Näyttelijä Michelle Williams on jo vuosia luottanut pätkittyyn lookiin. Kuva: Reuters
Näyttelijä Michelle Williams on jo vuosia luottanut pätkittyyn lookiin. Kuva: Reuters

Lyhyt tukka kunniaan!

Viime aikoina tähti toisensa perään on kipaissut kampaajan tuoliin ja leikkauttanut hiuksensa lyhyiksi. Osa rokkaa siilimittaista buzz cuttia, toiset luottavat hillitympään polkkaan.

Lue myös: Harkitsetko lyhyitä hiuksia? 12 kuuminta julkkistyyliä – katso ja inspiroidu!

Mikä siinä kynityssä kuontalossa oikein viehättää?

No monikin asia! Kokosimme yhdeksän syytä, miksi lyhyet hiukset ovat aivan paras juttu.

Lyhyt tukka on käsittämättömän ihana, koska…

1. …se on todella helppohoitoinen.

Moni väittää, että lyhyttä tukkaa joutuu laittamaan enemmän kuin pitkää. Mutta jos malli on sinulle oikea, tokaisu ei pidä paikkaansa. Silloin lyhyille kutreille riittää nökäre muotoilutuotetta ja pari vetäisyä viisipiikkisellä.

2. …se tekee hiukset terveemmiksi.

Hiljaittain trendikkään buzz cut -tukan leikannut Katy Perry kertoi Ellen DeGeneres Show’ssa pätkäisseensä tukkansa lyhyeksi, koska hänen hiuksensa olivat aiemmin kärsineet liiasta värjäämisestä.

”Tämä on yksi tapa vältellä sitä, että hiukset putoavat päästä”, hän kertoi.

Kun hiukset pitää lyhyinä, latvat eivät pääse haaroittumaan.

3. …se kuivuu käsittämättömän nopeasti.

Lyhyelle tukalle tarvitsee käytännössä vain näyttää fööniä.

4. …sen avulla säästyy niskahieltä.

Kuumalla kelillä tämä on iso plussa.

5. …se minimoi tuotekustannukset.

Lyhyet kutrit eivät vaadi sampoota, hoitoainetta tai muotoilutuotteita läheskään yhtä paljon kuin pitkät.

Lue myös: Yleinen virhe tukanpesussa kuluttaa rahaa ja hiuksia – asiantuntijan helppo neuvo korjaa tilanteen

6. …se ei ole koskaan tiellä.

Tiedätkö sen inhan tunteen, kun hiukset tarttuvat huulikiiltoon? Lyhyttukkaisena sitä ei tarvitse kokea. Lyhyet suortuvat eivät myöskään jää jumiin mihinkään: kaulakoruihin, puseron nappeihin, korviksiin...

7. …se voimaannuttaa.

Malli ja näyttelijä Cara Delevigne leikkasi hiuksensa lyhyeksi rooliaan varten. Taannoin hän kertoi Glamourin haastattelussa, että leikkaaminen oli todella vapauttava kokemus.

”Agenttini tai managerini eivät halunneet, että leikkaan hiukseni roolin takia. Mutta minun mielestäni oli tärkeää, että aidosti tunnen, millaista on ilman hiuksia. Haluan osoittaa, että jokainen on kaunis, oli hiuksia tai ei”, hän totesi.

Lyhyttukkaisena pääsee kokemaan, ettei esimerkiksi kauneus tai naisellisuus ole kutreista kiinni. Ihmisen upeus tulee ennen kaikkea asenteesta.

8. …se saa sinut vaikuttamaan rohkealta ja itsevarmalta.

Jostain syystä edelleenkin ajatellaan, että hiusten leikkaaminen lyhyeksi on ”rohkea teko”. Ja että lyhythiuksisella naisella pitää olla itsevarmuutta. 

Tavallaan väitteet ovat totta. Monet kritisoivat edelleen naisen päätöstä leikata hiuksensa lyhyeksi. Esimerkiksi Maria Veitolaa haukuttiin varsin kovasanaisesti viime maaliskuussa, kun hän värjäsi lyhyen tukkansa vaaleaksi. Siinä vaiheessa Maria kuitenkin totesi itsevarmaan tyyliinsä:

”Mun tukka on mun tukka ja minä päätän mitä sille teen.”

Juuri näin! 

9. …se näyttää ihan pirun hyvältä.

No tietenkin.

 
Juttua muokattu 19.7.2017 kello 11.00. Korjattu kohta, jossa kerrottiin virheellisesti, että Maria Veitola leikkasi tukkansa keväällä.
Menthol-Mynthon

Pätkäisty on pop! 9 syytä, miksi lyhyt tukka on niin pirun ihana

Maria Veitolalla oli kyllä lyhyt tukka ennenkin, se vaan vaihtoi väriä maaliskuussa.... Toisilla lyhyt tukka tekee silti enemmän työtä kun jutussa annetaan ymmärtää. Riippuen tietysti siitä, haluaako päätä pitkin menevän mallin vai vähän kuohkeamman. Luonnonkihara vaatii enemmän käsittelyä kun piikkisuora. En silti ikinä enää kasvata pitkiä hiuksia, niissä vasta hommaa on.
Lue kommentti

Pikkujoulukausi vaatii kirkkaan huulipunan, joka kestää, kestää ja kestää. Testasimme kauden uutuudet.

