Hempeys ja helppous ovat kesämeikin ja -kampauksen avainsanat. Lue parhaat vinkit!

Pastellimeikin pelisäännöt

1. Yhdistä pastelliväreihin kontrastiksi tumma ripsiväri tai rajaus. Hennot sävyt näyttävät yksinään käytettyinä helposti valjuilta eivätkä tuo silmiä esiin.

2. Kylmät sävyt raikastavat ruskettuneita kasvoja, mutta­ ole varovainen, jos ihosi on punakka. Jos luomilla on sinistä tai turkoosia, punaa suu lämpimällä roosalla, jotta meikki pehmentyy. Käytä punertavia sävyjä silmissä varovasti ja pidä pääpaino huulissa.

3. Jos pidät luonnollisesta meikistä, ruskean eri sävyt ovat hyvä valinta. Mattaiset nudesävyt näyttävät päivettyneellä iholla kuitenkin helposti sammuneilta, joten pieni annos kiiltoa ja kimallusta freesaa ilmeen.

4. Vältä tasapaksua ilmettä. Jos silmämeikki on värikäs, huulille riittää väritön tai kevyesti sävytetty kiilto. Sipaise poskille punaa silmämeikin tasapainoksi.

5. Pastellivärit näyttävät puhtailta ja tulevat kauniimmin esiin, kun iho on tasaisen värinen. Pohjusta iho pehmeitä värisävyjä mukaillen kevyesti, mutta peitä paikalliset ihovirheet huolellisesti. Sävyttävät päivä­voiteet ovat loistavia kesäkäyttöön, sillä ne antavat ihon kuultaa kauniisti eivätkä kaipaa puuteria.

Helppoja kesäkampauksia

Pallonuttura

Hulvaton pallo pehmentää kasvojen piirteitä. Kapeaposkinen voi pyöräyttää kampauksen aivan päälaelle, pyöreäposkinen suosii takaraivoa.

Pöyheäksi tupeerattu
Tukan muotoilukikoista paras on tupeeraus. Pörhennä hiuksia koko pituudeltaan parin sormen levyisissä osioissa, suhuta lakkaa hiuspehkon sisään ja silota päällihiukset. Tuloksena on pysyvä volyymikampaus.

Tupeerausvinkkejä:
- Sormin tupeeraus käy näppärästi.
- Kammalla saat tiukimman jäljen.
- Harjalla lopputulos on pörhöinen.

Huomio taakse
Kampauksen huomion voi kiinnittäämyös takaraivolle, kuten näyttelijä Lauren Conrad on tehnyt. Kiinnitä letit pään muotoa mukaillen niskaanpinneillä.

Tukka ponnarille
Sivuletti vaatii pientä väkerrystä. Aloita kampauksen teko
letistä. Kiinnitä se takaraivolle pinnillä siksi aikaa, kun teet ponnarin. Irrota pinni ja sujauta letin häntä ponnarin sekaan.

Kesävinkki rasvoittuville hiuksille:
Kesällä päänahka hikoaa. Öljyiseen tyveen auttaa kuivasampoo. Hiuslakkakin häivyttää rasvaisuutta himpun verran. Tupeeraa hiustyveä hieman ja suihkuta lakkaa.

Kiepauta pyörteelle
Helpoin pitkän tukan kampaus syntyy kiepautustekniikalla. Pyörittele pieni hiusosio kierteelle ja kiinnitä pinnillä takaraivolle tai korvan päälle. Jätä tukka takaa auki tai kiinnitä niskaan löysälle nutturalle muutamalla pinnillä.

Sinisen ripsivärin haut ovat lisääntyneet Pinterest-kuvapalvelussa 234 prosenttia.

Ensin tuli sininen luomiväri, nyt kasarivillitys ulottuu jo ripsiin. Byrdie-kauneussivusto kertoo, että sinisen ripsivärin Pinterest-haut ovat huimassa nousussa.

Eikä ihme, sillä tyyli näyttää jälleen hauskalta! Meikkitaiteilija Tina Turnbow neuvoo Byrdien jutussa, että sinisestä kannattaa tehdä koko kasvojen väripilkku. Muu meikki on hyvä pitää hillittynä.

– Kun ripsiväri on sininen, on tärkeää, että luomiväri ja rajaus ovat pehmeät, jotta ne eivät valtaa lookia, meikkaaja ohjeistaa.

Hän suosittelee pehmeää sinistä rajausta aivan ripsien tyveen, jotta sininen korostuu. Sen lisäksi yläluomelle voi lisätä mustan – tai miksei vaikka kultaisen tai hopeisen – rajauksen.

Siniset ripset näyttävät upeilta myös ilman mitään rajauksia. Silloin ne pääsevät todella pääosaan.

Arkityyliin voi tuoda vain ripauksen sinertävää väriä niin, että levittää ensin normaalisti mustaa tai tummanruskeaa ripsiväriä ja sen jälkeen sutii sinistä vain ripsien kärkiin.

Tyyliin vaikuttaa tietenkin eniten se, minkä sinisen sävyn ripsiinsä valitsee. Tumma laivastonsininen menee melkein mustasta, mutta miksei sävy voisi olla vähän räiskyvämpikin?

Näyttelijä Oona Kareen hyväkuntoisten hiusten salaisuus on kookosöljy.

Näyttelijä Oona Kare leikkautti vuoden vaihteessa pitkät hiuksensa polkkamittaan.

– Se oli erittäin hyvä päätös. Pitkät hiukseni katkeilivat, kun niitä käsiteltiin töissä päivittäin. Olo on freesimpi, kun pitkät hiussuortuvat eivät kuumota niskassa. Hiusten leikkaamiseen tulee melkein himo: nytkin tekisi mieli lyhentää kunnolla.

Ahkera föönaaminen voi kuivattaa hiuksia. Siksi Oona välttää hiustenkuivaajan käyttöä. Hiustenhoidossa Oona luottaa perustuotteisiin.

– Kylpyhuoneestani ei löydy tyyriitä purkkeja. Kookosöljy on ehdoton suosikkini. Sillä saa palautettua kiillon hiuksiin.

– Olen huomannut, että stressi heikentää myös hiusten kuntoa. Sen vuoksi yritän huolehtia hyvinvoinnistani. Juon paljon vettä ja syön pähkinöitä, mutta eritoten nautin elämästä. Ajattelen, että kupoli kiiltelee, kun sisältä hohtaa positiivista valoa!