeet eivät vahingoita ihoa.

5. Huolimaton huuhtelu
Huolehdi, että kasvoille ei jää puhdistusaineen jämiä. Ne kuivattavat ja saattavat ärsyttää ihoa.

6. Aamupesun skippaaminen
Kasvot tulisi puhdistaa aina kahdesti päivässä. Aamupuhdistus poistaa yön aikana iholle kertyvän lian ja bakteerit. Iltapuhdistus on tärkeä, vaikka kasvoilla ei olisikaan meikkä. Päivän aikana iholle kertyy kaikenmoista likaa.

Lähde: beautyhigh.com

Lue lisää:

Putsaa, kuori ja kosteuta kasvot

Näillä puhdistusöljyillä hemmottelet kasvoja

Hainhammas hiuksiin ja menoksi!

Hiusdonitsit, -pannat  ja rusetit tekivät jo paluun, mutta yksi menneiden vuosikymmenten klassikoista on pysytellyt toistaiseksi taka-alalla: hainhammas.

Tämä hiusklipsi näin:

Kuva: Colourbox
Kuva: Colourbox

Kaikenlaiset hiusasusteet ovat jälleen haluttua tavaraa, erityisesti retrotyyliset muovikapistukset 90- ja 2000-luvuilta. On siis enää vain ajan kysymys, milloin hainhammas putkahtaa näyttävästi katukuvaan.

Hiljaisia signaaleja on jo havaittavissa, ja hainhampaan ovat maininneet jutuissaan muun muassa tyylisivustot Marie Claire ja suomalainen Flounce.

Hainhammas ehkä menetti paikkansa kaikkein tyylikkäimpänä hiustenlaittovälineenä, mutta sen paluulle ei pitäisi olla mitään esteitä.

Hainhammas on nimittäin yksi kätevimmistä ja nopeimmista hiusasusteista: kokoa hiukset kasaan ja kiinnitä – valmista! Jopa sotkunutturan kasaaminen kestää ainakin kolme kertaa kauemmin.

Kysely

Käytätkö hainhammasta hiuksissasi?

Punaviiniglögi on kauden hitti niin mukissa kuin hiuksissakin.

Kun platinablondit ja pastellit on nähty, on jälleen syvän tummanpunaisen kuontalon vuoro.

Alkoholiteemaiset hiusvärit näyttävät jatkavan voittokulkuaan. Vielä kesällä trendihiusväri poimittiin olutsävyistä, mutta kauteen sopivasti paras värimalli löytyy tällä hetkellä punaviiniglögien maailmasta, Popsugar-sivusto kirjoittaa.

Instagramin perusteellakin vaikuttaa siltä, että hehkuviinin tai punaviiniglögin syvänpunainen sävymaailma inspiroi nyt monia.

 

LOVE this color😍😍😍🍷☀️ #socolor #matrix #hairartist #desiree_styles #prettyhair

Henkilön Desiree Henderson (@desiree_styles) jakama julkaisu

Tumma glögitukka sopiikin täydellisesti talveen, sillä yleensä kylmään aikaan suositaan syvempiä ja mausteisempia sävyjä – kesällä voi taas keventää ja iloitella kirkkailla väreillä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos hiuksensa värjää kovin tummiksi, vaalentaminen on sen jälkeen taas oma operaationsa.

 

 

I'm in love with this color!! ➡️ swipe to see what she looked like before we started today. Crazy. #showponyhair

Henkilön Shelby Tymchuk (@shelbytymchuk) jakama julkaisu

Punaisen hiusvärin etuna on onneksi se, että väri haalistuu melko nopeasti. Jos hiuksia ei halua vaalentaa, takaisin klassiseen tummanruskeaan värjääminen onnistuu yleensä helposti, mutta sävyvalinnassa kannattaa käyttää apuna kampaajaa, jotta punainen häivyttyy hiuksista varmasti.