1. Tuhti peruspuna

Lupaus: Kosteuttava ja pehmeästi levittyvä huulipuna on kestävä ja säilyy huulilla koko päivän. Lopputulos on miellyttävä ja runsaspigmenttinen.

Kokemus: Puna levittyy huulille kauniisti ja tasaisesti. Etenkin rasvoittuvalla iholla puna alkoi levitä illan aikana juonteisiin huolellisesta rajauksesta huolimatta. Tuhti koostumus paakkuuntui kuiviin kohtiin ja juonteisiin. Pysyi huulilla keskivertopunaa paremmin, mutta ei lunastanut paikkaansa luottotuotteiden joukossa.

***½

Joe Blasco Lipstick True Red, 28,90 €

2. Ylellistä & täyteläistä

Lupaus: Voidemainen koostumus levittyy vaivattomasti ja peittää virheettömästi. Muotoilee huulia täyteläisellä värillä. Säilyy jopa 6 tuntia.

Kokemus: Todella kermainen jopa paksu koostumus levittyy kuivillekin huulille kauniisti. Ylellinen hylsy ei vahingossakaan aukea laukussa pyöriessään. Kuuden tunnin kesto jää haaveeksi, mutta väri on kohtuullisen kaunis vielä silloinkin, kun osa punasta on siirtynyt lasinreunaan.

***½

Estée Lauder Pure Color Envy Sculpting Lipstick 340 Envious, 39 €

3. Puolimattaa kestoa

Lupaus: Antaa pitkäkestoisen ja vahvan mattavärin. Sisältää öljyä, joten ei mattaisesta lopputuloksesta huolimatta kuivata huulia.

Kokemus: Mattahuulipunaksi tuote levittyy todella kermaisesti ja tuntuu jopa kosteuttavalta. Kuivahtaa aavistuksen, mutta ei täysin mataksi. Väri tarttuu alkuillasta lasinreunaan, mutta kohtuullisen hyvin pysyvää punaa tarvitsee korjailla ainoastaan pari kertaa.

****½

L'Oréal Paris Color Riche Matte Addiction 346 Scarlet Silhouette, 12,50 €

4. Edullinen valinta

Lupaus: Pehmeän pigmenttinen mattahuulipuna. Kevyessä, kermaisessa koostumuksessa yhdistyvät upea levittyvyys ja samettimainen mattapinta.

Kokemus: Kunnon mattainen puna. Muovihylsy meinasi aueta laukussa. Kaunis ja pigmenttinen sävy pysyi hyvin alkuillan. Muutaman tunnin jälkeen tuote alkoi kulua huulien sisäosista hieman röpelöisesti, ja punaa piti paikkailla. Hyvä hinta-laatusuhde, mutta pitkä ilta kaipaa luotettavampaa punaa.

***

Essence Matt Matt Matt Lipstick 05 Red-y or not?, 2,90 €

5. Yllätyslaatua!

Lupaus: Pitkäkestoinen huulipuna, joka jättää huulille pigmenttisen lopputuloksen ja kosteuttavan tunteen.

Kokemus: Pehmeän kermainen koostumus, josta tulee mieleen ylelliset merkkihuulipunat, vaikka kyseessä on ketjubrändin tuotos. Punaa jää hieman lasinreunaan, mutta yllätys: ruokailun jälkeen lisäpunaa ei tarvita. Hinta-laatusuhteensa vuoksi puna nousee pitkälle venyvien iltojen luottotuotteeksi!

*****

&Other Stories Lipstick Farandine Red, 15 €

6. Mattaista menoa

Lupaus: Mattahuulipuna, joka antaa väriä ja tekstuuria. Värikylläinen puna, joka kestää huulilla pitkään.

Kokemus: Antaa lupaamansa mattaisen lopputuloksen. Väri on todella syvä, mutta sopii yllättäen monelle ihonsävylle. Kuivuessaan tuntuu hieman kiristävänä huulilla – kannattaa kosteuttaa huulet hyvin etukäteen. Tämä kulttimaineinen tuote tekee kulumisenkin tyylillä.

****½

MAC Retro Matte Lipstick Ruby Woo, 21,90 €

7. Hoitoa huulille

Lupaus: Kiiltopuna, jossa on kosteuttava ja voimakaspigmenttinen koostumus. Sisältää hyaluronihappoa, joka antaa kosteutta ja täyteläisyyttä.

