Hempeys ja helppous ovat kesämeikin ja -kampauksen avainsanat. Lue parhaat vinkit!

Pastellimeikin pelisäännöt

1. Yhdistä pastelliväreihin kontrastiksi tumma ripsiväri tai rajaus. Hennot sävyt näyttävät yksinään käytettyinä helposti valjuilta eivätkä tuo silmiä esiin.

2. Kylmät sävyt raikastavat ruskettuneita kasvoja, mutta­ ole varovainen, jos ihosi on punakka. Jos luomilla on sinistä tai turkoosia, punaa suu lämpimällä roosalla, jotta meikki pehmentyy. Käytä punertavia sävyjä silmissä varovasti ja pidä pääpaino huulissa.

3. Jos pidät luonnollisesta meikistä, ruskean eri sävyt ovat hyvä valinta. Mattaiset nudesävyt näyttävät päivettyneellä iholla kuitenkin helposti sammuneilta, joten pieni annos kiiltoa ja kimallusta freesaa ilmeen.

4. Vältä tasapaksua ilmettä. Jos silmämeikki on värikäs, huulille riittää väritön tai kevyesti sävytetty kiilto. Sipaise poskille punaa silmämeikin tasapainoksi.

5. Pastellivärit näyttävät puhtailta ja tulevat kauniimmin esiin, kun iho on tasaisen värinen. Pohjusta iho pehmeitä värisävyjä mukaillen kevyesti, mutta peitä paikalliset ihovirheet huolellisesti. Sävyttävät päivä­voiteet ovat loistavia kesäkäyttöön, sillä ne antavat ihon kuultaa kauniisti eivätkä kaipaa puuteria.

Helppoja kesäkampauksia

Pallonuttura

Hulvaton pallo pehmentää kasvojen piirteitä. Kapeaposkinen voi pyöräyttää kampauksen aivan päälaelle, pyöreäposkinen suosii takaraivoa.

Pöyheäksi tupeerattu
Tukan muotoilukikoista paras on tupeeraus. Pörhennä hiuksia koko pituudeltaan parin sormen levyisissä osioissa, suhuta lakkaa hiuspehkon sisään ja silota päällihiukset. Tuloksena on pysyvä volyymikampaus.

Tupeerausvinkkejä:
- Sormin tupeeraus käy näppärästi.
- Kammalla saat tiukimman jäljen.
- Harjalla lopputulos on pörhöinen.

Huomio taakse
Kampauksen huomion voi kiinnittäämyös takaraivolle, kuten näyttelijä Lauren Conrad on tehnyt. Kiinnitä letit pään muotoa mukaillen niskaanpinneillä.

Tukka ponnarille
Sivuletti vaatii pientä väkerrystä. Aloita kampauksen teko
letistä. Kiinnitä se takaraivolle pinnillä siksi aikaa, kun teet ponnarin. Irrota pinni ja sujauta letin häntä ponnarin sekaan.

Kesävinkki rasvoittuville hiuksille:
Kesällä päänahka hikoaa. Öljyiseen tyveen auttaa kuivasampoo. Hiuslakkakin häivyttää rasvaisuutta himpun verran. Tupeeraa hiustyveä hieman ja suihkuta lakkaa.

Kiepauta pyörteelle
Helpoin pitkän tukan kampaus syntyy kiepautustekniikalla. Pyörittele pieni hiusosio kierteelle ja kiinnitä pinnillä takaraivolle tai korvan päälle. Jätä tukka takaa auki tai kiinnitä niskaan löysälle nutturalle muutamalla pinnillä.

Näyttävä juhlakampaus ei vaadi pitkää tukkaa.

Kymmenen eri tyyliä

Polkkatukkaisen Milabun kanava on aarreaitta vaihtelua kaipaavalle lyhyttukkaiselle. Kymmenen elegantin kampauksen ohjevideo on vain jäävuoren huippu hänen kekseliäistä kampausideoistaan.

Kuohkeat kiharat

Kapealla kiharruspuikolla tai suoristusraudalla kiharat saa loihdittua hyvinkin lyhyeen tukkaan.

Juhlanuttura polkkaan

Moni juhlakampaus perustuu siihen, että hiukset kiharretaan ensin. Tämä juhlava nutturaa muistuttava kampaus syntyy polkkamittaiseen tukkaan ilman esikäsittelyä.

Elegantti kampaus ihan lyhyisiin hiuksiin

Tyylikäs juhlakampaus on mahdollinen, vaikka osa hiuksista olisi vain muutaman sentin mittaisia. Chloe Brown, jonka kanavalla on muitakin kauniita kampauksia lyhyisiin hiuksiin, näyttää mallia.

Kierrettä ja kiharaa

Tämä kepeä ja kaunis lyhyen polkkatukan juhlakampaus ei vaadi letitystaitoja, vaan perustuu kihartamiseen ja hiusosioiden kieputtamiseen toistensa ympäri. 

Pinneillä ja hiuskoristeilla voi tehdä paljon lyhyttä tukkaa juhlakuntoon laittaessa. Näyttävä koriste muuttaa simppelinkin kampauksen hetkessä juhlavaksi.

Arkimeikin tekeminen voi olla yhtä helppoa kuin verkkareiden vetäminen jalkaan.

Verryttelyhousut ovat hyvä vertauskuva kaikille sellaisille asioille, jotka eivät varsinaisesti tuo lisää hohtoa elämään mutta joita ilmankaan ei pärjäisi.

Tällä hetkellä Redditissä pohditaan, mitkä ovat meikkipussiemme verryttelyhousuja. Siis tuotteita, jotka ovat ehkä vähän tylsiä, mutta joihin voi aina luottaa. Aiheesta kirjoittaa myös StyleCaster-sivusto. Innoituksena tuoreelle keskustelulle ovat toimineet emilynoel83:n ja Livloveshermakeupin Youtube-videot vuosilta 2016 ja 2017, joilla esiteltiin verkkarimeikkien käsite.

Verkkarimeikki on siis hauska, uusi nimitys tuotteelle, joka on todettu käytössä hyväksi. Usein tällaisen meikin tunnistaa siitä, että se tulee pakattua mukaan matkalle. Se voi olla tietty tuote tietyltä merkiltä tai sitten luottotuote värinsä ja käyttötarkoituksensa puolesta, esimerkiksi juuri oikeaa viininpunaisen sävyä oleva huulipuna.

Reddit-käyttäjät kertoivat, mitkä tuotteet ansaitsevat heidän mielestään verkkarimeikin aseman:

  1. ”Mikä tahansa, missä lukee sävytetty tai sävyttävä edessä. Sävyttävä päivävoide, sävyvoide ja niin edelleen.”
  2. ”Luomivärikynät. Vetäiset siitä vaan, häivytät sormilla ja näyttää kahdessa minuutissa siltä, että olet nähnyt paljonkin vaivaa.”
  3. ”Mikä tahansa ruskeanharmaa sävy luomivaossa.”
  4. ”Puuteri hillitsemään rasvaisuutta ja poskipuna, jotten näyttäisi haamulta. Tosin jos laiskottaa, jätän kasvoni paljaiksi.”
  5. ”Käytän vähintään ripsiväriä ja hillittyä huulipunaa lähestulkoon joka päivä.”
  6. ”Kulmakynä ja -geeli sekä maskara. Joskus pelkät kulmat.”

Mitkä ovat sinun verkkarimeikkejäsi? Kerro kommenteissa!