Kokemus: Kuivahuulisen pelastus, joka tuntuu hemmottelevalta huulihoidolta! Tuotteessa on kuultavaksi punaksi runsaasti pigmenttiä, mutta lopputulos on silti läpikuultavan heleä. Kuultava koostumus ei kuitenkaan ole se pitkäkestoisin, joten puna vaatii lisäystä illan mittaan useammankin kerran.

****

Masters Colors Youth Time 720, 29,75 €

8 Liukuen kuluva

Lupaus: Pitkäkestoinen puna, joka antaa täyteläisen värin vain yhdellä sipaisulla. Kermainen ja kevyt koostumus jättää täyteläisen ja kiiltävän värin.

Kokemus: Jo yksi kerros punaa antaa toden totta vahvan värin. Lopputulos ei ole vinyylisen kiiltävä, vaan pehmeän satiininen. Vaikka puna hiipuukin huulien sisäosasta, se ei lähde leviämään juonteisiin ja kuluu huulilta kauniin liukuvärimäisesti. Hurmaava vaniljan tuoksu.

****

Korres Morello Creamy Lipstick 54 Classic Red, 28 €

Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, meikkaaminen todella on huijaamista. Ja sehän se vasta hauskaa onkin.

Meikki on muun muassa sitä varten, että itsensä voi halutessaan saada näyttämään vähän erilaiselta kuin saunanraikkaana. Silmiä voi korostaa, kasvoja muotoilla varjostuksilla ja huuliin saa meikillä väriä, kiiltoa ja kokoa.

Kokeile näitä tehokikkoja, kun kaipaat kasvoihisi sitä jotain.

1. Korosta, korosta ja korosta

Kun valo heijastuu jumalaisesti poskipäästä, voi hetken kuvitella olevansa Beyoncé tai Jennifer Lopez – siis tosi hehkeä ilmestys.

Helpoimmillaan korostuksen voi tehdä vaikka sipaisemalla vähän huulirasvaa kasvojen korkeimpiin kohtiin. Se tuo kasvoille kolmiulotteisuutta. Poskipäiden korkeimpaan kohtaan ja kulmaluulle levitetty, valoa heijastava korostus on kuin pieni kasvojenkohotus. Korostus silmien sisänurkissa ja liikkuvan luomen keskellä puolestaan avartaa katsetta. Kokeile myös korostusvärin sipaisemista nenänvarteen.

2. Nostetta kulmakarvoilla

 

tune in #movienightwithkarlie

Henkilön Kaia (@kaiagerber) jakama julkaisu

Okei, kuvassa oleva Kaia Gerber on saanut varsin hyvät geenit syntymässä, mutta huippumalli Cindy Crawfordin tyttären kulmakarvoista voi ottaa oppia jokainen. Kulmakarvat todella kehystävät kasvoja, ja tuuheiksi ja maltillisen kaareviksi muotoiltuina ne voivat jopa nuorentaa ilmettä. Jos ehdit meikata vain yhden kohdan kasvoista, kulmakarvat ovat valinta, jolla todella saa muutoksen aikaan.

3. Vaalea sisärajaus

 

Fluttery lashes #boldbrows #nudewaterline #browneyeshadow #flutterylashes #simpleeyes

Henkilön Makeup Lover (@makeuplover_xxo) jakama julkaisu

Suuremmat silmät? Helppoa, levitä vain nudesävyistä rajauskynää alaluomelle sisärajaukseksi. Toinen vaihtoehto on valkoinen, mutta se saattaa näyttää epäluonnolliselta.

Jos silmien esiin piirtämiseen on enemmän aikaa, avaramman katseen saa käyttämällä mustaa, ruskeaa ja vaaleaa. Mustaa yläluomelle, vaaleaa sisärajaukseksi ja ruskeaa alaluomelle ripsien alle.


4. Aurinkopuuteri muotoilee kevyesti

Joo joo, contouring pitää tehdä viileällä ja harmahtavalla sävyllä, joka muistuttaa varjoa. Aurinkopuuteri ja poskipuna ovat silti oikein hyviä tuotteita kasvojen muotoiluun, kun niitä levittää kevyellä kädellä. (Tarkoitus ei ole muuttua oranssinaamaiseksi.)

Aurinkopuuteria voi hyvin käyttää myös kalpealla iholla, mutta sävyvalinnassa kannattaa olla tarkkana. Kun sävy on oikea, puuteria voi tupsutella kasvojen reuna-alueille sekä poskille tuomaan kasvoille muotoa.

5. Varjosta alahuulen alta

 

@kimkardashian contouring and highlighting with the crème kits! Get yours at KKWBEAUTY.COM

Henkilön KKWBEAUTY (@kkwbeauty) jakama julkaisu

Ihan Kim Kardashianin tasoisiin varjostuksiin ja korostuksiin ei ole pakko ryhtyä. Kuvasta kannattaa kuitenkin poimia kätevä vinkki, jolla huulet saa näyttämään suuremmilta: aavistus varjostusväriä alahuulen alla. Muista erittäin huolellinen häivytys.